D.Alex 17 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Καλημέρα. Θα σας κουράσω λίγο αλλά πρέπει να βρω κάποιες λύσεις άμεσα και μακάρι να ήξερα για το forum νωρίτερα, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν το είχα ψάξει. Anyway, στις 9/9/12 πήρα στα χέρια μου ένα 60λιτρο ενυδρείο, για την ακρίβεια μου το έφερε σπίτι ένας ξάδελφος ο οποίος δεν το χρησιμοποιούσε.Ασχετος και εγώ από ενυδρεία το κράτησα ποιο πολύ για την κορούλα μου, αλλά πορώθηκα και εγώ. Αφού το έφερε το καθαρίσαμε,βάλαμε αεραντλίες, θερμόμετρα,χαλίκια, μου έβαλε στο φίλτρο: ένα μαύρο στρογγυλό που μου είπε ότι είναι άνθρακας,ένα μπλε σφουγγάρι, στη μέση ένα σαν υαλοβάμβακα και στον πάτο άλλο ένα σφουγγάρι και το βάλαμε στην μπρίζα, έβαλε και αντιχλώριο-βακτήρια και όλα κομπλέ. Τον ρώτησα λοιπόν πότε βάζω ψάρια μέσα και μου είπε σε 2 μέρες. Οντως σε 2 μέρες πήγα να πάρω ψαράκια και πήρα 3 guppie. Τα έφερα, τα προσάρμωσα και τα έβαλα. Μετά τον παίρνω τηλ κια τον ρώτησα πότε να βάλω κια άλλα ψαράκια και μου είπε πάλι σε 2 μέρες. Οντώς μετά από 2 μέρες πήγα και πήρα 3 molly και ένα μικρό anti-κάτι που είναι για τον βυθό. Τον ρώτησα και τι άλλο πρέπει να πάρω και μου είπε αντιχλώριο, βακτήρια και ένα κουτάκι πολυτέστ. Οντως τα αγόρασα και αυτά : βακτήρια sera bio-nitrivec - αντιχλώριο sera aquatan και esha πολυτέστ. Μου έφερε και μία ρίζα μετά από καμια βδομάδα πήρα και εγώ 2 anoubies που μου είπε ο πετσοπάς πως να τις δέσω πάνω στη ρίζα και ''όλα καλά'' νόμιζα. Και όλα άρχισαν την προηγούμενη βδομάδα που δυστηχώς άρχισα να χάνω ψαράκια όπως ήταν αναμενώμενο απ'όσα διάβασα στο forum σας... Μια μέρα λοιπόν δεν έβλεπα καλά ένα ψαράκι και τον πήρα τηλ. τι να κάνω επειδή και καλά ''ξέρει''. Μου είπε να κάνω αλλαγή 40% του νερού. Οντως την έκανα και με το που τελείωσα είδα το ψαράκι τέζα. Αφού το έβγαλα μετά από 3 ώρες άλλο ένα ψαράκι τέζα. Κάνω τεστ και τα νιτρικά ήταν στο Θεό. Ελα μου που όμως μπέρδεψα τα ΝΟ3 με τα ΝΗ3 και νόμιζα πως ήταν αμμωνία... Πάω στο πετσοπ και μου δίνει το Micobe Lift special blend βακτήρια και το ΚΕΝΤ Αmmonia detox και να βάζω για 5 μέρες 1,5 καπάκι κάθε μέρα. Οντως και εγώ το έκανα αυτό και βλε΄πω ένα ψάρι με κάτι άσπρους κόκους,πάω στο πετσοπ και μου δίνει αλάτι γιατί είναι μία ασθένεια ψαριού. Τέλος πάντων το κάνω και αυτό. Μετά από μία μέρα βλέπω τον γλύφτη και αυτόν τέζα. Μετά από 2 μέρες και ένα guppie. Ρε παιδιά πήρα ένα ενυδρείο και μου έχει γίνει άγχος κάθε μέρα για να σώσω ότι έχει απομείνει 2 guppie και ένα molly. Πείτε μου αρχίκα τι πρέπει να έχει αυτό το φίλτρο μέσα για να δουλεύει σωστά ( EHEIM 2213) και γενικά τι να κάνω και για να σωθούν τα ψαράκια γιατί είναι κρίμα και γιατί το έχω βάλει αγχος λες και δεν έχουμε άλλλα προβλήματα. Το πήρα για να χαλαρώνουμε και μόνο αυτό δεν γίνετε γιατί και εγώ εμπιστεύτικα άνθρωπο που ''ξέρει'' αλλά μάλλον δεν ξέρει ούτε τα βασικά. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγνώμη για την έκθεση, αλλά έπρεπε να τα πω όλα για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 17 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Αν ήμουν στη θέση σου θα έκανα τα εξης: Πρώτα από όλα θα επέστρεφα τα ψάρια έτσι ώστε να μην κινδυνέψουν τα ζωντανά. Στη συνέχει θα διάβαζα πολύ καλά τα αρθρα στρωσίματος και γενικά ότι αφορά το <<νέο>> ενυδρείο. Χωρίς το άγχος των ψαριών μέσα θα διαμόρφωνα τη διακόσμιση του και μετά την ολοκλήρωση του κύκλου στρωσίματος θα πρόσθετα με ασφάλεια τα ψάρια της αρεσκείας μου. Η σωστή σειρά είναι ο μόνος τρόπος για να χαρείς το ενυδρείο σου χωρίς αρρώστιες, θανάτους και απογοήτευση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 17 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Ρίξε μιά ματιά. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=54869 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=598 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1563 Link to comment Share on other sites More sharing options...
D.Alex 17 Οκτωβρίου 2012 Author #4 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Καλημέρα Σωτήρη και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Πες μου κάτι, το φιλτρο τι πρέπει να εχει μέσα από υλικά για να δουλέψει σωστά; Να αφησω αυτά που έχει ή πρέπει να βάλω κ κάτι άλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 17 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Αν και δεν ξέρω ποιό φίλτρο έχεις, από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω πως δεν έχεις βάλει κάποιο βιολογικό υλικό που είναι το σημαντικότερο πράγμα για τη λειτουργία του ενυδρείου σου. Διάβασε το παρακάτω και ελπίζω να λυθούν οι απορίες σου. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=35121&st=0&p=306666entry306666 Οτι χρειαστείς ρώτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 17 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Κανε τον κόπο και διαβασε και το παρακατω συνδεσμο μαζι με τις χρησιμες πηγες του και θα ξερεις ακριβως τη πρεπει να κανεις. Στρώσιμο Νέου Ενυδρείου Με Την Κλασσική Μέθοδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 18 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 18 Οκτωβρίου 2012 ........................ γενικά τι να κάνω και για να σωθούν τα ψαράκια .................... Να μη ρίχνης πολύ τροφή και να αφήσεις το ενυδρείο στην ησυχία του . Link to comment Share on other sites More sharing options...
D.Alex 18 Οκτωβρίου 2012 Author #8 Share 18 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ταίζω 1 φορά μέρα παρά ημέρα και τόσο όσο να την τρώνε πρίν πέσει κάτω.! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 18 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 18 Οκτωβρίου 2012 Εχε το νου σου με την αμμωνια και τα νιτρωδη αν δεν θελεις να εχεις αλλα θυματα.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος