Aiolos 20 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Βρήκα σήμερα παρατημένο στην άκρη του δρόμου ένα ενυδρείο 18 λίτρων της Sun Sun χωρίς τον υπόλοιπο εξοπλισμό του φυσικά. Όχι που θα το άφηνα εκεί !!! Μετά από σχολαστικό καθάρισμα με κεζάπι και ξίδι έγινε τζιτζί !!! Οι σκέψεις για τη χρήση του πολλές,,,, μικρή καραντίνα, δοχείο αναπλήρωσης για το reef μου, κλπ κλπ, αλλά μου τριγυρνάει στο μυαλό να το κάνω φυτεμένο με μια ρίζα μέσα και neon tetra, (τα αγαπημένα μου γλυκά) και μερικές γαριδούλες. Εξοπλισμός υπάρχει κάπου στα ντουλάπια για να το υποστηρίξει, εκτός από φωτιστικό και εδώ είναι που θέλω να σταθώ. Αν τοποθετήσω (DIY) ταινία led RGB, θα μπορούσα να ρυθμίσω το χρωματικό φάσμα έτσι ώστε να είναι κατάλληλο για τα εύκολα φυτά που σκέφτομαι να βάλω.... έχει ασχοληθεί κανείς με RGB led? και τι χρώματα θα ήταν τα πιο κατάλληλα? Όταν θα έρθει ώρα, θα πέσουν και οι ερωτήσεις για φυτά, ψαράκια και γαρίδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 21 Οκτωβρίου 2012 Αγαπημενε μου γενικε Ξερω οτι εισαι θαλασσινος και γι αυτο δεν θα σε μαλωσω για τις λαθος επιλογες σου. (βασικα κανενα δεν μαλωνω ) Λοιπον,τα ψαρακια που θελεις να βαλεις δεν κανουν για το ενυδρειο σου γιατι ειναι μικρο. Θα προτεινα λοιπνο αν σου αρεσει να βαλεις εναν μονομαχο,εναλλακτικα θα προτεινα μια αποικια απο red cherry οπου συντομα θα εχεις πολλες γεννες! Τωρα οσον αφορα τα λεντ νομιζω οτι δεν θα παρεις ασφαλης απαντηση απο κανεναν γιατι δεν εχουμε αρκετες γνωσεις πανω στα λεντ και τα φυτα. Βεβαια σε ξενα φορα που παρακολουθω πολλοι βαζουν λεντ τα οποια εχουν καλο αποτελεσμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 21 Οκτωβρίου 2012 Author #3 Share 21 Οκτωβρίου 2012 Ε τώρα μ έκανες λιώμα για τα ψαράκια... αν και παλιότερα είχα βάλει καμιά 15ρια απ αυτά σε ένα 10λίτρο !!! από δωρεές φίλων.... ευτυχώς για πολύ λίγο διάστημα !!! (στη φώτο φαίνεται όλο το μήκος του ενυδρείου)!!!! Βαίβαια μετά από ένα μήνα τα έβαλα σ ένα 100 λίτρων..δεν είχα πολλές γνώσεις τότε για γλυκό... όπως και τώρα άλλωστε !!! χα χα χα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 21 Οκτωβρίου 2012 Μια χαρα το ειχες το ενυδρειακι! Για τα ψαρακια,πολλοι μπερδευονται και τα βαζουν με μικρα ενυδρεια λογο του μικρου τους μεγεθους πραγμα που ειναι λαθος. Τα ψαρακια αυτα ειναι γρηγοροι κολυμβητες και θελουν μηκος για να κολυμπουν και να κοπαδιαζουν καλα. Οπως σου ειπα θα μπορουσες να το κανεις ενα ομορφο γαριδαδικο η ενα μονομαχοενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος