Jump to content

Επιτελους Παρουσιαση 240 Λιτρα

giorgosmarios

Recommended Posts

Γενική κατηγορία ενυδρείου

Γενικές Πληροφορίες

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):

Συνολικά Λίτρα: 240

Sump (λίτρα):

Οργανισμοί

Φυτά: Ψευτικα

Ψάρια: 3 Αγγελοψαρα ( περιπου 4ποντους ), 5 μελανοταινιες ( 8 ποντους ), 1 δολλαριο ( 5 ποντους ), 2 γκουραμι

( 5 και 7 ποντους ), 1 πλεκο ( 15 ποντους ) ,5 γκριμπενσις τα 2 ειναι το ζευγαρι ( 5 ποντους ) 25 - 30 μωρα,

2 κορυντορας, 2 σαε ( 6 ποντους ).

Άλλα είδη: ,

Διακοσμητικά υλικά

Φόντο:

Πέτρες: 6-7 πετρες μεσαιου μεγεθους 1 καρυδα

Ξύλα: 4 ξυλα

Άλλα διακοσμητικά :

Υπόστρωμα:

Βυθός: ψιλο λευκο χαλικακι

Φωτισμός

Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2 τ5 35W η μια και ανακλαστιρες (η μια ροζ η αλλη λευκη ).

Διάρκεια φωτισμού: 6 ωρες.

Υποστήριξη οργανισμών

Φίλτρανση: Το εσωτερικο του rio ( με σφουγκαρια, καρβουνο, υαλοβαμβακα και λιγο σιποραξ ).

Ενα εξωτερικο fluval 405 ( γεματο με βιολογικο τα κανιστρα του, το τελευταιο εχει μεσα υλικο για να αποροφηση

νιτρικα και φωσφωρο ).

Θέρμανση/ Ψύξη: θερμοστατη jager 300W, 4 ανεμιστιρακια με κοντρολερ ( 3 να φυσανε μεσα και 1 εξω ).

Λίπανση:

Παροχή CO2:

Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:

Διατροφή: διφορες τροφες φλεικ, ταμπλετες και σπιρουλινα για ποικοιλεια.

Παράμετροι

pH: 7.4

Γενική σκληρότητα (GH): 10

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 6

Αμμωνία (ΝΗ3):

Νιτρώδη (ΝΟ2): 0

Νιτρικά (ΝΟ3): 10

Φωσφορικά (PΟ4): 0.2

Μέση Θερμοκρασία (°C): 27 - 28

Συντήρηση

Αλλαγές νερού: 10 -15 % καθε ευδομαδα

Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: σε βαρελι με αντιχλωριο

Άλλες ρουτίνες συντήρησης: καθαρισμος φιλτρων ανα δυο μηνες ( τον ενα μηνα το ενα τον αλλο μηνα το αλλο.

Φωτογραφίες:

post-42399-0-11975300-1351206969_thumb.jpgpost-42399-0-05334500-1351206986_thumb.jpgpost-42399-0-86487700-1351207004_thumb.jpgpost-42399-0-38060800-1351207021_thumb.jpg

Βίντεο:

Αναμενω παρατηρησεις, διορθωσεις!

Ωραιω στησιμο...συμβουλη:ο φωτησμος σου υποστηριζει ανετα αρκετα ευκολα φυτα,πετα τα ψευτηκα και φυτεξε ευκολα φυτα(ευκολα γιατι δεν ειδα να εχεις υποστρωμα) να δεις εκει ομορφιες,γιατι την ροζ λαμπα την βαζουμε για να δινει το φασμα που χρειαζοντε τα φυτα,χωρις αληθεινα φυτα δεν προσφερει τπτ....και εις ανωτερα!!!

Καλο το ενυδρειο σου αν και μου φαινεται μικρο απο τις φωτογραφιες...Το προβλημα ειναι οτι εχεις και πολλα ψαρια και τα περισσοτερα ειναι απο διαφορετικες περιοχες.

Καλημέρα και από εμένα,

το ενυδρείο έχει τις προοπτικές να γίνει τέλειο. Θα συμφωνήσω με τον Ακρίδα για τα αληθινά φυτά.

Αντί για υλικά απορρόφησης νιτρικών, μπορείς να βάλεις εύκολα φυτά που θα κάνουν την ίδια δουλειά και καλύτερα. ;)

Επίσης όπως θα σου πουν και τα υπόλοιπα παιδιά, χρειάζεται να αλλάξεις την ψαροσύνθεσή σου γιατί έχεις μέσα ζωντανά που δεν ταιριάζουν.

Ωραιο ενυδρειο αλλα θελεις καποιες διορθωτικες κινησεις.

Καταρχην πετα τα πλαστικα φυτα και βαλε αληθινα,τα ψαρια σου θα αισθανονται πιο ανετα.

Πιστευω οτι μπορεις να φιλοξενησεις αρκετα ευκολα φυτακια.

Πρεπει να κανεις κατι με την ψαροσυνθεση σου.Τα ψαρια σου δεν ταιριαζουν μεταξυ τους και ειναι και πολλα.

Αν αποφασισεις να ασχοληθεις με αληθινα φυτα,το δολαριο πρεπει να φυγει γιατι θα στα φαει ολα.

Η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να κανεις αλλαγες νερου σε μεγαλητερο ποσοστο πχ 30% ανα βδομαδα.

επειδη το έχω δει απο κοντά δεν ειναι μικρό εχει καλές διάστασης θα συμφωνήσω για τα φυτα και για κάποιες διορθώσεις στην ψαροσυνθεση γενικά μου αρέσει πολυ και μπράβο σου διότι ξερω και έχω δει την αγάπη και το μεράκι που έχεις για το χόμπι μας...άμα θες βίντεο να βάλεις πάρε τηλέφωνο να έρθω να το φτιάξουμε!

Κυριοι σας ευχαριστω πολυ.

Τη φυτα θα προτηναται λογο οτι δεν υπαρχει υποστρομα? Δεν θελω να μπλεξω και σε αυτο το ενυδρειο με διοξειδεια και τετεια?

Επειδη θελω να κρατησω τα γκριμπενσις τη θα προτηναται να φυγει και τη να μηνει?

Στο 125 που εχω, βρηκα την ρωτα του, εστι και σε αυτο θελω το ιδιο.

Πολλες φορες η επιλογες στα ψαρια ειναι μας αρεσει αυτο παρτω μας αρεσει το αλλο παρτω και εστι οπως λετε και εσεις γινεται ενα μπαχαλο.

Ευπροσδεκτες ολες οι προτασεις.

απο φυτα υπάρχουν πολλές επιλογές και σίγουρα θα βγάλεις απο κλαδεματα που βγάζεις το ερώτημα ειναι ενα επειδη είσαι δεμένος με τα ψάρια σου είσαι διάθετιμενος να αποχωρηστεις κάποια εώστε να υπάρχει μια ισορροπία στην ψαροσυνθεση σου;

Αυτο σιγουρα εναι ενα θεμα που θα εχω και κυριος με την υπολοιπη οικογενεια ως προς τον πλεκο και το δολλαριο.

Βεβαια βλεποντας και κανοντας.

Αν κρατησεις το δολαριο ξεχνας τα φυτα!

Απο την αλλη ειναι λιγο ασχετο με τα υπολοιπα ψαρια.

Βασικα θα πρεπει να αποφασισεις με τι θελεις ν ασχολιθεις,με ψαρια ασιας η με ψαρια αμαζονιου?

Αυτη τη στιγμη ειναι μπλεγμενα μεταξυ τους.

Αφού λέει θέλει κρίμπενσις, θα πάει Αφρική! :D

Παιδια δεν λεω υπαρχει αρκετη ποικιλια στα ψαρια του και ισως καποια θα πρεπει να φυγουν οποσδηποτε μια που δεν ταιριαζουν καν στην ολη χημεια του νερου, αλλα μην ξεχναμε πως υπαρχουν και τα κοινοβια ενυδρεια που φιλοξενουν ψαρια και απο διαφορετικες ηπειρους ακομα αρκει να μπορουν να συνυπάρξουν βαση καποιον παραμετρων.

Οπως και να εχει πχ το δολλαριο θα πρεπει να φυγη γιατι ειναι υφαλμυρου νερου, ο πλεκο παραγινεται μεγαλος για τα λιτρα σου και τα κορυ ειναι κοπαδοψαρα οποτε ή αυξανεις τον αριθμο τους ειτε τα διώχνεις, κλπ. Θα σου προτεινα να μελετησεις το προφιλ των ψαριων σου και να δεις εαν οντως μπορεις να συντηρησεις την ψαροσυνθεση σου βασει καποιον παραμετρων, οπως χημεια νερου (ΡΗ, GH), θερμοκρασια αποδεκτη απο ολους και τις αναγκες τους για να μπορεσουν να συμβιωσουν, οπως κοινονικοτητα του χαρακτηρα του, απαιτησεις σε χωρο, κοπαδοψαρα, species, ζευγαρια, κλπ.

Ωραιο ενυδρειο αλλα θελεις καποιες διορθωτικες κινησεις.

Καταρχην πετα τα πλαστικα φυτα και βαλε αληθινα,τα ψαρια σου θα αισθανονται πιο ανετα.

Πιστευω οτι μπορεις να φιλοξενησεις αρκετα ευκολα φυτακια.

Πρεπει να κανεις κατι με την ψαροσυνθεση σου.Τα ψαρια σου δεν ταιριαζουν μεταξυ τους και ειναι και πολλα.

Αν αποφασισεις να ασχοληθεις με αληθινα φυτα,το δολαριο πρεπει να φυγει γιατι θα στα φαει ολα.

Η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να κανεις αλλαγες νερου σε μεγαλητερο ποσοστο πχ 30% ανα βδομαδα.

Το οτι δεν εχω μεχρι στιγμης αλληθινα ειναι οντως το δολλαριο.Γιατι καποια στιγμη ειχα βαλει μεσα δοκιμαστικα

μια ανουμπια που υποτιθεται ειναι σκληρο φυτο και του αλλαξε τα φωτα.

Εκτος τα γκριμπενσις που ειναι μεσα 2 μηνες τα υπολειπα τα εχω γυρω στα 2 χρονια και δεν ειχα κανενα προβλημα,

τσακομους και τετεια.

Τι ενοεις οταν λες ειναι πολλα μη ξεχνας οτι τρεχουν δυο φιλτρα ενα fluval 405 και το εσωτερικο του rio 240.

Οπως και να εχει πχ το δολλαριο θα πρεπει να φυγη γιατι ειναι υφαλμυρου νερου

Το εψαξα και δεν βρηκα πουθενα οτι ειναι υφαλμυρου νερου..Επισης λεγεται silver dollar και ζει στους ποταμους Αμαζονιο και Rio Paraguay.

οπως και να εχει ομως με αυτο μεσα φυτα δεν...στο ριο 125 τι εχεις μεσα??γιατι αν το δολλαριο παει περιπατο να πουμε προτασεις λιφγο ισως διαφορετικες απο οτι εχεις εκει,για την ποικιλια...επισης ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο??

οπως και να εχει ομως με αυτο μεσα φυτα δεν...στο ριο 125 τι εχεις μεσα??γιατι αν το δολλαριο παει περιπατο να πουμε προτασεις λιφγο ισως διαφορετικες απο οτι εχεις εκει,για την ποικιλια...επισης ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο??

Εχει μεσα ζωοτοκα εδω ειναι η παρουσιαση που εχω κανει.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=77963

Ποιο να τρεχει το 125 η το 240?

Το 240...εννοουσα απο φυτα τι εχεις στο 125 για να μην μπουν ισως τα ιδια φυτα για να εχεις ποικιλια μεταξυ 240 και 125......

Εαν ριξεις μια ματια ποιο πανω στην παρουσιαση ειναι ψευτικα.

ποοο το χασαμε...στο 125 δεν εχεις φυτα,για αυτο μιλαω,να δουμε τι φυτα εχεις στο 125 για να προτηνουμε διαφορετικα φυτα αν γινετε για το 240....το χουμε??

ποοο το χασαμε...στο 125 δεν εχεις φυτα,για αυτο μιλαω,να δουμε τι φυτα εχεις στο 125 για να προτηνουμε διαφορετικα φυτα αν γινετε για το 240....το χουμε??

Η παρουσιαση τα λεει:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=77963

Το εψαξα και δεν βρηκα πουθενα οτι ειναι υφαλμυρου νερου..Επισης λεγεται silver dollar και ζει στους ποταμους Αμαζονιο και Rio Paraguay.

Ναι οντως εχεις δικιο! ειχα το μυαλο μου τους μονοδακτυλους που μοιαζουν μεταξυ τους σαν ψαρια.......... :bigemo_harabe_net-82:

Φιλοι μου θα ηθελα τις γνωμες σας.

Εαν κρατησω μονο τα γκριμπενσις και διωξω ολα τα υπολοιπα, τη ψαρια θα μου συστηναται?

Τη φυτα ευκολα λογο οτι δεν υπαρχει υποστρωμα και υπαρχει ψιλοκοκο χαλικι?

• 2 weeks later...

Φιλοι μου σας χαιρετω και παλι, να σας ενημεροσω οτι απομακρινεται ολοι η ψαροσυνθεση και γυριζει σε δισκους με το καλο!

• 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...