Jump to content

Προβλημα Με Diy Co2

kotsosaqua

Recommended Posts

Λοιπον εχω κανει για πρωτη φορα diy co2 με μετρητη φυσαλιδας ενα μπουκαλακι...και απο χθες το βραδυ ενω μου δειχνει οτι εχω μια φυσαλιδα το δευτερολεπτο στο γυαλινο διαχητηρα δεν μου δειχνει τιποτα απο φυσαλιδα μεσα στο ενυδρειο...το συστημα ειναι ελεγμενο και δεν εχω διαρροες...εχω βαλει και σιλικονες στις ενωσεις.απο τα σωλινακια...τι μπορει να συμβαινει >?????ποτε θα δουμε φυσαλιδα στο διαχυτηρα οεο??

παιδια ακυρο ολα οκ μετα που εγραψα το μηνυμα ειδα φυσαλιδα και στο ενυδρειο...δεν ειχε γεμισει τελικα ο κενος χωρος του συστηματος...

Έγινε επεξεργασία - kotsosaqua

μια ερωτηση ακομα αν γινεται σε οσους εχουν Dιy co2. τις ωρες που εχετε κλειστα τα φωτα συνεχιζετε την διαχυση η κανετε κατι αλλο???

Εγώ όταν είχα τη συνέχιζα και τις ώρες χωρίς φως. Από τη στιγμή που είναι diy με ποιον τρόπο θα την σταματήσεις ;

Και εγώ όλο το 24ωρο το αφήνω. αν θες να το σταματήσεις το βράδυ πρέπει να ανοίγεις το καπάκι ή κάποια ένωση το βράδυ και το πρωί να το ξανακλεινεις.

Και εγώ όλο το 24ωρο το αφήνω. αν θες να το σταματήσεις το βράδυ πρέπει να ανοίγεις το καπάκι ή κάποια ένωση το βράδυ και το πρωί να το ξανακλεινεις.

Με τον οποίο τρόπο θα μειωθεί δραματικά η διάρκεια του μίγματος. :)

Ναι ,αλλα το να συνεχιζει ολη νυχτα δεν ειναι καπως επιζημιο??εγω εχω την αεραντλια να δουλευει της ωρες μη φωτησμου και να κλεινει τις ωρες που εχω φως..καλα δεν κανω??

Ναι ,αλλα το να συνεχιζει ολη νυχτα δεν ειναι καπως επιζημιο??εγω εχω την αεραντλια να δουλευει της ωρες μη φωτησμου και να κλεινει τις ωρες που εχω φως..καλα δεν κανω??

Επιζήμιο γιατί ; Από τη στιγμή που είναι diy το μείγμα δε νομίζω να φτάσεις ποτέ σε τέτοια επίπεδα co2 στο ενυδρείο που να κινδυνεύσουν τα ψάρια.

Εκτός αν για 60 λίτρα ενυδρείο έχεις βάλει 5-6 μπουκάλια. :)

Βάζοντας την αεραντλία "αυξάνεις" τα επίπεδα οξυγόνου και μειώνεις την απόδοση της κατασκευής σου.

Αν βλέπεις ότι τα ψαράκια δεν έχουν κάποιο πρόβλημα (δεν ανεβαίνουν στην επιφάνεια κτλ.) μπορείς να δοκιμάσεις να κλείσεις την αεραντλία.

Εκτός και πάλι αν είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα οπότε συνεχίζεις έτσι όπως είσαι. ;)

Το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω καλη αναταραξη στην επιφανεια αλλιως δεν θα εβαζα την αεραντλια καθολου..

Την ανατάραξη δεν μπορείς να την βελτιώσεις με την έξοδο του φίλτρου σου ;

σωστο αυτο που λες φιλε μου αλλα εχω το πιο αθλιο φιλτρο...tetra easycrystal filterbox...απλα αθλιο οπωτε δεν μπορω να το κανω!!! :(

παιδια μια ερωτηση,χθες εκει που εβγαζε διαχυση κανονικα μου σταματισε ξαφνικα και αυξηθηκαν κατα πολυ οι φυσαλιδες στο μετρητη, το ανοιξα γιατι φοβηθηκα για μπαμ και το ξαμαεκλεισα, και τωρα ενω συνεχισε απο χθες την 1 φυσαλιδα το δευτ δεν μου εμφανιζεται τιποτα στον διαχυτηρα...το συστημα ειναι στεγανοποιημενο με ταινια τεφλον.τι συμβαινει???

Φιλε μου οι γυαλινοι διαχυτηρες δεν δουλευουν σωστα με τα diy,θελουν πολυ πιεση για να βγαλουν φυσαλιδες,πραγμα που μας το δινει μονο η μπουκαλα του ολοκληρομενου συστηματος co2.

Η γνωμη μου ειναι να βρεις αλλη μεθοδο διαχυσης.

ισως ναι φιλε μου θα το κοιταξω αν ειναι, αν και παρατηρησα μια μικρη διαρροη στην σιλικονη που εβαλα στο καπακι του μετρητη φυσαλιδων...την βουλωσα την τρυπα αλλα να δουμε τωρα!!

ρε παιδια προτεινετε μου ενα τροπο να στεγανοποιησω τα μπουκαλια μου στο σημειο που περναει το σωλινακι σιλικονης,συνεχεια χανει το συστημα απο μικρες ωπες,εχετε να μου προτεινετε κατι καλυτερο???δοκιμασα και σιλικονη αλλα και παλι με εφευγε η πιεση!!!

Μονο με σιλικονη θα κανεις δουλεια αλλα προσεχε να μην τσακιζει το σωλινακη εκει γιατι μπορει να μην κολλαει καλα.

Σιλικόνη να βάλεις και από τις δύο πλευρές του καπακιού και θα είσαι μια χαρά.

προσεξε και την τρυπα που ανοιξες στο καπακι να μην ειναι πολυ μεγαλη και "κολυμπαει" το σωλινακι...τσιμα τσιμα την ανοιγης και απλα βαζεις λιγη σιλικονη να το στεγανοποιησης...οχι υπερβολες....

• 2 weeks later...

Και γω καινούριος στο diy co2 .Έχω μια ερώτηση...Προς το παρόν έχω βάλει την κατάληξη από το σωληνάκι σε αυτό http://www.google.gr/imgres?hl=en&sa=X&biw=1024&bih=643&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=cjJXZJbim18p6M:&imgrefurl=http://aqua22.forumactif.org/t3014-kit-tetra-plant-co2-optimat&docid=l49z6AXNw4gjIM&imgurl=http://i25.servimg.com/u/f25/16/45/35/27/photo-48.jpg&w=800&h=600&ei=R5SeUPj4N6SB4gTEq4HIBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=477&vpy=125&dur=1735&hovh=194&hovw=259&tx=129&ty=125&sig=113380214006190310956&page=1&tbnh=138&tbnw=176&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:9,s:0,i:93

. να το αφήσω έτσι μέχρι να μου έρθει ο διαχυτήρας ή να το βγάλω και να το αφήσω μόνο του μέσα στο ενυδρείο???? Α και κάτι ακόμα. Ανησυχώ για την θερμοκρασία που πέφτει την νύχτα. Αν πέσει στους 20 σταματάει η ζύμωση και μετά πρέπει να φτιάξουμε καινούριο ??

Οχι,μολις φτασει στην θερμοκρασια που θελει θα ξεκινησει μονο του...δεν ξερω για αυτο που βλεπω στο λινκ αν κανει για diy co2...

πάντως το βλέπω γεμάτο από το πρωί με αέριο που λογικά είναι co2 από το μπουκάλι....Απλά παράγεται παραπάνω από όσο αφήνει να φύγει από την μεμβράνη λογικά τώρα θα αρχίσει να φέύγει co2 και από κάτω...

Φιλε μου το εξαρτημα που εχεις στην φωτογραφεια δεν ξερω τι ειναι και τι κανει..αν ειναι διαχυτης και ειναι μεσα ολοκληρο στο νερο, ναι ειναι co2...απο 'κει και περα δεν μπορω να σε βοηθεισω...παντως με εναν κοινο διαχυτη η σκαλα διαχυσης δεν ξερω κατα ποσο θα κανεις δουλεια γιατι αυτα ειναι φτιαγμενα να δουλευουν με πιεση μπουκαλας και οχι με μαγα/ζαχαρη γιατι η πιεση τους μετα απο 5-6 μερες αρχηζει και πευτη οσο τελειωνη η ζαχαρη...υπαρχει ενας diy διαχυτης με αντλια που κανει πολυ καλη δουλεια αλλα εχει λιγοο θορυβο απ τος μπουρμουλιθρες...αν δεν σε ενοχλη παντως αξιζει να το φτιαξεις γιατι ειναι πανευκολο.....παρε το λινπ παι δες μονος σου...

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=64857&st=80

Για να κρατησεις σταθερη τη θερμοκρασια το χειμωνα χρειαζεσαι ενα κουβα με νερο και εναν θερμοστατη μεσα,βαζεις και το μπουκαλι μεσα και εισαι αρχοντας.

Για διαχυση,η σκαλα και ο diy διαχυτηρας πιο πανω ειναι οι καλητερες λυσεις,τα υπολοιπα δεν δουλευουν σωστα.

Λοιπόν το πρόβλημα της διάχυσης νομίζω το έλυσα..Πήρα το τέλος από το σωληνάκι και το έβαλα στην είσοδο από έναν κυκλοφορητή .Τώρα βλέπω πως ο κυκλοφορητής ανά τακτά χρονικά διαστήματα πετάει πολλές μικρές φυσαλίδες σαν να ψεκάζει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...