Jump to content

Tetra Safestart

Recommended Posts

Καλημέρα,

έχω ένα μικρό ενυδρείο 20 lt και θα ήθελα να ξεκινήσω την διαδικασία για να φιλοξενήσω ψάρια. Το φίλτρο μου είναι ένα hailea BT-200, από ότι είδα έχει άνθρακα και 1 μαύρο σφουγγάρι.

Πήγα στο κοντινο μου PetShop και ο κύριος μου υπέδειξε

1) Tο Tetra SafeStart, να το βάλω στο ενυδρείο αφότου το έχω γεμίσει 1 μέρα με νερό και μετά από 24 ώρες μπορώ να βάλω ψάρια. Δυστυχώς ψάχνοντας βρήκα από τον κατασκευαστή στο διαδίκτυο άλλες οδηγίες. http://answers.tetra...s/questions.htm, http://www.myfishtan...safe-start.html . Όπου με λίγα λόγια λένε ότι γεμίζουμε με νερό το ενυδρείο το αφήνουμε 1 μέρα, το βάζουμε και μετα αμέσως πρέπει να βάλουμε τα ψάρια. Ποια είναι η γνώμη σας για το σκεύασμα; Τελικά τι ισχύει από την εμπειρία σας;

2) Να βγάλω τον άνθρακα και να τον αντικαταστήσω με κάτι βιολογικό seporax mini νομίζω πρότεινε.

3) Επειδή έχω φίλτρο στην βρύση για το πόσιμο νερό. Μπορώ να μην χρησιμοποιώ αντιχλωριακό αν γεμίζω το ενυδρείο από το φίλτρο.

4) Επειδή διάβαζα ότι το ενυδρείο είναι μικρό, τον ρώτησα για "White Cloud Mountain minnow" και μου είπε ότι μπορώ να βάλω με την μία 5 ψάρια. Ενώ ψάχνοντας είδα και την άποψη να μπαίνουνε ανα δυάδες. Έχει κανένας εμπειρία με αυτά τα ψάρια; Πόσα μπορώ να βάλω; Εναλλακτικά προτείνεται και άλλο;

Προσωπικά ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να έχω και test kit και να μετράω το νερό (αμμωνία, νιτρικά, νιτρώδη κλπ) σε τακτικά διαστήματα. Μου έδειξε μερικά kit αλλά μου φάνηκαν κάπως ακριβά.τα test kit (33 ευρώ για όλα).

Αν έχετε κάποια συμβουλή στα παραπάνω ερωτήματα, θα χαιρόμουν να την διαβάσω γιατί ειλικρινά τώρα είμαι κάπως μπερδεμένος.

Ευχαριστώ

Έγινε επεξεργασία - christop

Καλως ηρθες στο φορουμ!

Καταρχην οσον αφορα τα βακτηρια,θα πρεπει να ακολουθησεις τις οδηγιες που αναγραφει το μπουκαλακι.

Βεβαια εγω ειμαι αντιθετος στη λογικη του να βαζουμε κατευθιαν ψαρια αλλα πολλοι χομπιστες που δοκιμασαν να κανουν τοι λενε οι οδηγιες τα καταφεραν μια χαρα.Μονο θα πρεπει να βαλεις εναν μικρο αριθμο ψαριων και να ταιζεις πολυ λιγο στην αρχη για να μην εχεις προβληματα αμμωνιας.

Για βιολογικο υλικο καλα σου ειπε ο πωλητης.

Για τα ψαρια που ζητας πιστευω οτι το ενυδρειο σου ειναι μικρο.Σ αυτα τα λιτρα θα μπορουσες να βαλεις εναν μονομαχος η να το κανεις ενα ομορφο γαριδαδικο.

Τα τεστ ειναι απαραιτητα να τα παρεις για να μπορεις να ελεγχεις το νερο του ενυδρειου σου.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δηλαδή ακόμα και αν βάλω 2 "White Cloud Mountain minnow" (είναι πραγματικά μικρά ψάρια) θα υπάρχει πρόβλημα. Μου είπαν ότι ειναι ψάρια κοπαδιού. Ζούνε ανα 2 ή θέλουν τουλάχιστον 5?

Για μονομάχο θέλω κάποιο επιπλέον εξοπλισμό; Τώρα έχω μόνο το φίλτρο.

Για το χλώριο μπορεί να μου απαντήσει κάποιος; Χρειάζομαι τελικά αντιχλωριακό εφόσον έχω φίλτρο πόσιμο νερού που όπως λέει αφαιρεί το χλώριο; Υπάρχει κάποια εμπειρία πάνω σε αυτό;

Έγινε επεξεργασία - christop

Τα White Cloud Mountain minnow ειναι κοπαδοψαρα οπωτε θελουν ενα κοπαδι απο 6+ ατομα,αν βαλεις 2 δεν ειναι κοπαδι οπωτε και δεν θα ειναι ανετα.

Για μονομαχο χρειαζεσαι και θερμοστατη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...