Jump to content

Discus Life Span

ReBeLoS

Recommended Posts

Πόσο χρονων ειναι η ηταν ο γηραιοτερος δισκος σας ?

Για παράδειγμα ο γηραιότερος δίσκος μου είναι 7 χρονων και έχει εμφανή σημάδια από το πέρασμα του χρόνου και σωματικα και σε συμπεριφορα αλλα και σε διατροφη.

Επισης να αναφερω οτι οσα χρονια ασχολουμαι εχω διαβασει αναφορες για δισκους 11-15 ετων χωρις να εχει καποιος αποδειξεις, ουτε καν φωτογραφιες, οπως επισης και αναφορες απο τους κορυφαιους χομπυστες του εξωτερικου οπου εχουν κρατησει δισκο 9 χρονια.

Φυσικα για να ζησει πχ 9 χρονια ενας δισκος σημαινει οτι σχεδον ποτε δεν εχει δεχθει θεραπειες και φυσικα γνωριζουμε το ψαρι απο τη μερα που γεννηθηκε.

Για συνθηκες νερου δεν το συζητω μιας και πρεπει να ειναι παντα αριστες και ιδανικες για το συγκεκριμενο ψαρι βαση των συνθηκων που γεννηθηκε και μεγαλωσε.

.

Νικολα πολυ ενδιαφερον θεμα και θα βοηθησει εμας τους "νεους" στους δισκους να μαθουμε απο τις εμπειριες των παλαιοτερων......

Εγώ τον ποιό μεγάλο δίσκο που είχα, τον φιλοξενούσα 6 χρόνια στο ενυδρείο (τον είχα από μικρό :wub: ).

Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι με την πάροδο των ετών (νομίζω μετά τον τρίτο χρόνο)έχανε την τρέλα του.

Γινόταν λιγότερο κινητικός και περισσότερο μεγαλοπρεπής, έτρωγε χωρίς βουλιμία και δεν ασχολιότανε με τις αψιμαχίες των υπολοίπων.

Δεν ξέρω αν γίνομαι γραφικός, αλλά νομίζω ότι …καταλάβαινε ,καλύτερα και περισσότερο, από τους μικρότερούς του.

Εγώ τον ποιό μεγάλο δίσκο που είχα, τον φιλοξενούσα 6 χρόνια στο ενυδρείο (τον είχα από μικρό :wub: ).

Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι με την πάροδο των ετών (νομίζω μετά τον τρίτο χρόνο)έχανε την τρέλα του.

Γινόταν λιγότερο κινητικός και περισσότερο μεγαλοπρεπής, έτρωγε χωρίς βουλιμία και δεν ασχολιότανε με τις αψιμαχίες των υπολοίπων.

Δεν ξέρω αν γίνομαι γραφικός, αλλά νομίζω ότι …καταλάβαινε ,καλύτερα και περισσότερο, από τους μικρότερούς του.

Αν καταλαβα καλα το ψαρι αυτο εχει πλεον χαθει?θα ηθελες να μας πεις αν κατα τη διαρκεια της ζωης του ειχε περασει θεραπειες.???

Επειδη εχω δει το γερικο ψαρι του Νικου σε διαβεβαιω οτι μονο γραφικος δεν γινεσαι....ειναι οπως τα λες....μενει μακρια απο καυγαδες,τρωει λιγο και αργα και σιγα σιγα χανει το χρωμα του και οχι μονο.....

Πολυ ενδιαφερον θεμα....ας μας πουν ομως και αλλοι με γερικους δισκους τις εμπειριες τους κατα την παροδο των χρονων......

Έγινε επεξεργασία - lamb-angelo

Χρηστο η δικια μου τα εκανε και τα κανει αυτα μετα τα 5 χρονια ζωης της και τωρα σε μεγαλυτερο βαθμο.

Στα 3 χρονια το ψαρι για μενα πρεπει να ειναι στα καλυτερα του και λογικα δεν πρεπει να καταπεσει....

Έγινε επεξεργασία - ReBeLoS

Εχω πολλες λεπτομερειες για το δικο μου ψαρι να σας πω απο την παρατηρηση που του κανω τοσα χρονια αλλα για να μην σας κουρασω απο τωρα , αφηνω πρωτα να μας πουν και αλλοι χομπυστες τις παρατηρησεις τους σε οσο το δυνατον πιο γερικα ψαρια που εχουν περασει απο τα χερια τους.

και εγω μεχρι 6 χρονια εχω κρατησει ζωο και συμφωνω απολυτως με τον φιλο south σε οτι Αφορα νοοτροπια ζωου σε βαθος χρονου.

πραγματικος βασιλιας ηταν ο μπαγασας.

Απλα εγκυκλοπεδικα δεν θα ηταν πιο ωραια αν μας γραφατε και 2 λογια για τους "παππουδες" σας.....????Ετσι για να πορωνομαστε περισσοτερο εμεις οι νεοι δισκαδες.....

Αν καταλαβα καλα το ψαρι αυτο εχει πλεον χαθει?θα ηθελες να μας πεις αν κατα τη διαρκεια της ζωης του ειχε περασει θεραπειες.???

Επειδη εχω δει το γερικο ψαρι του Νικου σε διαβεβαιω οτι μονο γραφικος δεν γινεσαι....ειναι οπως τα λες....μενει μακρια απο καυγαδες,τρωει λιγο και αργα και σιγα σιγα χανει το χρωμα του και οχι μονο.....

Πολυ ενδιαφερον θεμα....ας μας πουν ομως και αλλοι με γερικους δισκους τις εμπειριες τους κατα την παροδο των χρονων......

Δεν έχει χαθεί, όταν πριν μερικούς μήνες αναγκάστηκα να αλλάξω τους δίσκους με σκαλάρια, αυτόν τον χάρισα σε ένα φίλο μου ,

ακόμα και τώρα ενώ δεν είναι ο αρχηγός όλοι των σέβονται … αν και τελευταία αρχίζει να πέφτει .(Φωτεινότητα στο χρώμα, τα λέπια κάποια δεν ξανααναπλάθονται, είναι ποιο νωθρός)

Από θεραπείες είχε πάρει melafix, ektozon, hexamita και kusuri.

Νίκο, από τα 3-4 χρόνια και μετά δεν άρχισε να πέφτει, απλώς δεν έκανε τρέλες,(κάποιοι άλλοι είχαν φτάσει σε σημείο να παρενοχλούν μέχρι και τα cory, ο Δημήτρης είχε δει απίστευτα σκηνικά).

Ηταν ήρεμη δύναμη, ποτέ δεν απέφευγε καβγά αλλά δεν τον επιδίωκε, ήταν όπως είπε και ο Κώστας,πραγματικός βασιλιάς!

Δεν έχει χαθεί, όταν πριν μερικούς μήνες αναγκάστηκα να αλλάξω τους δίσκους με σκαλάρια, αυτόν τον χάρισα σε ένα φίλο μου ,

ακόμα και τώρα ενώ δεν είναι ο αρχηγός όλοι των σέβονται … αν και τελευταία αρχίζει να πέφτει .(Φωτεινότητα στο χρώμα, τα λέπια κάποια δεν ξανααναπλάθονται, είναι ποιο νωθρός)

Από θεραπείες είχε πάρει melafix, ektozon, hexamita και kusuri.

Νίκο, από τα 3-4 χρόνια και μετά δεν άρχισε να πέφτει, απλώς δεν έκανε τρέλες,(κάποιοι άλλοι είχαν φτάσει σε σημείο να παρενοχλούν μέχρι και τα cory, ο Δημήτρης είχε δει απίστευτα σκηνικά).

Ηταν ήρεμη δύναμη, ποτέ δεν απέφευγε καβγά αλλά δεν τον επιδίωκε, ήταν όπως είπε και ο Κώστας,πραγματικός βασιλιάς!

Ευτυχως εσενα απλα παρενοχλουσαν τα cory γιατι εμεις μια μερα αραχτοι με το rebelo πιναμε τιν καφεδια μας στο fish room του και ξαφνικα βλεπουμε ενα blue diamond με ενα cory στο στομα να το τιναζει σαν τρελο και να του κοβει το πτερυγιο.....

Ειχα παθει σοκ...και το αστειο ειναι οτι τα ψαρια μωλις ειχαν ταιστει....το εκανε καθαρα για επιθεση και οχι γιατι πεινουσε.....

οποτε το καταλαβαινω απολυτα αυτο που λες....!!!!!!!!

Αυτο Κιμωνα ειναι πλεον νομος να γινεται στα ενυδρεια μου μιας και οταν εχουμε περιοδους "χορτοφαγιας" οι μαγκες γουσταρουν να φανε πρωτεινη.... Ειναι και αυτη μια αντιδραση τους στο να μου δειξουν οτι δεν τους αρεσει αυτο που μαγειρεψα..... Επισης το ιδιο γινεται και με ροδοστομα...

Οποτε Χρηστο τυχερος εισαι που μονο εχεις παρενοχλησεις και οχι κανιβαλισμους.....

Πέστα Νικόλα, γιατί εγώ ήμουν "επιφυλακτικός" σ' αυτά που είπα :shiftyph34r:

Από όταν έφυγαν οι δίσκοι ξαναείδα τα cory (αν και λιγότερα..) γιατί ήταν κρυμμένα, μου χτυπούσαν τα pleco... γιά τους καρδιναλιους δεν συζητώ,

Τα παιδιά που είχαν έρθει στο σπίτι νόμιζαν ότι τα ταΐζω κάτι και τα έχω κάνει .. τρελούς & κανίβαλους!

Τον Heckelii (τελικό μέγεθος 15+)που είχα δώσει στον Geosid (τον κυνήγαγαν μέσα στο ενυδρείο !)

• 2 weeks later...

καλημερα παιδια εχω δισκο στο ενειδρειο μου 11 χρονια ενα καφε και ενα μπλε κοβαλτιου τα συγκεκριμενα ψαρια τα ειχα αγορασει ζευγαρι απο καποιον ο οποιος ειχε το ζευγαρι σε ενυδρειο 50 λιτρα χειμωνα χωρις αντισταση το νερο παγος τα ειδα και τα λυπηθηκα και τελικα τα πηρα .εκαναν να φανε 25 μερες αλλα τα εσωσα!!!!post-21677-0-23605800-1351511433_thumb.jpgpost-21677-0-23605800-1351511433_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - τολισ

καλημερα παιδια εχω δισκο στο ενειδρειο μου 11 χρονια ενα καφε και ενα μπλε κοβαλτιου τα συγκεκριμενα ψαρια τα ειχα αγορασει ζευγαρι απο καποιον ο οποιος ειχε το ζευγαρι σε ενυδρειο 50 λιτρα χειμωνα χωρις αντισταση το νερο παγος τα ειδα και τα λυπηθηκα και τελικα τα πηρα .εκαναν να φανε 25 μερες αλλα τα εσωσα!!!!post-21677-0-23605800-1351511433_thumb.jpgpost-21677-0-23605800-1351511433_thumb.jpg

Παιδια συγνωμη εχω κανει μ....κια στο κειμενω το ψαρι ειναι 11 ετων το ειχα παρει αρωστο και το εσωσα !!!!!

11 ετων ? Θεωρω απιθανο να υπαρχει δισκος αγορασμενος απο μαγαζι και να εχει αντεξει 11 χρονια σε ενυδρειο.

Προς Θεου δεν σε βγαζω ψευτη και ουτε εχω καποιο λογο.

Απλα κουβεντα κανουμε.

Το ψαρι το αγορασες δηλαδη πριν 11 χρονια ?

Η φοτογραφια ειναι 2011 Το δισκο τον αγορασα απο ιδιοτη πριν 8 χρονια και ηταν ζευγαρι αυτος στη φοτο ειναι θυληκος και τσαμπουκας μεγαλος κανει κουμαντο σε ολο το ενειδρειο μου εχει σκοτωσει 6 δισκους απο δαγκωματα οταν το αγορασα το ζευγαρι ο τυπος τα ειχε τα ψαρια χειμωνα σε ενειδρειο 50 λιτρα σε κρυο νερο χωρις αντισταση ηταν κολιμενες οι κοιλειες τους και ηταν μεσα στη βλελα οταν τα ειδα τα λιπηθηκα και τα πηρα μετα απο πολλη προσπαθεια εφαγαν μετα απο 35 μερες ο αρσενικος μου πεθαναι μετα απο ενα χρονο οσο για τη θυλικια της φοτογραφιας μου εχει χαρισει πανω απο 50 γενες επιτιχυμενες φαντασου μια χρονια μου γενησε 12 φορες ειναι το αγαπημενο μου ψαρι !!!!!!!!και 1 εκατομυριο ευρο να μου εδιναν δεν θα το εδεινα :bigemo_harabe_net-145:

Ρωταω για την φωτογραφια γιατι αν και δεν βοηθαει πολυ, εμενα δεν μου κανει για πανω απο 5-6 ετων αυτο που βλεπω στην φωτο.

Δεν υπαρχει λογος να κοροιδεψω κανενα δεν εχω να κερδισω τιποτα ουτε να να εντιποσιασω κανενα δεν ειμαι παιδακι !!!

Απο δαγκωματα σου εχει σκοτωσει δισκος δισκους ?

Απλα γενικα μου κανει τρομερη εντυπωση μιας και με οσους μεγαλους χομπυστες εχω μιλησει και μιλαω απο το εξωτερικο (χομπυστες που στην κατοχη τους εχουν δισκους τα τελευταια 25 χρονια και πανω) δεν υπαρχει εκτος απο αναφορες, αποδειξη χομπυστα που να εχει στην κατοχη του δισκο 11-15 χρονια. Αντιθετως υπαρχουν αποδειξεις για δισκους που εχουν ζησει μεχρι 9-10 χρονια και αυτο σε ελαχιστες περιπτωσεις και φυσικα με πολυ συγκεκριμμενες συνθηκες , διατροφες κτλ κτλ.

Οπως καταλαβαινεις μου ειναι δυσκολο να δεχθω την ηλικια καποιου δισκου που εχει γενησει 50 επιτυχημενες φορες και αλλες ποσες αποτυχημενες, και μετα απο τετοια κακομεταχειριση που εχει υποστει απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη το ψαρι αυτο.

Οπως και να ειναι να το χαιρεσαι και φυσικα να μην το πουλησεις ποτε.

Αστο να κανει τον κυκλο του στα χερια σου.

Δεν υπαρχει λογος να κοροιδεψω κανενα δεν εχω να κερδισω τιποτα ουτε να να εντιποσιασω κανενα δεν ειμαι παιδακι !!!

Οπως δεν εισαι εσυ παιδακι αλλο τοσο δεν ειμαι και εγω.

Επισης δεν σου ειπε κανεις οτι κοροιδεψες καποιον.

Κανουμε απλα μια συζητηση οπως σου ξαναειπα.

Αν το εχεις 8 χρονια ισως ο προηγουμενος το ειχε παρει 6 μηνες για παραδειγμα.

Οσο και να ειναι να την χαιρεσαι.

Φιλικα

Νικος

Ευχαριστω πολλυ Νικο!!!!!!!!

Ευχαριστω πολλυ Νικο!!!!!!!!

Δεν υπαρχει λογος να ευχαριστεις φιλε μου.

Προσπαθουμε, οπως και θα επρεπε να γινεται στο συνολο του φορουμ , πολιτισμενα να πουμε την γνωμη μας χωρις να υποβιβασουμε τον συνομιλητη μας που ειναι επισης χομπυστας οπως και εμεις.

Τολη σε τι θερμοκρασιες τον διατηρεις και τι τον ταιζεις; (αν επιτρεπονται οι ερωτησεις)

Ισως επαιξε σημαντικο ρολο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...