commandersotos 16 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 16 Οκτωβρίου 2012 Παιδια καλλησπερα στο ενυδρειο μου εχω 4 copadichromis borleyi kai 4 sciaenochromis fryeri και σε κανα μηνα θα μπουν 4 nimbochromis venustus kai 4 protomelas taeniolatus...υπαρχει καποιος κινδυνος υβριδισμου μεταξυ αυτβν των ειδων;;;;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 16 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 16 Οκτωβρίου 2012 Πολυ ενδιαφέρον ακούγεται......... Σε τι διαστάσεων ενυδρείο θα τα βάλεις???4 χαρέμια haps θέλουν αρκετά λίτρα και μήκος ενυδρείου....απο τις διαστάσεις σου θα εξαρτηθεί το αν μπορείς να βάλεις 4..... Σε τι αναλογίες και μέγεθος θα μπούν? Να ξέρεις οτι πρέπει να είναι σε χαρέμια....1 αρσενικό με 2-3 θηλυκά.. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, o Konings προτείνει 1 θηλυκό το οποίο θα παρακολουθείται και αν δέχεται μεγάλη επιθετικότητα τοτε να προστεθούν και αλλα... Εγω πάντως πολύ φοβάμαι, μιας και όλα είναι moothbrooders και τα θηλυκά μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, οτι θα υβριδίσουν....αν δεν σε νοιάζουν οι αναπαραγωγές όμως δεν έχεις πρόβλημα...διότι τα υπόλοιπα haps αν είναι μεγάλα, (θεωρητικά) δεν θα αφήσουν τίποτα να μεγαλώσει....αφου θα τρέφονται με τον γόνο..... Αν πάλι σε ενδιαφέρουν οι γέννες πρόσθεσε τα σε ζευγάρια ή εστω με 2 θηλυκά για καθε αρσενικό και παρακολουθείς και προσθέτεις θηλυκά όπου χρειάζονται...και έχεις έτοιμο ενα ενυδρείο γεννήστρα για να βάζεις εκει τα μπουκωμένα θηλυκά...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
commandersotos 16 Οκτωβρίου 2012 Author #3 Share 16 Οκτωβρίου 2012 (edited) το ενυδρειο μου ειναι διαστασεων 140Μ*50Π*70Υ 490L θα εχω 1m-3f απο το καθε ειδος...τωρα ειναι καπου στα 5 εκατοστα...θα ειμαι ενταξει;;;; για αναπαραγωγες δεν εχω σκεφτει ακομη....αλλα αν δεν κανω λεω να βαλω μονο αρσενικα....μπορω;;;;; Έγινε επεξεργασία 16 Οκτωβρίου 2012 - commandersotos Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 16 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 16 Οκτωβρίου 2012 Σε αυτό το μέγεθος-ηλικία ξεχωρίζουν μεταξύ τους;Εκτός και αν μιλάμε για διμορφηκά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 16 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 16 Οκτωβρίου 2012 Μόνο αρσενικά δεν θα σου το πρώτηνα γιατί όσο νανε με τα κοριτσάκια μέσα θα έχουν κάτι να ασχοληθούν τα αγοράκια, γιατί χωρίς αυτά θα ασχολούνται μεταξύ τους και θα έχεις αρκετούς καβγάδες. Ενώ με τα κοριτσάκια θα έχεις καβγάδες μόνο όταν θα είναι για αναπαραγωγή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
commandersotos 16 Οκτωβρίου 2012 Author #6 Share 16 Οκτωβρίου 2012 οχι δεν ξεχωριζουν ακομη...απο οτι μου ειπαν στα 7-8 εκατοστα θα αρχισουν να παιρνουν χρωματα...εχω δει παντως στο youtube μονο με αρσενικα haps και ειχε πολυ χρωμα μαμουσε το tank...αλλα απο καυγαδες δεν ξερω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 17 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 17 Οκτωβρίου 2012 τα συγκεκριμενα ενυδρεια λεγονται "αμερικανικα" λογο του οτι οι φιλοι μας απο αμερικη πλευρα συνηθιζουν να το κανουν αυτο! πονταρουν στην ποσοτητα των αρσενικων!! διχως την υπαρξη των θηλυκων οι καβγαδες περιοριζονται μονο για την κυριαρχια.. μολις βγει ο αρχηγος ηρεμουν τα πραγματα! σιγουρα το θεαμα ειναι πολυ ωραιο αλλα δεν θα το εκανα! ειναι σαν να αγοραζεις μια πιστιαρα μηχανη και να την οδηγεις στο σαλονι!! δεν εκμεταλευεσαι στο επακρο της δυνατοτητες των ψαριων σου! δεν θα δεις ζευγαρωματα, μπουκοματα και χορούς! στην θεση σου θα εμενα στα 3 χαρεμια(1αρσ.-2 θηλ.) λογο του οτι το μηκος δεν νοιωθω οτι ειναι αρκετο! αυτη φυσικα ειναι απλα η γνωμη μου χωρις να εχω εμπειρια απο haps! εξαλλου ο καθενας πρατει οπως νομιζει οτι ειναι καλυτερο για αυτον και τα ψαρια του! το μονο σιγουρο ειναι οτι θα βγει ενα πολυ ενδιαφερον ενυδρειο φιλε μου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 17 Οκτωβρίου 2012 #8 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Πολυ ενδιαφέρον ακούγεται......... Σε τι διαστάσεων ενυδρείο θα τα βάλεις???4 χαρέμια haps θέλουν αρκετά λίτρα και μήκος ενυδρείου....απο τις διαστάσεις σου θα εξαρτηθεί το αν μπορείς να βάλεις 4..... Σε τι αναλογίες και μέγεθος θα μπούν? Να ξέρεις οτι πρέπει να είναι σε χαρέμια....1 αρσενικό με 2-3 θηλυκά.. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, o Konings προτείνει 1 θηλυκό το οποίο θα παρακολουθείται και αν δέχεται μεγάλη επιθετικότητα τοτε να προστεθούν και αλλα... Εγω πάντως πολύ φοβάμαι, μιας και όλα είναι moothbrooders και τα θηλυκά μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, οτι θα υβριδίσουν....αν δεν σε νοιάζουν οι αναπαραγωγές όμως δεν έχεις πρόβλημα...διότι τα υπόλοιπα haps αν είναι μεγάλα, (θεωρητικά) δεν θα αφήσουν τίποτα να μεγαλώσει....αφου θα τρέφονται με τον γόνο..... Αν πάλι σε ενδιαφέρουν οι γέννες πρόσθεσε τα σε ζευγάρια ή εστω με 2 θηλυκά για καθε αρσενικό και παρακολουθείς και προσθέτεις θηλυκά όπου χρειάζονται...και έχεις έτοιμο ενα ενυδρείο γεννήστρα για να βάζεις εκει τα μπουκωμένα θηλυκά...... Δεν το καταλαβα αυτο Πριγκιπα μου,τι εννοεις? Πια θηλυκα μοιαζουν μεταξυ τους? Φιλε Com.....εχεις και δυσκολο ονομα Τα λιτρα σου,αλλα και το μηκος για τα βενουστους ειναι πολυ λγο.Μεγαλωνουν πολυ,και την περιοδο αναπαραγωγης,γινονται πολυ επιθετικα.Θα σου προτεινα ,να παραμεινεις στα 3 χαρεμια,αλλα οχι μονο αρσενικα,γιατι θα γινει χαμος.Εγω εχω 2 αρσενικα στο ενειδρειο μου,το ξυλο που τρωει ο αδυναμος δεν λεγετε,εχει χασει τα χρωματα του,και εχει παρει των θηλυκων,και ειναι μισος σε μεγεθος,απο τον κυριαρχο.Σε ενα ενυδρειο,την κυριαρχεια μπορει να την διεκδηκισουν πολλα ψαρια,αλλα αν υπαρχει βενουστους,σιγουρα αυτος θα γινει το αφεντικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
commandersotos 17 Οκτωβρίου 2012 Author #9 Share 17 Οκτωβρίου 2012 (edited) παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας θα κρατησω 3 χαρεμακια απο τα 4 αλλα ειμαι σε δυλλημα πια απο αυτα, γιατι ειναι και τα 4 ειδη πολυ ομορφα.... αυτα ειναι τα θυληκα των 4 ειδων: Nimbochromis venustus female Sciaenochromis fryeri female Copadichromis borleyi female Protomelas taeniolatus female Μεταξυ ποιων ειδων μπορει να υπαρξει υβριδισμος;;;; Αν ειναι να μην βαλω το χαρεμακι ενος εκ των δυο που μπορει να υβριδισουν... Έγινε επεξεργασία 17 Οκτωβρίου 2012 - commandersotos Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 17 Οκτωβρίου 2012 #10 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Μπορει τα προτομελας και τα μπορλει να υβριδισουν. Εγω θα σου ελεγα οτι να δωσεις το βενουστους και το προτομελας,και να βαλεις ενα χαρεμι αλονοκαρα. Τα πρωτα δυο μπορλει ειναι θηλυκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
commandersotos 17 Οκτωβρίου 2012 Author #11 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Αυλονακαρα;;;;; Δεν το εχω κοιταξει... Αλλα τα προτομελας δυσκολα να μην τα βαλω στο ενυδρειο ειναι πολυ ομορφα ψαρια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 17 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Ολα τα ψαρια ειναι ομορφα,αλλα πιστεψεμαι ο αρσενικος μπορλει,ειναι κατα πολυ πιο ομορφος απο τον προτομελας.Και σε χρωμα,αλλα και σε κορμοστασια,ειναι φαρδυ ψαρι,ενω ο προτομελας μακρυς.Κια οι θηλυκες του ειναι ομορφες.Βεβαια εσυ θα κανεις αυτο που θελεις και σου αρεσει.Απλα εγω τα εχω αυτα τα ψαρια ,και τα ξερω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
commandersotos 17 Οκτωβρίου 2012 Author #13 Share 17 Οκτωβρίου 2012 απλως τα protomelas που τα ειδα στο ενυδρειο ενος συγχομπιστα μου εκαναν μεγαλη εντυπωση τα χρωματα τους..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 17 Οκτωβρίου 2012 #14 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Κοιτα εναν κουκλο ματην κουκλα του Link to comment Share on other sites More sharing options...
commandersotos 17 Οκτωβρίου 2012 Author #15 Share 17 Οκτωβρίου 2012 πολυ ομορφο "ψαρακι" Και τα δυλληματα μεγαλωνουν ολο και πιο πολυ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 17 Οκτωβρίου 2012 #16 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Και που να δεις τα χρωματα του οταν χορευει τον χορο του Ισαια σε αφρικανικη βερσιον Link to comment Share on other sites More sharing options...
commandersotos 17 Οκτωβρίου 2012 Author #17 Share 17 Οκτωβρίου 2012 :hysterical: :hysterical: Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 17 Οκτωβρίου 2012 #18 Share 17 Οκτωβρίου 2012 το ενυδρείο μου ειναι διαστάσεων 140Μ*50Π*70Υ 490L θα εχω 1m-3f απο το καθε ειδος...τωρα ειναι καπου στα 5 εκατοστα...θα ειμαι ενταξει;;;; Το μήκος σου με προβληματίζει για 4 χαρέμια....μην ξεχνάς οτι τα ψαρια που εχεις επιλέξει να βάλεις μεγαλώνουν αρκετά..... Επίσης με τα ψαρια που εχεις μεσα ηδη σε αυτο το μεγεθος ακόμα δεν εχεις δει τιποτα......ειναι πολύ νωρίς για να κρίνεις φύλο καθώς και συμπεριφορές και να δεις επιθετικότητα... Εγω στη θεση σου θα το αφηνα οπως είναι...θα κοιτουσα να κανω χαρεμια τα ψαρια που είναι ηδη μέσα και μετα θα δεις απο μόνο σου, όταν μεγαλώσουν αν χωράει και τριτο χαρεμι..... Δεν το καταλαβα αυτο Πριγκιπα μου,τι εννοεις? Πια θηλυκα μοιαζουν μεταξυ τους? Βασιλη εννοώ πως αν καποιος αρσενικός αντιληφθεί φερομόνη θηλυκού ψαριού σιγα μην κάτσει να κοιτάξει αν εχει πορτοκαλί στο τελείωμα των πτερυγίων ή αν εχει μαυρες ριγες στο σώμα ή αν μπλεδίζει........απλά θα ζευγαρώσει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 17 Οκτωβρίου 2012 #19 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Το μήκος σου με προβληματίζει για 4 χαρέμια....μην ξεχνάς οτι τα ψαρια που εχεις επιλέξει να βάλεις μεγαλώνουν αρκετά..... Επίσης με τα ψαρια που εχεις μεσα ηδη σε αυτο το μεγεθος ακόμα δεν εχεις δει τιποτα......ειναι πολύ νωρίς για να κρίνεις φύλο καθώς και συμπεριφορές και να δεις επιθετικότητα... Εγω στη θεση σου θα το αφηνα οπως είναι...θα κοιτουσα να κανω χαρεμια τα ψαρια που είναι ηδη μέσα και μετα θα δεις απο μόνο σου, όταν μεγαλώσουν αν χωράει και τριτο χαρεμι..... Βασιλη εννοώ πως αν καποιος αρσενικός αντιληφθεί φερομόνη θηλυκού ψαριού σιγα μην κάτσει να κοιτάξει αν εχει πορτοκαλί στο τελείωμα των πτερυγίων ή αν εχει μαυρες ριγες στο σώμα ή αν μπλεδίζει........απλά θα ζευγαρώσει.... :hysterical: Δηλ.εχεις ακουσει πχ οτι βενουστους ζευγαρωσε με μπορλει? Η αληθεια ειναι εχω εναν μπακουρι,απο τις μπουνες που ειχα,και οποια βλεπει,ητε εχει φερομονη ητε οχι,ο μ @ $@@@ τρεμει σαν δονητης Link to comment Share on other sites More sharing options...
commandersotos 17 Οκτωβρίου 2012 Author #20 Share 17 Οκτωβρίου 2012 παιδια ευχαριστω για την υπομονη σας και την βοηθεια σας!!!!!!! :thumbup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 17 Οκτωβρίου 2012 #21 Share 17 Οκτωβρίου 2012 :hysterical: Δηλ.εχεις ακουσει πχ οτι βενουστους ζευγαρωσε με μπορλει? Η αληθεια ειναι εχω εναν μπακουρι,απο τις μπουνες που ειχα,και οποια βλεπει,ητε εχει φερομονη ητε οχι,ο μ @ $@@@ τρεμει σαν δονητης Συγκεκριμένα Nibochromis με Copadichromis Βασίλη δεν εχω δει να υβριδίζουν.....αλλά σύμφωνα με τους αμερικάνους σε ενα ενυδρείο ολα τα στοματοεπουαζουσα haps μπορούν να υβριδίσουν μεταξύ τους ευκολότερα απο οτι τα mbuna και λιγότερο εύκολα απο οτι οι aulonocara....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος