Jump to content

Πάμε Για Μεγάλη Ταγκανίκα

Snakehead

Recommended Posts

Γιατί δεν το κάνετε εξωτερικό για να κερδίσετε χώρο και λίτρα?

• Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αν μειωθει κι αλλο το πλατος σε καποιο σημειο θα ειναι ακομα πιο ζορικα για τις φροντοζες παιδια..

σιγουρα το εσωτερικο εχει πολλα προτερήματα αλλα ο χωρος ειναι βασικό μειονεκτημα και ο φιλος θα τον χρειαστει!

Τα παιδιά πιο πάνω έχουν δίκιο και αν τελικά δεν μπορείτε να κάνετε εξωτερικό sump λόγω χώρου καλύτερα παρά να χάσετε χώρο από το ενυδρείο να κάνετε χρήση εξωτερικών φίλτρων αν γίνεται βέβαια.

:)

στο χερι του χρηστου ειναι να αποφασησει.. και στα διπλα σουπερ θα ειναι.. χρηστο κοιτα εδω μια κατασκευη που εκανα με διπλανο σαμπ να παρεις μια γευση!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=70566&hl=&fromsearch=1 το ενυδρειο φυσικα εγινε αφρικανικο πριν μερικες ημερες!!! :P

στο χερι του χρηστου ειναι να αποφασησει.. και στα διπλα σουπερ θα ειναι.. χρηστο κοιτα εδω μια κατασκευη που εκανα με διπλανο σαμπ να παρεις μια γευση!

http://www.aquazone....l=&fromsearch=1 το ενυδρειο φυσικα εγινε αφρικανικο πριν μερικες ημερες!!! :P

με το "φυσικα εγινε αφρικανικο" ελιωσα!!!!! :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical:

μια καλη λυση θα ηταν και το εξωτερικό σαμπ πλάτης , αλλα δε ξερω αν γινεται σε ολο το μηκος του ενυδρειο και 10 εκατοστα πλατος .

κάτι τετοιο με περνει να το κανω . αλλα δε ξερω αν θα με κάλυπτε σαν φιλτρανση . για πειτε :bigemo_harabe_net-88:

Φίλε μου πολύ Φίλεφοβάμαι ότι δεν θα είναι λειτουργικό και θα σε παιδέψει! Δεν θα φτιάξεις βάση για το ενυδρείο έχεις έτοιμη? Αν φτιάξεις βάση να την κάνεις έτσι ώστε να έχει χώρο να μπει ένα εξωτερικό σαμπ κάτω από το ενυδρείο.

Φίλε μου πολύ Φίλεφοβάμαι ότι δεν θα είναι λειτουργικό και θα σε παιδέψει! Δεν θα φτιάξεις βάση για το ενυδρείο έχεις έτοιμη? Αν φτιάξεις βάση να την κάνεις έτσι ώστε να έχει χώρο να μπει ένα εξωτερικό σαμπ κάτω από το ενυδρείο.

με 150εκ. μηκος και 10εκ. πλατος σιγουρα θα σε ΥΠΕΡκαλυπτε αλλα παλι χανεις απο το πλατος και απο 50 εκ. γινεται 40! ειμαι της αποψαης αν σε παιρνει να πας για εξωτερικο αλλιως κανεις στα πλαγια ή πλαγια/πλατη οπως ειπε ο Σακης χανοντας βεβαια σημαντικά εκατοστα!

Φίλε adlib δεν είπα ότι δεν τον ΚΑΛΥΠΤΕΙ! Μίλησα για λειτουργικότητα!

Εγώ παιδιά,προσωπικά,θα το λειτουργούσα με 2 εξωτερικά φίλτρα..δεν είναι άλλωστε και πααααρα πολλά τα λίτρα!Φυσικά θα του βγει πολύ πιο φτηνά να φτιάξει ένα σαμπ απτο να πάρει 2 καλά εξωτερικά φίλτρα..

Εγώ στην θέση σου σαμπ θα έφτιαχνα μόνο αν με έπαιρνε στην πλάτη,χωρίς φυσικά αυτό να μου μειώσει χώρο απτο κυρίως ενυδρείο...

Εγώ παιδιά,προσωπικά,θα το λειτουργούσα με 2 εξωτερικά φίλτρα..δεν είναι άλλωστε και πααααρα πολλά τα λίτρα!Φυσικά θα του βγει πολύ πιο φτηνά να φτιάξει ένα σαμπ απτο να πάρει 2 καλά εξωτερικά φίλτρα..

Εγώ στην θέση σου σαμπ θα έφτιαχνα μόνο αν με έπαιρνε στην πλάτη,χωρίς φυσικά αυτό να μου μειώσει χώρο απτο κυρίως ενυδρείο...

+1

κρίμα να χάσεις σε μέγεθος,2 φίλτρα λέω και εγώ ή στην καλύτερη εξωτερικό σαμπ

παιδια το ολο θεμα ειναι το οικονομικο...2 φιλτρα θες μια περιουσια..ενα σαμπ θελει 30 ευρο σε τζαμια και 25 ευρο σε μια αντλια και ολα οκ.. και μετα μεσα οτι βιολογια-σφουγκαρι θα χρειαστει.. χρηστο γινεται απο πισω αλλα δεν το συνηστω.δεν θα μπορεις να το παρατηρεις αν βρομιζουν τα σφουγκαρια κλπ... καλητερα διπλα 25cm πλατος χ 60 το υψος χ 50 μηκος και θα ειναι μια χαρα. και μετα αν δεν θες να το βλεπεις ,θα το κανουμε επενδυση με το ξυλο που θα φτιαξουμε το επιπλο και θα ανοιγει απο διπλα σαν πορτακι για να το ελενχεις. δηλαδη το ενυδρειο θα ειναι 150+25 το σαμπ = 175, δεν θα κοψουμε απο τον κανονικο χορο του ενυδρειου. χρηστο εδωσα της διαστασεις και περιμενω τιμες απο τα τζαμια...

μια καλη λυση θα ηταν και το εξωτερικό σαμπ πλάτης , αλλα δε ξερω αν γινεται σε ολο το μηκος του ενυδρειο και 10 εκατοστα πλατος .

κάτι τετοιο με περνει να το κανω . αλλα δε ξερω αν θα με κάλυπτε σαν φιλτρανση . για πειτε :bigemo_harabe_net-88:

Φίλε adlib δεν είπα ότι δεν τον ΚΑΛΥΠΤΕΙ! Μίλησα για λειτουργικότητα!

μανο καταλαθος πατησα το δικο σου ποστ φιλε!!! :D ηθελα το ποστ του volcanotimes με το κοκκινο να πατησω!!!! με αυτο που ειπες συμφωνω 100%! :D

και αν γινει sump συμφωνω με τον Σακη! να γινει απο τα πλαγια! δεν ξερω βεβαια κατα ποσο θα μπορει ο φιλος να παει σε μηκος 175εκ! :D

Σας αρέσει αισθητικά το ενυδρείο να έχει το σαμπ στο πλάι;;Μόνο αν είναι σε καμια γωνία το ενυδρείο και το σαμπ γίνει απτην πλευρά της γωνίας..που κ πάλι...δεν ξέρω!Φυσικά αυτό είναι υποκειμενικό.....

Οκ adlib δεν πειράζει! Θα συμφωνήσω με τον Vag όντος δεν θα φαίνεται ωραίο! Αλλα αν σχεδιαστεί όπως είπε ο φίλος ΚΟΥΜΑΝ πιστεύω ότι θα είναι μία χαρά! Απλά αν δεν γίνει 1.75 και κόψει από το 1.50 τότε θεωρώ το ενυδρείο απαγορευτικο για φροντοζες είδη είμασταν με τις προηγούμενες διαστάσεις στο όριο για φιλοξενήσεις αυτά τα ψάρια!

Οκ adlib δεν πειράζει! Θα συμφωνήσω με τον Vag όντος δεν θα φαίνεται ωραίο! Αλλα αν σχεδιαστεί όπως είπε ο φίλος ΚΟΥΜΑΝ πιστεύω ότι θα είναι μία χαρά! Απλά αν δεν γίνει 1.75 και κόψει από το 1.50 τότε θεωρώ το ενυδρείο απαγορευτικο για φροντοζες είδη είμασταν με τις προηγούμενες διαστάσεις στο όριο για φιλοξενήσεις αυτά τα ψάρια!

1000+

αισθητικα μπορει να επενδυθει με το ιδιο ξυλο οπως της βασης και του καπακιου και να μην φενεται σαμπ καθολου( θα ελενχεται με ενα πορτακι απο διπλα οπως τα πορτακια της βασης),ελπιζω να με καταλαβενετε..φυσικα αν μπορουμε να το κανουμε 170 το ενυδρειο και το σαμπ να παει πισω αριστερα ή δεξια και αυτο θα ειναι μια πολυ καλη λυση.

αυτο ηθελα να πω Σακη! αν μπορει να γινει το ενυδρειο 170 τοτε καλυτερα να κανετε το σαμπ πισω/πλαγια!

μωρε εμεις καλα τα λεμε..ο χρηστος τι θα αποφασισει...

ε ρε συζητηση ! μ αρεσετε όλοι :bigemo_harabe_net-134: προσπαθω να βρω λυση αλλα δε με περνει για 170 ή ενα 175 μήκος. αυτό που με περνει σε διαστασεις είναι 150 μηκος . απλα βρηκα ακρη να μεγαλωσει το πλατος . δλδ να γίνει 50 πλατος το ενυδρείο και εξωτερικα αλλα 10 το σαμπ να παει στα 60 πλάτος . γι αυτο το πρότεινα . δυστυχως δεν εχω την πολυτελεια του μήκους . αν μπορουσα θα το εκανα 2μετρο . τώρα για τα εξωτερικά φίλτρα . είναι οπως το είπε και ο σάκης. το θεμα ειναι οικονομικό . εδω εβγαλα για πούλημα τα μικρά ενυδρεία που εχω για να συμπληρωθουν λεφτα για το μεγαλο . κοιτλαω να την βγαλουμε οικονομικά και όσο το δυνατον να κανουμε το καλυτερο αποτελεσμα

αν γινει 60 σε πλατος φιλαρακι θα εισαι πολυ καλυτερα για φροντοζες!! και το σαμπ δεν χρειαζεται σε ολη την πλατη! μπορεις απο την πλατη να "παρεις" 40εκ. να δωσεις 20 πλατος(αναλογα την αντλια) και υψος 60 εκατοστα τοτε θα εχεις 60 λιτρα φιλτρο!!!!

Φίλε μου τότε για εμένα για να μην σκάς βάλε μία αγγελία και ζήτα κανένα φίλτρο fluval fx5 και θα είσαι κομπλε!

Φίλε μου τότε για εμένα για να μην σκάς βάλε μία αγγελία και ζήτα κανένα φίλτρο fluval fx5 και θα είσαι κομπλε!

αντι για ενα μεγαλο φιλτρο ....

για ασφαλεια 2 μικροτερα ( πχ 2217 - fluval 405 k.α )

γνωμη μου

Ναι αλλα άμα διαβάσεις ποιο πάνω Γιώργο υπάρχει θέμα στο οικονομικό κομμάτι και τα δύο φίλτρα μαζί θα του βγουν ποιο ακριβά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...