s2000nos 14 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 14 Οκτωβρίου 2012 (edited) Καλησπέρα σας. Εχω ξεκινήσει εδώ κ 4 μήνες ένα reef 180 λίτρων. αυτο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί εχω τόση αλγη το καθαρίζω τα τζαμιά κάθε εβδομάδα μπορεί κ κάθε 5 μέρες. Ακόμα εχω παρά πολύ αλγη κ πικνη πάνωσε ορισμενες πέτρες γιαυτό κ δεν εχω βάλει ακομα κοραλία φωβαμε ότι θα τα πνίξουν μετρήσεις Kh ~8 ph =8,1 No3 ~ 10 po4 = 0 mg= 1250 ca = 450 Αν κάποιος ξέρει κάτι ευχαριστώ. Έγινε επεξεργασία 14 Οκτωβρίου 2012 - s2000nos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 14 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 14 Οκτωβρίου 2012 Εδώ θα μπορέσεις να κάνεις αναγνώριση απο τις άλγες που σε απασχολούν. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74198 Συνήθως τα προβλήματα με τις άλγες έχουν αιτία.Αν δεν την εντοπίσεις γρήγορα,γίνεται όλο και πιο δύσκολο να απαλλαγείς οριστικά από αυτές. Πες μας μερικά πράγματα για την παροχή νερού σου,τα ψάρια σου και το τάισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 14 Οκτωβρίου 2012 Καλά κάνεις και δεν βάζεις έτσι όπως είναι.... Το νερό είναι βρύσης ή Α/Ο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
s2000nos 14 Οκτωβρίου 2012 Author #4 Share 14 Οκτωβρίου 2012 Το νερό είναι βρύσης. με πρόσθετα. κ οι αλλαγές κάθε 15 μέρες από θάλασσα 20 λίτρα την φορά . Ψάρια τώρα εχω 2 κλόουν 1 blue tang 1 domino damsel 1 καρδινάλιος. κυκλοφορία περίπου 250 lt/hr από το φιλτο ενεργού κ μακαρόνια σκιμερ 1000 lt/hr Κυκλοφοριτες 1κυκλοφοριτη 4500lt 2 wave maker 1 6500lt k 1 3500lt Αν έγινα κατατοπιστηκος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 14 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 14 Οκτωβρίου 2012 Μικρές αλλαγές νερού και όχι καλή ποιότητα στο νερό σου.Ρυπογόνα ψάρια και τάισμα.Αυτά είναι τα προβλήματα σου.Θα σου πρότεινα την αγορά αντίστροφης όσμωσης με μονάδα απιονισμού.Αν θέλεις κάποτε να βάλεις κοράλλια στο ενυδρείο σου και να μην γίνει ζούγκλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim salt 23 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 23 Οκτωβρίου 2012 και κόψε και τις αλλαγές από την θάλασσα (γνώμη μου πάντα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 23 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 23 Οκτωβρίου 2012 Phosban reactor και κυνηγά το στον αντιφοσφορο. Πριν να ωριμάσει σε βιολογία το σύστημα σου το μπουκοσες με πολλή φορτίο. Ενα χρόνο είχα και γω ΦΥΤΕΜΕΝΩ όπως βλέπω στο avatar σου και σώθηκα με αυτό τον τροπο. (Και πάλη σε ευχαριστώ βαλεντινε ) Τι 20 λιτ αλλαγή τι 40 το ίδιο θα σου κοστίσει. Το νερό που θέλεις για αρεοσει είναι 3-4λιτ, αλλα θα την χρειαστείς την α/ο για την αναπλήρωση του νερού που σου εξατμιζεται. Και είναι πολλή σημαντική η σταθερότητα της αλατοτιτας για την αλγη. Οπως κατάλαβες και γω κάνω αλλαγή απο θάλασσα αλλα πρόσεξε καλά απο που μαζευεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος