Jump to content

Με Τα Βακτηρια Τη Γινεται?

Recommended Posts

ρε παιδια το μπουκαλακι με τα βακτηρια(της amtra) κανονικα καθε φορα στη εβδομαδιαια αλαγη νερου που ριχνω την δοσολογια που λεει δεν θα επρεπε να δημιουργηται θολουρα μιασ και τρεχει περιπου 1 μηνα η ειναι ετσι το μπουκαλακι τησ συγκεκριμενης εταιριας????

Γιατι πρεπει να υπαρχει θολουρα;

Η θολουρα διμιουργητε συμφωνα με την κατασταση του νερου σου(λογικα το λεει και στις οδηγιες),δηλαδη αν το νερο σου δεν εχει τις σωστες παραμετρους στην βιολογια του θολονει μεχρι τα βακτηριδια να την αποκαταστησουνε και αυτο τα βαζουμε πριν μπει ψαρι μεσα,αμα θολωνει για πολυ λιγη ωρα εως καθολου ειναι γτ η βιολογια σου για το σκευασμα ειναι σωστη(δεν σημενει παντα οτι ολα ειναι σωστα ΝΗ3/ΝΗ4 ΝΟ2 Ν3 ΡΟ3 κτλπ και δεν σταματαμε λογο αυτου τις ρουτινες μας και τις μετρησεις μας),επεισης δεν χρειαζεται να ριχνεις σε καθε αλλαγη νερου εκτος και εαν αντιμετωπιζεις καποιο αλλο προβλημα...ελπιζω να σε καληψα...

ναι...μια ωρα και κατι ψηλα πριν την αλλαγη βαζει νερακι σε εναν κουβα(καλο ειναι να μην εχει ξαναχρησιμοποιιθη πριν με απορυπαντηκα)βαζει την αναλογη ποσοτητα αντιχλωριου που λενε οι οδηγιες,και μολις περασει μια ωριτσα κανει την αλλαγη σου και εισαι οκ....βαλε στις ρουτινες σου απλα καθε 3-4 μηνες να καθαριζεις/ξεβγαζεις τα σφουγκαρια του φιλτρου με το νερο του ενυδρειου που εχεις βγαλει...τοτε ριχνε μια μικρη δοσει βακτυριδια για να αναπληρωσεις οσα βακτυριδια χασεις απ τα σφουγκαρια σου....και εισαι οκ!

ναι...μια ωρα και κατι ψηλα πριν την αλλαγη βαζει νερακι σε εναν κουβα(καλο ειναι να μην εχει ξαναχρησιμοποιιθη πριν με απορυπαντηκα)βαζει την αναλογη ποσοτητα αντιχλωριου που λενε οι οδηγιες,και μολις περασει μια ωριτσα κανει την αλλαγη σου και εισαι οκ....βαλε στις ρουτινες σου απλα καθε 3-4 μηνες να καθαριζεις/ξεβγαζεις τα σφουγκαρια του φιλτρου με το νερο του ενυδρειου που εχεις βγαλει...τοτε ριχνε μια μικρη δοσει βακτυριδια για να αναπληρωσεις οσα βακτυριδια χασεις απ τα σφουγκαρια σου....και εισαι οκ!

Ακριβώς! Αυτό που θέλω να προσθέσω είναι κάτι για το αντιχλώριο. Εξαρτάται νομίζω από το είδος του. Υπάρχουν κάποια που χρειάζονται αρκετό χρόνο για τη δέσμευση του χλωρίου, οπότε μια ώρα μπορεί να μην είναι αρκετή.

;)

Εγώ που χρησιμοποιώ της Tetra το AquaSafe που γράφει ότι αποχλωριώνει αμέσως και περιμένω μόνο 15 λεπτά θα έχω πρόβλημα; Και για το Aquatan της Sera τα ίδια ξέρω.

Έγινε επεξεργασία - ataktoulis

Εγώ που χρησιμοποιώ της Tetra το AquaSafe που γράφει ότι αποχλωριώνει αμέσως και περιμένω μόνο 15 λεπτά θα έχω πρόβλημα; Και για της Aquatan της Sera τα ίδια ξέρω.

Ναι γι αυτό έχω γράψει νομίζω, δεν έχω κάποιο παράδειγμα σε προϊόν και κακώς το ανέφερα. Απλώς από αναγνώσεις διαφόρων πηγών κατάλαβα ότι υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις.

Θα ηθελα να κανω μια παρεμβαση εδω..βακτηρια σταματαμε να ριχνουμε σε καθε αλλαγη νερου ΜΟΝΟ οταν το ενυδρειο μας ειναι αρκετα ωριμο,το οποιο σημαινει μετα τους 4-5 μηνες,ισως και παραπανω αναλογα την ιχθυοφωρτιση,το φιλτρο κα.

Οπωτε ειναι λαθος να λεμε σε καποιον που το ενυδρειο του τρεχει 1 μηνα να σταματησει τα βακτηρια.

Οσο για την αποχλωριωση του νερου καλο ειναι να μενει μεσα στο βαρελι προετοιμασιας ενα 24ωρο με ενα φιλτρο η αεραντλια μεσα.

Ουφ, ευτυχώς γιατί τρομοκρατήθηκα.. Φαντάσου να ήθελε μια ώρα και να άφηνα ένα τέταρτο. Έχει τύχει να το αφήσω και 5-6 ώρες, αλλά και στο πετ μου είπαν ένα τέταρτο το πολύ για να μη χάνει και το οξυγόνο! Το AquaSafe διασπά και τη χλωραμίνη. Από την ελάχιστη εμπειρία μου στο χώρο, νομίζω πως η Tetra είναι πολύ μπροστά πάντως σε διάφορους τομείς.

Συγουρα το καθε σκευασμα εχει αλλες ιδιοτιτες για αυτο παντα διαβαζουμε τις οδηγιες και κανουμε οτι λενε και αμα δεν ειμαστε συγουροι ρωταμε :-)

Βακτήρια χρησιμοποιώ της Sera το Nitrivec και ρίχνω και εγώ σε κάθε αλλαγή μιας το ενυδρείο μου έτρεχε μόλις ενάμιση μήνα (από χθες έχω νέο λόγω διαρροής). Μερικές φορές βακτήρια ρίχνω τη μισή ποσότητα κάθε 2 μέρες ανάλογα με τις μετρήσεις μου και η θολούρα είναι τεράστια..

Ατακτουλι το θεμα σου το παρακολουθω και βλεπω οτι εχεις πολυ καλη βοηθεια απ τον εβενο οποιος ειναι κατα πολυ πιο παλαιος στο χομπυ και με πιο μεγαλη εμπειρια και στα χρυσοψαρα οποτε δεν ξερω αν θα ηταν σωστο να επεμβω ειδικα σε ξενο ποστ για να σου πω τι να κανεις...απλα θα πω αυτο και διασταυρωσετο σε παρακαλω με τον εβενο,αμα καθε φορα που οι μετρησεις σου δειχνουν οτι κατι δεν παει καλα,δεν ριχνεις βακτυριδια αλλα ψαχνεις να βρεις γτ δεν ειναι σωστες οι συνθηκες του νερου,κανεις μια αλλαγη νερου 15-25% με αντιχλωριο και τα σχετικα,ελενχεις το φιλτρο σου αμα λειτουργη σωστα και ρωτας για γνωμες στην καταληλη κατηγορια και με καινουργιο θεμα....στα λεω φιλικα ολα αυτα γτ και εγω νεος ειμαι και δεν θελω να πω καταλαθος κατι και ειναι λαθος και σε παρω στο λαιμο μου.....παντα φιλικα!

Βακτήρια χρησιμοποιώ της Sera το Nitrivec και ρίχνω και εγώ σε κάθε αλλαγή μιας το ενυδρείο μου έτρεχε μόλις ενάμιση μήνα (από χθες έχω νέο λόγω διαρροής). Μερικές φορές βακτήρια ρίχνω τη μισή ποσότητα κάθε 2 μέρες ανάλογα με τις μετρήσεις μου και η θολούρα είναι τεράστια..

Το συγκεκριμενο σκευασμα κανει θολουρα οταν το ριχνουμε και αν εχουμε αμμωνια τοτε ειναι πειρσσοτερη.

Καλο ειναι να ακολουθεις τις οδηγεις που αναγραφονται στο μπουκαλακι.

αμα καθε φορα που οι μετρησεις σου δειχνουν οτι κατι δεν παει καλα,δεν ριχνεις βακτυριδια αλλα ψαχνεις να βρεις γτ δεν ειναι σωστες οι συνθηκες του νερου,κανεις μια αλλαγη νερου 15-25% με αντιχλωριο και τα σχετικα,ελενχεις το φιλτρο σου αμα λειτουργη σωστα και ρωτας για γνωμες στην καταληλη κατηγορια και με καινουργιο θεμα...

Δεν κατάλαβα τι θέλεις να μου πεις. Εννοώ που καταλήγεις; Εννοείς πως καλώς ρίζνω βακτήρια με τις αλλαγές που κάνω ή όχι;

Η αλήθεια είναι πως χωρίς τον ebenos ενυδρείο δε θα είχα καταφέρει να στήσω με τίποτα!!!

Το συγκεκριμενο σκευασμα κανει θολουρα οταν το ριχνουμε και αν εχουμε αμμωνια τοτε ειναι πειρσσοτερη.

Καλο ειναι να ακολουθεις τις οδηγεις που αναγραφονται στο μπουκαλακι.

Αμμωνία έχω μηδέν όσες μετρήσεις και να έκανα. Κάνει τρελή θολούρα ακόμα και αν το ρίξεις σε σκέτο νερό βρύσης. Πιστεύω πως αυτό που λες έχει να κάνει με το χρόνο που απαιτείται για να ξεθολώσει, όχι σχετικά με το πόσο πολύ θολώνει, χωρίς να είμαι και πολύ σίγουρος. Το μπουκαλάκι λέει από αλλαγή σε αλλαγή όσα αναλογούν στα συνολικά λίτρα του νερού (δηλαδή όχι στα λίτρα των αλλαγών μόνο).

Αμμωνία έχω μηδέν όσες μετρήσεις και να έκανα. Κάνει τρελή θολούρα ακόμα και αν το ρίξεις σε σκέτο νερό βρύσης. Πιστεύω πως αυτό που λες έχει να κάνει με το χρόνο που απαιτείται για να ξεθολώσει, όχι σχετικά με το πόσο πολύ θολώνει, χωρίς να είμαι και πολύ σίγουρος. Το μπουκαλάκι λέει από αλλαγή σε αλλαγή όσα αναλογούν στα συνολικά λίτρα του νερού (δηλαδή όχι στα λίτρα των αλλαγών μόνο).

Σ αυτο εχεις δικιο,εκανα λαθος!

Καλο ειναι να ακολουθουμε τις οδηγιες του καθε σκευασματος.Και το βρισκω λογικο να σου λεει να ριξεις βακτηρια για τον συνολικο ογκο του νερου του ενυδρειου γιατι εσυ θελεις να αυξησεις τον αριθμο των αποικιων των βακτηριδιων συνολικα στο ενυδρειο σου και οχι στο νερο που ριχνεις καθε φορα.Στο αντιχλωριο βαζουμε για οσο νερο αλλαζουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...