poet 18 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 18 Οκτωβρίου 2012 καλημερα στην παρεα...σε συζητηση που ειχα και με αφορμη μια αγγελια για τα συγκεκριμενα ψαρια...σκεφτομαι πολυ σοβαρα να βαλω στο 400αρι μου μια ομαδα 14 ατομων(μωρα) θα ηθελα ομως και της δικες σας προτασεις.... διαστασεις ενυδρειου1,50Χ50Χ65,αμμος χαλαζιακη,πετρες διαφορες,2Χ200w θερμαντηρες,εξωτερικο φιλτρο fluval fx5....και παεριμενω παρακαλω της αποψεις σας...ευχαριστω.... Υ.Γ..να υπανθυμησω οτι πρωτη φορα στηνω tanganyka(και συγκεκριμενα tropheous) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpouf 18 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 18 Οκτωβρίου 2012 Πιστευω οτι με αυτες τις προδιαγραφες τα ψαρακια σου θα ειναι βασιλιαδες.Τι ειδος τροφεους θα παρεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 18 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 18 Οκτωβρίου 2012 μιλαμε για 1,50αρι μηκος ετσι? δες στα ενυδρεια μελων ή στο θεματικο της αφρικης για να παρεις ιδεες απο στησιματα. θα σε βοηθησουν πολυ!! το φιλτρο το εχεις ηδη ή σκεφτεσαι να το αγορασεις? στο λεω αυτο γιατι αν δεν το εχεις ηδη ειμαι της γνωμης να παρεις 2 μικροτερα αντι για ενα μεγαλο! εχεις αρκετα μακρυ ενυδρειο και δεν θα χρειαστει να βαλεις καμια τουρμπινα με τα 2 φιλτρα, αφου μπορουν να μπουν το καθενα στην καθε πλευρα! επισης με 2 φιλτρα θα εχεις και καποια ασφαλεια αν παθει κατι το ενα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 18 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 18 Οκτωβρίου 2012 Μιχάλη, την άποψη μου την ξέρεις! Ξεκινάς πολύ καλά! Αν το επιχειρήσεις πιστεύω θα το κάνεις στολίδι! Κάτι παραπάνω δεν έχω να σου πω! Και το ενυδρείο σου, και ο εξοπλισμός που διαθέτεις είναι σουπερ, οπότε μην μασάς! Δες και ανάλογα θέματα στο φόρουμ για να πάρεις ιδέες, και εμείς εδώ είμαστε για ότι ζητήσεις! Πάντως, ότι αποφασίσεις, είτε αυτό είναι malawi, είτε tanganyika, θα το κάνεις σούπερ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 18 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 18 Οκτωβρίου 2012 Αγαπητέ poet επικροτώ την απόφαση σου ήδη έχεις δει το δικό μου ενυδρείο ,στόχος είναι καταρχήν το aquascaing που παρότι έχει πέτρες δεν υπάρχει λόγος να πνιγεί το ενυδρείο σε αυτές ,αριθμός ατόμων 15-20 ,καλή φίλντραση και από κει και πέρα προσοχή στην τροφή ,χορτοφάφες - αλγοφάγες χωρίς να αποκλείουμε μια φορά τη εβδομάδα σωστά κατεψυγμένα όπως mysis και Krill και βέβαια και σπιρουλίνα. Χαλαρά με υπομονή και θα πάμε καλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
poet 18 Οκτωβρίου 2012 Author #6 Share 18 Οκτωβρίου 2012 παιδια σας ευχαριστω για της απαντησεις ΟΛΟΥΣ σας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
poet 18 Οκτωβρίου 2012 Author #7 Share 18 Οκτωβρίου 2012 Αγαπητέ poet επικροτώ την απόφαση σου ήδη έχεις δει το δικό μου ενυδρείο ,στόχος είναι καταρχήν το aquascaing που παρότι έχει πέτρες δεν υπάρχει λόγος να πνιγεί το ενυδρείο σε αυτές ,αριθμός ατόμων 15-20 ,καλή φίλντραση και από κει και πέρα προσοχή στην τροφή ,χορτοφάφες - αλγοφάγες χωρίς να αποκλείουμε μια φορά τη εβδομάδα σωστά κατεψυγμένα όπως mysis και Krill και βέβαια και σπιρουλίνα. Χαλαρά με υπομονή και θα πάμε καλά κ.Σωκρατη οταν λετε 15-20 ατομα μπορω να βαλω μερικα ακομα απο αλλο ειδος?πχ ikola?η πρεπει να ειναι ολα ενα ειδος μονο(moliro)αυτα που θα παρω ειναι περιπου 14 μωρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
poet 19 Οκτωβρίου 2012 Author #8 Share 19 Οκτωβρίου 2012 Πιστευω οτι με αυτες τις προδιαγραφες τα ψαρακια σου θα ειναι βασιλιαδες.Τι ειδος τροφεους θα παρεις? φιλε μου καλημερα...τα red moliro Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 19 Οκτωβρίου 2012 κ.Σωκρατη οταν λετε 15-20 ατομα μπορω να βαλω μερικα ακομα απο αλλο ειδος?πχ ikola?η πρεπει να ειναι ολα ενα ειδος μονο(moliro)αυτα που θα παρω ειναι περιπου 14 μωρα... Θα ήταν καλύτερα να είναι το ίδιο είδος Link to comment Share on other sites More sharing options...
poet 21 Οκτωβρίου 2012 Author #10 Share 21 Οκτωβρίου 2012 να ρωτησω την παρεα ισως κατι χαζο?επειδη ειμαι λιγο προληπτικος...στο σημειο που θα σηκωσω τα νταμαρακια πηρα πρασινο dow(εξηλασμενη πολυστερινη)για να βαλω πριν την αμμο...αφου θα την πλυνω καλα με σχετικα ζεστο νερο πρεπει να της κανω καποια αλλη επεξεργασια πριν την τοποθετησω μεσα στο ενυδρειο?ευχαριστω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 21 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 21 Οκτωβρίου 2012 Εαν στηθουν οι πετρες σωστα και μπει μετα η αμμο τοτε δεν εχεις καποιο προβλημα , εαν θες ντε και καλα να βαλεις dow περα απο ενα καθαρισμα με ζεστο νερο ( χωρις κανενα απορρυπαντικο ) δεν χρειαζεται κατι αλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
poet 21 Οκτωβρίου 2012 Author #12 Share 21 Οκτωβρίου 2012 Εαν στηθουν οι πετρες σωστα και μπει μετα η αμμο τοτε δεν εχεις καποιο προβλημα , εαν θες ντε και καλα να βαλεις dow περα απο ενα καθαρισμα με ζεστο νερο ( χωρις κανενα απορρυπαντικο ) δεν χρειαζεται κατι αλλο σ'ευχαριστω γιωργο να εισαι καλα...καλη συνεχεια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 21 Οκτωβρίου 2012 #13 Share 21 Οκτωβρίου 2012 Για μένα το dow χρειάζεται μόνο αν έχεις σκοπό να βάλεις πολύ βαριές πέτρες και μεγάλα κομμάτια,που όσο να ναι δεν μπορείς να τις ακουμπήσεις και 'ευλαβικά' στον πάτο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 21 Οκτωβρίου 2012 #14 Share 21 Οκτωβρίου 2012 Φίλε μου για εμένα είναι μία πολύ καλή επιλογή ίσως τα καλύτερα ψάρια στην Αφρική σε πολλά θέματα! Μεγάλη προσοχή όπως είπε και ο κύριος Σωκράτης με την διατροφή τον ψαριών και με τον πληθυσμό {14+} γιατί παθαίνουν μπλοουτ εύκολα! Από φίλτρανση είναι πάρα πολύ καλά είχα και εγώ το συγκεκριμένο φίλτρο! Απλά θα σου πρώτηνα να βάλεις και έναν κυκλοφορίτη περίπου 3000λτ γιατί τα τροφέους εκτός από πολύ καθαρό νερό θέλουν και να είναι πλούσιο σε οξυγόνο! Καλή αρχή και ότι θες εδώ είμαστε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
poet 5 Νοεμβρίου 2012 Author #15 Share 5 Νοεμβρίου 2012 καλημερα και καλη εβδομαδα στην παρεα.....μετα απο μια περιπετεια που περασα με το φιλτρο μου τελικα ευτυχως ολα καλα τωρα σας βαζω μερικες φωτο απο το στησιμο http://s1269.beta.photobucket.com/user/jokos2110/media/400alpharhoiota001.jpg.html http://s1269.beta.photobucket.com/user/jokos2110/media/400alpharhoiota002.jpg.html http://s1269.beta.photobucket.com/user/jokos2110/media/400alpharhoiota008.jpg.html θα βαλω και αλλες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 5 Νοεμβρίου 2012 #16 Share 5 Νοεμβρίου 2012 Μιχάλη το θέλουμε να το δούμε στημένο :P Μην αργείς, θα σε μαλώσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 5 Νοεμβρίου 2012 #17 Share 5 Νοεμβρίου 2012 Μιχάλη νομίζω ότι με την αφίσα στην πλάτη θα χάνονται οι πέτρες σου. απο εκεί και πέρα βεβαια είναι τι αρέσει στον καθένα. περιμένουμε την εξέλιξη !!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
poet 5 Νοεμβρίου 2012 Author #18 Share 5 Νοεμβρίου 2012 Μιχάλη νομίζω ότι με την αφίσα στην πλάτη θα χάνονται οι πέτρες σου. απο εκεί και πέρα βεβαια είναι τι αρέσει στον καθένα. περιμένουμε την εξέλιξη !!!!!!! ναι οντως και μενα δεν μου αρεσει με την αφισα...σκεφτομαι να την αντικαταστησω με χαρτονι μονοχρωμο....μερικες φωτο ακομη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 5 Νοεμβρίου 2012 #19 Share 5 Νοεμβρίου 2012 ωραίο και λειτουργικό στήσιμο! αν βάλεις και κανα φυτάκι θα δείξει σούπερ! Τελικά με το φίλτρο τι έγινε? Εντάξει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 5 Νοεμβρίου 2012 #20 Share 5 Νοεμβρίου 2012 την εξοδο του φιλτρου βαλ' την πιο ψηλα να αναταρασει την επιφανεια εκτος αν σκεφτεσαι να βαλεις κυκλοφοριτη για αυτη την δουλεια! κατα τ'αλλα συμφωνω με τον Παναγιωτη οτι με κανα φυτακι θα εδειχνε ακομα πιο ωραιο, αν και με τις αφρικανες δεν ειναι κανονας τα φυτα! υποψιαζομαι οτι μπορει να χρειαστεις περισσοτερες πετρες...δεν ξερω αλλα απο την φωτο μου φαινονται σαν λιγες.. αυτο βεβαια το κρινεις εσυ που το βλεπεις το ενυδρειο αλλα θα στο "πουν" και τα ψαρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 5 Νοεμβρίου 2012 #21 Share 5 Νοεμβρίου 2012 Μιχάλη κι αλλες πετρες !!!!!!!!! θα χρειαστούν σίγουρα !!!!!!!!!!! προσθεσε σε υψος τα νταμάρια σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 5 Νοεμβρίου 2012 #22 Share 5 Νοεμβρίου 2012 (edited) Μιχάλη, άσε αυτές τις πέτρες και βλέπεις αν στις ζητήσουν τα ίδια θα το καταλάβεις. Ούτως η άλλος τα τροφέους ναι μεν είναι πετρόψαρα, αλλά θέλουν πιο πολύ την άπλα τους. όσον αφορά την λαδίλα που βλέπεις, όπως είπε και ο φίλος adlib, ή βάλε την έξοδο να κάνει ανατάραξη, ή βάλε ένα wavemaker. Έγινε επεξεργασία 5 Νοεμβρίου 2012 - ΠαναγιώτηςCR7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
poet 5 Νοεμβρίου 2012 Author #23 Share 5 Νοεμβρίου 2012 την εξοδο του φιλτρου βαλ' την πιο ψηλα να αναταρασει την επιφανεια εκτος αν σκεφτεσαι να βαλεις κυκλοφοριτη για αυτη την δουλεια! κατα τ'αλλα συμφωνω με τον Παναγιωτη οτι με κανα φυτακι θα εδειχνε ακομα πιο ωραιο, αν και με τις αφρικανες δεν ειναι κανονας τα φυτα! υποψιαζομαι οτι μπορει να χρειαστεις περισσοτερες πετρες...δεν ξερω αλλα απο την φωτο μου φαινονται σαν λιγες.. αυτο βεβαια το κρινεις εσυ που το βλεπεις το ενυδρειο αλλα θα στο "πουν" και τα ψαρια! ναι παιδια το σηκωσα πιο ψηλα την εξοδο και κανει περισσοτερη αναταραξη...ετσι και αλλιως θα βαλω και κυκλοφορητη οταν βρω γιατι σε 2 μαγαζια που εψαξα εχουν ελειψη....οσο για φυτα.....ανουμπιες και βαλισνεριες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
poet 5 Νοεμβρίου 2012 Author #24 Share 5 Νοεμβρίου 2012 ναι παιδια το σηκωσα πιο ψηλα την εξοδο και κανει περισσοτερη αναταραξη...ετσι και αλλιως θα βαλω και κυκλοφορητη οταν βρω γιατι σε 2 μαγαζια που εψαξα εχουν ελειψη....οσο για φυτα.....ανουμπιες και βαλισνεριες? αν και μου λειπει ενα εξαρτημα ωστε να μαγκωνει καλυτερα και εκει που το θελω και οχι ετσι χυμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 5 Νοεμβρίου 2012 #25 Share 5 Νοεμβρίου 2012 Πολύ ωραίο στήσιμο , οι πέτρες ακουμπάνε στην πλάτη και στα πλευρικά τζάμια ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος