karaman 17 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Χαιρετω την παρεα του Aquazone!!! Μετα απο αρκετα χρονια κατοχος γλυκων ενυδρειων αποφασισα και εγω να μπω στο λουκι του θαλασσινου!Προχωρησα λοιπον στην αγορα του Aquael Reefmax(105L) το οποιο θα εχω αυριο στα χερια μου.Απο οτι εψαξα το ενυδρειο διαθετει σχεδον τα παντα απο εξοπλισμο και το μονο που μπορει να χρειαστω ειναι ενος εξτρα κυκλοφορητη.Η απορια μου ειναι η εξης:Τι χρειαζεται να αγορασω αρχικα ωστε να ξεκινησω την λειτουργια του? Ευχαριστω για τις συμβουλες σας εκ των προτερων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 17 Οκτωβρίου 2012 (edited) Καλωσόρισες! Ξεκινάω απο τα τελείως βασικά.Θα χρειαστείς μια μονάδα αντίστροφης όσμωσης που θα σου παρέχει το νερό που θα χρειαστείς αν θέλεις να παίξεις με τα reef ενυδρεία γενικά.. Ένα αλατόμετρο για να μετράς πόσο αλάτι έχεις στο νερό σου.Βακτήρια για να αρχίσεις τον κύκλο του αζώτου,και φυσικά αλάτι. Ζωντανό βράχο 10-13 κιλά, Αραγωνίτη 10-12 κιλά. και μία πρίζα... αν δεν μου ξέφυγε κάτι είσαι έτοιμος. Έγινε επεξεργασία 17 Οκτωβρίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickport63 17 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Καλησπερα φιλε, κ εγω νεος ειμαι στον χωρο κ προσφατα μπηκα στην ιδια διαδικασια, προς το παρων αυτα που θελεις ειναι αλατι (εγω προτιμησα το tropic marin pro) κ αντιχλωριο (seachem) Μολις εισαι ετοιμος με το νερο σου (κ την αλατοτητα σου) προσθετης αραγωνιτη κ οταν ξεκαθαρισει το τοπιο στο ενυδρειο σου πας για βραχο (ζωντανο κ νεκρο) κ κανεις ΥΠΟΜΟΝΗ.... Αυτα τα ολιγα με την προυποθεση οτι αυτα που εχει το ενυδρειο απο κατασκευης του σε καλυπτουν........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karaman 17 Οκτωβρίου 2012 Author #4 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Χμ..Το πιο δυσκολο ειναι η πριζα αλλα θα δω τι θα κανω... Το μονο που δεν εχω ιδεα ειναι για την συσκευη Α.Ο. Που μπορω να βρω τι τιμες παιζουν και το βασικοτερο πως λειτουργει!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Στην αρχική σελίδα του ΑΖ υπάρχει μια εταιρία Waterwaves και απλά μας έχει λύσει τα χέρια εδώ και χρόνια... Άπλα να προτιμήσεις μια με μονάδα απιονισμού DI γιατί έχει μεγάλη διαφορά το νερό με TDS 1 με RO/DI,απο 20-40 που βγάζει σκέτη η RO και φυσικά απο τα 200-500 TDS που βγάζει η βρύση... Η συσκευή δουλεύει απλά και χωρίς ρεύμα.Την βιδώνεις στην βρύση και απλά περιμένεις αρκεί να έχεις και καλή πίεση 60-80PSI.Η συχνότητα που βγάζει νερό είναι περίπου 1 σταγόνα RO/DI με 2-3 ακάθαρτου νερού ανάλογα βέβαια την μεμβράνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karaman 17 Οκτωβρίου 2012 Author #6 Share 17 Οκτωβρίου 2012 http://waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29858 Αυτη εδω ειναι μια καλη λυση για τα λιτρα μου η προτεινεις κατι αλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Εξαιρετική επιλογή.Βάλε και το έξτρα φίλτρο με ρητίνη DI.... και ψάξε καμία αγγελία μήπως βρεις βράχο και αραγωνίτη απο χομπίστα και σου βγεί φτηνότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karaman 17 Οκτωβρίου 2012 Author #8 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Απλα σε αυτο δεν γραφει για μοναδα απιονισμου DI. Βρηκα και αυτο ομως. http://waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30122 ποιο απο τα δυο προτεινεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Μεγάλε σε έχω.. http://waterwaves.gr/index.php?target=categories&category_id=184 http://waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30033 η μικρή σου κάνει μια χαρά για την δουλειά σου. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις την 75G/D μεμβράνη να φτιάχνεις πιο γρήγορα το νερό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karaman 17 Οκτωβρίου 2012 Author #10 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Οκ..Επισημα μπορω να πω οτι μπερδευτηκα! Αυτες οι θηκες ρητινης εφαρμοζουν στη συκευη Α.Ο.? Και ποια η χρησιμοτητα τους στην συσκευη? Ευχαριστω παντως για την υπομονη σου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Α/Ο - Αντίστροφη Όσμωση, R/O - Reverse Osmosis: Είναι τα φίλτρα νερού που συμφέρουν οικονομικά στην πορεία περισσότερο από όλα. Στην αρχή έχει ένα κόστος αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα έχεις "βγάλει" τα χρήματα σου στο πολλαπλάσιο. Αφαιρεί από το νερό μας, αναλόγως την ποιότητα του και τα προφίλτρα, από 90% έως 95% των διαφόρων ουσιών. Αποκρίνει στο συντριπτικό ποσοστό τους, τα βαρέα μέταλλα, χλώριο, χλωραμίνες, χώμα, αιωρούμενα σωματίδια και όλα τα άλλα στοιχεία που περιέχει το νερό μας, έτσι του δίνει απαράμιλλη ποιότητα. Ιοντοανταλλακτικές Ρητίνες, D.I. - De ionization: Οι συγκεκριμένες ρητίνες καθαρίζουν το νερό μας σχεδόν σε ποσοστό 100% αλλά τελειώνουν πολύ γρήγορα. Συνδυασμός A/Ο + Ρητίνες:Είναι ο καλύτερος τρόπος που έχει επικρατήσει μεταξύ των χομπιστών. Τις βάζουμε αμέσως μετά την Αντίστροφη όσμωση με σκοπό να καθαρίσει το νερό μας σχεδόν 100% και να αντέχουν και οι ρητίνες πολύ περισσότερο καιρό. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά δίνει την "απόλυτη" ποιότητα νερού. Δανεισμένο απο την αρθρογραφία του ΑΖ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karaman 17 Οκτωβρίου 2012 Author #12 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Οκ το πιασα!Αν και το ειχα διαβασει απο οτι φαινεται δεν ειχα δωσει την απαραιτητη προσοχη! Τα προιοντα της WaterWaves μπορω να τα προμηθευτω απο καποιο πετ σοπ η απο καπου αλλου η τα βρισκουμε αποκλειστικα απο το συγκεκριμενο site. Επισης και κατι τελευταιο!Κατα το γεμισμα του ενυδρειου θα χρησιμοποιησω και νερο βρυσης η μονο νερο απο την συσκευη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Οκτωβρίου 2012 #13 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Μαγαζί είναι και μπορείς να περάσεις απο εκεί.Τα παιδιά είναι πολύ εξυπηρετικά και χομπίστες.Για να μην περιμένεις 1,1/2 μέρα μπορείς να το γεμίσεις 50-50% μαζί με αντιχλώριο και μετά να προσθέσεις σιγά-σιγά το αλάτι μέχρι να το φτάσεις στο 1.026ppm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karaman 17 Οκτωβρίου 2012 Author #14 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Τελεια!Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου.Σε οποιαδηποτε δυσκολια στο καινουργιο μου ξεκινημα να εισαι σιγουρος πως θα σε ξαναενοχλησω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Οκτωβρίου 2012 #15 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Εύχομαι να δεις το ενυδρείο σου όπως το έχεις ονειρευτεί.Αλλά να θυμάσαι υπομονή και θαλασσινό πάνε μαζί.Πόσο μάλλον Reef. Το Aquazone και οι αρθρογράφοι του έχουν δημιουργήσει την πιο πλούσια βάση δεδομένων στον χώρο που συγκινεί απο αρχάριους μέχρι και πολύ προχωρημένους χομπίστες.Είμαι σίγουρος οτι στο ΑΖ θα βρίσκεις πάντα απάντηση σε ότι σε απασχολεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος