Jump to content

Τι Φυτά Και Τι Φωτισμός?

DeLk

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά!

Σύντομα θα έχω 2 ενυδρεία έτοιμα, ένα 20άρι και ένα 35άρι, στο πρώτο θα μπουν γαρίδες και στο δεύτερο cpd! Ήθελα να σας ρωτήσω, τι φυτά να βάλω για foreground και background και τι φωτισμό και πόσο θα χρειαστώ ( τα ενυδρεία έχουν/θα έχουν μήκος 35-40εκ.) Περιμένω απόψεις..

• Απαντήσεις 69
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Νικο δες λιγο layout απο oliver knott και απο το the green machine.. να παρεις ιδεες..http://www.pbase.com/plantella kai http://www.thegreenmachineonline.com/gallery/aquatics-gallery

layout έχω δημιουργήσει στο μυαλό μου και έχω βρει και stuff, και γρασίδι μάλλον έχω επιλέξει, όμως στο background δεν μου ρχεται εμπνευση.. :)

ειτε ενα μονοχρωμο σκουρο χρωμα σε αφισα η για κατι ποιο ιδιαιτερο κατι σε γαλακτωδες αυτοκολλητο αν τα εχεις δει αυτα που δινουν βαθος...γνωμη μου!

Εννοώ φυτά για background :)

Κανείιιιιιιιις? Που είστε όλοι??? :D

Τωρα τι να απαντησω σε σενα ρε παιδι μου?

Τοσες μερες φτιαχναμε προφλ φυτων,τιποτα δεν εμαθες?:P

Ναι έμαθα αλλά θέλω να μου προτείνετε κάτι συγκεκριμένο για background, όχι πολύ δύσκολο. Αυτό βρίσκω βέβαια αν ψάξω όμως δεν προλαβαίνω.. :D

Αυτό που με ενδιαφέρει να μου πείτε είναι τι είδος φωτισμό να βάλω... και πόσο! Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι για απαιτητικό φωτισμό, διότι μέσα θα μπει Glossostigma Elatinoides, βρήκα έναν τύπο λάμπας που χρησιμοποιεί η ADA για τα φωτιστικά της, λέγεται Twin fluorescent lamp, όμως κάνει 115 λίρες από ebay όλο το πακέτο! (βάση κλπ) Προτείνετε μου κάτι!! :D

Γεια σου Νικολη και καλως ηρθες και απο τα μερη μας! :P

Απο οτι βλεπω εχεις σκεφτεί δυο ωραιες επιλογες που εχουν το καθενα τις ιδιαιτεροτητες του........

Τα Cpd ειναι απο τα σταμπαρησμενα και απο εμενα ψαρακια που στο μελλον σκεφτομε να ασχοληθω και με αυτα για να αποκτησω και εκ πρωτης οψεως επαφη αλλα επειδη την εχω ψαξει λιγο θα σου πω 5 πραγματα για αυτα. Κατα αρχας ζουνε προς Ασια μερια και θελουν ενα ΡΗ κοντα στο ουδετερο, 7,3 απο τις μετρησεις που εχουν γινει στο βιοτοπο τους και σχετικα μαλακο νερο. Στο περιβαλλον που ζουνε τα φυτα που βρίσκουμε κυριως ειναι Elodea, egeria, blyxa και αμμωδες βυθο. Καλο ειναι να πας σε ενα ενυδρειο με 60 εκατοστα οθονη για να ειναι λιγο ποιο ανετο το κοπαδακι, και χαμηλο υψος κοντα στα 35 εκατοστα μια που ζουνε σε ρηχά νερα. Καλο ειναι να ειναι ψιλοσκουροχρωμος ο βυθος μια που ειναι σχετικα ανασφαλεις ψαρια και να βαλεις καμια 20αρια ατομα μαζι για μια καλυτερη συμβιωση μια που τα αρσενικα την ψιλομπαινει το ενα στο αλλο. Δεν βαζεις ξυλα ή blackwater μια που δεν ειναι οι τανινες και τα υπερβολικα οξεα στον βιοτοπο τους.

Απo φωτισμο 6500 με 4000 Κ με 0,6 βατ ανα λιτρο εισαι οκ μια που γενικος τα συγκεκριμενα φυτα ειναι μετριας δυσκολιας. Καλο ειναι να πας σε διοξειδιο εστω και Diy και οχι σε οργανικο ανθρακα μια που δεν τα πανε και τοσο καλα με αυτον τα συγκεκριμενα, οπως και οι βαλισνεριες.

Οποτε εαν το πας για βιοτοπικο, πανω κατω τη γενικη εικονα θα ειναι καπως ετσι.

988564546_8gKhc-M.jpg

Δεν το πάω για βιοτοπικό, έχω από αφρική.. :D

Θέλω να είναι ένα όμορφο themed ενυδρείο... Στο 20άρι σκέφτηκα γαρίδες γιατί τις πεθύμησα, αυτές που είχα προ καιρού ψόφησαν... στο 35άρι αρχικά σκέφτηκα μονομάχο... όμως μου πρότεινε ένας φίλος τα cpd... Όσο μπορώ δεν θέλω να μπλέξω με μετρήσεις νερού και διορθώσεις..

Αυτό που θέλω να μου πεις είναι για το φωτισμό και τις λάμπες, μιας και δεν χωράει Τ5...! :)

Οπως θα ειδες και απο το θεμα του Βαγγελη γκαπυ, μπορεις να βαλεις απλες λαμπες οικονομιας στα 6500Κ και δεν μπλεκεις με μπαλαστ και Τ5, μια που το ενυδρειακι σου θα ειναι και μικρο δεν θα εχεις και καποιο προβλημα διαχυσης. Τωρα για τα βατ εξαρτατε τη φυτα σκεφτεσε να βαλεις και εαν θα εχεις και διοξιδιο, γιατι το να βαλεις πολλα βατ χωρις να τα υποστηριξεις στο τελος θα γεμισεις με αλγες.....

Έβγαλα τα lumen που χρειάζεται το κάθε ενυδρείο για να έχει υψηλό φωτισμό... (50 λουμεν ανα λίτρο) και βγαίνει 1000 λουμεν το 20αρι και 1750 το 35 αρι.. στο θεμα του βαγγελη μου εδωσες ενα λινκ με λαμπες που δινουν 930 η μια (λουμεν) το θεμα μου ειναι πως τις βαζω και που θα βρω τετοιες λαμπες (σε λουμεν.) :)

Θα φτιάξω diy διοξείδιο κλασσικά... και η συνταγή που φτιαχνω δινει 2-3 φυσσαλιδες το δευτερο.. :D

Κοιτα αν θυμαμε καλα κοντα στα 1000 λουμεν+ παραγουν αυτες κοντα στα 20 βατ, ενω τα 25 βατειναι κοντα στα 1600 λουμεν.

Αυτες οι λαμπες βιδώνουν κανονικα σε ντουι μια που εχουν σπείρωμα σαν κανονικη λαμπα, και μπορεις να βρεις στο σουπερ μαρκετ σαν λαμπες οικονομιας.

Τωρα υπαρχουν και ποιο εξηδικευμενες που πουλανε για υδροπονικες καλλιεργιες, αλλα περα οτι θα τις πληρωσεις χρυσες δεν χρειαζεσαι και κατι παραπανω για τα λιτρα και απαιτησεις των ενυδρειων σου.

Θα φτιάξω diy διοξείδιο κλασσικά... και η συνταγή που φτιαχνω δινει 2-3 φυσσαλιδες το δευτερο.. :D

Το θεμα των φυσαλιδων ειναι σχετικο μια που θα πρεπει να προσεχεις να μην δηλητηριασεις και τα ζωντανα σου απο το υπερβολικο διοξειδιο........

Οσο για τα γαριδακια σιγουρα θα σε διαφωτισει καλυτερα ο φιλος μας ο Rasta........ :)

Γενικος ομως στα γαριδαδικα το must ειναι καποια μοςς, jana fern, καμια μπαλιτσα κλαδοφορα, ανουμπια νανα, σατζιταρια, εν ολιγης ευκολα φυτα. Τωρα εαν θες γρασιδακι για να τις χαιρεσε να τις βλεπεις να σουλατσαρουν τοτε καλο ειναι να βαλεις καποιο υποστρωμα οπως το manado ή το fluval stratum και διοξειδιο βεβαια...

Σκεφτόμουν diy υπόστρωμα.... :D

Γιατι οχι, αλλα θελει λιγο υπομονη στην αρχη......... ;)

Ψάχνωντας βρήκα άλλο είδος λεντ.... led floodlight..

Επίσης τι θα έλεγες για αυτό; http://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2426

Αν πας για υποστρωμα του εμποριου τοτε μεινε σε αυτο και απλα προσθετεις 3, 4 εκατοστα ψιλοκοκκο χαλαζιαλο χαλικακι.

Να πώ και εγω την άποψη μου για φυτά.....Για φόντο θα σου πρότεινα σίγουρα βαλισνέριες καθώς είναι εύκολο φυτό και φτιάχνεις εύκολα ένα φόντο γεμάτο από αυτές. Επίσης μου αρέσει πολύ η ελωδία σα φυτό αλλά και οι εχινόδοροι. Επίσης μου αρέσουν πολύ και τα φυτά για τη μέση όπως ευχαρι,λουβδιγία (κύριως η κόκκινη) και για μπροστά κρυπτοκορίνες και καμιά ανούμπι νανα....Αυτά.... :bigemo_harabe_net-64:

Να πώ και εγω την άποψη μου για φυτά.....Για φόντο θα σου πρότεινα σίγουρα βαλισνέριες καθώς είναι εύκολο φυτό και φτιάχνεις εύκολα ένα φόντο γεμάτο από αυτές. Επίσης μου αρέσει πολύ η ελωδία σα φυτό αλλά και οι εχινόδοροι. Επίσης μου αρέσουν πολύ και τα φυτά για τη μέση όπως ευχαρι,λουβδιγία (κύριως η κόκκινη) και για μπροστά κρυπτοκορίνες και καμιά ανούμπι νανα....Αυτά.... :bigemo_harabe_net-64:

Ωραία πρόταση............................. αλλά όχι για μένα. :D

Μπροστά θέλω να μπει γρασίδι, τώρα ποιο ακριβώς δεν ξέρω. Για φόντο θα ήθελα κάτι πιο όμορφο από τις βαλισνέριες.. Καμιά ροτάλα ίσως...

Κατευθιαν στα δυσκολα εεεεε;;; :)

Οπως και να εχει εκφρασου λιγο για το τη θες να κανεις και ενημερωνε........

Οι εχινοδωροι γινονται τερατα.....Εχω εναν στο 20λιτρο μου και κανει το ενυδρειο να φαινεται μικρο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...