Jump to content

Οδηγός Στησίματος Και Συντήρησης Θαλασσινού Ενυδρείου

jimleg

Recommended Posts

Οντως ειναι λιγο μπερδεμενο το θεμα του sump. Η' απλως ετσι το βλεπω εγω... Σε ευχαριστω πολυ παντως φιλε μου για τον χρονο που σπαταλησες να απαντησεις.

Φιλικα

Μιχαλης

Δημητρη μην ξεχνας να μετρας ολα τα τεστακια την ιδια ωρα παντα (κατα προτιμηση λιγο πριν κλεισουν τα φωτα σου)

cloyn,

Το μαύρο plexi είναι για να μην φωτίζεται ο διπλανός χώρος όταν βάλω άλγη και Φωτιστικό στο χώρο με τον βράχο.

Όσο για το αν θα συζητηθεί ελπίζω (και θα προσπαθήσω) να γίνει τουλάχιστον αντάξιο των υπολοιπων. Και μην ξεχνάς ότι όλοι μαζί το στείνουμε στο κάτω κάτω.

Ξεκινάω λοιπόν με την αγορά των παραπάνω που συζητήσαμε και προχωράμε. Θα ανεβάσω καμμιά φωτό για να βλέπουμε την πρόοδο.

Thanx.

Σχετικά με τους κυκλοφορητές ποιοι είναι οι wavemaker ? Με googlάρισμα βρίσκω κάτι κινέζικα.

Κανένα Link?

Τα φώτα τα δρομολόγησα ήδη και θα τα φτιάξω ο ίδιος.

Έχει πολλά στο εμπόριο.Γερμανικά (Tunze) αλλά και Αμερικάνικα (Ecotech Marine) αλλά και κινέζικα(Boyu,Sun-sun κτλ) για όλα τα γούστα και όλες τις τσέπες.

Θα σου έλεγα να δείς τις διαφορές σε κάποιο βίντεο.

Eίναι πολλά τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα Wavemaker σε σχέση με έναν συμβατικό κυκλοφοριτή.

Σχετικά με τους κυκλοφορητές ποιοι είναι οι wavemaker ? Με googlάρισμα βρίσκω κάτι κινέζικα.

Κανένα Link?

Τα φώτα τα δρομολόγησα ήδη και θα τα φτιάξω ο ίδιος.

Τελικα απο φωτισμο θα πας σε τ5?Αν δεν το εχεις προχωρησει θα σου προτεινα led.Καντο και θα με θυμηθεις στην πορεια...

VorTech MP40w ES EcoSMART 380 ΕΥΡΩ

VorTech MP60w ES EcoSMART 640 ΕΥΡΩ

σε πολυ καλες τιμες απο καταστημα που ανηκει στο φορουμ

Έγινε επεξεργασία - clooyn

Απλά τις φθορίου τις ξέρω και μπορώ εύκολα να υπολογίσω πόσες χρειάζομαι και τι ακτινοβολίας θα πρέπει να είναι.

Αν πω ότι πάω σε LED, τι φωτισμό χρειάζομαι? Έχεις να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο?

• 2 weeks later...

Απλά τις φθορίου τις ξέρω και μπορώ εύκολα να υπολογίσω πόσες χρειάζομαι και τι ακτινοβολίας θα πρέπει να είναι.

Αν πω ότι πάω σε LED, τι φωτισμό χρειάζομαι? Έχεις να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο?

Σορι φιλε τωρα την ειδα την ερωτηση σου.Θα σου προτεινα να πας σε DIY κατασκευη,που θα σου βγει και ποιο φθηνα ,αλλα και στις διαστασεις που θελεις.Μια πολυ καλη επιλογη για αγορα ειναι απο εδω Αν δεν μπορεις να τα καταφερεις με τις κολησεις,ζητα βοηθεια απο τα παιδια της DIY ομαδας

Η γνωμη ειναι 2 X wave box της tunze γιατι ειναι 3 μετρα δεν πιστευω οτι με απλους κυκλοφορητες θα κανεις δουλιτσα λινκ γιατο wave box me controler σε εναν συνπασχοντα !

Έχω ξεκινήσει την κατασκευή νέου φωτιστικού για Τ5 λάμπες. Έχω τις Aqua Blue Plus και Aqua Blue Special της ATI.

Επειδή θα αγοράσω επιπλέον λάμπες, τι θα προτείνατε? Συνολικά θα μπουν οκτώ λάμπες και έχω ήδη τις τέσσερις (2x Aqua Blue Plus και 2x Aqua Blue Special).

Πόσες ώρες φωτισμό χρειάζονται?

Σκέφτομαι να φτιάξω προγραμματιστή φωτισμού για την εναλλαγή στην πορεία της ημέρας. Τι πρέπει να ανάβει για να εξομοιωθεί κάθε φάση της (χάραγμα, πρωί σούρουπο, βράδυ) και με πόση διάρκεια?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...