Jump to content

Σαμπ

Recommended Posts

Αυτο με το υψος τωρα το πηρα ειδηση.Γιατι τοσο χαμηλο?

Γιατι κατω απο το ενυδρειο εχω μονο 30 ποντους κενο! :D για αυτο ελεγα αν κανει σαν στησιμο.

• Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

μπορεις να βαλεις 2 ''καλτσες'' με τα υλικα σου εκει που ''σκαι'' η υπερχειλιση σου

FilterSockBracket.jpg

Έγινε επεξεργασία - Geosid

μπορεις να βαλεις 2 ''καλτσες'' με τα υλικα σου εκει που ''σκαι'' η υπερχειλιση σου

Καπως ετσι το ειχα σκεφτει και εγω! Αλλωστε εχεις και περισσοτερη προσβαση μετα στα υλικα! Τωρα το υψος παιζει ρολο που ειναι μονο 18 ποντους?

Καπως ετσι το ειχα σκεφτει και εγω! Αλλωστε εχεις και περισσοτερη προσβαση μετα στα υλικα! Τωρα το υψος παιζει ρολο που ειναι μονο 18 ποντους?

εαν σε περνει δωσε και αλλο υψος , ετσι θα ''κερδισεις'' και λιτρα :D

Ωραία η κάλτσα αλλά θέλει τακτική αλλαγή γιατί μπουκώνει.

προσεχε μην φας κανα χερι ...

εαν δεις οτι δεν την παλευεις πηγαινε σε τζαμα να στα κοψει ισια , μετα με ενα γυαλοχαρτο τρυφτα λιγο στις ακρες , καλο καθαρισμα με οινοπνευμα και κολλημα !!!

Θα εχω το νου μου! Ναι αν δω τα δυσκολα θα τα παρω και θα τα παω.. Θα του σπασω τις ακρες με το γυαλοχαρτο και μετα θα το πλυνω! :)

Θα εχω το νου μου! Ναι αν δω τα δυσκολα θα τα παρω και θα τα παω.. Θα του σπασω τις ακρες με το γυαλοχαρτο και μετα θα το πλυνω! :)

χωρις απορυπαντικα !!!

Ναι το ξερω!!! :D με οινοπνευμα θα το πλυνω! Με το υψος λες να εχω προβλημα?

Βγαλε καμια φωτο απο τον χωρο που εχεις για το σαμπ.Πολυ χαμηλο ειναι,δεν εχεις καμια αλλη επιλογη?

Καλήμερα,

Μιας και έχω το ίδιο ενυδρείο να σου πω εγώ το σαμπ που έχω παραγγείλει.

Η διαστάσεις είναι 80Χ35υΧ30 πλάτος, με 4 χωρίσματα.

Στο πρώτο θα είναι η υπερχείλιση και το skimmer, στο 2ο ο άνθρακας, στο 3ο ζωντανός βράχος και θερμοστάτης και στο 4ο η αντλία επιστροφής.

Το ύψος πάντως που σκέφτεσαι μου φαίνεται πολύ λίγο γιατί σκέψου ότι θα αφήσεις και ένα - δύο πόντους οπότε θα πας 16 πόντους και θα πρέπει να βάλεις μέσα βράχο και θερμοστάτη.

Αυτά που σου γράφω είναι βάση του τι θα φτιάξω εγώ και σε καμία περίπτωση δεν σου λέω να την ακολουθήσεις μιας και είμαι πολύ, πολύ αρχάριος πάνω στο ενυδρείο.

Ελπίζω να βοήθησα.

Και φωτο να βγαλω ρε συ παλι ο χωρος ο ιδιος θα ειναι! Δυστυχως δεν εχω ουτε διπλα απο το ενυδρειο χωρο! Μονο απο κατω εχω χωρο κ αυτο ειναι 25 εκατοστα ολο.οποτε λεω να το βγαλω 18 για να εχει κ λιγο αερα.

Ελπίζω να σε πρόλαβα.

Πριν τρυπησεις κοιτά να βρεις πρώτα παροχή δεξαμενής και σωλινοσεις και μετά κανε την τρύπα.

Και όσο για το σαμπ , εκεί που θα είναι η αντλία επιστροφής θα έχεις και την αναπλήρωση, εκεί που θα είναι το σκιμμερ θα δεις τι ύψος χρειάζεται για να ρυθμίσεις το χωρισμα και να έχεις σταθερή στάθμη νερού. Οταν θα κλείσεις το ρεύμα το νερό να χωράει στο σαμπ.

Ελπίζω να βοηθησα και όχι να μπερδεψα

Και φωτο να βγαλω ρε συ παλι ο χωρος ο ιδιος θα ειναι! Δυστυχως δεν εχω ουτε διπλα απο το ενυδρειο χωρο! Μονο απο κατω εχω χωρο κ αυτο ειναι 25 εκατοστα ολο.οποτε λεω να το βγαλω 18 για να εχει κ λιγο αερα.

Ποιο σκιμερ σκεφτεσε να βαλεις?Με αυτη την διασταση σε υψος πρεπει να τα ψαξεις λιγο καλυτερα τον εξοπλισμο που θα βαλεις στο σαμπ σου

Έγινε επεξεργασία - clooyn

Ελεγα να βαλω αυτο που εχω προς το παρον TMC v2 400 που ειναι εξωτερικο κρεμαστο αλλα θα το αλλαξω σιγουρα γιατι μαλλον δε με καλυπτει για τα λιτρα μου. Σιγουρα θελει πολυ ψαξιμο.

Ελεγα να βαλω αυτο που εχω προς το παρον TMC v2 400 που ειναι εξωτερικο κρεμαστο αλλα θα το αλλαξω σιγουρα γιατι μαλλον δε με καλυπτει για τα λιτρα μου. Σιγουρα θελει πολυ ψαξιμο.

Πριν φτιαχτει το σαμπ ομως πρεπει να ξερεις ποιο σκιμμερ θα μπει μεσα ( το ξαναλεμε ) :P

Ελπίζω να σε πρόλαβα.

Πριν τρυπησεις κοιτά να βρεις πρώτα παροχή δεξαμενής και σωλινοσεις και μετά κανε την τρύπα.

Και όσο για το σαμπ , εκεί που θα είναι η αντλία επιστροφής θα έχεις και την αναπλήρωση, εκεί που θα είναι το σκιμμερ θα δεις τι ύψος χρειάζεται για να ρυθμίσεις το χωρισμα και να έχεις σταθερή στάθμη νερού. Οταν θα κλείσεις το ρεύμα το νερό να χωράει στο σαμπ.

Ελπίζω να βοηθησα και όχι να μπερδεψα

Να και κατι που δεν ηξερα και βοηθησε πολυ!!! Ευχαριστω bababrillos για τις πληροφοριες!! ;) Βοηθησες παρα πολυ στη καταλληλη στιγμη!

Πριν φτιαχτει το σαμπ ομως πρεπει να ξερεις ποιο σκιμμερ θα μπει μεσα ( το ξαναλεμε ) :P

εχεις να προτεινεις καποιο Geosid?

εχεις να προτεινεις καποιο Geosid?

το τι θα προτεινει καποιος ειναι αναλογο στα χρηματα που θελεις να διαθεσεις

:)

υπαρχει σκιμμερ και με 300 ευρο

υπαρχει σκιμμερ και με 1000 ευρο

εσυ που θες να φτασεις ειναι το θεμα :D

Επέλεξε το σκίμμερ με βάση τα ζωντανά και τα κοράλλια σου.Όλα έχουν προδιαγραφές για βαρύ φορτίο,μέτριο αλλά και ελαφρύ.Τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει πολύ ο σχεδιασμός και με χαμηλή κατανάλωση έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα.Οι επιλογές που έχεις για τοποθέτηση σε σάμπ είναι άπειρες.

Φλασια...25-18=6.Με 6 ποντους αερα υπαρχει σκιμερ που να μπενει μεσα.Εκτως αν το κανεις τροχηλατο το σαμπ με καποιο τροπο :wacko:

Φλασια...25-18=6.Με 6 ποντους αερα υπαρχει σκιμερ που να μπενει μεσα.Εκτως αν το κανεις τροχηλατο το σαμπ με καποιο τροπο :wacko:

Εννοεις δεν υπαρχει σκιμμερ που να μπαινει μεσα?

το τι θα προτεινει καποιος ειναι αναλογο στα χρηματα που θελεις να διαθεσεις

:)

υπαρχει σκιμμερ και με 300 ευρο

υπαρχει σκιμμερ και με 1000 ευρο

εσυ που θες να φτασεις ειναι το θεμα :D

Σχετικα κατι φθηνο αλλα οχι και κινεζικο, δηλαδη να ειναι φθηνο αλλα να μη κανει τη δουλεια που πρεπει!!

Θα το ψαξω και πριν κανω οποιαδηποτε αγορα θα το ποσταρω πρωτα να μου πειτε αποψεις.

Επέλεξε το σκίμμερ με βάση τα ζωντανά και τα κοράλλια σου.Όλα έχουν προδιαγραφές για βαρύ φορτίο,μέτριο αλλά και ελαφρύ.Τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει πολύ ο σχεδιασμός και με χαμηλή κατανάλωση έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα.Οι επιλογές που έχεις για τοποθέτηση σε σάμπ είναι άπειρες.

Αλεξ το ξερω οτι υπαρχουν παρα πολλες επιλογες αλλα επειδη δεν ειμαι και εμπειρος σ αυτον το τομεα του σκιμμερ θα κοιταξω με βαση του φορτιου και της τιμης που διαθετω και θα το ποσταρω και αν ειναι μου λετε τι και πως! :)

ποσο στοκαρισμενο ειναι το ενυδρειο?

ψαρια,κοραλια κτλ?

υπαρχουν σκιμμερ που ειναι εσωτερικα αλλα κ εξωτερικα τα οποια μπαινουν κρεμαστα στο τζαμι.

καλη κ φθηνη εταιρια ειναι η aquamedic με πολυ καλα σκιμμερ κ οχι πανακριβα.

Έγινε επεξεργασία - mad23

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...