Greg_Reef 24 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 24 Οκτωβρίου 2012 Καλησπερα παιδια! Αποφασισα να φτιαξω ενα σαμπ για το ενυδρειο μου για να αναβαθμησω τη ποιοτητα του νερου και να μπορω να εχω χωρο για αλγες φιλτρα και σκιμμερ και να εχω το aquascape του κυριως ενυδρειου χωρις να παρεμβαλονται σωληνες και σκιμμερ( θεμα αισθητικης). Εχω παρει τα τζαμια και σημερα θα ξενικησω τη διαδικασια για να τα κολλησω. Υπαρχει καποιο σχεδιο που πρεπει να εχω σαν βαση για να ξεκινησω ή οπως το φανταζομαι?? Επειδη εψαξα λιγο για αναπληρωση κ σκιμμερ για σαμπ και ανεβαινω πολυ σε κοστος, υπαρχει καποια λυση DIY? Το κυριως ενυδρειο δεν εχει τρυπες για υπερχειλιση οποτε πρεπει να ειναι με σωληνες ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 24 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 24 Οκτωβρίου 2012 Καλησπερα παιδια! Αποφασισα να φτιαξω ενα σαμπ για το ενυδρειο μου για να αναβαθμησω τη ποιοτητα του νερου και να μπορω να εχω χωρο για αλγες φιλτρα και σκιμμερ και να εχω το aquascape του κυριως ενυδρειου χωρις να παρεμβαλονται σωληνες και σκιμμερ( θεμα αισθητικης). Εχω παρει τα τζαμια και σημερα θα ξενικησω τη διαδικασια για να τα κολλησω. Υπαρχει καποιο σχεδιο που πρεπει να εχω σαν βαση για να ξεκινησω ή οπως το φανταζομαι?? Επειδη εψαξα λιγο για αναπληρωση κ σκιμμερ για σαμπ και ανεβαινω πολυ σε κοστος, υπαρχει καποια λυση DIY? Το κυριως ενυδρειο δεν εχει τρυπες για υπερχειλιση οποτε πρεπει να ειναι με σωληνες ετσι? ριξε μια ματια στις παρουσιασεις ενυδρειων για να δεις τι σαμπ εχουν φτιαχτει κατα καιρους Αναπληρωση μπορεις να βρεις μεσω αγγελιων ( για φτηνη ) Η να πας σε καποια επωνυμη με οχι τοσο μεγαλη διαφορα στη τιμη σκιμμερ το ειχα ψαξει παλαιοτερα το θεμα για να φτιαξω και εγω με τα καταλληλα υλικα αλλα ''δεν συμφερε'' και ετσι πηγα σε σκιμμερ εργοστασιακο ( και δεν το εχω μετανιωσει ) μπορεις να βρεις να βαλεις καποια υπερχειλιση εμποριου , μπορεις να βαλεις φτιαχτη με σωληνες Η να κανεις τρυπες στο ενυδρειο σου εφοσον το τζαμι σου δεν ειναι ψημενο και να περασεις κανονικα υδραυλικα ( βανες , μουφες , γωνιες ) απο τις 3 λυσεις προτεινω τρυπημα του τζαμιου και εγκατασταση υδραυλικων ( εφοσον το τζαμι σου ΔΕΝ ειναι ψημενο ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 24 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 24 Οκτωβρίου 2012 το σαμπ που θα φτιαξεις να υπολογισεις τα διαμερισματα ειδικα το χωρο που θα μπει το σκιμμερ !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 24 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 24 Οκτωβρίου 2012 Τι εννοεις με το "αναβαθμηση της ποιοτητας του νερου" που ανεφερες πριν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 24 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 24 Οκτωβρίου 2012 Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο...ενα σάμπ για να είναι πετυχημένο πρέπει να φτιάχνεται ακριβώς στις διαστάσεις και στο επίπεδο που προτείνει ο κατασκευαστής του σκίμμερ. Καλύτερα ψάξου απο τώρα ώστε να το κατασκευάσεις στα μέτρα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 24 Οκτωβρίου 2012 Author #6 Share 24 Οκτωβρίου 2012 (edited) Εννοουσα DIY υπερχηλιση! Το σκιμμερ εννοειτε εργοστασιακο κ ελεγα να χρησιμοποιησω το ιδιο. TMC v2 400. Ειναι εξωτερικο κρεμαστο αλλα υποθετω οτι μπορω να το χρησιμοποιησω και στο σαμπ? Αναβαθμηση ποιοητητας νερου εννοω οτι με ενα σαμπ και εννοειτε παραπανω λιτρα και χωρος για παραπανω υλικα πιστευω οτι γινεται πολυ καλυτερο φιλτραρισμα, οποτε καλυτερη ποιοτητα νερου. Αν και εφοσον το τζαμι δεν ειναι ψημενο για να γινουν τρυπες θα πρεπει να αδειασει το ενυδρειο και να παει σε τζαμα ή κοβεται με χαμηλη σταθμη του νερου με καποιο εργαλειο πχ βεντουζα με διαμαντι? Το αν ειναι ψημενο ή οχι πως το καταλαβαινω? Τα διαμερισματα του σαμπ τα καθοριζουμε εμεις αναλογα με το τι θα βαλουμε ή υπαρχει καποιος κανονας? Έγινε επεξεργασία 24 Οκτωβρίου 2012 - Greg_Reef Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 25 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 25 Οκτωβρίου 2012 (edited) Εννοουσα DIY υπερχηλιση! Το σκιμμερ εννοειτε εργοστασιακο κ ελεγα να χρησιμοποιησω το ιδιο. TMC v2 400. Ειναι εξωτερικο κρεμαστο αλλα υποθετω οτι μπορω να το χρησιμοποιησω και στο σαμπ? Αναβαθμηση ποιοητητας νερου εννοω οτι με ενα σαμπ και εννοειτε παραπανω λιτρα και χωρος για παραπανω υλικα πιστευω οτι γινεται πολυ καλυτερο φιλτραρισμα, οποτε καλυτερη ποιοτητα νερου. Αν και εφοσον το τζαμι δεν ειναι ψημενο για να γινουν τρυπες θα πρεπει να αδειασει το ενυδρειο και να παει σε τζαμα ή κοβεται με χαμηλη σταθμη του νερου με καποιο εργαλειο πχ βεντουζα με διαμαντι? Το αν ειναι ψημενο ή οχι πως το καταλαβαινω? Τα διαμερισματα του σαμπ τα καθοριζουμε εμεις αναλογα με το τι θα βαλουμε ή υπαρχει καποιος κανονας? Tα διαμερίσματα του σάμπ τα ορίζεις εσύ ανάλογα τον εξοπλισμό που θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αν κοιτάξεις το τζάμι με έναν δυνατό φακό σε κλήση ή αν έχεις την δυνατότητα να το δείς μέσα απο ηλιακό φώς θα δείς όλα τα χρώματα της ίριδας μέσα απο το Tempered. Καλύτερα να συμβουλευτείς την Juwel. Στο τρύπημα δεν μπορώ να σε βοηθήσω αλλά το πλήρωμα του ΑΖ στην Αθήνα παίζει σε άλλο επίπεδο και σίγουρα θα βρεις άκρη. Η φιλοσοφία του σάμπ είναι περισσότερο νερό άρα περισσότερη σταθερότητα για ένα ενυδρείο+οτι μπορείς να κρύψεις όλα αυτά που κρέμονται απο ένα θαλασσινό χωρίς σάμπ και δεν είναι λίγα... Έγινε επεξεργασία 25 Οκτωβρίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 25 Οκτωβρίου 2012 Author #8 Share 25 Οκτωβρίου 2012 Αλεξ ακριβως για τους λογους που ανεφερες θελω να το κανω! Βασικα πηρα ενα φιλο τζαμα και τον ρωτησα αν γινεται κ μου ειπε οτι υπαρχει πιθανοτητα να σπασει ολο το τζαμι αν το ανοιξει και δεν ειμαι για τετοια! Η κρεμαστη αναπληρωση με εισοδο και εξοδο θα πρεπει να εχω αντλια μεσα στο ενυδρειο και αντλια στο σαμπ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 25 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 25 Οκτωβρίου 2012 πάρε ένα τηλ. τον Νιντάλ που θα ξέρει να σου πει αν τρυπιέται ...μην μπλέξεις με εξωτ. υπερχειλίσεις γιατί όλο προβλήματα είναι .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 25 Οκτωβρίου 2012 Author #10 Share 25 Οκτωβρίου 2012 (edited) πάρε ένα τηλ. τον Νιντάλ που θα ξέρει να σου πει αν τρυπιέται ...μην μπλέξεις με εξωτ. υπερχειλίσεις γιατί όλο προβλήματα είναι .. Ποιος ειναι ο Νινταλ?? και που βρισκω τηλ? Έγινε επεξεργασία 25 Οκτωβρίου 2012 - Greg_Reef Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 25 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 25 Οκτωβρίου 2012 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=202 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 25 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 25 Οκτωβρίου 2012 Ποιος ειναι ο Νινταλ?? και που βρισκω τηλ? http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showuser=22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 25 Οκτωβρίου 2012 Author #13 Share 25 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστω! Παιδια πριν προχωρησω σε οτιδηποτε, λογω χωρου μου βγαινει να φτιαξω 46 λιτρα σαμπ για ενυδρειο 190 λιτρων. Θα ειναι ενταξει ή αδικως κοπος και δε θα γινει τιποτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 25 Οκτωβρίου 2012 Author #14 Share 25 Οκτωβρίου 2012 Συγκεκριμενα μου βγαινει ενα σαμπ 75 μηκος x 35 πλατος x 18 υψος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 25 Οκτωβρίου 2012 #15 Share 25 Οκτωβρίου 2012 Μια χαρα ειναι.Κοιταξε να σου χωρανε το σκιμερ και οτι αλλο θελεις να βαλεις σε αυτο και μην αγχωνεσαι.Το μομο που πρεπει οπωσδηποτε και προσεξεις ειναι την συνεχη ροη στα διαμερισματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 25 Οκτωβρίου 2012 Author #16 Share 25 Οκτωβρίου 2012 Αυτο θα το πετυχω με σκαλοπατια αναμεσα? Δηλαδη το ενα χωρισμα πιο κοντο απο το αλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 25 Οκτωβρίου 2012 #17 Share 25 Οκτωβρίου 2012 Συγκεκριμενα μου βγαινει ενα σαμπ 75 μηκος x 35 πλατος x 18 υψος. δες το σκιμμερ σου ποσο νερο θελει για να δουλευει σωστα ( ελαχιστα cm ) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 25 Οκτωβρίου 2012 #18 Share 25 Οκτωβρίου 2012 Αυτο θα το πετυχω με σκαλοπατια αναμεσα? Δηλαδη το ενα χωρισμα πιο κοντο απο το αλλο? Ακριβως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 25 Οκτωβρίου 2012 #19 Share 25 Οκτωβρίου 2012 Αυτο θα το πετυχω με σκαλοπατια αναμεσα? Δηλαδη το ενα χωρισμα πιο κοντο απο το αλλο? παιζει ρολο οι σωστη τοποθετηση τους ομως ετσι ωστε να υποχρεωνει το νερο να πηγαινει απο κατω προς τα πανω Η το αντιστροφο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 25 Οκτωβρίου 2012 Author #20 Share 25 Οκτωβρίου 2012 Ok! το ξεκιναω αυριο κιολας! Βασικα εχω παρει ενα εργαλειο που κοβει τα τζαμια αλλα επειδη ειναι 8 χιλιοστων θα δοκιμασω να τα κοψω και βλεπω!!! αλλιως με βλεπω σε τζαμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 25 Οκτωβρίου 2012 #21 Share 25 Οκτωβρίου 2012 δες πως ειναι το δικο μου σαμπ για να παρεις μια ιδεα πως ''περιπου'' μπορεις να βαλεις τα χωρισματα αριστερα ειναι η θεση του σκιμμερ στο δευτερο διαμερισμα ο θερμοστατης το τριτο διαμερισμα κενο , το τεταρτο ο βραχος και τελευταιο η αντλια επιστροφης υπαρχουν και αλλοι τροποι να φτιαξεις τα διαμερισμα , απλα σου δειχνω να παρεις μια ιδεα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 25 Οκτωβρίου 2012 #22 Share 25 Οκτωβρίου 2012 Ok! το ξεκιναω αυριο κιολας! Βασικα εχω παρει ενα εργαλειο που κοβει τα τζαμια αλλα επειδη ειναι 8 χιλιοστων θα δοκιμασω να τα κοψω και βλεπω!!! αλλιως με βλεπω σε τζαμα! προσεχε μην φας κανα χερι ... εαν δεις οτι δεν την παλευεις πηγαινε σε τζαμα να στα κοψει ισια , μετα με ενα γυαλοχαρτο τρυφτα λιγο στις ακρες , καλο καθαρισμα με οινοπνευμα και κολλημα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 25 Οκτωβρίου 2012 #23 Share 25 Οκτωβρίου 2012 δες το σκιμμερ σου ποσο νερο θελει για να δουλευει σωστα ( ελαχιστα cm ) ? Αυτο με το υψος τωρα το πηρα ειδηση.Γιατι τοσο χαμηλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 25 Οκτωβρίου 2012 #24 Share 25 Οκτωβρίου 2012 Αυτο με το υψος τωρα το πηρα ειδηση.Γιατι τοσο χαμηλο? εμενα ρωτας ? :bigemo_harabe_net-74: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 25 Οκτωβρίου 2012 Author #25 Share 25 Οκτωβρίου 2012 δες πως ειναι το δικο μου σαμπ για να παρεις μια ιδεα πως ''περιπου'' μπορεις να βαλεις τα χωρισματα αριστερα ειναι η θεση του σκιμμερ στο δευτερο διαμερισμα ο θερμοστατης το τριτο διαμερισμα κενο , το τεταρτο ο βραχος και τελευταιο η αντλια επιστροφης υπαρχουν και αλλοι τροποι να φτιαξεις τα διαμερισμα , απλα σου δειχνω να παρεις μια ιδεα Geosid ετσι σκεφτομαι να το κανω αλλα ελεγα να βαλω και τη χημικη φιλτρανση μεσα και να καταργησω το εξωτερικο φιλτρο.. ειναι σωστο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος