Jump to content

Τι Φυτά Και Τι Φωτισμός?

DeLk

Recommended Posts

Τελικά το ενυδρείο είναι 29,4lt μικτά.. :) Που θα χωρέσουν τόσα φυτά αντώνιε? :D Μπροστά θα μπει glossostigma και πίσω πολύσπερμα ή rotala marcranda.. :)

• Απαντήσεις 69
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Στο ebay τα έχω βρει ....και τα περισσότερα έρχονται και Ελλάδα και οι τιμές βγαίνουν φυσιολογικές...πιο πάνω μιλούσα για αυτό που θέλω να κάνω εγώ ξέχασα να πώ το διαλέγεις και παίρνεις.... :bigemo_harabe_net-82:

Επίσης μόλις είδα ότι υπάρχουν μερικά από αυτά και σε ελληνικό site αλλά σε πιο υψηλές τιμές...

:bigemo_harabe_net-88: :bigemo_harabe_net-88: :bigemo_harabe_net-88:

Βασικα το θεμα δεν ειναι μονο να τα βρεις αλλα και να μπορεσεις να τα συντηρισεις.

Εχεις καλο φωτισμο?Εχεις co2?Υποστρωμα?

Ολα αυτα παιζουν ρολο για να μπορεσεις να τα μεγαλωσεις σωστα.

Συμφωνώ και ακριβώς επειδή δεν έχω τα λεφτά ακόμα για να τους τα παρέχω δεν το έχω φτιάξει....Ο λόγος που τα πρότεινα είναι γιατί σε πιο πάνω πρόταση μου με εύκολα φυτά o nick ζήτησε καμιά πρόταση πιο δύσκολη.... και έτσι πρότεινα κάτι πιο δύσκολο.... Αλλά το σίγουρο είναι πως χωρίς τα απαραίτητα (φως , ίζημα, co2 ,) δεν γίνεται κάτι έχεις δίκιο..... αν κάποιος μπορεί γιατί όχι??? :bigemo_harabe_net-134:

Πότε λέτε να γεμίσω το ενυδρείο με νερό να δω αν είναι οκ? :)

η Σιλικονη συνηθως μεσα σε 48 ωρες εχει στεγνωση καλα. Οποτε αστο ακομα καμια μερα και μετα μπορεις να δοκιμασεις.

η Σιλικονη συνηθως μεσα σε 48 ωρες εχει στεγνωση καλα. Οποτε αστο ακομα καμια μερα και μετα μπορεις να δοκιμασεις.

Οκ, θα σας ενημερώσω σχετικά.. :)

Καλά αποτελέσματα....

Λοιπόν θα σου προτείνω μια φυτοσύνθεση που θέλω να φτιάξω...rotala magenta, ludwigia peruensis αυτά από κόκκινα, κρεμύδι ταιλάνδης,oriental sword ,cardinal plant,dwarf baby tears,hygrophilia Angustifolia...και γρασιδακι αυτά...

Αν εννοεις αυτα http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=093 παραειναι μεγαλα για ενα τοσο μικρο ενυδρειο λογω οτι φτανει τα 2 μετρα.

Λοιπόν...

Ανεφοδιάστηκα με $$$ :P και θα παραγγείλω τα πρώτα πράγματα...

Οπότε:

Για υπόστρωμα Tropica PLANT SUBSTRATE

Για φίλτρο Εσωτερικό φίλτρο Resun Magi 380 l/h

Λίπασμα Seachem Flourish Potassium (έχω το excel και το απλό flourish)

Για θέρμανση Elite 50 watt 38 litre

Αυτά! Έχω βρει για φωτισμό λύση πολύ φτηνή.. :D

Τι άλλο χρειάζομαι?? :)

Νικο γιατι δεν βαζεις κρεμαστο φιλτρο ρε φιλε?Δεν θα σου πιανει και χωρο μεσα στο ενυδρειο!

Με co2 τι εχεις σκοπο να κανεις?

Κρεμαστό αν έχετε να προτείνετε κάτι καλό και οικονομικό (όλα τα θέλω :P) ευχαρίστως, απλά δεν ήθελα να δώσω τα περισσότερα χρήματα στο φίλτρο... :) Με το co2, Diy σκέφτομαι να το κάνω και θα βρω κάποιον να μου παραγγείλει έναν διαχυτήρα από έξω (Κωστάκη σου 'ρχομαι :P)

Και γιατι δεν φτιαχνεις εσυ διαχυτηρα Νικο?Αυτοι οι γυαλινοι δεν δουλευουν καλα με τα diy co2!

Κρεμαστό αν έχετε να προτείνετε κάτι καλό και οικονομικό (όλα τα θέλω :P) ευχαρίστως, απλά δεν ήθελα να δώσω τα περισσότερα χρήματα στο φίλτρο... :) Με το co2, Diy σκέφτομαι να το κάνω και θα βρω κάποιον να μου παραγγείλει έναν διαχυτήρα από έξω (Κωστάκη σου 'ρχομαι :P)

Με το diy co2 ίσως να μην έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Γιατί δεν δοκιμάζεις να φτιάξεις την κατασκευή του Κώστα. (rasta) ;

Το είχα φτιάξει όμως έχω βρει έναν διαχυτήρα που τον έχουν δοκιμάσει κάποια παιδιά από δω με diy co2 και έδινε περλινκγ στα φυτά!!! :)

Τι να σου πω ρε συ Νικο,εγω ειχα δοκιμασει εναν,πριν φτιαξω τον diy,που εγραφε οτι δουλευει με diy co2,το αποτελεσμα ηταν να μη δω ουτε μια φυσαλιδα..

Τελικά κατέληξα σε σκάλα, καλύτερα θα είναι...! Δεν μου προτείνατε όμως κάποιο κρεμαστό φίλτρο.. :D Άντε πείτε να παραγγείλω!!!!! :)

Νικολα καλή ιδέα η σκάλα αλλά και πάλι πιάνει χώρο.

Κοίτα της eheim τα κρεμαστα φιλτρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...