Jump to content

Τι Εχουν Τα Κλουνακια Μου?

Recommended Posts

καλησπερα σημερα διαπιστωσα στα δυο κλουνακια μου το χρωμα τους να ειναι θολο και και να εχουν ασπρα μπιμπικια δειτε και το βιντεο και πειτε παρακαλω!!!

μερτησεις απο salifert NH4 0

NO2 0

Αλαγη νερου εκανα πριν 3 μερες και βαζω αλλατι tropic marine

http://www.youtube.com/watch?v=rm7tAnt6XUY&feature=youtu.be

Έγινε επεξεργασία - lykourgos

Φίλε μου έχεις αλλά ψάρια μαζί του? Έχεις δει να υπάρχουν τσάμπουκαδες? Από άλατοτιτα πως είσαι?

Αν διεκρινα καλα ειναι fungus η αλλιως fungal η saprolegnia

Κανε αναζητηση στo δικτυo και ως θεραπεια δες τo pimafix,

τo oπoιo χρησιμoπoιησα κι εγω oταν εβγαλαν fungus oι κλooυν μoυ.

Μην στενoχωριεσαι, ειναι ασθενεια παρoδικη σαν ιωση ...

Περατικα σας

Το θολο χρωμα με προβληματιζει.Ποσες μερες ειναι ετσι;

Τρωνε κανονικα;

1o βήμα τα βγάζεις και τα βάζεις σε μια καραντίνα με 1018 αλατότητα... σήμερα έφαγαν?? πηγαίνουν στην επιφάνεια??

εννοείτε μια ώρα προσαρμογή..

Ότι και να κάνεις να ταΐζεις καλά.

Είναι γνωστά γουρουνάκια,οπότε μπορείς να τα βοηθήσεις και με λίγο σκόρδοτροφή.Αν επιλέξεις με φάρμακα να τα βάλεις σε καραντίνα και να μην ρίξεις φάρμακα στο ενυδρείο.

Μυρίζομαι oodinium, θα σου απαντήσω αργότερα όμως με πιο πολλές λεπτομέρειες γιατί τώρα πρέπει να φύγω!

Ανέβασε την θερμοκρασία στους 29 για μια-δυο μέρες το πολύ και μούλιαζε την τροφή τους σε σκορδοζουμο και βιταμίνες.

Βαλε σε παρακαλώ αν μπορείς και ένα καλύτερο βιντεο με περισσότερα κοντινά του ψαριού!

Έγινε επεξεργασία - ebenos

λοιπόν θεραπεία ξεκίνησε δυστηχως πριν προλάβω να βάλω το φάρμακο είχα την πρώτη απώλεια τωρα 12 ώρες απο την πρώτη χορηγήσει νομίζω οτι εχει μια μικρή βελτίωση δυστηχως με χτύπησε η ασθένεια Cryptocaryon below!

Marine ich. Συγγενικά παράσιτα είναι όλα αυτά αλλά η διάγνωση τους είναι δύσκολη για να πεις με ασφάλεια τι απολα είναι ακριβός! Συνεχιζω ομως να εχω μια μικρη επιφυλαξη μιας που το ich πανω απο τους 28 βαθμους δεν αντεχει. Τι θεραπεία ξεκίνησες?

Marine ich. Συγγενικά παράσιτα είναι όλα αυτά αλλά η διάγνωση τους είναι δύσκολη για να πεις με ασφάλεια τι απολα είναι ακριβός! Συνεχιζω ομως να εχω μια μικρη επιφυλαξη μιας που το ich πανω απο τους 28 βαθμους δεν αντεχει. Τι θεραπεία ξεκίνησες?

ebenos δυστυχως το #$$%^$μενο ich αντεχει κ παραντεχει κ τους 28 κ τους 29 κ τους 30+! :bigemo_harabe_net-87:

αυτο με τη θερμοκρασια ισχυει περισσοτερο-κ σε ενα βαθμο-για το ick του γλυκου νερου!

ebenos δυστυχως το #$$%^$μενο ich αντεχει κ παραντεχει κ τους 28 κ τους 29 κ τους 30+! :bigemo_harabe_net-87:

αυτο με τη θερμοκρασια ισχυει περισσοτερο-κ σε ενα βαθμο-για το ick του γλυκου νερου!

Όλα αυτά τα πρωτοζωικά παράσιτα των λεύκων κηλίδων τυπου (oodinium, ich, velvet κτλ) είναι πολύ δύσκολα στο να τα ξεχωρίσεις μιας που μοιάζουν όλα μεταξύ τους πόσο μάλλον από ένα βίντεο. Έρευνες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο πρωτοζωικό παράσιτο (ich) νεκρώνει από την θερμοκρασία των 28 βαθμών ενώ τα υπόλοιπα αντέχουν και σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Για να μην μπερδευόμαστε με τους βαθμούς θερμοκρασίας θα πω πως το 30 που συνιστάμε σαν αύξηση της θερμοκρασίας δεν είναι άλλο από το να μειώσουμε τις πιθανότητες αποκλεισεις των θερμοστατών.

συμφωνω στο οτι ειναι πολυ δυσκολο να τα ξεχωρισεις!

οντως για να εισαι σιγουρος θελει μικροσκοπια κτλ! :bigemo_harabe_net-64:

απλα τουλαχιστον με το ick το οποιο ειχα αντιμετωπισει σιγουρα η θερμοκρασια δεν του εκανε τιποτα.

100% αποτελεσμα ειχε ο χαλκος,με λιγοτερες πιθανοτητες η υποαλατοτητα κ λιγο λιγοτερες η μεθοδος της μεταφορας

απο ενυδρειο σε ενυδρειο καθε 4 με 7 μερες.

δεν το ειδα με μικροσκοπιο για να βαλω κ το κεφαλι μου στη φωτια αλλα εχω διαβασει οτι πεθαινει το παρασιτο

στους 20 κ 35 βαθμους!

αλλα εκει δυστυχως δεν ζουν τα ψαρακια :bigemo_harabe_net-111:

δεν μπορω να το εξηγησω επιστημονικα κανοντας μελετη αλλα εχω δει οντως καποια μικρη βελτιωση οταν ανεβαζα θερμοκρασια αλλα

οχι εξαλειψη του παρασιτου.

Σαφώς και τα καλύτερα αποτελέσματα τα δίνουν φάρμακα με βάση το χαλκό αλλά θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή στην χρήση τους. Η μέθοδος τις υποαλατοτητας δεν βοηθά όλες της περιπτώσεις και είναι και πολύ παρακινδυνευμένη για τα ίδια τα ψάρια. Σαν πρώτη φάση και λιγότερο ριψοκίνδυνη από τις άλλες προτιμάμε την αύξηση της θερμοκρασία πότε όμως πάνω από τους 30 (αληθείς μέτρηση) και το πολύ για 1 έως 2 24ωρα! Αν το παράσιτο δεν υποχωρήσει τότε συνέχεια έχουν τα φάρμακα με βάση το χαλκό που προαναφέραμε!

λοιπον δευτερη μερα και βλεπω αρκετη βελτιωση δηλαδη σταδιακη υποχωρηση εξωτερικα του ψαριου και σημερα μερα δευτερη η θερμοκρασια ειναι 29,5

απο φαρμακο βαζω το herbtana http://www.microbelift.com/products/home-aquarium/reef-and-marine/herbtana-reef/ και ειμαι πολυ ευχαριστιμενος με τα αποτελεσματα του!!!!

δυστιχως ειχα ενα σαλιαρη που σημερα αποφασισε να βαλει τελος στην ζωη του και να κανει βουτια θανατου κριση βαραει και τα ψαρακια!!!!! ολα σε εμενα θα τυχουν και μαζεμενα!

Άρχισε να επαναφέρεις την θερμοκρασία σιγά σιγά στους 28 και ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του φαρμάκου!

Βιταμίνες πήρες?

Σταδιακη μειωση οχι μονομιας.Οι αποτομες μεταβολες θερμοκρασιας ειναι θεμα.......

Σταδιακη μειωση οχι μονομιας.Οι αποτομες μεταβολες θερμοκρασιας ειναι θεμα.......

αυτο κανω εχτες ειχα 29 σημερα 28 αυριο στα 27..

σ ευχαριστω....

να παρεις και σκορδο και βιταμινες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...