Jump to content

Τι Φυτά Και Τι Φωτισμός?

DeLk

Recommended Posts

Καλημερα και απο μενα!

Λοιπον Νικο στο 35 μπορεις να βαλεις μια ομδα cpd και μερικες γαριδουλες.

Απο φυτα υπαρχουν πολλα για να παιξεις,το θεμα μας ειναι ο φωτισμος.

Θα σου προτεινα να πας σε 2 λαμπες στα κελβιν που σου ειπε ο Ρικ πιο πανω.

Καταρχην εχει καπακι το ενυδρειο σου?Αν οχι μπορεις να παιξεις με λαμπα οικονομιας και φωτιστικο γραφειου,εγω τετοιο εχω στο 40αρι μου και τα φυτα πανε μια χαρα.

Για το γαριδαδικο θα σου πω κατι για να το ξερεις απο τωρα.Καλητερα να παιξεις εκει με ευκλα φυτα γιατι οι γαριδες δεν ανεχονται λιπασματα που θα χρειαστεις να ριξεις αν εχεις μετρια-δυσκολα φυτα.

• Απαντήσεις 69
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Θα συμφωνήσω με το rastafarian τα φυτά θα πρέπει να είναι εύκολα για αυτό και σου πρότεινα αυτά .... αλλιώς θα σου έλεγα ολλανδικού τύπου... αλλα οι γαρίδες?

Κατευθιαν στα δυσκολα εεεεε;;; :)

Οπως και να εχει εκφρασου λιγο για το τη θες να κανεις και ενημερωνε........

Θα ακολουθήσω τη συμβουλή του Κώστα, οπότε το 20άρι θα είναι με εύκολα φυτά οπότε και δεν μας ενδιαφέρει ο φωτισμός κλπ, με μια λάμπα οικονομίας την κάνω την δουλειά μου...

Στο 35αρι θέλω να βάλω δύσκολα φυτά, όπως glossostigma ή cuba για μπροστά και κάποιο όμορφο για φόντο... Ο φωτισμός είναι που με απασχολεί διότι πρέπει το 35αρι να έχει περίπου 1500-1700 λούμεν δηλαδή 2 λάμπες οικονομίας 15 βατ... Αντί για αυτές τα led floodlight βγαίνουν σε 10-20-30-40-50-100-150βατ και τα 20 βατ αποδίδουν 1600 λουμεν... Λέω να κινηθώ προς τα κει μιας και δεν έχω φωτιστικό διαθέσιμο ούτε καπάκι και μπορεί να βιδωθεί το floodlight από πάνω.

Το layout στο 35αρι, εχει ως εξης: Ή θα μπει ένα ξύλο λίγο στραβό σχεδόν διαγώνια για να χωρίσει foreground και background, ή θα μπει ένα ξύλο που μοιάζει σαν δέντρο, και θα μπει πίσω δεξιά και πάνω θα μπει μοςς μάλλον.. Αυτές είναι οι σκέψεις μου, ακούω γνώμεες!! :D

Εγω σου λεω οτι με λαμπα οικονομιας τα φυτα μου πανε αρκετα καλα!Ειχα glossostigma το οποιο πηγαινε πολυ καλα μεχρι που το ξυλωσα,τωρα εχω marsilea και lilaeopsis τα οποια πανε αρκετα καλα.Η λαμπα που εχω ειναι 1 οικονομιας 30 βατ και 6400Κ σε 40αρι ενυδρειο με diy co2.Απο λιπασματα ριχνω οπωτε το θυμηθω λιγο dennerle v30.

Αν μπορείς να μου βρεις λάμπα 30W οικονομίας πάω πάσο, εδώ δεν έχει ούτε 15!!

Τι υπόστρωμα εχεις εσύ?

Ελα ρε που δεν βρισκεις,2 εχω αλλαξει απο τοτε που εχω το ενυδρειο :P

Το υποστρωμα μου ειναι dennerle deponitmix και το χαλικακι μου ειναι ης ιδιας εταιριας με κοκομετρια 1-2cm.

Το υποστρωμα το εχω παρα πολυ καιρο,απο το 100αρι που ειχα ξεστησει,εχει πιασει τοση καλη βιολογια αλλα και οργανικα που ουτε ταμπλετες δεν βαζω,που κανονικα μετα απο τοσο καιρο θα επρεπε να εβαζα.

Αν βάλεις το δεντρο που λες μπορείς να βάλεις και σε κάποια σημεία moss ball

Αυτο που παρατηρησα εγω με τις μοςς,ειναι οτι αν τις εχεις απευθιας κατω απο ισχυρο φως ειναι πιθανον να σου πιασει μια αλγη που δεν φευγει με τιποτα.Ειναι μια πρασινη τριχοειδη και μια cladophora πολυ ατιμη.Εγω την πατησα και αναγκαστικα να ξυλωσω ολη τη μοςς απο το ξυλο!

Θα μπορουσες να βαλεις πανω σε πετρες λιγο fissidens fontanus που κανουν ομορφα θαμνακια.Δεν εχουν τρελες απαιτησεις,εχω λιγο στο ενυδρειο μου και παει αρκετα καλα!

Αυτό που έδειξα παραπάνω της τρόπικα καλό σου φαίνεται??

Έχε χάρη που βαριέμαι να πάω στον ηλεκτρολόγο να ρωτήσω για να δεις ότι δεν έχουν. :P

Εδιτ: θα πάω να ρωτήσω γιατί θα με φάει η περιέργεια.. :D

Έγινε επεξεργασία - nick_d

Αυτό που έδειξα παραπάνω της τρόπικα καλό σου φαίνεται??

Έχε χάρη που βαριέμαι να πάω στον ηλεκτρολόγο να ρωτήσω για να δεις ότι δεν έχουν. :P

Εδιτ: θα πάω να ρωτήσω γιατί θα με φάει η περιέργεια.. :D

Δεν το εχω χρησιμοποιησει αυτο το υποστρωμα οπωτε δεν μπορω να σου απαντησω αν ειναι καλο η οχι.Λογικα ομως δεν θα εχεις προβλημα.

Οσο για τις λαμπες,πηγαινε σε ενα μαγαζι με ηλεκτρολογικο υλικο και ρωτα,σιγουρα εχουν.

Δεν το εχω χρησιμοποιησει αυτο το υποστρωμα οπωτε δεν μπορω να σου απαντησω αν ειναι καλο η οχι.Λογικα ομως δεν θα εχεις προβλημα.

Οσο για τις λαμπες,πηγαινε σε ενα μαγαζι με ηλεκτρολογικο υλικο και ρωτα,σιγουρα εχουν.

Οκ θα πάω και θα σας ενημερώσω, σε λίγο.. :D

και το manado είναι καλό.....εγώ δεν είχα πρόβλημα με τη moss αλλά την είχα χαμηλά

Λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών δεν ξέρω αν θα πάω, το ΚΤΜ δεν έχει ενσωματωμένη ομπρέλα.. :D

kalooo?

εεεεεε;

post-49262-0-14442600-1351091865_thumb.jpg

Μια χαρά.... βλέπω ότι δεν άφησες τρύπες ή ανοίγματα...θα τα περάσεις από καπάκι τα καλώδια ή δεν θα βάλεις καπάκι?

Αντε αντε, και καλογεμιστω! ^_^

Δεν θα μπει καπάκι... :D

Ριχάρδε ευχαριστώ πολύυυυυυυυ!

Ακούω προτάσεις για ροη φιλτρου και φιλτρα... :) :) :) Τελικά θα πάρω της τρόπικα το υπόρτρωμα και θα το βάλω και στα 2 ενυδρεία!!!!

αα πολύ ωραίο για φίλτρο σου προτείνω αυτό http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2605 το έχω στα 2 από τα 4 ενυδρεία μου περίπου 3 χρόνια είναι σκυλιά αυτά τα φίλτρα και χωράει και αρκετουστικο σιποραξ

υπόστρωμα θα βάλεις αυτό ;; http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2426

Απο φιλτρα θα μπορουσες να βαλεις και καποιο καλο κρεμαστο και να το γεμισεις με βιολογικο υλικο.Δεν θα σου πιασει και χωρο μεσα στο ενυδρειο.:)

Λοιπόν θα σου προτείνω μια φυτοσύνθεση που θέλω να φτιάξω...rotala magenta, ludwigia peruensis αυτά από κόκκινα, κρεμύδι ταιλάνδης,oriental sword ,cardinal plant,dwarf baby tears,hygrophilia Angustifolia...και γρασιδακι αυτά...

Λοιπόν θα σου προτείνω μια φυτοσύνθεση που θέλω να φτιάξω...rotala magenta, ludwigia peruensis αυτά από κόκκινα, κρεμύδι ταιλάνδης,oriental sword ,cardinal plant,dwarf baby tears,hygrophilia Angustifolia...και γρασιδακι αυτά...

Ολα αυτα σε 35 λιτρα;;; :bigemo_harabe_net-134:

Αν τα βρεις αυτα πουθενα πες το και μας να παμε να παρουμε...:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...