AngelinaA 26 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 26 Οκτωβρίου 2012 το χρυσοψαρο που εσωσα απο το πετ σοπ πριν απο μια εβδομαδα συμπερηφερετε παραξενα τωρα τελευτεα μενει σχεδον στον πατο του ενυδρειου και κολυμπαει ελαχιστα ενας φιλος μου μου ειπε οτι εχει προβλημα δεν ειναι κανονικο οραντα αλλα αναμιξη κομμον με οραντα και συντομα θα πεθανει ειναι βλακειες ? οντος αντι να εχει διπλη ουρα εχει διπλομιση αλλα δεν υπαρχει καμια πληγη ουτε εχει φαγωθει !!! τι εχει? ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 26 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 26 Οκτωβρίου 2012 καλησπερα βαλε μια φωτογραφια για σου λυθουν οι αποριες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 26 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 26 Οκτωβρίου 2012 Mod note: Το θέμα σου μεταφερθηκε στην κατηγορία των ασθενειών. Συμπλήρωσε την φόρμα διάγνωσης ασθένειας και πρόσθεσε και τις απαιτούμενες φωτογραφίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 27 Οκτωβρίου 2012 Author #4 Share 27 Οκτωβρίου 2012 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : καθετε σχεδον στον πατο τρωει ελαχιστα και κολυμπαει ελαχιστα ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:30 καραντινα - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):φιλτρο sera - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):5 μηνες - Ψάρια (είδη και αριθμός):1 χρυσοψαρο - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):αλλαγη νερου 75% καθε εβδομαδα ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7,5 - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):0,3 - Θερμοκρασία:24 βαθμους ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: Τetra -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:Χρυσοψαρο - Ιστορικό Ψαριού: - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):ελαχιστη κινητικοτητα και ορεξη - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες) 1. (img) ...photo1... (/img) 2. (img) ...photo2... (/img) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 27 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Καλημέρα, Το ενυδρείο σου με πια μέθοδο το έστρωσες? Τα νιτρικά σου είναι πολύ χαμηλά πιθανών από τις τόσο μεγάλες αλλαγές νερού που κάνεις. Γιατί αφαιρείς τόσο πολύ νερό στις αλλαγές σου? Τα ψαράκια σου φαίνονται γενικά ταλαιπωρημένα και χρειάζονται καλά στρωμένο ενυδρείο και καθαρό νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 27 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 27 Οκτωβρίου 2012 (edited) Θα συμφωνήσω με τον ebenos που είχε μαλλιάσει η γλώσσα του να μου λέει να μην αλλάζω τόσο νερό ώσπου να ανεβουν τα νιτρικά. Τελικά είχε δίκαιο! Ακόμη, αν η αλλαγή γίνεται με μιας και όχι π.χ.2 φορές την εβδομάδα 35%+ η κάθε μία σίγουρα στρεσσάρει τα ψαράκια σου. Επίσης, η διακόσμηση του ενυδρείου με τα χρωματιστά χαλικάκια και τα ψεύτικα φυτά δεν ξέρω κατά πόσο ευχαριστεί τους κατοίκους του. Ίσως ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα τα βοηθούσε να νιώσουν πιο άνετα και να αναρρώσουν γρηγορότερα. Οι πιο έμπειροι θα σου προτείνουν θεραπεία αν και από τα λίγα που έχω ακούσει, αν μένουν ακίνητα στον πάτο είναι δύσκολα τα πράγματα. Μην παραιτείσαι, τα φάρμακα και στον κόσμο του ενυδρείου κάνουν θαύματα! offtopic: Από που φαίνεται πως το Red Cap είναι ενδιάμεσο είδος και όχι κανονικό;; Έγινε επεξεργασία 27 Οκτωβρίου 2012 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 27 Οκτωβρίου 2012 Author #7 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Θα συμφωνήσω με τον ebenos που είχε μαλλιάσει η γλώσσα του να μου λέει να μην αλλάζω τόσο νερό ώσπου να ανεβουν τα νιτρικά. Τελικά είχε δίκαιο! Ακόμη, αν η αλλαγή γίνεται με μιας και όχι π.χ.2 φορές την εβδομάδα 35%+ η κάθε μία σίγουρα στρεσσάρει τα ψαράκια σου. Επίσης, η διακόσμηση του ενυδρείου με τα χρωματιστά χαλικάκια και τα ψεύτικα φυτά δεν ξέρω κατά πόσο ευχαριστεί τους κατοίκους του. Ίσως ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα τα βοηθούσε να νιώσουν πιο άνετα και να αναρρώσουν γρηγορότερα. Οι πιο έμπειροι θα σου προτείνουν θεραπεία αν και από τα λίγα που έχω ακούσει, αν μένουν ακίνητα στον πάτο είναι δύσκολα τα πράγματα. Μην παραιτείσαι, τα φάρμακα και στον κόσμο του ενυδρείου κάνουν θαύματα! offtopic: Από που φαίνεται πως το Red Cap είναι ενδιάμεσο είδος και όχι κανονικό;; εχω βγαλει τα πλαστικα και τα διακοσμητηκα πλεον ! μηπως φταιει το φολτρο πηρα καινουριο και εβαλα μπολι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 27 Οκτωβρίου 2012 Author #8 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Καλημέρα, Το ενυδρείο σου με πια μέθοδο το έστρωσες? Τα νιτρικά σου είναι πολύ χαμηλά πιθανών από τις τόσο μεγάλες αλλαγές νερού που κάνεις. Γιατί αφαιρείς τόσο πολύ νερό στις αλλαγές σου? Τα ψαράκια σου φαίνονται γενικά ταλαιπωρημένα και χρειάζονται καλά στρωμένο ενυδρείο και καθαρό νερό. ευχαριστω για την συμβουλη δεν θα ξανα κανω τετοιο λαθος! το φιλτρο δεν ειναι καλα στρωμενο ειναι καινουριο ! πηρα ενα δυνατοτερο γιατι το παλιο δεν καθαριζε! επισης το ψαρι βρισκετε σε καραντινα με παλιο φιλτρο αλλα ειχε πολυ καιρο να μπει σε λειτουργια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 27 Οκτωβρίου 2012 Author #9 Share 27 Οκτωβρίου 2012 εχω βγαλει τα πλαστικα και τα διακοσμητηκα πλεον ! μηπως φταιει το φολτρο πηρα καινουριο και εβαλα μπολι? απο την ουρα του καταλαβενεις οτι ειναι τερατογενες αντι να εχει διπλη ουρα σαν τα κανονικα εχει 1 μιση πολυ παραξενο αυτο,,,μηπως ειναι νεο ειδος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 27 Οκτωβρίου 2012 #10 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Οπότε και τα δυο σου φίλτρα από την στιγμή που έχεις ψάρια χρειάζονται άμεσα μπόλι. Ρίξε μια ματιά εδώ και επικοινώνησε με κάποιο από τα παιδιά που βρίσκετε κοντά σου να σε εξυπηρετήσει γιατί τα ψάρια σου κινδυνεύουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 27 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 27 Οκτωβρίου 2012 εχω βγαλει τα πλαστικα και τα διακοσμητηκα πλεον ! μηπως φταιει το φολτρο πηρα καινουριο και εβαλα μπολι? Μπόλι εννοούμε στρωμένο βιολογικό υλικό από κάποιον φίλο συνχομπιστα, βρήκες κάτι τέτοιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 27 Οκτωβρίου 2012 Author #12 Share 27 Οκτωβρίου 2012 (edited) ''η τερατογενη ουρα'' Έγινε επεξεργασία 27 Οκτωβρίου 2012 - AngelinaA Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 27 Οκτωβρίου 2012 Author #13 Share 27 Οκτωβρίου 2012 ''η τερατογενη ουρα'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 27 Οκτωβρίου 2012 Author #14 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Μπόλι εννοούμε στρωμένο βιολογικό υλικό από κάποιον φίλο συνχομπιστα, βρήκες κάτι τέτοιο? ναι τον ξαδερφο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 27 Οκτωβρίου 2012 #15 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Πραγματικά περίεργη ουρά! Σίγουρα δεν είναι θέμα τραυματισμού;; Πολύ "εντυπωσιακό"! Καμιά εξέλιξη με την υγεία τους έχουμε; Νίκο γιατί δεν προτείνεις στη φίλη μας κάποιο αντιβιωτικό ή άλλο φάρμακο; Δεν υπάρχουν για την περίπτωσή της; Κάτι θα έχεις υπόψιν σου, δε μπορεί...!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 27 Οκτωβρίου 2012 Author #16 Share 27 Οκτωβρίου 2012 (edited) Πραγματικά περίεργη ουρά! Σίγουρα δεν είναι θέμα τραυματισμού;; Πολύ "εντυπωσιακό"! Καμιά εξέλιξη με την υγεία τους έχουμε; Νίκο γιατί δεν προτείνεις στη φίλη μας κάποιο αντιβιωτικό ή άλλο φάρμακο; Δεν υπάρχουν για την περίπτωσή της; Κάτι θα έχεις υπόψιν σου, δε μπορεί...!! οχι δεν υπαρχει κανενας τραυματισμος η η φαγωμα ειναι ξεκαθαρα ενωμενη !! ειναι μεταλλαξη ? η κατι το εντυπωσιακο? καλλητερα τα παει κολυμπαει που και που! Έγινε επεξεργασία 27 Οκτωβρίου 2012 - AngelinaA Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 27 Οκτωβρίου 2012 #17 Share 27 Οκτωβρίου 2012 οχι δεν υπαρχει κανενας τραυματισμος η η φαγωμα ειναι ξεκαθαρα ενωμενη !! ειναι μεταλλαξη ? η κατι το εντυπωσιακο? καλλητερα τα παει κολυμπαει που και που! Προφανώς πρόκειται για γενετική δυσμορφία και η ουρά δεν διαχωριστικέ. Τέτοια ψάρια αξίζει να τα φροντίζουμε και να τα αγαπάμε περισσότερο από τα άλλα. Το ψάρι δηλαδη κολυμπαει μονο που και που? Πριν το παρεις κολυμπουσε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 27 Οκτωβρίου 2012 #18 Share 27 Οκτωβρίου 2012 ναι τον ξαδερφο μου Είσαι σίγουρη πως το μπόλι προήρθε από στρωμένο και υγιές ενυδρείο? Αν όχι πρέπει να βρεις άλλο γιατί δεν δείχνει να ανταποκρίνεται. Πόσες μέρες το έχεις βάλει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 27 Οκτωβρίου 2012 Author #19 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Είσαι σίγουρη πως το μπόλι προήρθε από στρωμένο και υγιές ενυδρείο? Αν όχι πρέπει να βρεις άλλο γιατί δεν δείχνει να ανταποκρίνεται. Πόσες μέρες το έχεις βάλει? εχθες το εβαλα ναι ειναι σιγουρο ο ξαδερφος μου ειναι εξπερ εχει 6 χρονια το ενυδρειο και σε καλη κατασταση (αλλιως σιγα μην επερνα) ! ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 27 Οκτωβρίου 2012 #20 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Τότε δώσε του λίγο χρόνο να ανταποκριθεί, τάϊσμα με φειδώ για μερικές μέρες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 27 Οκτωβρίου 2012 Author #21 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Τότε δώσε του λίγο χρόνο να ανταποκριθεί, τάϊσμα με φειδώ για μερικές μέρες! φειδω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 27 Οκτωβρίου 2012 #22 Share 27 Οκτωβρίου 2012 φειδω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 27 Οκτωβρίου 2012 Author #23 Share 27 Οκτωβρίου 2012 φειδω! συγνωμη ειμαι ασχετη ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 27 Οκτωβρίου 2012 #24 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Μην το ξαναπείς, μια χαρά είσαι! Μην κάνεις άλλη αλλαγή νερού, τάϊσμα με μέτρο και ενημέρωσε μας ξανά όταν ανέβουν τα νιτρικά σου. Τελικά δεν μου είπες το ψαράκι κολυμπούσε με αυτή την ουρά που έχει πριν το πάρεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 28 Οκτωβρίου 2012 Author #25 Share 28 Οκτωβρίου 2012 Μην το ξαναπείς, μια χαρά είσαι! Μην κάνεις άλλη αλλαγή νερού, τάϊσμα με μέτρο και ενημέρωσε μας ξανά όταν ανέβουν τα νιτρικά σου. Τελικά δεν μου είπες το ψαράκι κολυμπούσε με αυτή την ουρά που έχει πριν το πάρεις? ναι δεν το ειχα προσεξει στο πετ μολις το εφερα σπιτι το ειδα ! επισης ενα απο αυτα που εδωσα στον ξαδερφο μου γεννησε αυγα και δεν το ειχε καταλαβει τωρα γεμισε το ενυδρειο με μικρα χρυσοψαρακια και τα μεγαλα τα εφαγαν! λιγα εσωσε αλλα δεν ξερει πως να τα φροντισει ωστε να μεγαλωσουν τι τρωνε τα μικρα? και τι θερμοκρασιες θελουν? σε ποσο καιρο μπορει να τα βαλει με τα μεγαλα ?(εχθες βγηκαν απο τα αυγα) εχει χρυσοψαρα εδω και 6 χρονια αλλα δεν του εχει συμβει ποτε αυτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος