Jump to content

Οσκαρ Λευκα Σημαδια

Recommended Posts

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Εδώ και περίπου δυο εβδομάδες το όσκαρ μου καθόταν αρκετά κάτω στον βυθό κάποιες φορές εγερνε κιόλας και μετά ξανασηκωνόταν. Απο τότε περίπου έχω να τον δω να τρώει. Ενώ στην αρχή έτρωγε κανονικά, εγώ συνεχίζω και του πετάω 2-3 ταμπλέτες την μέρα μήπως της βρίσκει μετά. 3 μέρες τώρα έχει εμφανίσει κάποια λευκά σημαδάκια στο σώμα του. Η αλήθεια είναι ότι έβαλα ένα pleco στο ενυδρείο μου το οποίο τώρα είναι γεμάτο μικρές λευκές τελίτσες το σώμα του. Λέτε να είχε κάτι το pleco και να κόλλησε το όσκαρ μου?

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:220

- Φίλτρανση (flueval 305 εξωτερικό):

- Ιστορικό (περίπου 2 μήνες):

- Ψάρια (ένα όσκαρ περίπου 20ε δύο pleco μικρά και ένα γατόψαρο):

- Ρουτίνες (Μία φορά την μέρα τάισμα και 8-10 μέρες 20-30% αλλαγή νερού):

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7

- KH:11-12

- GH:10-12

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):-

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):0-5

- Θερμοκρασία:24-25

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:

-Strips:Χ

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού: οσκαρ και pleco

- Ιστορικό Ψαριού:το ανέφερα ποιο πανω

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): λεύκα σημάδια

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:χ

-Δοσολογία:χ

-Χρόνος Χρήσης:χ

-Αναλυτική περιγραφή:χ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)

1. (img) ...photo1... (/img)IMG_1173.jpg

2. (img) ...photo2... (/img)IMG_1172.jpg

IMG_1170.jpg

IMG_1168.jpg

Εκτός του ότι δεν βλέπω να υπαρχει μέτρηση αμμωνίας με πιο τρόπο έχεις στρώσει το ενυδρείο σου?

Δεν εχω τεστ για αμμωνια, γι αυτο δεν εγραψα μετρησεις. Ξεκινησα χωρις ψαρια ριχνοντας βακτηρια και λιγα φυλα τροφης καθε μερα αλλα περιπου στην εβδομαδα μου εκαναν δωρο ενα σκαλαρι και συνεχισα με αυτο μεσα. (ειναι πλεον σε αλλο ενυδρειο)

Πιθανοτατα το ενυδρειο σου ειναι αστρωτο.............

Παρε τεστ αμμωνια και ΝΟ2 αμεσα και κανε συχνες αλλαγες νερου με αντιχλωριο prime.

Ριξε μια ματια και σε αυτο το προιον.

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2905

Εγω θα σου έλεγα να βάλεις Omnipur 1 δόση και να μας πείς αν βλέπεις διαφορά αν βλέπεις διαφορά θα επαναλάβεις στο 48ωρο ωστόσο θα μας λές όποια διαφορά βλέπεις .

Τεστ αμμωνίας δεν χρειάζεσε , αν δεν σου μένει μέσα η τροφή .

Πάντως υπάρχουν πολλαπλές μολύνσεις , το Όσκαρ είχε πρόβλημα με τα εντερικά του , μπήκε και ο Πλέκο τα εξωτερικά του , ελπίζω να μην έχει και βακτηριακά προβλήματα , θα δούμε τώρα πώς θα το δουλέψουμε .

Δεν βλέπω να μας ενημερώνεις και θα χάσουμε το παιχνίδι .

Συγνωμη ξεχασα, πηγα στο πετσοπ το ειδε και εκει ο ανθρωπος και μου ειπε mycopur οτι θελει. Δεν ειχε και μου εδωσε Pimafix που κανει την ιδια δουλεια ειπε και επισης costapur γιατι εχει και ich εκτος απο μυκητες η οτι ειναι το αλλο. Δευτερη μερα θεραπειας ηταν σημερα δεν βλεπω εμφανη σημαδια αλλαγων, απο θεμα συμπερηφορας εκει που μεχρι εχθες ηταν κολλημενος στο βυθο τωρα ειναι στην επιφανεια, πανω πανω. Δεν ξερω αν ειναι καλυτερα η οχι. Εξακολουθει να μην κινητε σχεδον καθολου και να μην τρωει τιποτα απολυτος. Εχω ανεβασει την θερμοκρασια στους 28-29 και εβγαλα το καρβουνο απο το φιλτρο. Τι λετε θα το προλαβα; Να κανω κατι αλλο; Ευχαριστω για το ενδιαφερον και την βοηθεια παιδια.

Τεστ Αμμωνιας ομως δεν πειρες!

Κανε μια καλη αλλαγη νερου και να εχεις καλη αναταραξη της επιφανειας.............

Μάλλον με το ανέβασμα της θερμοκρασίας θα χειροτερέψουν τα πράγματα .

Όταν λές το είδε πως το είδε ; το πήγες εκεί ;

Η τροφή που βάζεις και δεν τη τρώει , την αφαιρείς μετά ; άσε που δεν πρέπει να ταίσεις .

Το costapur το έβαλες και σε πιά δοσολογία ;

Για την αναταραξη που ειπες εχω διπλη τρομπα αερα και η ροη του φιλτρου μου ειναι αρκετα μεγαλη. Οταν λεω το ειδε του πηγα φωτος και βιντεο. Το costapur το ξεκινησα απο την δευτερη μερα και το παω ανα μια μερα εναλλαξ. 90 σταγονες μου ειπε ο ανθρωπος απο το πετσοπ. Οσο για την τροφη κατω δεν ανησυχω γιατι εχω το γατοψαρο ουτος η αλλος προσπαθουσα να φτασει μια ταμπλετα κατω για να τρωει κ αυτο.

Ναι, αλλα οτι αναπνεει με δυσκολια ενω εχεις καλη οξυγωνοση αυτο ειναι ανυσηχιτικο!!!

Δυστηχως δεν με ακουσες εξ αρχης περι τεστ αμμωνιας και ΝΟ2 και συνεχιζεις θεραπεια χωρις να βρεις τα αιτια και αυτο δεν βοηθα καθολου στην καλυτερευση των πραγματων.........

Εσύ διάβασες τις οδηγίες του φαρμακου ;

Κάνε μας πάλι τέστ και πές μας τις ενδείξεις .

Δεν εχει οδηγιες δοσολογιας επανω λεει μονο οτι κουραρει 800 λιτρα και ειναι 55ml αρα 13.75ml την φορα 4 φορες μου βγαζει και βλεπω αν ειναι να παρω και αλλο φιαλιδιο.

λοιπον: ph:7.5-7.8 kh:3-4 gh:16-18 no2:0 no3: 25-50(πρωτη φορα το βλεπω πανω απο 0 αυτο, φταιν τα φαρμακα;)

με την οξυγωνωση τι θελετε να κανω δεν εχω καταλαβει.

ευχαριστω και παλι για την βοηθεια παιδια

Τα ΝΟ3 τα βλεπεις πρωτη φορα πανω απο το μηδεν γιατι τωρα μετα απο τοσο καιρο πιθανοτατα εστρωσε το ενυδρειο σου!

Εν ολιγης, το ενυδρειο σου εαν καταλαβα τρεχει τωρα περιπου 2 μηνες και το οσκαρ εφαγε ολη την παραγωμενη απο τις τροφες και τα αποβλυτα αμμωνια.

Η αμμωνια ειναι τοξικη και καυστικη για το δερμα και για τα βρανχια, και ετσι πληγωσε, μολυνθηκε, μυκητες κλπ.............

Το οτι εχεις ΝΟ2 αυτη την στιγμη απο την μια με καθησηχαζει αλλα απο την αλλη παρε ενα ευλογημενο τεστ αμμωνιας να το εχεις να ξερεις που βαδιζεις οταν εχεις καποια αμφιβολια οτι κατι δεν παει καλα και κανε μια μετρηση για να επιβεβαιωσης οτι ολα ειναι οκ...........

Τα ΝΟ3 τα βλεπεις πρωτη φορα πανω απο το μηδεν γιατι τωρα μετα απο τοσο καιρο πιθανοτατα εστρωσε το ενυδρειο σου!

Εν ολιγης, το ενυδρειο σου εαν καταλαβα τρεχει τωρα περιπου 2 μηνες και το οσκαρ εφαγε ολη την παραγωμενη απο τις τροφες και τα αποβλυτα αμμωνια.

Η αμμωνια ειναι τοξικη και καυστικη για το δερμα και για τα βρανχια, και ετσι πληγωσε, μολυνθηκε, μυκητες κλπ.............

Το οτι εχεις ΝΟ3 αυτη την στιγμη απο την μια με καθησηχαζει αλλα απο την αλλη παρε ενα ευλογημενο τεστ αμμωνιας να το εχεις να ξερεις που βαδιζεις οταν εχεις καποια αμφιβολια οτι κατι δεν παει καλα και κανε μια μετρηση για να επιβεβαιωσης οτι ολα ειναι οκ...........

Sorry, εγραψα λαθος :blush: , μην σε μπερδεψω και περισσοτερο. Κανε τον κοπο εαν θες και διαβασε τα συννημενα και θα σου λυθουν ολες οι αποριες.......... :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...