Jump to content

Ραγισμένο Ενυδρείο 200Lt,θα Αντέξει Επισκευή?

nikmix

Recommended Posts

Χαιρετώ την παρέα.

Είναι το πρώτο post μου,μιας και σκοπεύω τώρα να μπω στον κόσμο των ενυδρείων.Βρέθηκε ένα 200 lt ενυδρείο διαθέσιμο,ήταν της κοπέλας μου,αλλά είχε ξεμείνει στο υπόγειο 5 χρόνια.Όταν το ανεβάσαμε στο σπίτι κάνοντας σχέδια για να ξεκινήσουμε στήσιμο ενός ενυδρείου γλυκού νερού,προσέξαμε στη μια γωνία ότι έχει χτυπηθεί και έχει το ράγισμα που φαίνεται στις φώτο που επισυνάπτω.Δεν ξέρω αν θα έχει διαρροή,δεν δοκίμασα να βάλω νερό.

Η ερώτηση είναι αν το βλέπετε να μπορεί να μπαλωθεί το πρόβλημα ή αν θα πρέπει να αφήσουμε για την ώρα την ιδέα να μπούμε στον κόσμο των ενυδρείων...

post-51029-0-65237200-1350995968_thumb.jpg

post-51029-0-87277000-1350995989_thumb.jpg

πρεπει να ξεκοληθει τελειως το τζαμι και να κοληθει καινουριο με ΕΝΥΔΡΕΙΑΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ...

Σε εναν μαστορα που πηγα χωρις βεβαια να του το δειξω απλα του εξηγησα την ζημια μου ειπε να παρω ενυδρειακη σιλικονη και να κολλησσω απο μεσα ενα μπαλωμα γυαλινο..του εξηγησα οτι στο ενυδρειο θα μπουν 200 λιτρα νερο κ μου λεει οσα κ να μπουν δεν θα χει προβλημα!Λεω λοιπον να δοκιμασω αυτο που μου ειπε κ να δω τι θα γινει...Εχει κανεις παρομοια εμπειρια με μπαλωμα ραγισματος στο ενυδρειο του;;; :)

Εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις το τζάμι αν θέλεις να γίνει σωστή δουλειά, το να κολλήσεις ένα τζαμάκι σαν μπάλωμα είναι αντιαισθητικό σίγουρα, τώρα με τις πλαινές πιέσεις του νερού δεν ξέρω κατά πόσο θα κρατήσει το μπάλωμα, έχω κολλήσει τζαμάκι σαν μπάλωμα στον πάτο απο ένα 120άρι σε ένα ράγισμα μικρό που είχε χωρίς να δημιουργηθεί έως τώρα κάποιο θέμα αλλά δεν θα στο συνιστούσα, αυτό που θα πρέπει να κάνεις σίγουρα είναι να τσεκάρεις πρώτα τις σιλκόνες του ενυδρείου όπως είπε και ο φίλος lykourgos γιατί 5 χρόνια εκτός το ενυδρείο μπορεί να έχουν ξεραθεί οι σιλικόνες του και μετά να αλλάξεις το πλαινό τζάμι.

Οι πλαϊνές σιλικόνες με το μάτι τουλάχιστον φαίνονται να είναι οκ,δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να τις ελέγξω....??

μπορεις να τις πιεσεις με το χερι να δεις αν ειναι ξεραμμενες!

τα μπαλωματα γινονται κυριως τον πατο οπου παταει στη βαση και δεν υπαρχει κινδυνος "κοιλιας"! στα πλαγια εκτος οτι θα φαινοταν πολυ ασχημο, δεν μπορει κανεις να σου εγγυηθεί με σιγουρια οτι θα αντεξει! το καλυτερο και πιο απλο ειναι να περασεις καινουριο τζαμι! βλεπεις το παχος, τις διαστασεις και κολλας με ενυδρειακη σιλικονη! το κοστος δεν ειναι υψηλό ακομα και αν το πας σε καποιο τζαμα να στο κανει!

να ησουν θεσσαλονικη σιγουρα καποιος εθελοντης απο το φορουμ θα σε βοηθουσε στο κολλημα!

Ελέγχεις με το χέρι αν η σιλικόνη του ενυδρείου έχει ξεραθεί ή ακόμα είναι ελαστική, με τα χρόνια και χωρίς νερό το ενυδρείο η σιλικόνη ξεραίνεται και χάνει τις δυνατότητες της οπότε βγάζεις την παλιά με ξυράφι και βάζεις καινούρια.

Στο σημείο που είναι γενικότερα είναι δύσκολο να κάνεις πολλά. Για να έβαζες σιλικόνη θα χρειαστεί πολύ σιλικόνη και με όχι σίγουρο αποτέλεσμα εγώ θα σου πρότεινα κάτι άλλο αν με την προυπόθεση ότι μιλάμε για το πίσω μέρος του ενυδρείο. Κάνε ένα μπάλωμα με αλλο γυαλί. Πέρνα το σιλικόνη από μόνο του και μετά πάρε ένα κομμάτι γυαλί (τροχισμένο για να μην κινδυνέψει τιποτα μέσα) και κόλλα από πάνω και τις άκρες. Μετά με ένα φόντο λίγα φαίνονται. Αυτό σαν φθηνή λύση τώρα η καλή λύση είναι αυτή που σου πρότειναν και πριν

Οκ,οι σιλικόνες είναι μαλακές-ελαστικές,δεν έχουν ξεραθεί σε κανένα σημείο.Θα ψάξω για καινούριο τζάμι και βλέπουμε (by the way,Θεσσαλονίκη είμαι....)

αφου μπαινεις σε διαδικασια να βρεις καποιον να σου κολλησει το τζαμι

θα προτεινα να ξεκολησεις ολα τα τζαμια , να καθαριστουν καλα με οινοπνευμα , να φυγουν οι σιλικονες και να κολληθει εξολοκλήρου απο την αρχη , ετσι θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο για αλλα 5 χρονια !!!!

γεια και από εμένα .

νομίζω ότι το καλύτερο είναι αυτό που λέει ο GEOSID αλλά αν δεν θες να μπεις σε αυτή την διαδικασία βγάλε το ραγισμένο τζάμι και βάλε ένα καινούριο φυσικά με ενυδρειακή σιλικόνη .αν δεν είσαι σίγουρος για τις σιλικόνες μπορείς να βάλεις γωνίες αλουμινίου από την έξω πλευρά πάλι με ενυδρειακή σιλικόνη .υπάρχουν στο εμπόριο σε οτι διαστάσεις θέλεις και δεν είναι καθόλου άσχημες .

Και εγώ δε θα επέλεγα τη μέθοδο του μπαλώματος, σίγουρα. Έζησα ήδη την εμπειρία με τη διαρροή του καινούριου κατά τα άλλα ενυδρείου μου και δε νομίζω πως έχεις πολλές πιθανότητες να αποφύγεις κάτι παρόμοιο, οπότε θα πρότεινα και εγώ να αφαιρεθούν οι παλιές και να μπουν εκ νέου καινούριες κολλήσεις και φυσικά το ραγισμένο τζάμι να αντικατασταθεί ολόκληρο.

Το κόστος πρέπει να είναι πολύ μικρό. Όταν είχα ρωτήσει σε τζαμά για 80Χ35(Χ3)+35Χ40(Χ2) για να κατασκευάσω μόνος μου ενυδρείο, μου είχε πει για γυαλί 8mm 33€ και για 10mm 55€ συνολικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...