Jump to content

Βοιθεια Σε Αρχάριο Για Mushroom Polyps !!!

jasonakos

Recommended Posts

Γεια σας! :)

Κατ΄αρχάς καλος σας βρήκα στην ομαδα σας! ειμαι νεος στο forum και ασχετος ακομα στα ενυδρειακά θεματα παρ΄όλο που εχω τρελεή θεληση για μάθηση!! (σε συγκριση με ολους εσάς βλεποντας τα αρθρα σας ντρεπομαι..!)

Εχω ενα ενυδριο (μην φανταζεστε... ενα juwel 63l με skimmer και bluelights...) θαλασσινό με clownfish και ενα κοραλι mushroom polyps (όπως αυτο στην φωτογραφεία) μιας και απο αυτα τα ελαχιστα που ξερω το ενυδρειακι μου έχει εξερετικα λιγες δυνατοτητες-προωπτικες... (στο προσεχες μελλον λεω να ανεβω σε ενα 130lt της sera)

Tο θεμα το οποιο αντιμετοπιζω μιας και είμαι ασχετος ειναι οτι θελω να αναπτιξω (να μεγαλοσω) το κοράλι μου και δεν ξέρω πως και αμα υπαρχει καποιος τροπος με καποιο χημικο κλπ! (αποφευγω γενικοτερα να ρωταω ιδιετερα πραγματα στο petshop μιας και δεν είμαι σιγουρος για το αμα θα μου πουλησουν οτι θέλουν) επισης θα ηθελα να προτεινετε αν σας ειναι ευκολο καποια τροφη (σχετικα οικονομικη) η οποια να κραταει το κοραλι σε ενα καλο επιπεδο!... απλα θελω να διευκρινησω οτι δυστιχως επειδη οι οικονομικες δυνατοτητες το τελευταιο διαστημα ειναι αρκετα περιορισμενες μιας και ειμαι φανταρος θα σας παρακαλουσα αμα εχετε υποψην σας να μου προτεινετε τις πιο οικονομικες λυσεις!

Θα χαρω πααααρα πολύ αμα με βοιθουσατε ο καθενας με την δικια του λυση και αποψη!! :)

Ευχαριστω πολύ εκ των προτερων! :) :) :)

(Ζητω συγνωμη για τα ορθογραφικα λαθη και αμα το εβαλα σε λαθος στιλη το θεμα μου!)

post-51068-0-46475800-1351005302_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - jasonakos

Γιασου φιλε.Πολυ μου αρεσουν οι ευγενικοι και οι ταπεινοι ανθρωποι ;) Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο?Εχει κανει τον κυκλο του?Τι φωτισμο εχεις σε αυτο?Μετρας καθολου no3,po4,mg,ca,kh?Περιμενουμε νεα σου :thumbup:

:) το ενυδρειο τρεχει 1 χρονο και 4 μηνες, απο φωτισμο το ενυδρειο (juwel rekord 600) εχει πανω την δικια του λαμπα (15w day-lite) και του έχω βάλει επισης μια βεργα με 9 μπλε leds! επισης του έχω ενα skimmer-ακι (το οικονομικοτερο της sera) απο μετρησεις περνω λιγο νερο και μου τα κανουν στο petshop μου επειδη δεν εχω τα test!... και να σου πω την αληθεια δεν θυμαμαι την τελευταια μετρηση!... απ'οτι ομως μου είχαν πει ηταν σε πολυ καλο επίπεδο...! οι γνωσεις μου όπως καταλαβένεις ειναι απο κατω απο βασικες μεχρι και μιδαμινές!... ολα παρ' όλα αυτα ψαρια δεν χάνω!! το θεμα μου ειναι αυτο που εγραψα στο αρχικο μου. :)

Καλησπέρα φίλε και καλώς ήρθες στη παρέα μας.

Αφού σκέφτεσαι να αναβαθμιστείς σε λίτρα καλά κάνεις και δεν προβαίνεις σε νέες αγορές. Γενικά τα μανιτάρια είναι από τα ποιο εύκολα κοράλλια , τόσο εύκολα που η αναπτυξή τους όταν βρουν καλές συνθήκες είναι τόσο μεγάλη που γεμίζουν όλο το ενυδρείο. Πολλοί να φανταστείς γι'αυτό το λόγο δεν τα βάζουν καν στο ενυδρείο τους.

Ποιες είναι οι καλές συνθήκες;

Όπως σου είπαν μέτρα NO3, PO4, Ca, Kh, Mg . Πάρε υγρά τεστ, πολλοί προτιμούν της Salifert, θα τα βρεις σε καλές τιμές σχεδόν σε όλα τα καταστήματα που έχουν βήμα στο φορουμ.

Κράτα σταθερές τιμές σε Ca, Kh, Mg (Δες εδω: http://www.aquazone....showtopic=77219 )

και με έναν σωστό φωτισμό για τα λίτρα σου δεν χρειάζεσαι κανένα άλλο πρόσθετο, σε λίγο καιρό θα μοιράζεις... ;)

Ένα ενδιαφέρων θέμα με ενυδρείο στα λίτρα σου είναι αυτό: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=75812&hl=&fromsearch=1

Πρόσεξε ποιες ήταν οι κινήσεις- αλλαγές που απογείωσαν το ενυδρείο και το έκαναν υπόδειγμα.

Έγινε επεξεργασία - kikos7

Στρωμενο ενυδρειο,με λιγο ομως φωτισμο για να φιλοξενεις κοραλακια.Πρεπει να το δεις λιγο το θεμα του φωτισμου.Αν θελεις μονο να κτατησεις τα μανιταρια θελεις λιγοτερο αλλα σιγουρα πανω απο 45 w.Θα σου προτεινα αν πιανουν τα χερια σου να κανεις ενα με λεντ.Αλλα και να μην πιανουν,μιας και τωρα το καταστημα του φορουμ διαθετει ομαδα κατασκευων,ζητα βοηθεια απο αυτα τα παιδια..Καλο ειναι να παρεις τεστακια για να βλεπεις απο μονος σου που εισαι.Καλη συνεχεια

Καλησπέρα φίλε και καλώς ήρθες στη παρέα μας.

Αφού σκέφτεσαι να αναβαθμιστείς σε λίτρα καλά κάνεις και δεν προβαίνεις σε νέες αγορές. Γενικά τα μανιτάρια είναι από τα ποιο εύκολα κοράλλια , τόσο εύκολα που η αναπτυξή τους όταν βρουν καλές συνθήκες είναι τόσο μεγάλη που γεμίζουν όλο το ενυδρείο. Πολλοί να φανταστείς γι'αυτό το λόγο δεν τα βάζουν καν στο ενυδρείο τους.

Ποιες είναι οι καλές συνθήκες;

Όπως σου είπαν μέτρα NO3, PO4, Ca, Kh, Mg . Πάρε υγρά τεστ, πολλοί προτιμούν της Salifert, θα τα βρεις σε καλές τιμές σχεδόν σε όλα τα καταστήματα που έχουν βήμα στο φορουμ.

Κράτα σταθερές τιμές σε Ca, Kh, Mg (Δες εδω: http://www.aquazone....showtopic=77219 )

και με έναν σωστό φωτισμό για τα λίτρα σου δεν χρειάζεσαι κανένα άλλο πρόσθετο, σε λίγο καιρό θα μοιράζεις... ;)

κατ' αρχάς σε ευχαριστώ πάρα πολυ για την ανιλιτικοτατη απάντηση σου!!!, κατα δευτερων, τι ενοεις "καταστηματα που έχουν βημα στο φορουμ" ?

πρεπει να ομολογησω οτι είστε και οι 2 απιστεθτα κατατοπιστικοι! :) παρ' ολο που χανομαι λιγο στο θεμα των καστηματων του φορουμ! :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...