athibor 15 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 15 Οκτωβρίου 2012 (edited) Ξεκινάω απο το 0 ενα rio 125 και φιλος μου κατοχος υγιους ενυδρειου 600lt θέλει να μου φέρει μπόλι κοντά στα 90 λίτρα ώστε μετά απο 4-5 να ρίξω ψάρια τροπικά. Η μεταφορά απο ενυδρείο σε ενυδρείο ποσο αντέχει ώστε να κρατηθούν τα βακτήρια ζωντανά..... Θα πετύχει η θα τα τινάξω στον αέρα?? Πρέπει να προσθέσω υγρα.....? Σας ευχαριστώ Έγινε επεξεργασία 15 Οκτωβρίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
athibor 15 Οκτωβρίου 2012 Author #2 Share 15 Οκτωβρίου 2012 μετα απο 4-5 ημέρες εννοούσα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 15 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Mod note: Φίλε athibor, Δημιουργήθηκε νέο θέμα ώστε να μπορέσεις να συνεχίσεις εδώ με τις απορίες σου. Οι προηγούμενες δημοσιεύσεις θα διαγράφουν. Καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 15 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Λέγοντας 90 λίτρα νερό θα εννοείς... Μαζί με το νερό να σου φέρει και λίγο βιολογικό υλικό να το προσθέσεις στο φίλτρο σου τα ψάρια σχεδόν αμέσως αλλά όχι όλα για να προλάβει να αυξηθεί ομαλά η βιολογία σου Αν δεν μπορεις να βάλεις τα ψάρια αμεσα να ρίχνεις λίγη τροφή για να συντηρηθεί η βιολογία σου και μετά τεστ και αν οι μετρησεις είναι οκ βάζεις τα ψάρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
athibor 15 Οκτωβρίου 2012 Author #5 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Greg.... Ναι 90 λίτρα νερό εννούσα......Τα ψαράκια θα τα βάλω μετά από 4-5 μέρες.....οπότε όπως λές θα το συντηρήσω με τροφή και τη 3η - 4η μέρα θα τραβήξω ένα τεστάκι και ο θεός βοηθός..... Στα φόρουμ διάβασα ανά 3-4 μέρες για 120 λίτρα ένα κοφτό κουταλάκι flakes για τροφή ώστε να συντηρηθεί η βιολογία. Αν βάλω τα ψάρια σε 4-5 ημέρες πάει να πει πως θα ρίξω μόνο μια φορά τροφή??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 15 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 15 Οκτωβρίου 2012 (edited) Μερικά φυλαράκια τη μέρα χρειάζεται όχι υπερβολές...αν έχεις και βακτήρια βάλε και από αυτά,καλό κάνουν.. Έγινε επεξεργασία 15 Οκτωβρίου 2012 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
athibor 15 Οκτωβρίου 2012 Author #7 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Α...οκ super ευχαριστώ Greg!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
athibor 23 Οκτωβρίου 2012 Author #8 Share 23 Οκτωβρίου 2012 Να επανέλθω και να ρωτησω καποια πράγματα καθώς το ετοιμο νερό που πήρα για το καινούργιο ενυδρείο με προβληματίζει. Οταν πήρα το ενυδρείο πρίν από μια εβδομαδα, ενα φίλος μού έδωσε 90 λίτρα (το δικο μού είναι το rio 125) από το νερό του ενυδρείου του (έχει 400αρι). Αφου στρώσαμε την άμμο, ριξαμε το νερό και βακτήριο. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έριχνα λιγη τροφή αφου δεν εχω βάλει ψάρια για να ενισχυθούν τα βακτήρια όπως επίσης πρίν από 2 μέρες πρόσθεσα και δεύτερη κάλτσα με σιποραξ στο φιλτρο από ένα ενυδρείο που έιχα με χρυσοψαρα το οποίο δουλευε 4 εβδομαδες. Η πρωτη μετρηση που εκανα ήταν ph και αμμωνία μετά από 2-3 ημέρες. PH 8,0 περίπου και αμμωνία 0. Εντω μεταξύ αδειασαμε τη κυριακή λίγο νερό (ουτε 10 λίτρα) και προσθεσαμε καινούργιο ρίχνοντας σευτερη φορά βακτήρια. Σήμερα (τρίτη) πήρα το τεστ για τα νιτρώδη να δω πως πάμε και εμεινα εκπληκτος αφου βγήκα εκτός κλιμακας (πάνω από 1ml/lt)!!!!!!! Eιναι λογικο αφού πήρα ετοιμο νερό από άλλο ενυδρείο??? Εχει να κάνει με το φίλτρο του rio που ουσιαστικά δουλευει μονο μια εβδομαδα και πιθανως δεν εχουν αναπτυχθει τα βακτηρια σε αυτό? Η μήπως είμαι στο peak του στρωσιματος που τα NO2 ειναι υψηλα και μετα αρχιζουν και πεφτουν και γινονται NO3? Tι με συμβουλευετε? Εχω ψιλοπανικοβληθει καθως είμαι και αρχαριος.....αλλα σε μια εβδομαδα εχω ξεστραβωθει να διαβαζω απο το forum σας και ειλικρινά ειμαι σε καλο επίπεδο (για αρχαριος εννοειται) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 23 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 23 Οκτωβρίου 2012 Φιλε μου, με το νερο απο αλλο ενυδρειο κανεις πολυ λιγα πραγματα. Το μπολι που εβαλες μεσα σιγουρα θα σε βοηθηση να στρωσουν ποιο γρηγορα τα πραγματα αλλα εξαρτατε απο την ποσοτητα του και σε τη ποσοτητα οι αποικιες του εχουν πολλαπλασιαστει. Απο την στιγμη που δεν εχεις ζωντανο μεσα συνεχισε με την τροφη και τα βακτηρια και τεσταρεις για αμμωνια, νιτρωδη και νιτρικα και οταν με το καλο μετρας στο τελος μονο νιτρικα βαλε ενα ψαρακι στην αρχη και μετα απο 4,5 ημερες αν ολα κυλουν ομαλα βαλε ακομα ενα μεχρι να βρει το δρομο του το ενυδρειο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
athibor 23 Οκτωβρίου 2012 Author #10 Share 23 Οκτωβρίου 2012 (edited) Αρα λοιπον θεωρείς οτι δεν υπαρχει λογος να κανω reset? (oλικη αλλαγη νερού) Επισης παρατηρησα μια ασχημη μυρωδια οταν ανοιγω το καπακι του ενυδρειου και μαλλον οφειλεται στη μυρωδια απο τα πλαστικα που ειναι καινουργια και τις σιλικονες ανακατεμενα με υγρασια που μαζευεται απο τους υδρατμους....μπορει να ειναι κατι αλλο? Τροφη ριχνω ελαχιστη καθε μερα.....βακτηρια καθε ποτε και ποσο? Έγινε επεξεργασία 23 Οκτωβρίου 2012 - athibor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 23 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 23 Οκτωβρίου 2012 Οχι δεν υπαρχει λογος αυτη την στιγμη να αλλαξης το νερο, λιγο υπομονη κανε μονο..... Την τροφη μην την φοβασε γιατι θελουμε καλα επιπεδα αμμωνιας για να αναπτυχθουν οι αποικιες βακτηριδιων αρκετα ετσι ωστε οταν μπουν με το καλο τα ψαρια να μην κανει κοιλια το ενυδρειο μας απο τους παραγομενους ρυπους των ψαριων. Ανα 2,3 μερες μια καλη τσιμπια τρυμμενη σαν σκονη και βακτηριδια οσα λεει το σκευασμα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
athibor 23 Οκτωβρίου 2012 Author #12 Share 23 Οκτωβρίου 2012 οκ σε ευχαριστω Rik......υπομονή λοιπόν.................... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 23 Οκτωβρίου 2012 #13 Share 23 Οκτωβρίου 2012 Νασε καλα, και ενημερωνε........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
athibor 23 Οκτωβρίου 2012 Author #14 Share 23 Οκτωβρίου 2012 Για τη μυρωδια καμια ιδεα....? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 23 Οκτωβρίου 2012 #15 Share 23 Οκτωβρίου 2012 Ενταξει καινουργια υλικα, πλαστικα, νερα, κλπ, σε λιγο καιρο δεν θα μυριζει πια.......... Ειναι οπως οταν παιρνουμε καινουργιο αυτοκινητο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος