malamadre 16 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 16 Οκτωβρίου 2012 (edited) Η ΙΔΕΑ Το ενυδρειο στήθηκε πρίν περιπου 6 μηνες. Λόγω οικονομικών δυσκολιών βρήκε τη θεση του πάνω στο πάσο της κουζίνας. Αρκετά καλό σημειο για να φαίνεται σχεδόν στο μέσο του σαλονιού.Το μεγάλο πρόβλημα όμως ειναι ότι δεν μπορεις να βάλεις εξωτερικο φίλτρο ή co2 χωρίς αυτα να ειναι σε κοινή θέα κάτι που ούτε σε εμένα αλλά ούτε και στην νοικοκυρά του σπιτιου άρεσε.Επίσης τροφές,λίπασμα.και διάφορα άλλα πραγματα που χρησιμοποιω κατά την ενασχόλησή μου με το ενυδρειο ειχαν βρει πρόχειρη θέση σε άλλα σημεια της κουζίνας. Η ανάγκη λοιπόν για ένα έπιπλο όπου θα μπορουσε να νοικοκυρέψει τα πράγματα ήταν πιό επιτακτική από ποτέ.Η αναβάθμιση επισης που εχω στο μυαλό μου ( εξωτερικο φιλτρο και co2) με έφεραν ενα βήμα πιό κοντά στο να βάλω το ενυδρειο επάνω σε έπιπλο. Ψάχνοντας από δω και από εκει οι τιμές ήταν λίγο απλησίαστες για τα δεδομένα της εποχής αλλά και για το δικό μου μπάτζετ. Ετσι δεν άργησα να πιάσω ένα λευκό κομμάτι χαρτί και με βοήθεια από διάφορες εικόνες ενυδρείων στο net έφτιαξα το σχέδιο του επίπλου που θα ικανοποιούσε τις ανάγκες μου. ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ Αφου λοιπόν εγινε το σχέδιο πήγα σε ενα κατάστημα ξυλείας και ρώτησα την τιμή του ξύλου. Το ξυλο που χρησιμοποιήθηκε ειναι μελαμίνη 16mm με pvc στα πλαινά τελειώματα. Σκέτο το ξύλο στοίχησε 50 ευρω και 25 ευρώ το τελείωμα από pvc.Θα μπορούσα να ειχα γλιτώσει αρκετά χρήματα χρησιμοποιώντας αυτοκόλητη ταινία αντι για pvc αλλά το αποτέλεσμα δεν θα ηταν το αναμενόμενο εμφανισιακά. Ετσι με ένα κόστος συνολικό (ξυλεια, βίδες μεντεσέδες) περιπου στα 80 ευρώ ολοκληρώθηκε η κατασκευή την οποία και σας παρουσιάζω στις επόμενες φωτό. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΠΛΟΥ Διαστάσεις βάσης:100cm x 40cm Yψος συνολικό 73cm Nτουλάπια 2 Ράφια 2 Χρώμα venge ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ:100X40X40 ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 160 λίτρα Από τα δυσκολότερα κομμάτια της όλης εργασίας Να ειναι όλα τα ξύλα ακριβώς εκει που πρέπει.Οι μετρήσεις έπρεπε να ειναι ακριβείας.... Μή φοβαστε για τις βίδες που βλέπετε.... Εκτός του ότι ειναι πολύ πιό κάτω από το πρόσωπο του ξύλου θα μπεί και αποροφητικό υλικό όπου θα πατήσει επάνω το γυαλί. Τα δύο ραφάκια που βλέπετε, εκτός του αποθηκευτικου χωρου που παρέχουν, έχουν και αλλη μία ιδιαιτερότητα. Δέν ειναι απλά στερεωμένα αλλά βιδωμένα ανάμεσα στα άλλα ξύλα και έτσι η κατασκευή είναι ακόμα πιο στοιβαρή. Βέβαια δεν υπάρχει η δυνατότητα μετακινησής τους όπου θελουμε πάνω ή κάτω αλλά μπρός στην ασφάλεια .... Οι τρύπες στο πίσω μέρος δεν έγιναν ακόμα γιατί θέλω να δώ πού θα βάλω το φίλτρο, το μετασχηματιστή για τις επιπλέον Τ5 λάμπες που θα μπούν προσεχώς, όπως και την αντλία αέρα κλπ.Δεν θελω να κάνω βιαστικές κινήσεις οπότε ας μαζευτουν αυτά που πρέπει να μπουν και μετά γίνονται και οι τρυπες. Αυτά όμως τον άλλο μήνα που θα πληρωθώ.... YΓ. Για το μόνο πράγμα που εχω μια αμφιβολία ότι δεν εκατσε καλά ειναι το χρώμα. Ζήτησα venge επειδη ειναι το χρωμα των επίπλων στο σαλόνι. Δυστυχως όμως εχει διαφορά με αυτο των επίπλων αισθητή.Θα το ηθελα έναν τόνο πιό σκουρο αλλά δυστυχώς δεν βγαινει σε μελαμίνη και πήγαινε μετά στο μαυρο αλλά δεν μου άρεσε έτσι κατέληξα σε αυτό το χρωμα Έγινε επεξεργασία 16 Οκτωβρίου 2012 - malamadre Link to comment Share on other sites More sharing options...
smallchef2000 17 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Φοβερό αποτέλεσμα πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια του εμποριου.Μπράβο σου φαίνεσαι μερακλής στις κατασκευές.Είχα και εγώ το ίδιο θέμα με το ενυδρείο στον πάγκο τις κουζίνας και μου είχε γίνει εφιάλτης η βάση σε καταλαβαίνω απόλυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 17 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Δείχνει πολύ καλή η κατασκευή σου Υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά πατήματα που μπορείς να βάλεις, για να ρεγουλάρεις το ύψος της κάθε πλευράς έτσι ώστε να αλφάδιαζεις εύκολα το ενυδρείο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bicolorn 17 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Πολύ καλή δουλειά! Αυτό που λέει ο SOTIRIS για τα ποδαράκια πρέπει να το κάνεις. Όχι μόνο για να αλφαδειάσεις το ενυδρείο αλλά και για να μη σου φουσκώσει ο πάτος του επίπλου από τα διάφορα νερά, είτε σφουγγαρίσματος είτε από αλλαγές νερού που θα κάνεις..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 17 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 17 Οκτωβρίου 2012 Author #6 Share 17 Οκτωβρίου 2012 (edited) Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια μου δινετε κουράγιο και για άλλες κατασκευές.Να τονίσω πώς είναι το πρώτο έπιπλο που φτιάχνω. Αυτο με τους ρεγουλατόρους το εχω σκεφτει αλλά κολάω στο βάρος. Μήπως με το βάρος κάτσουν ή κάνει ραγίσματα το ξύλο σε εκείνα τα σημεία?? Έγινε επεξεργασία 17 Οκτωβρίου 2012 - malamadre Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 17 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια μου δινετε κουράγιο και για άλλες κατασκευές.Να τονίσω πώς είναι το πρώτο έπιπλο που φτιάχνω. Αυτο με τους ρεγουλατόρους το εχω σκεφτει αλλά κολάω στο βάρος. Μήπως με το βάρος κάτσουν ή κάνει ραγίσματα το ξύλο σε εκείνα τα σημεία?? Δεν παθαινει τιποτα φιλε μου....μη μασας...για να εισαι πιο σιγουρος βαλε 6....εδω τα μεγαλα εργοστασιακα επιπλα που σηκωνουν 400-500 λιτρα εχουν κατι πλαστικες πατουρες ισα για να μην παταει κατω το ξυλο και δεν παθαινουν τιποτα.... Μπραβο σου παντως το εκανες κουκλι το επιπλακι σου...περιμενουμε να το δουμε και με το ενυδρειο πανω....καλη συνεχεια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 17 Οκτωβρίου 2012 #8 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Τωρα θα φωναξουμε τον Νικολουτσο για test drive............ Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 17 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Τωρα θα φωναξουμε τον Νικολουτσο για test drive............ :hysterical: :hysterical: πολυ καλη κατασκευη φιλε μου! μοιαζει αγοραστο!! οσο για τους ρεγουλατορους μην τους φοβασαι, αρκει να μην ειναι τιποτα της πλακας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 17 Οκτωβρίου 2012 Author #10 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Τελικά αφού γυρισα τη μισή Δάφνη-Παγκράτι και λοιπές γυρω περιοχες δεν βρηκα με μικρους ρεγουλατόρους παρά μόνο κάτι μεγάλους 5 πόντων οι οποιοι εκτος του ότι θα σήκωναν πολύ ψηλά το συνολικό ύψος θα φαίνονταν και άσχημοι επειδη ηταν νίκελ. Οπότε η πιό σιγουρη λύση ειναι καρφωτές ταπούλες ίσα ίσα να σηκωθεί λίγο από το έδαφος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 17 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Προσπαθησε να βρεις καπιο μαγαζι τυπου ξυλομαστορεματα που φτιαχνουν κουζινες και ντουλαπες και τετοια...εκει εχουν συνυθως.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 17 Οκτωβρίου 2012 Author #12 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Ξέρεις τι σκέφτομαι? Πως θα ειναι άχρηστος ο ρεγουλατόρος αφού με τόσο βάρος επάνω του θα ειναι πολύ δυσκολο να γίνει οποιαδήποτε ρυθμιση υψους... Μάλλον θα πάω σε λύση καρφωτού αποστάτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 17 Οκτωβρίου 2012 #13 Share 17 Οκτωβρίου 2012 το ρεγουλαρισμα το κανεις πριν γεμισεις αλλα ετσι κι αλλιως τα πλακακια στα σαλονια ειναι αλφαδιασμενα οποτε δεν νομιζω να σου ειναι και απαραιτιτοι... βαλε απλως καπιο ποδαρακι ισα να μην παταει το ξυλο στο πατωμα και εισαι οκ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 17 Οκτωβρίου 2012 Author #14 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Εννοειται πως θα το εκανα πριν γεμισω τη γυάλα. Και εγω αυτο πιστευω πως με τους αποστατες θα ειναι μια χαρα. Ανυπομονω να μαζεψω και τα υπολοιπα πραγματα για να προχωρησω στο ξεστησιμο. Σειρα τωρα εχει η diy γυαλα που θα φιλοξενησει τα ζωντανα για οσες ωρες κρατησει το ξεστησιμο-μεταφορα-στησιμο του ενυδρειου στη νεα του θεση και με καινουργια καλουδια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick S3 17 Οκτωβρίου 2012 #15 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Μπράβο ρε φίλε πολύ ωραίο έπιπλο έκανες!!! Παραγγελίες δέχεσαι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 17 Οκτωβρίου 2012 #16 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Πολυ ομορφη κατασκευη,μπραβο φιλε μου. Απλα μια παρατηρηση αν βλεπω καλα.Η πλατη παντα μπαινει εσωτερικα ,και οχι εξωτερικα.Τα λιτρα σου ειναι λιγα,οποτε δεν θα εχεις προβλημα,απλα στο λεω για το επομενο που θα ειναι 1000 λιτρα Παρε το μετρο,κατεβα Μοναστηρακι,μπες Αθηνας,στο αριστερο σου χερι ειναι η κακουργοδικιου,ειναι ο Ρεπας εκει θα βρεις ρεγουλατορους,γιατι θα σε βοηθησει πολυ στο αλφαδιασμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mega20 17 Οκτωβρίου 2012 #17 Share 17 Οκτωβρίου 2012 πολύ καλό αποτέλεσμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
τολισ 17 Οκτωβρίου 2012 #18 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Ωραιο!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 17 Οκτωβρίου 2012 #19 Share 17 Οκτωβρίου 2012 επαγγελματικη δουλεια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 18 Οκτωβρίου 2012 Author #20 Share 18 Οκτωβρίου 2012 Μπράβο ρε φίλε πολύ ωραίο έπιπλο έκανες!!! Παραγγελίες δέχεσαι ? Αν δεν ειναι για 1000 λίτρα γιατί όχι..... :lol: Πολυ ομορφη κατασκευη,μπραβο φιλε μου. Απλα μια παρατηρηση αν βλεπω καλα.Η πλατη παντα μπαινει εσωτερικα ,και οχι εξωτερικα.Τα λιτρα σου ειναι λιγα,οποτε δεν θα εχεις προβλημα,απλα στο λεω για το επομενο που θα ειναι 1000 λιτρα Η πλάτη έτσι και αλλοιως πατάει επάνω στη βάση του επίπλου.Τώρα αν τα πλαινά έμπαιναν από έξω αντι από μέσα που μπήκαν δεν νομιζω να εχει διαφορά. Ισα ισα που θα φαινονταν οι βίδες από το πλάι ενω τωρα ειναι βιδωμενα τα πλαινά από την πίσω μεριά, οπότε κρυβει και τα σημεια που βιδωνονται αυτά. Σε σχέδια επίπλων που κοιτουσα στο νετ για να πάρω ιδέες(δεν ειναι από παρθενογεννεση το έπιπλο) ειδα σχέδια και με τον ένα αλλά και με τον άλλο τρόπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 18 Οκτωβρίου 2012 #21 Share 18 Οκτωβρίου 2012 Στο ειπα στα 160 λιτρα δεν θα εχεις κανενα προβλημα.Αλλα αν ηταν 500αρι και επανω θα ειχες.Γιατι βαζοντας εσωτερικα,δημιουργεις επιπλεον πλαινες κοντρες,Δεν θα χρειαζοταν να βαλεις απο τα πλαινα βιδες.Μονο πανω και κατω Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 1 Νοεμβρίου 2012 Author #22 Share 1 Νοεμβρίου 2012 (edited) Σχεδόν έτοιμο και το βοηθητικό ενυδρείο που θα φιλοξενήσει προσωρινά τα ψάρια όσο θα εκτελούνται εργασίες μεταφοράς (και ολοκληρωτικών αλλαγών) στο μεγάλο ενυδρειο. Είναι περίπου 70 λίτρα Έγινε επεξεργασία 1 Νοεμβρίου 2012 - malamadre Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 1 Νοεμβρίου 2012 #23 Share 1 Νοεμβρίου 2012 Ωραίος ! Κρύο το νερό ή έτσι φαίνεται ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 1 Νοεμβρίου 2012 Author #24 Share 1 Νοεμβρίου 2012 Ναί..!! Μόλις το γέμισα για αυτο και πάχνιασε το τζάμι.Είναι η δευτερη φορά που γεμίζει (χωρίς προβλημα διαρροών) και πάντα βάσει των οδηγιών της σιλικόνης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoris.kriti 6 Νοεμβρίου 2012 #25 Share 6 Νοεμβρίου 2012 μπραβο φιλε, πολυ καλη η κατασκευη σου, εχω και εγω το ιδιο θεμα με την βαση, αυτο που σκεφτομαι εγω λογο βαρους ειναι να φτιαξω μια βαση με ντεξιον και να την επενδυσω με ξυλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος