Jump to content

Επιλογή Ψαριών Σε 120 Λιτρα

Recommended Posts

Θα ήθελα να μου προτείνεται συνδυασμούς ψαριων για ενα 120 λιτρο ενυδρείο το οποίο έχει άμμο (λευκη) πέτρες και φυτά (τελειώνω το στήσιμο).......

Στο μυαλό μου είχα σα παρονομαστή για αρχή ενα κοπαδάκι (10 περίπου) από neon tetra και για να είμαι ειλικρινής θέλω πολύ να τα βάλω.....

Τι αλλα θα μου προτείνατε σαν συνδυασμό?

Φαντάζομαι ότι απαραίτητο θα ήταν και κάποιο γατόψαρο λόγω αμμου?

Θα μπορουσα να βάλε και guppies?

Αν βάλεις νεον τετρας ίσως να σκεφτείς ότι θα χρειαστεί επεξεργασία του νερού σου. Να χαμηλώσεις ph , σκληρότητες κτλ.

Νεον με ζωοτόκα καλύτερα να μην βάλεις γιατί δεν ζουν στις ίδιες παραμέτρους.

Στα λίτρα σου αν αποφασίσεις για Αμαζόνιο μπορείς να βάλεις ένα ζευγάρι ancistrus.

Γκαπυ με νεον τα ξεχνας λογω διαφορετικων συνθηκων...

Αν εχεις σκοπο να μαλακωσεις το νερο μπορεις να πας σε αμαζονιο και να βαλεις την εξης ψαροσυνθεση:

10-12 neon tetra (για το μεσαιο επιπεδο)

6 Carnegiella strigata (υψηλα επιπεδα ενυδρειου)

6-8 corydoras (κατα προτιμηση μικρο ειδος) ή εγω θα εβαζα ενα ζευγαρι apistogramma cacatoeides

Αν δεν θελεις το μαλακωμα μπορεις να πας σε ασια με πεχα 7:

1 ζευγαρι tateurndina ocellicauda

10-12 pseudomugil getrudae /pseudomugil furcatus

6-8 botia sidthimunki

ή βαζεις ζωοτοκα και εισαι κομπλε.

παιδια το ph μου παιζει γυρω στο 7,8-8,0 μπορω να βαλω αφρικανες στα λιτρα αυτα.?

και αν ναι για πόσα ψαρια μιλαμε περίπου;

εδώ είμαι :P Από αφρική μπορείς να πας σε μικροκιχλίδες τανγκανίκα όπως Julidochromis Trancriptus και Neolamprologus Multifasciatus ψάξε στο θεματικό της Αφρικής και θα μάθεις όσα ζητάς.

Υγ. Αλλάζω aquascape αυτή την στιγμή, θα σου γράψω αναλυτικότερα σε λίγο.

Έγινε επεξεργασία - nick_d

και σκαλαρια μπορεις να βαλεις :bigemo_harabe_net-134:

Καλύτερα όχι... Πιο πολύ θα ευχαριστηθεί τα τετρα παρά τα σκαλαρια... τα σκαλαρια πανε σε κοπαδια 6+ ατομων και το 120αρι δεν χωραει 2 καλα καλα.. ;)

Τα σκαλαρια ειναι καλο να μπαινουν σε ενυδρεια πανω απο 200λιτρα με καθαρο υψος νερου 60εκ και πανω...Αυτο το λεω διοτι θα δουμε τις πραγματικες συμπεριφορες των σκαλαριων και φυσικα το flairing που κανουν..

Τα σκαλαρια ειναι καλο να μπαινουν σε ενυδρεια πανω απο 200λιτρα με καθαρο υψος νερου 60εκ και πανω...Αυτο το λεω διοτι θα δουμε τις πραγματικες συμπεριφορες των σκαλαριων και φυσικα το flairing που κανουν..

Και οχι μονο γι αυτους τους λογους!

Τα σκαλαρια ειναι κοπαδοψαρια οπωτε σε ενα ενυδρειο 120 λιτρων δεν μπορεις με τιποτα να βαλεις ενα κοπαδι απο αυτα τα ψαρια.

Επεισης τα σκαλαρια γινονται μεγαλα σε μεγεθος( ειδικα τα πτερυγια τους) και γι αυτο και θελουν μεγαλο υψος ενυδρειου.

Και οχι μονο γι αυτους τους λογους!

Τα σκαλαρια ειναι κοπαδοψαρια οπωτε σε ενα ενυδρειο 120 λιτρων δεν μπορεις με τιποτα να βαλεις ενα κοπαδι απο αυτα τα ψαρια.

Επεισης τα σκαλαρια γινονται μεγαλα σε μεγεθος( ειδικα τα πτερυγια τους) και γι αυτο και θελουν μεγαλο υψος ενυδρειου.

Αυτα εννοειται οτι ισχυουν και πρεπει να τα γνωριζουν οσοι θελουν να ασχοληθουν με σκαλαρια...

Αυτα εννοειται οτι ισχυουν και πρεπει να τα γνωριζουν οσοι θελουν να ασχοληθουν με σκαλαρια...

Γιαννακη τιποτα δεν εννοειτε φιλε,καλητερα να τα λεμε ολοκληρομενα για να μαθαινουν και οι νεοτεροι που μπορει να διαβαζουν το θεμα.:)

• 1 month later...

να χρησιμοποιησω λιγο το ιδιο θεμα αυτο για να μην ανοιγω καινουριο;

στα ιδια λιτρα γενικα πως μπορεις να βρεις ποσα ψαρια και τι ειδους χωραει;

προς το παρον σε 120 ζουν 2 παπαγαλοψαρα που ομως θελουμε να τα αλλαξουμε και παντα σε γλυκου νερου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...