leosamaras 27 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Γενική κατηγορία ενυδρείου (Κοινωνικό με Guppy) Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):79x34x44 Συνολικά Λίτρα:100 Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά: 3 ρίζες anubia nana κ 1 Microsorum Pteropus κ 3 echinodorus bleheri - java moss Ψάρια: 5 Θηλυκά και 1 Αρσενικό Guppy Άλλα είδη: Red Cherry Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Αφίσα Πέτρες:- Ξύλα: 2 Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα: Dennerle Deponit Mix Βυθός: Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):Προστοπαρών 2 χ 18βατ Τ8 (προσεχός 3 ή 4 Τ5 χ 24w Διάρκεια φωτισμού: 8 1/2 ωρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Eheim 2213 Θέρμανση/ Ψύξη:100 βατ Eheim Λίπανση: Flourish iron και Flourish γενικό Παροχή CO2: 5κιλη με κυκλοφοριτή και ποτήστρα απο πουλάκια Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Παράμετροι pH:7 Γενική σκληρότητα (GH):7 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):6 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):0 Φωσφορικά (PΟ4):- Μέση Θερμοκρασία (°C):25,3 Συντήρηση Αλλαγές νερού: 20% κάθε 15 μέρες Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: ναι με φίλτρο με άνθρακα και αεραντλία Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Ομορφοστημένο ! Βάλε καμιά μεγαλύτερη φωτογραφία να το ευχαριστηθούμε ! Οι μετρήσεις είναι όλες μηδενικές ; Άνθρακα γιατί βάζεις στο νερό που προετοιμάζεις για αλλαγή ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 27 Οκτωβρίου 2012 Author #3 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε προτάσεις για φυτοσύνθεση? Μπροστά θα μπει γρασιδάκι ανάλογα με τις λάμπεσ που θα βάλω, αν βάλω 4 Τ5 θα φυτέψω Κουμπα αν 3 θα φυτέψω Glossostigma elatinoides. Στο υπόλοιπο όμως? Το ξύλο δεξιά δεν με τρελαίνει να έβαζα κατι άλλο? Τι άλλα ψάρια μπορώ να βάλω με τα Guppy? Μου αρέσουν πολύ οι Cardinal tetra και Danio margaritatus μπορώ να βάλω τίποτα από αυτά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 27 Οκτωβρίου 2012 Author #4 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Βάζω άνθρακα για να εξουδετερώσει το χλώριο. Μου το είπαν στο πετ σοπ έχω βέβαια και αντιχλώριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 27 Οκτωβρίου 2012 (edited) πανε χαλαρα σε 4 τ5 με τη μια οπως και να εχει αφου σκεφτεσαι για τετοια φυτα. οσο για την ψαροσυνθεση στις συνθηκες νερου δεν εχουν καμμια σχεση οι καρδιναλιοι με τα γκαπακια. ως γνωστον τα γκαπακια ζητουν σκληρα νερα.σκεψου πιο σοβαρα εαν θελεις να ασχοληθεις με ζωοτοκα,αλλιως αλλαζεις φιλοσοφια για το τι θα φιλοξενησεις..... 3 λαλουν στο πετσοπ. βαζε αντιχλωριο και οχι ανθρακα.ο ανθρακας τραβαει και χρησιμα ιχνοστοιχεια απο το νερο που το χρειαζονται τα φυτα σου... Έγινε επεξεργασία 27 Οκτωβρίου 2012 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 27 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Τι άλλα ψάρια μπορώ να βάλω με τα Guppy? Μου αρέσουν πολύ οι Cardinal tetra και Danio margaritatus μπορώ να βάλω τίποτα από αυτά? Αυτα θελουν μαλακο νερο....Μπορεις να βαλεις ενα χαρεμι πλατυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 27 Οκτωβρίου 2012 Author #7 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Δυστυχώς μια φορά μου ανέβασε Ν3 10 και ήταν η μέρα που έπρεπε να κάνω αλλαγή νερού. Τώρα θα περιμένω να ανεβεί στο 15+ για να κάνω αλλαγή Το πρόβλημα του ΝΟ3 το εντοπίζω στην ιχθιοφόρτωση. Εσείς τι λέτε? dpap ευχαριστώ πολυ για τα καλα σου λόγια για το ενυδρείακι μου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Οκτωβρίου 2012 #8 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Βάζω άνθρακα για να εξουδετερώσει το χλώριο. Μου το είπαν στο πετ σοπ έχω βέβαια και αντιχλώριο. Βάζε το αντιχλώριο και έναν κυκλοφορητή και θα σου κάνει μια χαρά δουλειά. Ο άνθρακας απορροφάει και άλλα στοιχεία από το νερό που μπορεί να κάνουν καλό στα φυτά σου. Άποψή μου είναι να τον αφαιρέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Δυστυχώς μια φορά μου ανέβασε Ν3 10 και ήταν η μέρα που έπρεπε να κάνω αλλαγή νερού. Τώρα θα περιμένω να ανεβεί στο 15+ για να κάνω αλλαγή Το πρόβλημα του ΝΟ3 το εντοπίζω στην ιχθιοφόρτωση. Εσείς τι λέτε? dpap ευχαριστώ πολυ για τα καλα σου λόγια για το ενυδρείακι μου!!! Νο3 10 δεν είναι κάτι το τραγικό. Δεν βλέπω να έχεις πρόβλημα με την ιχθυοφόρτωση με 6 guppies. Στο μέλλον που θα αρχίσουν να γεννάνε όμως ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Οκτωβρίου 2012 #10 Share 27 Οκτωβρίου 2012 οχι μονο δεν ειναι τραγικο το 10 νιτρικα αλλα και σε ενα βαθμο χφειαζετια τετοια τροφη και για τα φυτα σου... νομιζω πως χρειαζεσαι εξτρα διαβασμα σχετικα με την σχεση νιτρικων σε ενα φυτεμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 27 Οκτωβρίου 2012 Author #11 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τη βοήθεια σας που μου είναι πολύτιμη για το ξεκήνιμα μου. Μιας και το τυραννάω απο το Μάιο μιας και δεν έχουμε και πολα φράγκα σιγά σιγά προσπαθώ να κάνω κατι σωστό όμως. Κλαζ με σκότωσες με αυτο που μου είπες (για τον ανθρακα... Είναι εδώ και 15 μέρες που τρέχει με αυτο το νερό. Να περιμένω να ανεβάσει ΝΟ3 η να κανω αλλαγή με νεο νερο βρύσης χωρίς να περάσει από άνθρακα και να ρίξω αντιχλώριο? Όσο για τις λάμπες περιμένω ένα φίλο να μου στρατζαρει 2 ανοξείδωτους ανακλαστήρες για να δώ πόσες λάμπες θα χωρέσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 27 Οκτωβρίου 2012 ελα δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα.θα γινοταν ισως αν ειχες ηδη βαλει τα γκαζον που σκεφτεσαι με το σωστο φως και αναρωτιωσουν τι δεν παει καλα.... οσο για τις αλλαγες νερου προσπαθησε να βρεις μια συγκεκριμενη ρουτινα. πχ μεινε στα 10-12 νιτρικα και αλλαζε νερακι οταν εισαι εκει.ειναι ευκολο να το κανεις αφου εχεις λιγα ψαρια και ειναι ελεγχομενο το περιβαλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 27 Οκτωβρίου 2012 Author #13 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Εννοώ πως είναι λίγα τα ψαράκια μου για αυτό και δεν ανεβάζει Νιτρικά. Δεν είπα πως είναι πολλά μάλον λάθος διατύπωση έκανα. Ξέρω πως χρειάζονται νιτρικά για την ανάπτυξη των φυτών. Τη με συμβουλεύεται να κανω για να αυξήσω τα νιτρικά? Να αφήσω περισσότερο χωρίς αλλαγή νερού? Και να κάνω μετρήσεις ανα μέρα μεχρι να δω ΝΟ3 25? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 27 Οκτωβρίου 2012 Author #14 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστώ παρα πολυ για την απάντηση και με πρόλαβες στην ερώτηση!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Οκτωβρίου 2012 #15 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Ωραιο ενυδρειο και με προοπτικες@ Τα λιπασματα τα πηρες απο το ιδιο μαγαζι που σου ειπαν για τον ανθρακα? Αν ναι να τους πεις οτι δεν ξερουν τιποτα! Εσυ ριχνεις λιπασματα και στα ρουφαει ο ανθρακας και περιμενεις να δεις αναπτυξη.Παλι καλα που δεν ειχες βαλει και γρασιδι γιατι θα ψαχνοσουν. Βγαλε τον ανθρακα απο το φιλτρο σου και στη θεση του βαλε βιολογικο υλικο. Οσο για τη ψαροσυνθεση αν μεινεις σε ζωοτοκα μπορεις να βαλεις και αλλα ζωοτοκα που εχουν τις ιδιες παραμετρους. Αλλιως αν βγαλεις τα ζωοτοκα που εχεις μπορεις να πας σε αλλα ψαρακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 27 Οκτωβρίου 2012 Author #16 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Rastafarian μόνο στο φίλτρο προετοιμασίας νερού έχω άνθρακα. Βασικά έχω ένα δοχείο 20 λίτρα με φιλτράκι 200 λ/ω που βγάζει και οξυγόνο όπου το γεμίζω με νερό απο τη βρύση τα 15 λίτρα και τα άλλα 5 προθερμασμένα λίγο από θερμό. Με φυτά τι να κάνω έχετε καμιά ιδέα τι και πού να τα βάλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 27 Οκτωβρίου 2012 Author #17 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Ομορφοστημένο ! Βάλε καμιά μεγαλύτερη φωτογραφία να το ευχαριστηθούμε ! Οι μετρήσεις είναι όλες μηδενικές ; Άνθρακα γιατί βάζεις στο νερό που προετοιμάζεις για αλλαγή ; Να και οι μεγαλύτερες φωτογραφίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 27 Οκτωβρίου 2012 Author #18 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Να και οι μεγαλύτερες φωτογραφίες και οι άλλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 27 Οκτωβρίου 2012 #19 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Πολύ καλό... Από φυτά θέλεις κυρίως μέσης και μπροστά...επέλεξε καμια κρυπτοκορινα και λουβδιγια αν σου αρέσουν... Καλή συνέχεια (αν θες λουβδιγια σε καμία εβδομάδα ανεβαινω αθήνα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 27 Οκτωβρίου 2012 Author #20 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ Αντώνιε!!!! Μπορείς να μου πεις πια είναι αυτή η λουβδιγία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 27 Οκτωβρίου 2012 Author #21 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Το βρήκα νομίζω... Αυτό είναι http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=033D ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 27 Οκτωβρίου 2012 #22 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Ναι το είδος είναι το 2ο από αριστερά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 27 Οκτωβρίου 2012 #23 Share 27 Οκτωβρίου 2012 εχει πολλες προοπτικές φιλε μου!! μονο μια αφισα να αλλαξεις.. κατι μονοχρωμο για να τονιστουν τα φυτα! καλη συνεχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 27 Οκτωβρίου 2012 Author #24 Share 27 Οκτωβρίου 2012 εχει πολλες προοπτικές φιλε μου!! μονο μια αφισα να αλλαξεις.. κατι μονοχρωμο για να τονιστουν τα φυτα! καλη συνεχεια! Ευχαριστώ πολύ φίλε μου να σαι καλα. Βασικά ειναι κολλημενη με μια κολλα σαν λάδι που μου έδωσαν από εκεί που πήρα την αφίσα και ήθελα εδω και κερο να τη βγάλω και να το γυρίσω το ενυδρείο και να ερθει το πισω μπρος γιατι το τζαμι μπροστα απ το μαγνιτι που επιανε και πετρουλεσ εχει γεμισει γρατζουνιες αλλα φοβάμαι την αναταραξη του βυθου το ξεφυτεμα φυτεμα και τα εξαρτίματα που ειναι μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosamaras 3 Νοεμβρίου 2012 Author #25 Share 3 Νοεμβρίου 2012 Γενική κατηγορία ενυδρείου (Κοινωνικό με Guppy) Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):79x34x44 Συνολικά Λίτρα:100 Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά: 3 ρίζες anubia nana κ 1 Microsorum Pteropus κ 3 echinodorus bleheri - java moss Ψάρια: 5 Θηλυκά και 1 Αρσενικό Guppy Άλλα είδη: Red Cherry Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Αφίσα Πέτρες:- Ξύλα: 2 Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα: Dennerle Deponit Mix Βυθός: Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):Προστοπαρών 2 χ 18βατ Τ8 (προσεχός 3 ή 4 Τ5 χ 24w Διάρκεια φωτισμού: 8 1/2 ωρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Eheim 2213 Θέρμανση/ Ψύξη:100 βατ Eheim Λίπανση: Flourish iron και Flourish γενικό Παροχή CO2: 5κιλη με κυκλοφοριτή και ποτήστρα απο πουλάκια Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Παράμετροι pH:7 Γενική σκληρότητα (GH):7 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):6 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):0 Φωσφορικά (PΟ4):- Μέση Θερμοκρασία (°C):25,3 Συντήρηση Αλλαγές νερού: 20% κάθε 15 μέρες Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: ναι με φίλτρο με άνθρακα και αεραντλία Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):Προστοπαρών 2 χ τ8 18βατ Τ8 + 2 x τ5 cri865 24w Διάρκεια φωτισμού: 8 1/2 ωρες+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος