brainlaugh 25 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 25 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα, Λόγω περιορισμένου χώρου αποφάσισα να πάρω ένα ενυδρείο φτιαγμένο ακριβώς στις διαστάσεις που θέλω. Ιδανικά θα ήθελα κάτι σαν τα cubes της Dennerle, απλά λίγο πιο μεγάλο στο μήκος και το πλάτος (100-120 λίτρα). Ρώτησα σε δύο καταστήματα, μου δώσανε τελείως διαφορετικές τιμές και όχι ακριβώς αυτο που είχα στο μυαλό μου (π.χ κουρμπαριστό το μπροστινό τζάμι όπως τα dennerle και η ένωση των τζαμιών δεν είναι τόσο εμφανής). Ξέρετε μήπως που μπορώ να απευθυνθώ (Ν. Αττικής); Επίσης σε περίπτωση που βρώ το κατάλληλο κατάστημα, τι να προσέξω στο θέμα κατασκευής, π.χ άλλοι λένε θες κόντρα, άλλοι δεν είναι τόσο μεγάλο γοα κόντρα κτλ. Έχω λίγο μπερδευτεί. Επίσης θα βάλω εξωτερικό φίλτρο. Ευχαριστώ και ελπίζω να είμαι στην σωστή ενότητα, Θοδωρής Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 25 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 25 Οκτωβρίου 2012 Καταρχάς καλώς όρισες στην ομάδα του aquazone. Για την ενότητα μην αγχώνεσαι θα το καθορίσουν τα παιδιά...Θες λοιπόν να φτιάξεις κύβο.... καταρχάς αποφάσισε αν θες να φτιάξεις γωνίες ή κούρμπες. Οι κουρμπές θα σου στοιχίσουν πολύ περισσότερο....Τώρα για τις κόντρες που λες εγ΄ψ το θεωρώ απαραίτητο...όπως μου είχε πει και ένα συμφορουμίστας σε αυτό το χόμπι καλύτερα να είσαι 1000% σίγουρος παρά 100%...Μπορείς να βάλεις είτε εσωτερικές είτε εξωτερικές...απλά αν βάλεις εσωτερικές μιλάς για γυάλινες κόντρες...αν πάλι βάλεις εξωτερικές μπορείς να βάλεις και άλλου είδους εγώ έχω ξύλινες , άλλοι έχουν αλουμίνιο και άλλοι μάρμαρο...αυτά για τις κόντρες..στα τζάμια θα ζητήσεις να είναι ατρόχιστα και ατορνάριστα για να έχει μεγαλύτερη προς κόλληση επιφάνεια... ενυδρειακή σιλικόνη και κόλληση.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 25 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 25 Οκτωβρίου 2012 Ξέχασα να σου πω ότι αν αποφασίσεις να περνας τα καλώδια από ψηλά πρέπει να ζητήσεις και δυο κοψιματάκια στις πίσω άκρες για να περνάνε τα καλώδία Link to comment Share on other sites More sharing options...
τολισ 25 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 25 Οκτωβρίου 2012 Καλως ηρθες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
brainlaugh 25 Οκτωβρίου 2012 Author #5 Share 25 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα. Απο την άλλη με αγχώνει όλο αυτό διότι εκεί που θα βρίσκεται το ενυδρείο αν υπάρξει διαρροή... Και ίσως να πήγαινα για τον κύβο των 60lt της dennerle και ας είναι μικρός (θα με περιορίσει πιστεύω πολύ στις επιλογές μου για ψάρια). Απλά θα είμαι σίγουρος διότι φαίνεται πολύ καλής ποιότητας και είναι και στα 60 ευρώ. Κάποιο καλό κατάστημα γνωρίζετε για κατασκευές? P.S. Αυτό θα είναι το δεύτερο μου ενυδρείο και θα το έχω στο σπίτι. Το άλλο είναι φυτεμένο γαριδάδικο ~10lt και το έχω στο γραφείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 25 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 25 Οκτωβρίου 2012 Καλώς ήρθες και απο εμένα, συμφωνώ με αυτά που προανέφερε ο Αντώνιος, δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο, αν θες όμως αφού ψάχνεις κατασκευαστή ενυδρείων άνοιξε μια αγγελία στο φόρουμ και θα σου απαντήσουν παιδιά που ασχολούνται με το επάγγελμα, επίσης θα σε κατατοπίσουν για την καλύτερη επιλογή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 25 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 25 Οκτωβρίου 2012 και στα δύο μεγέθη παίζεις σε με ψάρια μικρού μεγέθους και 100λ δεν θα βάλεις ψάρι 20 εκ. αλλά και πάλι ισχύει ότι όσο περισσότερα λίτρα έχεις τόσο το καλύτερο....και για διαρροή που λές δεν θα το βάλεις έτσι μες το σπίτι.... θα το δοκιμάσεις θα το δεις και μετά..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος