Jump to content

Υποτονικός Μονομάχος Ή Κάτι Πιο Σοβαρό?

Recommended Posts

1 χρόνο και 8 μήνες περίπου με το συγκεκριμένο ψάρι + 2-3 μήνες πριν μπει ο μονομάχος...το γεγονός ότι δεν έβαλα αντιχλώριο τη στιγμή της αλλαγής μπορει να δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα? το aquasafe της tetra που έχω είναι οκ?

Δεν νομιζω οτι φταιει το αντιχλωριο που δεν μπηκε στην ωρα του,το εχω κανει και εγω αυτο και δεν εγινε τιποτα.Επεισης υπαρχουν χομπιστες που δεν βαζουν ποτε αντιχλωριο και αλλοι που το βαζουν αμεσως μετα την αλλαγη νερου,μεσα στο ενυδρειο κατευθιαν.

Επειδη δεν εχουμε μετρησεις,οι προτασεις μου ειναι οι εξης:

Βαζεις αμμεσα θερμοστατη και κανεις μετρησεις να δουμε που βρισκεσε.

Ριχνεις βακτηρια στο ενυδρειο,σε περιπτωση που υπαρχει προβλημα με την βιολογια σου να την ενυσχησουμε λιγο.

Ταιζεις με διαφορες τροφες και με βιταμινες για να παρει τα πανω του.

Αν δεις οτι το σχησιμο στα πτερυγια μεγαλωνει,περνεις melafix και ξεκινας θεραπεια.

Σε πρωτη φαση βαλε θερμοστατη και κανε μετρσεις!:)

xairete kai pali...sorry gia ta greeklsih alla eimai exoteriko...ta pterigia einai arketa pio skismena sa na exoun skisei sta dio, distixos den mporo na valo foto giati den eimai sto spiti, i fili mou evale thermostati molis xthes distixos kai perimenoume...to psari einai katatoniko, alla zontano kai den troei...

einai auto to fin rot? antimetopisi? na tis po na parei vaktiria kai vitamines na tou rixei, kai an nai poia?

Θα προτεινα θεραπεια με melafix για μια εβδομαδα.

Βιταμινες,συχνες αλλαγες νερου και σταθερες συνθικες νερου.

Χαίρεται και πάλι…δεν ξέρω αν είχα αναφέρει ότι το ψαράκι βρίσκεται στο λονδίνο και όχι στην ελλάδα οπότε η φίλη μου δε βρήκε ούτε melafix ούτε ενυδρειακό αλάτι αλλά αυτό

http://www.pet-supermarket.co.uk/products-Interpet-No.-8-Anti-Fungus-Fin-Rot_CA2501.htm

και μην έχοντας άλλη λύση το πήρε. Το έχει ξαναχρησιμοποιήσει κανείς? Έκανε αλλαγή 50% νερού χωρίς αντιχλώριο, και έβαλε 5 μλ από το προιόν πριν κανένα δίωρο χωρίς μεγάλη μεταβολή όμως στο ψάρι (ίσως θέλει παραπάνω χρόνο)…και σε 2 μέρες θα ξαναβάλει άλλα 5μλ…ερώτηση από τροφή υπάρχουν νιφάδες, σκουλήκια κατεψυγμένα και αρακάς…τι είναι καλύτερο (το ψάρι έχει να φάει 4-5 μέρες)

υπάρχει νόημα να παραγγείλω αλάτι ή melafix μέσω ίντερνετ?

Δεν το ξέρω το προιόν , αλλά στη σελίδα που αναφέρεις στα related products έχει και το melafix.

Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να διαβάσει τις οδηγίες του προϊόντος και να πράξει ανάλογα.

Αποψή μου είναι ότι η αλλαγή νερού χωρίς αντιχλώριο δεν είναι και ότι καλύτερο.

Από τάισμα μπορεί να δοκιμάσει 1 με 2 flakes κατά προτίμιση εμποτισμένα σε βιταμίνες. Atvitol ή Sera Fishtamin

Τα ψαρακια δεν οπως εμεις,μπορει να χρειαζετε λιγες μερες ισως για να δεις βελτιωση.αυτο που πρεπει να κανει η φιλη σου ειναι να ακολουθησει κατα γραμμα τις οδηγιες του σκευασματος και να ριχνη μια-δυο νιφαδες τροφης και να παρατηρει πως παει...με μετρησεις κανατε τπτ;για να δουμε πως ειναι και να ξερουμε αν χρειαζετε να γινει τπτ παραπανω για το ψαρακι...γιατι εαν π.χ. υπαρχει αμμωνια η θεραπεια δεν θα κανει τπτ.....

last updates...

ήμουν εκτός του σπιτιού για μερικές ημέρες και νχθες επανήλθα οπότε έχουμε και λέμε...δυστυχώς, ο θερμοστάτης δεν είχε τοποθετηθεί σωστά και το νερό ήταν αρκετά κρύο, οπότε φαντάζομαι και η θεραπεία πήγε τζάμπα...το ψάρι ζωντανό αλλά σε χάλια κατάσταση...

οπότε έκανα μια αλλαγή νερού, έβαλα το θερμοστάτη ο οποίος τώρα έχει φέρει το νερό στους 26 βαθμούς, έριξα βακτήρια για τυχόν ανεβασμένα νιτρικά (μετρήσεις δυστυχώς που το λέω καθότι είναι ακριβές μίνιμουμ 10 λίρες η μία προς το παρόν δεν έχουμε πάρει...σκέφτηκα να πάρω τα στικάκια αλλά δν έχουν αμωνία και από ότι έχω διαβάσει εδώ δεν είναι ακριβής) και μετά από λίγες ώρες επανέλαβα τη θεραπεία...όλα αυτά χθες

γενικά το ψάλι είναι λίγο καλύτερα, πάλι όχι καλά και βλέπουμε...

το μεγάλο πρόβλημα...έχει να φάει καμιά δεκαριά μέρες και δεν ξέρω πως να το ταίσω...μέχρι και στη μούρη του κρατούσα τροφή αλλά τίποτα...ελπίζω σήμερα να φάει...καμιά πρόταση?

Τοι τροφες τον ταιζεται?

Οι μετρησεις καλο ειναι να υπαρχουν,παρτε τα στικακια και ενα τεστ αμμωνιας.Μπορει να μην εχουν ακριβεια τα τεστ των στικς αλλα απο το τιποτα καλες ειναι.

Εγω οταν εξαχνα για τεστ βρηκα το κιτ της API 25 λιρες περιπου ξαι χωρις εξοδα αποστόης απο ebay Αγγλιας...ψαξτο λιγο και συγουρα θα βρεις σε καλη τιμη και εχει οτι ακριβως χρειεζεσαι...

προσπάθησα με φλέικς ή με μπιζέλια αλλά τίποτα...ειδικά τα φλέικς τα είχα κυριολεκτικά μπροστά στο στόμα του....να τα ρίξω και να τα αφήσω? αλλά φοβάμαι μην ανεβάσουν νιτρικά...έχω και κόκκινα σκουλήκια αλλά δε δοκίμασα με αυτά

Οι μονομαχοι θελουν ποικιλια τροφων και ειναι ψαρια που βαριουνται ευκολα αν ταιζεις με μια τροφη.

Δκιμασε τα bloodworms που εχεις και παρε και αλλες τροφες για να εχει ποικιλια.

γενιά του δίνω διάφορα...το θέμα είναι τώρα που είναι άρρωστος πως τον αναγκάζω να φάει...

κανείς??? αν τον βάλω για λίγο σε ένα κατσαρολάκι με αρκετό φαγητό μήπως αναγκαστεί να φάει?

κανείς??? αν τον βάλω για λίγο σε ένα κατσαρολάκι με αρκετό φαγητό μήπως αναγκαστεί να φάει?

Δε μου φαίνεται καλή ιδέα αυτή. Πρώτα πρέπει να ρυθμίσετε τις συνθήκες του ενυδρείου κατά τη γνώμη μου.

Τα ψαρακια θα το ξαναπω,ειναι μερικες φορες οπως εμεις,αυτο παει στην διατροφη τους γιατι εμεις καθε μερα μπριζολα δεν θα τρωγαμε για καιρο,ετσι και εκεινα θελουν ποικιλια,επισης αμα εσενα σε κυνηγουσαν με ενα κουτακι και ενα πιατο να φας θα ετρωγες;οχι,πρωτα ηθελες να ηρεμισεις και μετα να κατσεις ανετος να φας οσο θελεις...οποτε!ριξε ΠΡΟΣΕΧΤΗΚΑ 2 το πολυ 3 φυλαρακια τροφης και αστον...αμα πειναση θα τα βρει αυτο..μην ανυσηχεις για τις συνθηκες του νερου γιατι πρωτη προτεραιοτητα ειναι ο ψαρης...ψαξε αυτο που σου ειπα στο Ebay και θα με θυμηθεις....ολα αυτα στα λεω τελειως φιλικα και καλοπροερετα....ελπιζω να γινει καλα ο μαγκας αλλα θελει βοηθεια απο εσενα(η την φιλη σου)....

• 2 weeks later...

χαίρεται και πάλι...κι όμως ο ψάρης έγινε καλά....δεν ξέρω τι ακριβώς λειτούργησε, είχε να φάει σχεδόν δέκα μέρες, μέχρι που μετά την τελευταία αλλαγή νερού όπου έβαλα και βακτήρια άρχισε να τρώει σιγά σιγά και τώρα τρώει σα ζώο...έπρεπενα κάνει και 2η μετακόμιση χθες αλλά τώρα είναι μια χαρά....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...