Τοληs 15 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Καλησπερα σε ολουs.Αγορασα ενα μεταχειρισμενο εσωτερικο φιλτρο το οποιο θα μου ερθει μεσα στην βδομαδα μεσω ΕΛΤΑ.Το παιδι που το ειχε μου ειπε οτι εχει μεσα αρκετα βιολογικα υλικα.Τι να κανω?Να το δουλεψω ωs εχει η' να βαλω καινουργια υλικα (σφουγγαρι,βιολογικα,βαμβακι)??Να τονισω οτι εχω ενα 50λιτρο ενυδρειο χωριs ψαρια προs το παρων στο οποιο ειδη δουλευει εσωτερικο φιλτρο.Ο λογοs που αγορασα το μεταχειρισμενο ειναι λογο μεγαλυτερου καδου για να βαλω τα υλικα μου.Ελπιζω να σαs κατατοπισα !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 15 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Η γνωμη μου για να εισαι 100% συγουρος ειναι να το ξεβγαλεις με νερο βρειση το βιολογικο που θα εχει και τα σβουγκαρια του γτ μεχρι να ερθει οτι βιολογια θα ειχε θα εχει ψοφισει...καντου και ενα μικρο καθαρισμα με ξιδι και καλο ξεπλυμα χωρις απορυπαντηκα...μετα βαλτο να τρεξει παραληλα με το ηδη υπαρχων φιλτρο κανα 2 βδομαδες,μετα βαζει το δικο σου βιολογικο μεσα σε αυτο και εισαι κομπλε....αλλα αμα εχεις υπομονη περιμενε και να απαντησει κανενας πιο παλιος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 15 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Η γνωμη μου για να εισαι 100% συγουρος ειναι να το ξεβγαλεις με νερο βρειση το βιολογικο που θα εχει και τα σβουγκαρια του γτ μεχρι να ερθει οτι βιολογια θα ειχε θα εχει ψοφισει...καντου και ενα μικρο καθαρισμα με ξιδι και καλο ξεπλυμα χωρις απορυπαντηκα...μετα βαλτο να τρεξει παραληλα με το ηδη υπαρχων φιλτρο κανα 2 βδομαδες,μετα βαζει το δικο σου βιολογικο μεσα σε αυτο και εισαι κομπλε....αλλα αμα εχεις υπομονη περιμενε και να απαντησει κανενας πιο παλιος.... +1 Και εγώ αυτό με το πιο παλιός πάντα το βάζω ! Για να είσαι 1000% σίγουρος όταν κανεις τη μεταφορά , ρίξε και μια δόση βακτήρια. Επίσης οι μετρήσεις θα σου δείξουν πότε έχει στρώσει το ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 15 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 15 Οκτωβρίου 2012 και τα 2 παιδια το καλυψαν το ''θεμα'' συμφωνω και με τους δυο και αντι για μια δοση βακτηρια μπορεις να προσθετεις καθημερινα για ποιο γρηγορο αποτελεσμα Η μιας και εισαι Σαλονικα , ζητα απο κανα χομπιστα να σου δωσει ''μπολι'' και να καθαρισεις μπαμ μπαμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 15 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Οτι και να κανεις με το φιλτρο σου το πρωτο πραγμα που θα κανεις μωλις το παραλαβεις ειναι να το πλυνεις καλα με καυτο νερο και χωρις απορυπαντικα...και αυτο γιαιτ δεν ξερεις την ιστορια του και τι μετεφεραν τα ψαρια αυτου που το ειχε..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τοληs 15 Οκτωβρίου 2012 Author #6 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστω παρα πολυ παιδια!!Απο μετρησειs σημερα αγορασα τηs Tetra test NO 3.Aυτο μου προτεινε ο petshopas να παρω προs το παρων!Εκανα το test και μου εδειξε 12,5mg/l,δηλαδη μια βαθμιδα κατω απο το μηδεν οπωs ειναι το πινακακι με τιs βαθμιδεs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 15 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 15 Οκτωβρίου 2012 ποσο καιρο "τρεχει" το ενυδρειο??εχεις φυτα μεσα??αμα ειναι τοσο λογικα μεχρι να ερθει το φιλτρο θα ανεβουνε λιγακι,οποτε μην κανεις αλλαγες νερου για να μπορεσει η βιολογια σου να μεταφερθει πιο γριγορα στο καινουργιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τοληs 15 Οκτωβρίου 2012 Author #8 Share 15 Οκτωβρίου 2012 (edited) To ενυδρειο τρεχει περιπου δυο μηνεs και η καριερα του αρχισε με δυο ΚΟΙ και ενα χρυσοψαρο και με αρκετα ψευτικα στολιδια !!Τα ΚΟΙ και το χρυσοψαρο φυσικα γυρισαν πισω στο petshop!!Aλαξα και την διακοσμηση με αμμο και περιμενω ριζεs mopani και πετρεs μεσα στην βδομαδα μαζι με το φυλτρο.Θα βαλω και ευκολα φυτακια για να ολοκληρωθει το εργο μου!!Η μετρηση ειναι καλη??Ποιο test προτεινειs να παρω ακομη(ειναι ακριβα τα ατιμα και δεν μπορω να τα παρω ολα)!! Έγινε επεξεργασία 15 Οκτωβρίου 2012 - Τοληs Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 15 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Η μέτρηση των νιτρικών είναι καλή, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει βιολογία στο φίλτρο. Για μένα απαραίτητα τεστ είναι για αμμωνία NH3/NH4 και νιτρώδη ΝΟ2. Τώρα που δεν έχεις ψαράκια πως συντηρείς την βιολογία ; Ρίχνεις τροφή ανα 2-3 ημέρες ή βακτήρια ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 15 Οκτωβρίου 2012 #10 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Λίγο τροφή να ρίχνεις αν δεν έχεις ψάρια μέσα για να συντηρείται η βιολογία.Όταν το παραλάβεις,ξέπλυνε το καλά,κάνε μια τράμπα τα υλικά,πρόσθεσε και μερικά ακόμη γιατι προφανώς πήρες μεγαλύτερο και είσαι έτοιμος για ψαράκια Κάνε και μια αλλαγή νερού πριν βάλεις τα ψαράκια Sent from my iPhone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τοληs 16 Οκτωβρίου 2012 Author #11 Share 16 Οκτωβρίου 2012 Οταν εβγαλα τα ψαρια απο μεσα αλαξα και την διακοσμηση,οποτε εκανα και μια γενναια αλαγη νερου 50%.Μετα εριξα βακτηρια και απο τοτε ριχνω λιγο τροφη.Ευχαριστω πολυ ολουs σαs για το ενδιαφερων !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 16 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 16 Οκτωβρίου 2012 Η μέτρηση των νιτρικών είναι καλή, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει βιολογία στο φίλτρο. Για μένα απαραίτητα τεστ είναι για αμμωνία NH3/NH4 και νιτρώδη ΝΟ2. Τώρα που δεν έχεις ψαράκια πως συντηρείς την βιολογία ; Ρίχνεις τροφή ανα 2-3 ημέρες ή βακτήρια ; +1 απο μενα απο τεστ υπαρχουν πολλες μαρκες,οι περισοτεροι χρισοιμοποιουν της API,εγω εχω το Freshwater Master Test Kit της API και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος,εχει λιγο τσιμπιμενη τιμη αλλα αξιζει τα λεφτα του και εχει οτι χρειαζεσε....αλλαγες νερου τωρα θα κανει ΜΟΝΟ πριν βαλεις ψαρακια μεσα....αντε και καλη συνεχεια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος