Snakehead 27 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 27 Οκτωβρίου 2012 καλησπέρα σε όλους όπως ειχαμε πει εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=69931&st=0 η σκέψη ηταν να φτιάξουμε ένα 500 λιτρο ταγκανικοενυδρείο ( να φυγουν τα μικρα να ηρεμήσω) το ενυδρείο θα ειναι DIY 150Χ50Χ60 και θα το φτιαξουμε με τον φροντοζοτουμπανο κουμαντσού εγγύηση ο μπαγάσας. το θέμα μου είναι τι βάζουμε μέσα και σε τι ποσότητα. το σκέφτομαι για φροντοζάδικο . πόσες βαζουμε σ αυτα τα λίτρα και ποιοι θα είναι οι συγκάτοικοι του? ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
georot1981 27 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 27 Οκτωβρίου 2012 ενα χαρεμι το πολυ βαζεις..δηλαδη 1+3...μη ξεχνας οτι τα ψαρια αυτα μπορει να φτασουνε και τους 30ποντους...απο συγκατοικοι καλβους μπορεις να βαλεις και leleupi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 27 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 27 Οκτωβρίου 2012 τιποτα julidochromis ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 27 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Μια ερώτηση ,με τι τρόπο θα φιλτράρει ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 27 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Γνώμη μου είναι αν μπορείς δώσε περισσότερο μήκος στο ενυδρείο και πλάτος παράδειγμα 160-170 χ60 χ 60 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 27 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 27 Οκτωβρίου 2012 φίλε μου καλησπερα και καλος ηρθες στην πολυ ομορφη Ταγκανικα! εγω δεν θα σου πρωτηνα να βαλεις φροντοζες στα 500λτ θα σου πρωτηνα ενα κοινωνικο. Με ψαρια επιφανειας κοχυλόψαρα πετροψαρα. π.χ μπορεις να βαλεις μια ομαδα 8 ατομων cyprichromis, ενα χαρεμι neolamprologus brevis, ενα ζευγαρι julidohromis, και κανεναν calvus. διαφορετικα μπορεις να βαλεις 4-5 φροντοζες και κανενα ζευγαρι calvus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 27 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Λυπάμαι αλλά 4 ή και 5 φροντόζες σε αυτές τις διαστάσεις που θυμίζουν rio 400 σε λίγο θα φαίνεται μικρό μπροστα στον όγκο των ψαριών αυτών γιαυτό πρότεινα πιο πάνω μεγαλύτερο ενυδρείο αν γίνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 27 Οκτωβρίου 2012 #8 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Θα συμφωνησω μαζι σας κυριε Σωκρατη γιαυτο ειπα και ποιο πανω οτι δεν προτεινω να βαλει φροντοζες και θα ελεγα καποιο κοινωνικο. Απλα στην εσχατη περιπτωση που δεν θελει να βαλει τιποτα αλλο προτεινα μαξιμουμ 4-5 φροντοζες το πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 27 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 27 Οκτωβρίου 2012 εγω προσωπικα ΔΕΝ θα εβαζα φροντοζες σε αυτο το ενυδρειο.. το κοινωνικο tanganyika ακουγεται πολυ πιο ενδιαφερον και σιγουρα ειναι πιο ασφαλη επιλογη απο της φροντοζες! την malawi γιατι την απέρριψες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snakehead 27 Οκτωβρίου 2012 Author #10 Share 27 Οκτωβρίου 2012 ενα χαρεμι το πολυ βαζεις..δηλαδη 1+3...μη ξεχνας οτι τα ψαρια αυτα μπορει να φτασουνε και τους 30ποντους...απο συγκατοικοι καλβους μπορεις να βαλεις και leleupi... αν οντως καταληξουμε και εγω προς τα leleupi γέρνω σε λέω ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snakehead 27 Οκτωβρίου 2012 Author #11 Share 27 Οκτωβρίου 2012 (edited) τιποτα julidochromis ? είχα ένα φεγγάρι julies αλλα να σου πω την αληθεια δε ξετρελάθηκα και τα προτιμω σε species tank ευχαριστώ σε λέω Έγινε επεξεργασία 27 Οκτωβρίου 2012 - volcanotimes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snakehead 27 Οκτωβρίου 2012 Author #12 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Γνώμη μου είναι αν μπορείς δώσε περισσότερο μήκος στο ενυδρείο και πλάτος παράδειγμα 160-170 χ60 χ 60 κύριε Σωκράτη μακάρι να με επερνε για 2μετρο αλλα δυστυχως οριακά είμαι στο 150 όσο για τη φιλτρανση θα ειναι με σαμπ πιστευετε οτι δε με πέρνει για φροντόζες σ αυτο το μήκος? ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snakehead 27 Οκτωβρίου 2012 Author #13 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Θα συμφωνησω μαζι σας κυριε Σωκρατη γιαυτο ειπα και ποιο πανω οτι δεν προτεινω να βαλει φροντοζες και θα ελεγα καποιο κοινωνικο. Απλα στην εσχατη περιπτωση που δεν θελει να βαλει τιποτα αλλο προτεινα μαξιμουμ 4-5 φροντοζες το πολυ! Μάνο και εγω δε θέλω παραπάνω , μη νομίζεις . 4-5 φροντόζες θέλω και κανενα κοπαδόψαρο. ο λογος που παω να κανω ενυδρειο ειναι οι φροντοζες. ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snakehead 27 Οκτωβρίου 2012 Author #14 Share 27 Οκτωβρίου 2012 εγω προσωπικα ΔΕΝ θα εβαζα φροντοζες σε αυτο το ενυδρειο.. το κοινωνικο tanganyika ακουγεται πολυ πιο ενδιαφερον και σιγουρα ειναι πιο ασφαλη επιλογη απο της φροντοζες! την malawi γιατι την απέρριψες? ομορφαντρα μουυυυυ Ταγκανίκα και πάλι Ταγκανίκα σε λέω Link to comment Share on other sites More sharing options...
georot1981 27 Οκτωβρίου 2012 #15 Share 27 Οκτωβρίου 2012 περιμενε να παρεις τα φροντοζακια απο τον κουμαν σε κανενα μηνα...αψογα ψαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 27 Οκτωβρίου 2012 #16 Share 27 Οκτωβρίου 2012 κύριε Σωκράτη μακάρι να με επερνε για 2μετρο αλλα δυστυχως οριακά είμαι στο 150 όσο για τη φιλτρανση θα ειναι με σαμπ πιστευετε οτι δε με πέρνει για φροντόζες σ αυτο το μήκος? ευχαριστώ Στην αρχή όταν θα έιναι μικρές δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά μεγαλώνοντας σε μέγεθος μετά θα δεις και εσύ οτι το ενυδρείο θα φαίνεται μικρό εστω και με 4 ή και 5 ψάρια.Ο Konings αναφέρει ελάχιστα λίτρα τα 400 αλλά από την πείρα μου αλλά και άλλων φίλων θα υπάρχει πρόβλημα στο βάθος του χρόνου.Κάνε ενα κόπο και διάβασε για τις φροντόζες εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=30086. Είναι κοπαδόψαρα κατά βαθος οπότε είναι καλά να είναι μεγάλο το ενυδρείο ,τουλάχιστον αν παίρνει βάθος και ύψος προσπάθησε το να το κάνεις και ψυχραιμία :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 27 Οκτωβρίου 2012 #17 Share 27 Οκτωβρίου 2012 αντε χαμενε να φτιαξουμε ενα ενυδρειο της προκοπης να γεμισει λιγο το ματι σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snakehead 27 Οκτωβρίου 2012 Author #18 Share 27 Οκτωβρίου 2012 ρε κουμαντσού πες και εσυ ρε. εχουμε 1,50 μετρο maximum μηκος . να το κανουμε 50 πλατος 70 ύψος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 27 Οκτωβρίου 2012 #19 Share 27 Οκτωβρίου 2012 (edited) ρε κουμαντσού πες και εσυ ρε. εχουμε 1,50 μετρο maximum μηκος . να το κανουμε 50 πλατος 70 ύψος? To αντίθετο να κανετε κανε...60 υψος 70 πλάτος....... Έγινε επεξεργασία 27 Οκτωβρίου 2012 - PRINCE Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 27 Οκτωβρίου 2012 #20 Share 27 Οκτωβρίου 2012 (edited) To αντίθετο να κανετε κανε...60 υψος 70 πλάτος....... Αμα μπορείτε να το κάνετε όπως λέει ο Κώστας κάτι μπορεί να γίνει Έγινε επεξεργασία 27 Οκτωβρίου 2012 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snakehead 28 Οκτωβρίου 2012 Author #21 Share 28 Οκτωβρίου 2012 παιδια αν γινει 70 εκατοστα πλάτος πρέπει να κανω και μετακομοιση δε με περνει για κατι τετοιο δυστυχως . παντως οσο με περνει μηκος πλατος υψος θα το παλεψουμε να γινει Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 28 Οκτωβρίου 2012 #22 Share 28 Οκτωβρίου 2012 τελικα χρηστο σε τι διαστασεις εχεις καταληξει για να ρωωτησω για τζαμια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snakehead 28 Οκτωβρίου 2012 Author #23 Share 28 Οκτωβρίου 2012 150 μήκος Χ 50 πλάτος Χ 70 υψος. αυτο ειναι το max που μπορουμε να κανουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 28 Οκτωβρίου 2012 #24 Share 28 Οκτωβρίου 2012 Διαστάσεις του Sump ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 28 Οκτωβρίου 2012 #25 Share 28 Οκτωβρίου 2012 μαλλον εσωστερικο το βλεπω πισω αριστερα ή δεξια στην πλατη... για να μην κοψουμε μηκος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος