grigoros 20 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Αποφάσισα να αναβαθμίσω την κυκλοφορία του νερού στο ενυδρείο μου και θα ήθελα να πάω σε μια πιο ολοκληρωμένη λύση απο την υπάρχουσα ( σε ενυδρείο 360 λίτρων μικτά με διαστάσεις 150 * 40 * 60 έχω τρεις Koralia 2 Evo, μια reef stream 5000 της Grotech και μια 3000 κινέζικη ) και είμαι στο εξής δίλημμα, στην αρχή έλεγα να πάρω 2 Vortech MP40 αλλά λόγω υψηλού κόστους και οικονομικών δυσκολιών που έχουμε οι περισσότεροι αυτό τον καιρό δεν υπάρχει περίπτωση για τον επόμενο χρόνο τουλάχιστον να πάρω και η άλλη λύση είναι ένα απο αυτά τα πακέτα Koralia με Smartwave Controller που βρήκα http://cityaquaticscardiff.co.uk/hydor-koralia-smartwave-kit-deal ψάχνοντας στο ίντερνετ, αυτό που θα ήθελα είναι να μου δώσετε τα φώτα σας για το ποιό πακέτο θα ταίριαζε καλύτερα στο ενυδρείο μου και αν έχετε να προτείνετε και κάποιο άλλο σύνολο σχετικά προσιτό σε τιμή και πρακτικό για το ενυδρείο μου καλοδεχούμενο, ευχαριστώ προκαταβολικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 20 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Γιατί θέλεις να αλλάξεις την κυκλοφορία σου? Δεν σου αρέσει η παρόν? Δεν είναι αρκετή? Τι σε προβληματίζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 20 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Αποφάσισα να αναβαθμίσω την κυκλοφορία του νερού στο ενυδρείο μου και θα ήθελα να πάω σε μια πιο ολοκληρωμένη λύση απο την υπάρχουσα ( σε ενυδρείο 360 λίτρων μικτά με διαστάσεις 150 * 40 * 60 έχω τρεις Koralia 2 Evo, μια reef stream 5000 της Grotech και μια 3000 κινέζικη ) και είμαι στο εξής δίλημμα, στην αρχή έλεγα να πάρω 2 Vortech MP40 αλλά λόγω υψηλού κόστους και οικονομικών δυσκολιών που έχουμε οι περισσότεροι αυτό τον καιρό δεν υπάρχει περίπτωση για τον επόμενο χρόνο τουλάχιστον να πάρω και η άλλη λύση είναι ένα απο αυτά τα πακέτα Koralia με Smartwave Controller που βρήκα http://cityaquaticsc...rtwave-kit-deal ψάχνοντας στο ίντερνετ, αυτό που θα ήθελα είναι να μου δώσετε τα φώτα σας για το ποιό πακέτο θα ταίριαζε καλύτερα στο ενυδρείο μου και αν έχετε να προτείνετε και κάποιο άλλο σύνολο σχετικά προσιτό σε τιμή και πρακτικό για το ενυδρείο μου καλοδεχούμενο, ευχαριστώ προκαταβολικά. Αν εχεις την δυνατοτητα να παρεις μια Vortech MP40 καντο και αν δεν σου φτανει η κυκλοφορια βαλε καμια απο αυτες που εχεις.Καλυτερα, αν δεν μπορεις να κανεις αυτο με την μια Vortech MP40 να περιμενεις και να παρεις με την μια αυτα που θελεις.Ετσι και αλλιως το ενυδρειο πεταει,γιατι να βιαστεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 20 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 20 Οκτωβρίου 2012 εγω αντι για μια vortech mp40 θα εβαζα 2 tunze 6095 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 20 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 20 Οκτωβρίου 2012 Author #6 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Παναγιώτη CR7 επειδή είναι μεγάλο σε μήκος το ενυδρείο 150cm. οι Koralia 2 δεν κάνουν δουλειά κυρίως στο κέντρο του και πιστεύω ένας λόγος που έχω άλγη είναι και η ελλειπής κυκλοφορία για αυτό σκέφτομαι να αλλάξω το υπάρχον σύστημα, η μια λύση φίλε Στάθη είναι και αυτή να πάρω μια ΜΡ40 και να μπει στην μια πλευρά με τις Κοραλίες απέναντι αλλά θα προτιμούσα μια συνολική πρόταση με controler για να κανονίζω την ροή στο σύνολο όπως θέλω ή με πρόγραμμα δικό του, φίλε Geosid είδα τα βιντεάκια και μπορώ πω ότι στο δεύτερο βίντεο σε σύγκρίση με την vortech την είδα πιο δυνατή στην κυκλοφορία την Tunze και πιο φθηνή, για το πρώτο βιντεάκι όμως αυτό που είδα είναι ότι μόνο μέσω υπολογιστή μπορεί να γίνει προγραμματισμός ή γίνεται και χειροκίνητα απο το controler που έχει; Έχεις την συγκεκριμένη και αν ναι μπορείς να μου πεις τις εντυπώσεις σου όπως π.χ. θόρυβο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 20 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Παναγιώτη CR7 επειδή είναι μεγάλο σε μήκος το ενυδρείο 150cm. οι Koralia 2 δεν κάνουν δουλειά κυρίως στο κέντρο του και πιστεύω ένας λόγος που έχω άλγη είναι και η ελλειπής κυκλοφορία για αυτό σκέφτομαι να αλλάξω το υπάρχον σύστημα, η μια λύση φίλε Στάθη είναι και αυτή να πάρω μια ΜΡ40 και να μπει στην μια πλευρά με τις Κοραλίες απέναντι αλλά θα προτιμούσα μια συνολική πρόταση με controler για να κανονίζω την ροή στο σύνολο όπως θέλω ή με πρόγραμμα δικό του, φίλε Geosid είδα τα βιντεάκια και μπορώ πω ότι στο δεύτερο βίντεο σε σύγκρίση με την vortech την είδα πιο δυνατή στην κυκλοφορία την Tunze και πιο φθηνή, για το πρώτο βιντεάκι όμως αυτό που είδα είναι ότι μόνο μέσω υπολογιστή μπορεί να γίνει προγραμματισμός ή γίνεται και χειροκίνητα απο το controler που έχει; Έχεις την συγκεκριμένη και αν ναι μπορείς να μου πεις τις εντυπώσεις σου όπως π.χ. θόρυβο; Δεν την εχω ομως το σκεφτομαι σοβαρα για να την παρω . Σε ενυδρειο φιλου που την ειδα δεν προσεξα - ακουσα κατι το περιεργο . Δεν ξερω να σου πω για τον προγραμματισμο της μιας και εγω ειμαι στο ψαξιμο ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 20 Οκτωβρίου 2012 Author #8 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Σε ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα τώρα είδα ότι για δυο 6045 και το multicontroler 7096 το οποίο είναι usb οπότε μέσω υπολογιστή γίνεται προγραμματισμός βγαίνει στα 356 δολλάρια + μεταφορικά, καλά βγαίνει σαν τιμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 20 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Γρηγόρη, ξέρεις ότι εγώ είχα τις Vortech, τώρα έχω τις Tunze. Στον θόρυβο καμμία σχέση. Οι tunze είναι ποιο αθορυβες. Τώρα ...... έχουν και διαφορά και στο πως "πετανε" το νερό. Οι tunze "διωχνουν το νερό πιο ευθυβολα και συνεπώς με μεγαλύτερη δύναμη αλλά δεν διανέμεται τόσο σωστά πανω-κάτω, ενώ αντίθετα οι Vortech διανεμουν το νερό καλύτερα πανω-κάτω με αποτέλεσμα όμως να χάνουν τόσο σε δύναμη στην ευθεία. Επίσης οι vortech έχουν και τις 4 γνωστες ρυθμισεις που μπορείς να "παίξεις". Εαν τα έχεις, τα δίνεις και παιρνεις την vortech. Την άποψη μου στην έχω πει και από κοντά. Μήν δώσεις τόσα λεφτά για τις vortech. Είναι πολυτέλεια τις μερες που περνάμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 20 Οκτωβρίου 2012 #10 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Σε ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα τώρα είδα ότι για δυο 6045 και το multicontroler 7096 το οποίο είναι usb οπότε μέσω υπολογιστή γίνεται προγραμματισμός βγαίνει στα 356 δολλάρια + μεταφορικά, καλά βγαίνει σαν τιμή. 2 6045 είναι πολύ "λίγες" σε σχέση με 2 mp40. Δεν σου κάνουν. Έχει και μήκος το ενυδρείο σου....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 20 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Βασικά οι Tunze πειράζονται....και δίνουν πολλά περισσότερα λίτρα την ώρα.;Aσε που έχω την εντύπωση οτι είναι εντελώς αθόρυβες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Να λάβεις υπ όψιν σου και τον όγκο της κάθε αντλίας.... Οι Tunze τον έχουν εσωτερικά στο ενυδρείο, οι δε Vortech εξωτερικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 20 Οκτωβρίου 2012 #13 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Να λάβεις υπ όψιν σου και τον όγκο της κάθε αντλίας.... Οι Tunze τον έχουν εσωτερικά στο ενυδρείο, οι δε Vortech εξωτερικά. στο 1.5 μετρο ενυδρειο ο ογκος που ποιανουν και οι αντλιες δεν ειναι τιποτα αλλο να μιλαμε για ενα μικρο ενυδρειο οπου ''πρεπει'' να προσεχουμε τον διαθεσιμο χωρο και αλλο να εχουμε 1.5 μετρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Οκτωβρίου 2012 #14 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Δεν το διατύπωσα ίσως όπως έπρεπε.... από αισθητικής άποψης εννοούσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 20 Οκτωβρίου 2012 #15 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Δεν το διατύπωσα ίσως όπως έπρεπε.... από αισθητικής άποψης εννοούσα. Ωραια η αισθητικη Βαγγελη αλλα να κοιταμε και λιγο την λειτουργικοτητα και πανω απο ολα τη τσεπη μας ( τι σου λεω τωρα , εσυ δεν μπορεις να κοιμηθεις μεχρι να ερθει το pacific ) xaaxaxaxax Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Οκτωβρίου 2012 #16 Share 20 Οκτωβρίου 2012 χα χα... ξέρεις ότι δίνω πολύ βάση στην αισθητική... μέχρι αηδίας δηλαδή !!!! Γιατρέ μουυυυυυυυυυυυ !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 20 Οκτωβρίου 2012 #17 Share 20 Οκτωβρίου 2012 χα χα... ξέρεις ότι δίνω πολύ βάση στην αισθητική... μέχρι αηδίας δηλαδή !!!! Γιατρέ μουυυυυυυυυυυυ !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 20 Οκτωβρίου 2012 #18 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Απο αισθητική άποψη οι Ecotech κρέμονται σαν τσουνιά απο το τζάμι το wavemaker της boyu 15.000λ/ω νομίζω πρέπει να είναι το πιο φτηνό που παίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 20 Οκτωβρίου 2012 Author #19 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Το έψαξα το Boyu Άλεξ αλλά δεν άκουσα και πολύ καλά λόγια κυρίως απο παιδιά που το έχουν, αν βάλω δυο Koralia Magnum 6 αντικρυστά με το controler να ρυθμίζω όπως νομίζω λέει ή οι μόνες αξιόπιστες επιλογές είναι Vortech και Tunze; Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 20 Οκτωβρίου 2012 #20 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Απο αισθητική άποψη οι Ecotech κρέμονται σαν τσουνιά απο το τζάμι το wavemaker της boyu 15.000λ/ω νομίζω πρέπει να είναι το πιο φτηνό που παίζει. Βρε τον Ιουδα... για τις Ecotech βρε,για τις Ecotech?... Ecotech δεν εχεις και εσυ? Συμφωνω απολυτα με το Βαγγελη οι Vortech παιζουν αλλη κατηγορια σε ολους τους τομεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Οκτωβρίου 2012 #21 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Απο αισθητική άποψη οι Ecotech κρέμονται σαν τσουνιά απο το τζάμι Καλύτερα να κρέμονται σαν τσουνιά από έξω, παρά σαν πεπόνια από μέσα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 20 Οκτωβρίου 2012 #22 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Καλύτερα να κρέμονται σαν τσουνιά από έξω, παρά σαν πεπόνια από μέσα !!! +100000 !!!! Sent from my brain using telepathy .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katsirof 20 Οκτωβρίου 2012 #23 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Γρηγόρη πρόσεξε κάτι πολύ σημαντικό: Οι TUNZE 6045 δεν είναι controlable και συνεπώς δεν μπορούν να συνδεθούν με τον controller (7096) για να κάνουν wave. Θα πρέπει να διαλέξεις κάποιο από τα controllable μοντέλα ανάλογα με τις απαιτήσεις σου,τα οποία όμως είναι αρκετά πιο ακριβά από τα άλλα. Χρήστος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 20 Οκτωβρίου 2012 #24 Share 20 Οκτωβρίου 2012 παρε μια mp40 να κανεις την δουλεια σου (και να σωθεις..)... και αν δεις οτι δεν σου φτανει παρε αργοτερα κ μια mp10 .. βαλτες και wireless να σε κανουν παπαδες... το δικο μου ενυδρειο ειναι 1.10 και την mp40 την δουλευω στο 65-70%... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 20 Οκτωβρίου 2012 Author #25 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Κατάλαβα, οπότε ξεφεύγει και εκεί η τιμή αν πρέπει να πάρω με controler, ευχαριστώ για την πληροφορία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος