Jump to content

Guppy

FreddyCrouger

Recommended Posts

Έχω μια ερώτηση. Τελικα έβαλα στο 100λιτρο 2 χαρεμακια guppy 2αρσενικα 6 θηλυκα και θέλω να ρωτησω η ροή του φίλτρου πρέπει να ειναι δυνατή? Γιατι αυτη την στιγμή την έχω στο full και νομίζω πως τα κουράζει. Βέβαια πηγαίνουν σαν τρελά μέσα στο ενυδρείο. Ποιο είναι το σωστο?

Γενικά τους αρέσει η δυνατή ροή. Αν δεις και γίνεται "πλυντήριο" το ενυδρείο χαμήλωσέ την λίγο.

Όχι δεν γινετε πληντυριο :bigemo_harabe_net-74: απλά λέω μήπως κουράζονται απο την ροή. Μερικά πάνε στο στομιο του φίλτρου κιολας, λες και γουσταρουν την πίεσημ απλα δεν ήξερα εαν ειναι σωστο να το έχω έτσι

Αν υπάρχουν περιοχές που μπορούν να ξεκουραστούν τότε είσαι εντάξει.

Έχει αρκετές, αφού όταν γυρισα απο την δουλειά ξεκουραζονταν κατω απο το φιλτρο αναμεσα σε φυτα και μοπανια, αφου στην αρχή νόμιζα ότι είχαν ψωφήσει γιατι δεν κουνιοντουσαν καθόλου :bigemo_harabe_net-74:

Ετσι κανουν και εμενα.Ειναι αρκετά παιχνιδιαρικα αλλά όταν θελουν να ξεκουραστουν πάνε πάνω από το φίλτρο που η ροή ειναι μηδενική...

τους αρέσει πολυ η ροή ελπίζω να έχεις βάλει κέρατοφυλλο η να ειναι αρκετά φυτέμενο για να μην έχεις πρόβλημα και ανχωνεσαι για τα μικρά απο τις γεννες που δεν θα αργήσουν να έρθουν!!

• 4 weeks later...

Παιδια σήμερα δανείστηκα απο ενα φιλο μια αντλία αέρα και έβαλα μέσα με ένα απλό σωληνακι να δω πως θα ειναι το ενυδρείο με φυσαλίδες.Αισθητικα ειναι πολύ ωραίο. Θα έχουν πρόβλημα λέτε τα ψαράκια αν βάλω ενα τοίχο απο φυσαλίδες στο πίσω μέρος του ενυδρείου σαν και αυτό http://www.ebay.com/itm/Aquarium-Air-Curtain-Bubble-Wall-60cm-24-Diffuser-Tubing-Pump-Stone-Fish-Tank-/251177630565?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item3a7b5a7b65?

Γενικοτερα βοηθάει σε κάτι απο την άποψη ότι οξυγονονετε καλύτερα το νερό ή ειναι μόνο απο πλευρά αισθητικής η φυσαλίδες?

Έχω και ενα μωρό στο ενυδρείο μου περίπου ενα μήνα =). Φαίνετε υγιέστατο το μικρό το οποίο επιβίωσε στο ενυδρείο και όχι σε γεννηστρα και απ ότι νομιζω πρέπει να ειναι αρσενικό.Αλλά μέχρι στιγμής και τα 6 θυληκα ειναι γεμάτα έτοιμα να ξαναγεννήσουν.

Έγινε επεξεργασία - FreddyCrouger

Αεραντλια βαζουμε για να οξυγωνονεται το νερο περισοτερο και ισως και πιο γρηγορα λογο της μεγαλης αναταραξεις που δημιουργιτε στο νερο...τωρα δεν νομιζω να εχει καποιο προβλημα,αλλα τα γκαπυ οσο και να τους αρεσει η μεγαλη ροη,χρειαζωντε ηρεμες περιοχες στο ενυδρειο να ξεκουραζονται...σε ενα μεγαλο συγουρα αυτο δεν ειναι προβλημα...σε ενα μικρουλη μπορει και να ειναι...τωρα ας δουμε τι θα σου πουν και οι παλαιοτεροι και αμα σου αρεσει τοσο πολυ βαλε...

Εγω φιλε σε 60 αρι ενυδρειο εχω βαλει αεραντλια και σου λεω οτι τους αρεσει πολυ.Φαντασου οτι πανε μεσα στις φυσαλιδες με αποτελεσμα ο αερας να τα πεταει κοντα στην επιφανεια και μαλιστα τους αρεσει τοσο πολυ που το επαναλαμβανουν συνεχεια....μαλλον το βλεπουν σαν παιχνιδι...

Εγω φιλε σε 60 αρι ενυδρειο εχω βαλει αεραντλια και σου λεω οτι τους αρεσει πολυ.Φαντασου οτι πανε μεσα στις φυσαλιδες με αποτελεσμα ο αερας να τα πεταει κοντα στην επιφανεια και μαλιστα τους αρεσει τοσο πολυ που το επαναλαμβανουν συνεχεια....μαλλον το βλεπουν σαν παιχνιδι...

Και εμενα γουσταρουν την πιεση και πανε μπροστα στο φίλτρο στην ροή η τραβανε sprint αντιθετα απο την ροη :bigemo_harabe_net-74: . Τελικα παραγγειλα μια κινεζια απο ebay για να τσεκάρο και πως θα ειναι απο αισθητικης αποψης αλλα και εαν θα αρέσει στα ψαράκια αν και το πιο πιθανο ειναι πως θα το αγαπήσουν!!!

Να μειώνεις την πίεση της αεραντλίας ή καλύτερα να την έχεις περιοδικά και με μειωμένη πίεση τη νύχτα αν έχεις χρονοδιακόπτη μετά που κλείνει το φως για να ξεκουράζονται λίγο.

Έγινε επεξεργασία - ch_kyriakos

Να μειώνεις την πίεση της αεραντλίας ή καλύτερα να την έχεις περιοδικά και με μειωμένη πίεση τη νύχτα αν έχεις χρονοδιακόπτη μετά που κλείνει το φως για να ξεκουράζονται λίγο.

σωστο φιλε ...δεν το ειχα σκεφτει.Θα το τακτοποιησω σημερα κιολας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...