Jump to content

Ερώτηση Για Αριθμό Ψαριών

x-nos

Recommended Posts

Ετοιμάζω ένα ενυδρείο για έναν φίλο και δεν έχω ιδέα από Αφρικάνες για αυτό θα ήθελα να ρωτήσω ποια είδη θα μπορούσα να βάλω και σε τι αριθμό. Το ενυδρείο είναι 160 λίτρα καθαρά.

Στα Αφρικανικα παιζουν μεγαλο ρολο οι διαστασεις του ενυδρειου σου για να σου προτεινουν τι ψαρια και σε τι αριθμο θα τα βαλεις.

Οπωτε γραψε τις διαστασεις και οι Αφρικανοι θα σε βοηθησουν σιγουρα!:)

Συγχωρέστε με ανήκω στους θαλασσινούς :) . το ενυδρείο είναι 96,8 Μ x 38 Φ x 49 Υ

Αν και ειμαι ασχετος απο Αφρικη νομιζω οτι λογο μικρου μηκους του ενυδρειου θα πατε σε Ταγκανικα μερια..:)

θα μάθουμε ελπίζω

ακριβως!! tanganyika μερια με ωραιες επιλογες! :D

ριξε μια ματια εδω να παρεις μια ιδεα!!

Ευχαριστώ

ισως και demasoni απο malawi με αρκετη προσοχη!!!!12 ατομα + μονο απο αυτο το ειδος!

Έγινε επεξεργασία - adlib

Τι έγινε ρε παιδιά κανείς;

Ηδη η πρόταση για demasoni έχει ενδιαφέρον αλλά και μετα από σωστο aquascaping θα μπορούσες να βάλεις και πάλι ενα χαρέμι mbuna ,species tank,όπως labido ή Iodotropheus sprenegerae για παράδειγμα.

Από κει και πέρα μπορείς να δείς κα την πέρίπτωση της Ταγκανίκας http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=61115&st=0&p=550987entry550987

Δεν κατάλαβα όμως τον αριθμό από Demasoni που μπορώ να βάλω ή Mbuna

Αν βάλεις demasoni μιλάμε σίγουρα για 10+ ψάρια..

Αν βάλεις κάποιο αλλο είδος μιλάμε μόνο για χαρέμι 1αρσενικο με 2-4 θηλυκα!Κατι που ειναι δύσκολο να το ξεχωρίσεις ειδικά σε μικρα ψάρια,οποτε σε αυτή την περίπτωση βάζεις 6+ ψάρια του είδους με σκοπό αργότερα να ξεχωρίσεις το χαρέμι σου..

Έγινε επεξεργασία - \/ag

Τα νταμασονι ειναι επιθετικα μεταξυ τους,και θελουν πολλα ατομα (10+) για να υπαρχει σχετικη ηρεμια.Μπουνες μπαινουν σε χαρεμι.1 αρσ. 3, 4 θηλυκα. Και εγω θα ελαγα να βαλεις ενα χαρεμι μπουνα.

Δεν με πειράζει να βάλω και πιο λίγα... απλά μου αρέσει τα Demasoni σε συνδυασμό με αυτά τα κίτρινα που δείχνει στο βιντεάκι... τι παίζει με αυτά;

Όλα εννοώ έναν αριθμό από 5-6 demasoni και άλλα τόσα από τα Labidochromis caeruleus (έτσι πρέπει να λέγονται) δεν μπορώ;

Οχι γιατι τα ντεμασονι θελουν να ειναι πολλα για να υπαρχει ισορροπια στην επιθετικοτητα τους.Πρεπει να διαλεξεις η το ενα ,η το αλλο

Οκ κατάλαβα... κάποιο άλλο είδος όπως Labidochromis zebroides ή freibergi;

Η φρειμπερτζι δεν ειναι μπουνα,και μεγαλωνει αρκετα,γιαυτο δεν κανει γιαυτα τα λιτρα.

Μπορεις να βαλεις οριακα ενα χαρεμι απο τα παρακατω ψαρια (οχι ολα)

http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=2

Θέλω για να καταλάβεις να μπορέσω (αν γίνεται) να βάλω έναν συνδυασμό από μπλε και κίτρινα ψάρια για να το πω λαϊκά. Υπάρχει τέτοια περίπτωση στα λίτρα αυτά;

Στο ειπα και παραπανω, Ενα ειδος μπορεις να βαλεις,δεν το σηκωνουν τα λιτρα για παραπανω

Κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις

Δυστυχώς ή ευτυχώς, στην Αφρική παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η επιθετικότητα των ψαριών. Από εκεί και πέρα, εάν θέλεις να συνδυάσεις κάποια είδη αφρικάνικων κιχλίδων, δες το λινκ που σου έχει δωθεί παραπάνω για τις κιχλίδες της λίμνης Τανγκανίκα για μικρά ενυδρεία. Εχει ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Καλή συνέχεια!

να συμπληρώσω επισης οτι προσωπικα εγω απο mbuna δεν θα εβαζα ολα τα ειδη! θα προτειμουσα τα λιγοτερο επιθετικα!

παντως φιλε μου δες και λιγο απο tanganyika! θα συνδιασεις 2 ειδη που θες οχι μονο πετροψαρα αλλα και κογχυλοψαρα!

Δυστυχώς ή ευτυχώς, στην Αφρική παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η επιθετικότητα των ψαριών. Από εκεί και πέρα, εάν θέλεις να συνδυάσεις κάποια είδη αφρικάνικων κιχλίδων, δες το λινκ που σου έχει δωθεί παραπάνω για τις κιχλίδες της λίμνης Τανγκανίκα για μικρά ενυδρεία. Εχει ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Καλή συνέχεια!

Το έκανα αλλά δεν μου άρεσαν και τόσο... ίσως να πάω στην λύση μετά Αμερικάνικων κιχλίδων τύπου Salvini ή πιο μικρές όπως Apistogramma.

Ευχαριστώ πάντως

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...