Greg_Reef 20 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 20 Οκτωβρίου 2012 (edited) Καλησπερα παιδια. Παρατηρηρω ενα φαινομενο στο ενυδρειο μου το τελευταιο καιρο με συγκεντρωση αλατιου στα πλαινα μερη του (αριστερα και δεξια). Το καθαριζω και ξαναμαζευει συνεχεια. Νερο δε βλεπω πουθενα! Ειναι συνηθισμενο φαινομενο ή υπαρχει καποιο προβλημα με το ενυδρειο μου? Το ιδιο συμβαινει και στο σκιμμερ. Έγινε επεξεργασία 20 Οκτωβρίου 2012 - Greg_Reef Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 20 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Μαλλον απο την εξατμηση ειναι.Εχει καπακι το ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Εκεί κάτω είναι λίγο περίεργο να συσσωρεύεται... μήπως δακρύζει (όχι από διαρροή) αλλά από κάπου π.χ. από το καπάκι αν έχεις και μαζεύεται εκεί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 20 Οκτωβρίου 2012 Author #4 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Εχει καπακι ναι... καμια φορα πεφτει νερο στην αλλαγη που κανω στο τζαμι και αμεσως αφηνει αποτυπωμα το θαλασσινο οποτε δεν θα φαινοτανε εαν δακρυζε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Και σε μένα υπάρχουν ίχνη από αλάτια σε διάφορα σημεία αλλά στις γωνίες συνήθως από δακρύσματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 20 Οκτωβρίου 2012 Author #6 Share 20 Οκτωβρίου 2012 (edited) Εμενα δε φαινεται δακρυ στα τζαμια ρε συ Βαγγελη. Λες να εχει γινει κανενα ραγισμα απο κατω? η να χανει καμια σιλικονη? Έγινε επεξεργασία 20 Οκτωβρίου 2012 - Greg_Reef Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Λογικά κάπου θα ήταν υγρό.... λες να βγάζει τόσο λίγο νερό που δεν προλαβαίνει να υγρανθεί το έπιπλο γιατί εξατμίζεται πολύ γρήγορα?... τι να πω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 20 Οκτωβρίου 2012 #8 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Καλησπερα παιδια. Παρατηρηρω ενα φαινομενο στο ενυδρειο μου το τελευταιο καιρο με συγκεντρωση αλατιου στα πλαινα μερη του (αριστερα και δεξια). Το καθαριζω και ξαναμαζευει συνεχεια. Νερο δε βλεπω πουθενα! Ειναι συνηθισμενο φαινομενο ή υπαρχει καποιο προβλημα με το ενυδρειο μου? Το ιδιο συμβαινει και στο σκιμμερ. καπνός χωρίς φωτιά δεν παίζει .. από κάπου χάνεις νερό ...μήπως τα πετάνε τα ψάρια σου ; μήπως δακρύζει κάποια σωλήνα ; μήπως βάζεις τα χέρια σου μέσα και στάζουν πολλά νερά ; το σκίμμερ έχει καπάκι; δηλαδή τόσο αλάτι εκεί σημαίνει ότι έχει συνεχώς πιτσιλιές ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 20 Οκτωβρίου 2012 Author #9 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Αυτο λεω κ εγω οτι κατι παιζει αλλα τι?? το καπακι του Rio επειδη ειναι εσωτερικο δε μπορει να ξεχειλισει απο καπου οποτε αποκλειεται απο καπακι η ψαρια! οι σωληνες ειναι στεγνοι ολοι. τα χερια τα βαζω απο τη μπροστα πλευρα. αυτο εχει αλατι στα πλαινα! Το σκιμμερ εχει καπακι αλλα εχει αλατι στο σωληνα εξαγωγης τον μονιμο που εχει πανω του. Υπαρχει περιπτωση να εχει ραγισει απο κατω ή να εχει χαλασει καμια σιλικονη και επειδη το Rio εχει πλαστικη επενδυση στο κατω μερος να κραταει νερα και τα τα εξατμιζει απο τα πλαινα? Δε μπορω να ανεβασω και φωτο κατι εχει παθει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 20 Οκτωβρίου 2012 #10 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Δεν νομιζω να συμβαινει κατι τετοιο.Τα καπακια απο οτι ξερω πισω και πλαγια εχουν τρυπες για τα καλωδια,τσεκαρε και απο εκει αν ειναι ετσι και το δικο σου.Γενικα δωσε βαση στα σημεια που εξατμιζετε το νερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 20 Οκτωβρίου 2012 Author #11 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Ουτε απο κει ειναι! βασικα δεν εχει καμια σχεση εκει που ειναι τρυπες κ εκει που μαζευεται το αλατι. Αν βγαλω το καπακι τελειως και κρεμασω το φωτιστικο με καποιο τροπο λετε να ειναι καλυτερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 20 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Εννοειται.Και θα δεις τελικα αν ειναι και απο εκει.Με κλειστο καπακι το ph σου πως παει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 20 Οκτωβρίου 2012 Author #13 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Θα το δοκιμασω τοτε! 8 εχω συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 20 Οκτωβρίου 2012 #14 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Μήπως λιμνάζει κάπου στο καπάκι σου νερό..? για ρίξε μια ματιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 20 Οκτωβρίου 2012 Author #15 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Δε λυμνιαζει απλα εχει υγρασια στους οδηγους του φωτιστικου για τα 2 καπακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 20 Οκτωβρίου 2012 #16 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Στο δισκάδικο μου είχα παρόμοιο πρόβλημα και το έλυσα γυμνώνοντας ενα χοντρό καλώδιο ρεύματος και κρατώντας μόνο το περίβλημα....Το κόλλησα και με λίγη σιλικόνη πάνω στις άκρες του ενυδρείου και το καπάκι έκατσε πάνω του... (2002) και φυσικά το έχω ακόμα...10 χρόνια τώρα.Δεν σου λέω οτι θα δουλέψει 100% αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 20 Οκτωβρίου 2012 Author #17 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Αν βγαλω το καπακι ρε συ αλεξ δε θα ειναι καλυτερα γενικοτερα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 20 Οκτωβρίου 2012 #18 Share 20 Οκτωβρίου 2012 ομορφοτερο θα ειναι σιγουρα..οπως και πρακτικοτερο! το μονο θεμα ισως μετα να ειναι η υγρασια στο σπιτι αλλα αν αφηνεις ενα παραθυρο ισα ισα ανοιχτο δεν θα εχεις θεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Οκτωβρίου 2012 #19 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Το δικό μου 200+ λίτρα χωρίς καπάκι και δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα υγρασίας. Με υγρασιόμετρο που υπάρχει στο χώρο δίνει τιμή στο 50-60%, που είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια ενός δωματίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 20 Οκτωβρίου 2012 #20 Share 20 Οκτωβρίου 2012 ναι σε αυτα τα λιτρα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 20 Οκτωβρίου 2012 Author #21 Share 20 Οκτωβρίου 2012 (edited) Βασικα επειδη μενω πανω στην εθνικη οδο ειναι λιγο θεμα το να αφηνω παραθυρο ανοιχτο! :D οποτε απο αυριο θα βγαλω το καπακι κ θα το παρατηρησω. Το θεμα ειναι οτι πρεπει να βρω μια πατεντα για να μη χτυπαει το φως πανω αλλα μονο προς τα κατω. Υπαρχει καποιο συγκεκριμενο υψος που πρεπει να ειναι το φωτιστικο πανω απο το ενυδρειο? υπαρχει περιπτωση να δω κανενα ψαρι εξω να κανει βολτα??? Έγινε επεξεργασία 20 Οκτωβρίου 2012 - Greg_Reef Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Οκτωβρίου 2012 #22 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Μπορείς να προμηθευτής αφυγραντήρα χώρου, είτε ηλεκτρικό είτε με άλατα, κάνουν μια χαρά δουλειά, επίσης αν υπάρχει κλιματιστικό στο χώρο θα έχει λειτουργία αφύγρανσης. Μερικά ψαράκια κάνουν και άλματα... εξαρτάτε από το είδος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 20 Οκτωβρίου 2012 Author #23 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Πιστευω οτι θα το καταλαβω αν ανεβει πολυ η υγρασια!! Βαγγελη με βλεπω να κυνηγαω ψαρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLYCHRONAKIS NIKOS 21 Οκτωβρίου 2012 #24 Share 21 Οκτωβρίου 2012 Καταρχάς νομίζω ότι τα JUWEL είναι από τα πιο προχειροφτιαγμένα έτοιμα ενυδρεία αλλά στην Ελλάδα τα έχουμε υπερτιμήσει.Δεν έχω δει πιο στραβοκολλημένα και πιο παράγονα ενυδρεία.Λόγο λοιπόν του προβλήματος αυτού το περιμετρικό πλαστικό δεν εφαρμόζει καλά και αν έχεις ψηλά τη στάθμη και κάνεις κάτι μέσα και κουνήσεις πολύ την επιφάνεια φεύγει νερό από εκεί.Μην ανησυχείς λοιπόν αλλά καθάριζε το συχνότερα και κατέβασε τη στάθμη λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 21 Οκτωβρίου 2012 Author #25 Share 21 Οκτωβρίου 2012 Νικο η σταθμη του νερου ειναι περιπου 7 ποντους κατω οποτε ειναι λιγο δυσκολο να γινει κατι τετοιο. Θα πρεπει δηλαδη να κανω βουτια μεσα για να πεταχτει το νερο! Κατι βασικο που δε ρωτησα... Βγαζοντας το καπακι θα χρειαστω αναπληρωση? και κατι αλλο που το σκεφτηκα σημερα. κανω αλλαγες νερου ανα 2 εβδομαδες. στο διαστημα απο αλλαγη σε αλλαγη εχω χασει περιπου 3-4 ποντους νερου. Ειναι δικαιολογημενη αυτη η εξατμιση του νερου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος