τολισ 31 Οκτωβρίου 2012 #26 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Τολη σε τι θερμοκρασιες τον διατηρεις και τι τον ταιζεις; (αν επιτρεπονται οι ερωτησεις) Ισως επαιξε σημαντικο ρολο. Καλημερα φιλε μου ολους τους δισκους τους εχω σε θερμοκρασια 28 βαθμους χειμωνα καλοκαιρι φαγητο tetra bits γαριδες και bloodworms και τους ταιζω μια φορα τη μερα .Δεν με ενδιαφερει η γρηγορη αναπτυξη αλλα η σωστη !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 31 Οκτωβρίου 2012 #27 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Θα ήθελες να μας πεις τι σε κάνει να είσαι σίγουρος ότι η διατροφή που δίνεις ειναι η κατάλληλη για την σωστή ανάπτυξη ; Τόσα χρόνια ακούω-διαβάζω ότι ο δίσκος θέλει ποικιλία τροφών και ότι θα πρέπει να αποφεύγω τα bloodworms , εσύ όπως λες ταιζεις συνέχεια απο αυτά και με κανείς να απορώ για το τι γράφονται κατα καιρούς σχετικά με τη διατροφή του δίσκου . Οταν λες ταιζεις γαρίδες θέλεις να γίνεις λίγο ποιο συγκεκριμένος ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
τολισ 31 Οκτωβρίου 2012 #28 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Θα ήθελες να μας πεις τι σε κάνει να είσαι σίγουρος ότι η διατροφή που δίνεις ειναι η κατάλληλη για την σωστή ανάπτυξη ; Τόσα χρόνια ακούω-διαβάζω ότι ο δίσκος θέλει ποικιλία τροφών και ότι θα πρέπει να αποφεύγω τα bloodworms , εσύ όπως λες ταιζεις συνέχεια απο αυτά και με κανείς να απορώ για το τι γράφονται κατα καιρούς σχετικά με τη διατροφή του δίσκου . Οταν λες ταιζεις γαρίδες θέλεις να γίνεις λίγο ποιο συγκεκριμένος ; Τα bloodwarms ειναι δικια μου αναπαραγωγης ζωντανα οσο για το τι γραφονται ο καθενας επιλεγει τι τα ταιζει για τις γαριδες ειναι κανονικες γαριδες βρασμενες δεν θελω να μπω στη διαδικασια να πω τι βαζω μεσα προς αποφιγη αντιπαραθεσεων Ευχαριστω !!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 31 Οκτωβρίου 2012 #29 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Με το να τις βρασεις χάνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά της ( εάν δεν κάνω λάθος ) . Καλό θα ήταν να μοιραζοσουνα τη συνταγή , αυτός ειναι και ο σκοπός του φόρουμ ( η μετάδοση γνώσης και εμπειριών ) . Δεν βλέπω κάποιο λόγο για να ξεκινήσουν αντιπαραθέσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
τολισ 31 Οκτωβρίου 2012 #30 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Kαι σε αλλα θεματα που εχω γραψει τη γνωμη μου εχω σχολιαστει ασκημα !!!Προσπαθω απο εδω και περα να απανταω σε πλαισια που να μην ερχομαι σε ριξη με καποιους Ευχαριστω πολλυ!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 31 Οκτωβρίου 2012 Author #31 Share 31 Οκτωβρίου 2012 (edited) Kαι σε αλλα θεματα που εχω γραψει τη γνωμη μου εχω σχολιαστει ασκημα !!!Προσπαθω απο εδω και περα να απανταω σε πλαισια που να μην ερχομαι σε ριξη με καποιους Ευχαριστω πολλυ!!!!!!! Για ποια θεματα μιλας και ποιοι σου σχολιασαν ασχημα ? Έγινε επεξεργασία 31 Οκτωβρίου 2012 - ReBeLoS Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 31 Οκτωβρίου 2012 Author #32 Share 31 Οκτωβρίου 2012 (edited) Επισης για την συχνοτητα των ταισματων σου καθως και για τις μεθοδους που ακολουθεις για την διατροφη των ψαριων σου απλα θα σου προτεινω να διαβασεις λιγο καλυτερα γενικα για την διατροφη του δισκου και μην επαναπαυεσαι επειδη , με ενα ταισμα τη μερα και τις τροφες που μας περιγραφεις , τα ψαρια σου ζουν. Αλλο συντηρηση , αλλο διατηρηση και αλλο αναπτυξη. Επισης διαφορετικες ηλικιες δισκων εχουν αλλες διατροφικες συνηθειες.... Ολα τα παραπανω στα γραφω οχι για να σου σχολιασω "ασχημα" , ουτε για να ερθουμε σε "ριξη" (δεν εχω να κερδισω κατι φιλε μου απο ολο αυτο οπως πρεπει να καταλαβαινεις) αλλα για να σε βοηθησω οπως και οι υπολοιποι θεωρω (αν δεχεσαι βοηθεια) σε καποια πραγματα που ισως δεν κανεις σωστα. Φιλικα Νικος Έγινε επεξεργασία 31 Οκτωβρίου 2012 - ReBeLoS Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 31 Οκτωβρίου 2012 #33 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Kαι σε αλλα θεματα που εχω γραψει τη γνωμη μου εχω σχολιαστει ασκημα !!!Προσπαθω απο εδω και περα να απανταω σε πλαισια που να μην ερχομαι σε ριξη με καποιους Ευχαριστω πολλυ!!!!!!! Δεν σε σχολιαζει κανεις ασχημα φιλε μου...το οτι καποιος δεν συμφωνει μαζι σου δεν σημαινει οτι σε σχολιαζει..... Για παραδειγμα ουτε εγω συμφωνω στο ταισμα μια φορα την ημερα..... Εγω οταν εχω μωρα ταιζω 7-9 φορες τι μερα....τα ενηλικα 3-4 και ταιζω 24 διαφορετικες τροφες(και θα προσθεσω καποιες ακομα) Οπως βλεπεις δεν σε σχολιαζουμαι....τη γνωμη μας λεμε..... Καλη συνεχεια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 31 Οκτωβρίου 2012 #34 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Kαι σε αλλα θεματα που εχω γραψει τη γνωμη μου εχω σχολιαστει ασκημα !!!Προσπαθω απο εδω και περα να απανταω σε πλαισια που να μην ερχομαι σε ριξη με καποιους Ευχαριστω πολλυ!!!!!!! Δεν ξερω τι εγινε Η τι γινεται σε αλλα θεματα ( ουτε και με ενδιαφερει να σου πω την αληθεια ) Το θεμα ειναι οτι εαν θες να βοηθησεις καπου - καποιον του λες τι πρεπει να αποφυγει και τι θα πρεπει να ακολουθησει . Οταν διαβαζει καποιος αρκετους χομπιστες να λενε να μην ταιζουμε bloodworms ( για τον αλφα βητα λογο ) και εσυ λες οτι ταιζεις συνεχεια bloodworms , ο νεος χομπιστας Η καποιος που εχει ενυδρειο και θελει να ασχοληθει με τους δισκους ποιον θα πρεπει να ακουσει ? Δεν θελω να σου περναει απο το μυαλο οτι εχω κατι μαζι σου , διαλογο κανουμε ( εκτος εαν δεν θελεις ) οποτε συγνωμη για την παρεμβαση . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 31 Οκτωβρίου 2012 #35 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Δεν ξερω τι εγινε Η τι γινεται σε αλλα θεματα ( ουτε και με ενδιαφερει να σου πω την αληθεια ) Το θεμα ειναι οτι εαν θες να βοηθησεις καπου - καποιον του λες τι πρεπει να αποφυγει και τι θα πρεπει να ακολουθησει . Οταν διαβαζει καποιος αρκετους χομπιστες να λενε να μην ταιζουμε bloodworms ( για τον αλφα βητα λογο ) και εσυ λες οτι ταιζεις συνεχεια bloodworms , ο νεος χομπιστας Η καποιος που εχει ενυδρειο και θελει να ασχοληθει με τους δισκους ποιον θα πρεπει να ακουσει ? Δεν θελω να σου περναει απο το μυαλο οτι εχω κατι μαζι σου , διαλογο κανουμε ( εκτος εαν δεν θελεις ) οποτε συγνωμη για την παρεμβαση . Γιωργο μαλλον τσαμπα περιμενουμε....γι αυτο η κατηγορια παει ακλαφτη...και εσυ μας λες για βοηθεις προς τους νεους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 31 Οκτωβρίου 2012 #36 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Η τακτικη του τολη ως προς τη μετρια θερμοκρασια και το ΄κρατημενο΄ ταισμα, μου δινει παντως μια λογικη εξηγηση για τη μακροζωια του δισκου του. Μεταβολισμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 31 Οκτωβρίου 2012 Author #37 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Σπυρο ενα ταισμα την ημερα δεν ενδεικνυται για ψαρια οπως ο δισκος. Οπως επισης και το συγκεκριμμενο καθημερινο ιδιο μενου . Η μακροζωια του δισκου δεν εχει να κανει μονο με την θερμοκρασια. Παιζουν παρα πολλοι παραγοντες ρολο και ο βασικοτερος ειναι η σωστη διατροφη και οι ιδανικες συνθηκες. Εχεις δοκιμασει να ταισεις γερικο δισκο με τροφες σαν αυτες που περιγραφονται πιο πανω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 31 Οκτωβρίου 2012 Author #38 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Τελος παντων παυω να ασχολουμαι πλεον γιατι στο τελος δεν θα βγει ακρη. Ο καθενας εχει τις αποψεις του και οτι κανει το κανει για το καλο των ψαριων που φιλοξενει και φυσικα ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες. Καλο σας βραδυ και καλη συνεχεια στην κουβεντα σας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 1 Νοεμβρίου 2012 #39 Share 1 Νοεμβρίου 2012 ειρηνη ημιν,,,,ο καθενας εχει τις αποψεις του οι οποιες προερχονται απο την ''χ'' εμπειρια του,,,το τι λεει ο καθενας ειναι γνωμη του,,,και επισης και τα αλλα μελη εχουν δικαιωμα να εκφρασουν την γνωμη τους,,, τολη,,,μην με παρεξηγησεις ,,,το να πεταγεσαι και να λες καποια πραγματα προς θεου δεν ειναι λαθος,,,αλλα να εισαι σε θεση να ακουσεις την κριτικη και την γνωμη αλλων παιδιων που αν μη τι αλλο εχουν και αυτα(οπως και εσυ) εμπειρια,,,, οσο για το φαι,,,στα μικρα δισκακια που εχω τωρα ταιζω τοσες φορες ετσι να εκνευρισω την γυναικα μου σε σημειο να μου λεει,,,,''ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ?''χαχαχαχαχαχαχαχαχα στανταρ πανω απο 6-7 μικρα γευματα καθημερινα με κατεψυγμενη και ενα σωρο αλλες τις οποιες δεν καλοτρωνε αλλα τσιμπολογανε,,,τωρα επειδη ειπες οτι σε ενδιαφερει οχι η γρηγορη αλλα η σωστη,,,,πιστεψε με οτι μπορεις να τα συνδοιασεις τελεια αυτα τα δυο,,,και σωστα και γρηγορα,,,,,,,,,,,αποψη μου,,,,,,,,,,,,,,,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος