Jump to content

Καπάκι Led - Κόστος <10 Ευρώ

lepa83

Recommended Posts

θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την πρόσφατη κατασκευή μου.

Το παλιό καπάκι του ενυδρείου μου είχε ένα βασικό μειονέκτημα. Η λάμπα του ήταν μια πολύ παλιά Τ8 45 cm και το συνολικό μήκος του ενυδρείου 60. Επειδή δεν ήταν απόλυτα στο κέντρο είχα ένα κενό 15cm τα οποία δεν φωτιζόντουσαν όσο έπρεπε.

Έχοντας κάποια κανάλια (ρετάλια από διάφορες κατασκευές στο σπίτι) και αγοράζοντας led αδιάβροχα (SMD 3528) από ebay (κόστος 7-8 ευρώ έφτιαξα την παρακάτω κατασκευή.

Τα φυτά μου οπός και τα ψάρια δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις και ειδή έχω δει μια θετική πρόοδο και των δυο.

Τα led που χρησιμοποιήθηκαν είναι ψυχρού και θερμού λευκού χρώματος. (Έχω παραγγείλει και μπλε οπού θα μπουν αργότερα σε ξεχωριστώ τροφοδοτικό)

Το τροφοδοτικό (ας είναι καλά ένα παλιό router!) έχει έξοδο 12v και 800mA

Ένα θετικό στην όλη κατασκευή είναι ότι γλίτωσα και από τον μετασχηματιστή της παλιάς λάμπας ο οποίος ήταν ογκώδεις και πολύ θερμός!

Μακάρι να αντέξει και στον χρόνο...αν όχι...δεν χάσαμε και τίποτα!

1) καπάκι πριν (πάνω πλευρά)- έχουν γίνει τα απαραίτητα κοψίματα με ψαλίδι-φαλτσέτα

photo2ol.jpg

2) καπάκι πριν (κάτω πλευρά)

photo6cp.jpg

3) κώλυμα καναλιών με σιλικόνη και ταινία διπλής όψης (όποια είχαν από μόνα τους)

photo5ez.jpg

4) Κώλυμα Led ταινιών με σιλικόνη επάνω στα κανάλια

photo3zy.jpg

5) Τελικό αποτέλεσμα!

photo4nhh.jpg

Είναι λίγο ακατάστατο! θέλει κλάδεμα :)

photo7cp.jpg

Τα σχόλια σας ευπρόσδεκτα!

Πολυ καλο αποτελεσμα! Βεβαια, μην περιμενεις απαιτητικα φυτα, αλλα μια χαρα φαινεται!

Και οπτικα δεν χαλαει καθολου!

Πολυ ωραιο!!!!!!

Το μπλε θα μπει σε ξεχωριστό χρονοδιακόπτη οπού θα παίζει λίγη ώρα πριν και καμιά ώρα μετά αφού σβήσουν τα λεύκα....για κανένα δίωρο υπολογίζω έτσι δεν θα την ακούν απότομα τα ψαριά....moonligh effect...(έτσι διάβασα... έτσι λέω να κάνω :) )

Πόσα lumen βγάζουν τα λεντ αυτά συνολικά? :)

το μπλε θα μπει σε ξεχωριστό χρονοδιακόπτη οπού θα παίζει λίγη ώρα πριν και καμιά ώρα μετά αφού σβήσουν τα λεύκα....για κανένα δίωρο υπολογίζω έτσι δεν θα την ακούν απότομα τα ψαριά....moonligh effect...(έτσι διάβασα... έτσι λέω να κάνω :) )

γιατι δεν βαζει 4-5 λεντ για μουνλαιτ εφοσον δεν χρειαζετε να ειναι δυνατο και να προσθεσης νια γραμμη ακομα κοκκινα η ροζ να πιανεις ολο το φασμα ολο το φασμα;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...