Jump to content

Κατάθλιψη?

jimn

Recommended Posts

Είναι τώρα πάνω από εβδομάδα που ο μονομάχος μου φαίνεται πιο αδύνατος,πολύ λιγότερο κινητικός
και κάθεται συνέχεια κάτω από το φίλτρο και πίσω από το θερμόμετρο.
Σήμερα παρατήρησα ότι δεν είχε και καθόλου όρεξη για φαγητό,σε σημείο θα έλεγα που δεν το
κυνήγησε και καθόλου.
Τι μπορεί να συμβαίνει?

Καλησπέρα ,

λογικά και τα επόμενα παιδιά που θα απαντήσουν θα σου ζητήσουν να συμπληρώσεις την φόρμα , ώστε να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. :)

Δεν έχει αλλάξει κάτι και από προηγούμενη αναφορά στο ενυδρείο

Σε γενικές γραμμές :

το περιβάλλον του είναι ένα 20λιτρο φυτεμένο,θερμοκρασία στους 26-28 βαθμούς(με ανεμηστηράκια

και χρονοδιακόπτη την ελέγχω) και η τροφή του είναι καθημερινά τα γνωστά αποξηραμένα σκουληκάκια που τρώει και flakes

σολωμού μια φορά την εβδομάδα νηστεία και 1 φορά αρακά.

Έγινε επεξεργασία - jimn

Dpap πως μα ξερεις!!!στο θεμα μας τωρα..απο μετρησεις πως εισαι;η εξωτερικη εμφανησει εχει αλλαξει(ληπουν κομματια ουρας ι αλλα εμφανει σημαδια)....κανε εναν μικρο κοπο και συμπληρωσε την φορμα διαγνωσης να εχουμε μια καλη εικονα και λεγοντας εικονα βαλε και 2-3 φωτοφραφιες απ το ψαρακι οσο πιο κοντηνες και καθαρες μπορεις....

Καλημερα!

Αν δεν δουμε μετρησεις ,φωτογραφιες και λεπτομεριες δεν μπορουμε να σε βοηθησουμε.:)

Λόγω τραγικής έλλειψης χρόνου οι φωτό είναι αυτές και μετρήσεις θα κάνω και θα ανεβάσω αύριο.

IMG_5735.jpg

IMG_5738.jpg

IMG_5741.jpg

IMG_5742.jpg

IMG_5743.jpg

Ειναι λιγο θολες αλλα δεν βλεπω να εχει τι που να δειχνη κατι το σοββαρο,μια χαρα φαινετε,οποτε κατι παιζει με τις μετρησεις η με την θερμοκρασια....βαλε αυριο τουλαχιστον τις μετρησεις και οσο μπορεις παρατηρισετον....

Μου φαίνεται λίγο αδύνατος αλλά ίσως κάνω και λάθος. Πόσο καιρό τον έχεις ; Δεν ξέρω αν θα του κάνει καλό, αλλά μια στο τόσο μπορείς να μουλιάζεις την τροφή του σε βιταμίνες.

Και μενα μου φιανεται λιγο αδυνατος απο τις φωτογραφιες.

Τι τροφες ταιζεις και καθε ποτε?

Και μενα μου φιανεται λιγο αδυνατος απο τις φωτογραφιες.

Τι τροφες ταιζεις και καθε ποτε?

Κάθε μέρα το αποξηραμένο σκουληκάκι,μια φορά την εβδομάδα νηστεία και μία φορά αρακά.

Καλά δεν είναι με τίποτα το ψαράκι,του λείπει ενέργεια 100%,το μεσημεράκι θα κάνω και μετρήσεις και θα επανέλθω

Δινεις πολλα λιγα πραγματα απο τροφες.

Θα σου προτεινα να ξεκινησεις να δινεις ποικιλια τροφων εκτος απο αποξηραμενο bloodworm 2 φορες την ημερα οπως και βιταμινες.

Γενικα οι μονομαχοι ειναι ψαρια που τους αρεσει η ποικιλια στην διατροφη τους και βαριουνται ευκολα αν τους ταιζεις με μια τροφη συνεχεια.

υπαρχουν στο εμποριο τροφες σε flakes με διαδορα μεσα(υποπροιοντα ψαριου,γαριδας,λαχανικων),με φουλ λαχανικα(κανουν καλο γιατι ειναι πλουσια σε βιταμηνες),κατεψυγμενες(που ειναι φυσικη τροφη αλλα θελει με μετρο γιατι ειναι πολυ βαρια για την βιολογια του νερου αν δεν φαγωθει) και φυσικα βιταμηνες που μουλιαζεις λιγο την τροφη πριν ταισεις...μπορεις να προμυθευτης καποιες απο αυτες και να κανεις ενα εβδομαδιαιο προγραμμα ωστε να τρεφεται τελειως σωστο και να εχεις μεσα και την νηστεια του,επισης προσπαθησε να ταιζεις 2 φορες με "σπασμενη" στην μεση την ποσοτητα για να μην πρηζετε η κοιλια του και να μην πειναει ισως μετα....

Μάλλον βαρέθηκε το σκουλικάκι που του δίνω,μπορείτε να μου προτείνετε τι τροφές συγκεκριμένα να αγοράσω να του ανοίξω λίγο την όρεξη?

υπαρχει πολυ μεγαλη γκαμα απο τροφες,εγω ας πουμε βαζω Betta Mix που εχει μεσα λαχανικα,υποπροιοντα ψαριου και διαφορα αλλα μεσα,και μονο με λαχανικα και σπιρουλινα και σε συνδυασμο με bloodworms και Daphnia αποξηραμενα και αρακα στο προγραμμα και ταιζω 2 φορες την ημερα και μια στο τοσο βιταμινες....απλα επειδη ειναι μικρο ψαρακι με μικρο στομα να προσεξης να ειναι ηδη μικρα τα flakes αλλιως θα τα θρυμματιζεις εσυ πριν τα δωσεις....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...