Jump to content

Αλλαγή Σύνθεσης Ενυδρείου - Προτάσεις

Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι,
μετακομίζω από Αθήνα και πάω Σχηματάρι θα πάρω και το ενυδρείο μου μαζί...

Έχω το ενυδρείο JUWEL Rekord 70 (δηλαδή 70 λίτρα)...
Σκέφτομαι να το μετατρέψω σε βιοτοπικό Αμαζονίου και θα ήθελα τη βοήθειά σας και τις συμβουλές σας.....

Το υπάρχον ενυδρείο μου έχει:
Χαλίκι έως 1 cm (80%)
Χαλίκι έως 2 mm (περιοχές με ολική κάλυψη 20%)
Δύο ξύλα mopani
1/2 καρύδα
Anubias barteri var. nana
Valisneria americana natans
Microsorum pteropus
και μια ατροφικιά Echinodorus blecheri

4 Neon Tetra
2 Amano Shrimps
3 Apistogramma cacatuoides (1M-2F)

Μέσα στην εβδομάδα θα κάνω και μετρήσεις του νερού στη νέα περιοχή μου κι εάν δεν απέχουν πολύ από αυτά που έχω ήδη θα προχωρήσω σε μαλάκωμα του νερού, αφού έχω προμηθευτεί φύλλα από πλάτανο για τη δημιουργία blackwater....
(http://www.seriouslyfish.com/all-the-leaves-are-brown/)
Επίσης, ήδη χρησιμοποιώ diy CO2....

Οι σκέψεις μου είναι οι ακόλουθες:

Θέλω να αφαιρέσω τα Apisto (πολύ καλά, μου έχουν χαρίσει 3 γέννες, αλλά πολύ επιθετικά με τους οτόκυκλους που είχα και σε περίοδο γέννας και με τα Νεον) και τις γαρίδες (δεν κολλούν με το βιοτοπικό)

Μου αρέσουν πολύ:
ένα μικρό κοπαδάκι Neon Tetra
μια μικρή ομάδα Otocinclus affinis

Όμως δεδομένου του περιορισμένου χώρου μου, τί άλλο θα μπορούσα να βάλω από ψάρια,εάν κρατήσω τα Neon?

Ένα μικρό κοπάδι κάποιου άλλου είδους tetra, ή θα φορτώσω το ενυδρείο?

Ένα ζευγάρι Ramirezi ή είναι μεγάλα για τις διαστάσεις του ενυδρείου μου? Επίσης, αν βάλω τα Ram το λεπτόκοκκο χαλίκι θα με καλύψει ή πάμε αποκλειστικά για την αγορά άμμου?

Από φυτά, προσθέτω ή αφαιρώ κάτι?

Κάθε συμβουλή δεκτή και θα με βοηθούσε αρκετά!!!

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.....

Γεια σου φιλε μου.

Η γνωμη μου ειναι οτι αν κρατησεις τα νεον με τους οτοκυκλους καλητερα να μεινεις με αυτα τα ψαρακια,αντα να βαλεις και μερικες γαριδες ρεντ τσερυ αργοτερα.Αν θελεις ραμιρεζι τοτε καλητερα να τα βαλεις μονα τους γιατι το ενυδρειο σου ειναι σχετικα μικρο.

Γεια σου φιλε μου.

Η γνωμη μου ειναι οτι αν κρατησεις τα νεον με τους οτοκυκλους καλητερα να μεινεις με αυτα τα ψαρακια,αντα να βαλεις και μερικες γαριδες ρεντ τσερυ αργοτερα.Αν θελεις ραμιρεζι τοτε καλητερα να τα βαλεις μονα τους γιατι το ενυδρειο σου ειναι σχετικα μικρο.

Συμφωνώ με τα Neon Tetras, μπορείς να μεγαλώσεις το κοπαδάκι για να βλέπεις και πιο ωραίες συμπεριφορές.

Με τα φύλλα που λες θα γίνει πολύ όμορφο το ενυδρείο.

Κάποιο κοπαδάκι corydoras θα ταίριαζε ίσως αλλά με χαλίκι κάτω δεν στο προτίνω, είναι πιθανό να τραυματιστούν...

Κάποιο κοπαδάκι corydoras θα ταίριαζε ίσως αλλά με χαλίκι κάτω δεν στο προτίνω, είναι πιθανό να τραυματιστούν...

Εκτος εαν το χαλικι δεν ειναι αιχμηρο.

Με χαλίκι λέτε να μην είναι όμορφο το βιοτοπικό?

Ξέρω ότι ταιριάζει καλύτερα η άμμος, αλλά αφενός για λόγους βιολογίας κι αφετέρου οικονομικούς, δεν σκέφτομαι να αλλάξω το βυθό μου......

Τι λέτε?

αν θελεις να ειναι βιοτοπικο σωστο,τοτε αμμος.αλλιως απλα μην το λες βιοτοπικο γιατι δεν θα ειναι..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...