Jump to content

Το 22Αρι Μου Στα Καλυτερα Του-Νεοστημενο

vaggelhsGUPPY

Recommended Posts

Γενική κατηγορία ενυδρείου

Φυτεμένο τοπίο

Γενικές Πληροφορίες

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):40*25*25

Συνολικά Λίτρα:22 λιτρα καθαρα

Sump (λίτρα):____________

Οργανισμοί

Φυτά:Saggitaria Sabulata , κερατοφυλλο,bacoba,και αλλο ενα που δν θυμαμε ονομασια

Ψάρια:3 πλαττυ (βρισκοντα προσωρινα επειδη πωλουνται)

Άλλα είδη:Λαθρεπιβατες

Διακοσμητικά υλικά

Φόντο:Βαμμενη μαυρη πλατη και αριστευρη πλευρα

Πέτρες:3 μη ασβεστολιθικες

Ξύλα:Μια μικρη ριζουλα

Άλλα διακοσμητικά :_______

Υπόστρωμα:JBL Mannado,(πρωτογνωρο κολπο που εκανα και θα παρατηρησω την πορεια και αναλογως θα σας πω)

Βυθός:

Φωτισμός

Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):25 βαττ, 6.500 κελβιν

Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες

Υποστήριξη οργανισμών

Φίλτρανση:Sun-Sun

Θέρμανση/ Ψύξη:

Λίπανση:Flourish Excel

Παροχή CO2:Μελλοντικα

Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:

Διατροφή:Tetra pro colour, bloodworms kai tetra min

Παράμετροι

pH:6.9-7.0

Γενική σκληρότητα (GH):

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):

Αμμωνία (ΝΗ3):0

Νιτρώδη (ΝΟ2):0

Νιτρικά (ΝΟ3):10

Φωσφορικά (PΟ4):____

Μέση Θερμοκρασία (°C):26

Συντήρηση

Αλλαγές νερού:Εβδομαδιες τησ ταξεως των 8 λιτρων

Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:Βαρελι προετοιμασιας νερου με αντιχλςριο και εναν κυκλοφοριτη

Άλλες ρουτίνες συντήρησης:

Φωτογραφίες:

post-44267-0-55457900-1350224418_thumb.jpgpost-44267-0-31655300-1350224425_thumb.jpgpost-44267-0-66349200-1350224431_thumb.jpgpost-44267-0-96509700-1350224438_thumb.jpg

• Απαντήσεις 91
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτο που θα ηθελα απο εσας ειναι να με βοηθησετε να βελτιωσω την εμφανιση του ενυδρειου αλλα και μια ψαροσυνθεση για το ειδος του ενυδρειου μου.............

φιλε Βαγγέλη θα ηθελα να δεις κατι ετοιμα ενυδρεια που υπαρχουν στο water inn 20 λτ που ειναι για γκαπυ πραγματικα τα ψάρια χαίρονται να ειναι εκει μεσα.Κατι που θα σε συμβουλευα είναι να έβαζες και μαυρη άμμο εις στο βυθό ουτως ωστε να ειναι ποιο ρεαλιστικο

Σας ευχαριστω για τισ συμβουλες σας ...

Καλησπερα!

Εχω καποιες παρατηρησεις!

Αρχικα ενα μεγαλο λαθος ειναι οτι δεν εχεις δωσει καθολου υψος απο μπροστα προς τα πισω για να δημιουργηθει μια οφλαλμαπατη βαθους!

Δευτερον επειδη βλεπω οτι λες για ADA Δεν θα φοτογραφιζα αυτο το ενυδρειο καθως απο την απλη καμερα που εχεις τραβηξει φενονται οι γρατζουνιες και ειναι μπολικες!

Τελος μου φενετε πολυ στημενο το στησιμο και πιο πολυ μου το δημιουργει η πετρα η τετραγωνη που εχεις βαλει στο κεντρο!

Εμενα μου αρεσει παντως φιλαρακο και δεν καταλαβαινω το γιατι με μαυρο υποστρωμα θα εδειχνε ποιο ρεαλιστικο μια που στη φυση δεν το συνανταμε αναλογο χρωμα.

Σιγουρα τα πλατυ ξιλοσκουντουφλανε εκει μεσα για τα λιτρα του ενυδρειου σου και θα σου προτεινα να αφησεις το μπροστινό μερος του ενυδρειου ελευθερο για να σουλατσαρουν τα ψαρακια και να μετατοπισεις λιγο ποιο πισω την ολη βλαστηση.

Εμένα μου αρέσει ! Το πρωτόγνωρο κόλπο δεν κατάλαβα ! :)

Για ψαροσύνθεση , νομίζω το avatar σου τα λέει όλα. ;) Συμφωνώ με αυτό που λέει ο Rik πιο πάνω για το μπροστινό μέρος του ενυδρείου.

λοιπον να πω αρχικα πως τα ψαρια περιμενω πως και πως να φυγουν .... δευτερον θα διορθωσω την υψομετρικη διαφορα και θα βγαλω την πετρα δεν καταλαβα ομως ποιοσ ειναι ο αβαταρ........??τι θα μποροθσα να βαλω στην μεση??τι ψαρια να βαλω??

φιλε μου βαγγελη το ενυδρειο εχει κανει μια τεραστια πορεια με πολλες ομορφες και πετυχημενες αλλαγες και παραμβασεις...προσωπικα επειδη παρακολουθω στενα την προοδο του ενυδρειου σου λογο της φιλιας μας τα φυτα σου εχουν ζωντανεψει και φοντωσει πολυ...η εικονα που βλεπω τωρα δεν με ικανοποιει πληρως συμφωνα με τισ προσδοκιες μου για τισ ικανοτητες σου..πιστευω οτ πρεπει να βαλεις πιο πολυ πρασινο στην πλατη του ενυδρειουσ και να κοιταξεις λιγο την θεση της πετρας σου...καλη προσπαθεια φιλε μου..συνεχισε ετσι και θα ερθω να το δω και απο κοντα...

:D

το πρωτο γνωρο κολπο ειναι μια μαεστρια που θα δειξει αν θα ωοηθησει η οχι ειναι σκονη 3 ταμπλετων εμποτισμενεσ με λιγο φλουρισ εξελ

elkaranasos μου προτεινε να βαλω ενα κοπαδακι των 5 τετρα νεον το οποιο μου αρεσει πολυ σαν ιδεα με καποιεσ red cherry τςρα ομως ειναι δυνατον στα λιτρα μου ???

το πρωτο γνωρο κολπο ειναι μια μαεστρια που θα δειξει αν θα ωοηθησει η οχι ειναι σκονη 3 ταμπλετων εμποτισμενεσ με λιγο φλουρισ εξελ

Τη ακριβως θες να κανεις και τη θα πετυχεις με αυτη την τακτικη;

Έγινε επεξεργασία - Rik

Με αυτο που εκανα ηθελα να πετυχω ταχυτερη αναπτυξη ,καλυτερα χρωματα και γενικωσ ποιο υγιη φυτα........

Παιδια θελω μου προτεινετε και ψαροσυνθεσεις ,γνωριζω οτι με περιοριζουν πολυ τα λιτρα μου αλλα,...

Χμμμ, και γιατι δεν εριχνες απλα flourih και excel;

Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειακι σου;

Παιδια θελω μου προτεινετε και ψαροσυνθεσεις ,γνωριζω οτι με περιοριζουν πολυ τα λιτρα μου αλλα,...

Κοιτα να δεις, προσωπικα σε αυτα τα λιτρα δεν μπορω να φανταστω κατι παραπανω απο μονομαχο, γαριδουλες, σαλιγκαρια.............

κοντα στα 2 χρονια αλλα συχνα πυκνα το αδειαζα εντελως και το καθαριζα αλλαζοντας υποστρωμα η βυθο και αλλαγεσ του σετ απ.... Γιατι ??? Εχθες πχ τοπ εβαψα το καθαρισα εβαλα το μανναντο ..........

καποιον μονομαχο οπως εχω και εγω στο 22λιτρο μου η 2,3 αρσενικα guppies αν και ειναι λιγα τα λιτρα σου αλλα δεν πιστευω να υπαρχει προβλημα εξαλου και εγω ειχα κανει το ιδιο!επισης μπορεισ να το κανεισ γαριδαδικο η 2 ,3 νεον(αν και πανε σε κοπαδια αλλα οκ)!αυτα !

μαλλον θα καταληξω στην λυση με τετρα νεον επειδη δημιουργουν απιστευτη αντιθεση χρωματων

λοιπον να πω αρχικα πως τα ψαρια περιμενω πως και πως να φυγουν .... δευτερον θα διορθωσω την υψομετρικη διαφορα και θα βγαλω την πετρα δεν καταλαβα ομως ποιοσ ειναι ο αβαταρ........??τι θα μποροθσα να βαλω στην μεση??τι ψαρια να βαλω??

Η φωτογραφία που έχεις στο προφίλ σου/ :)

κοντα στα 2 χρονια αλλα συχνα πυκνα το αδειαζα εντελως και το καθαριζα αλλαζοντας υποστρωμα η βυθο και αλλαγεσ του σετ απ.... Γιατι ??? Εχθες πχ τοπ εβαψα το καθαρισα εβαλα το μανναντο ..........

Δηλαδη το ολο στησιμο εν ολιγης εγινε εχθες με το υποστρωμα και τα φυτα;

ναι ρικ ουσιαστικα ναι τα φυτα τα ειχα αλλα χθεσ στηθηκαν ετσι....

Ωραια, τοτε εχεις την δυνατοτητα να το βελτιωσεις με τις προτασεις που σου εγιναν και αφησε τα φυτα να ριζωσουν καλα πρωτα και μετα απο ενα μηνα αρχιζεις με την λιπανση.

Για την ωρα μονο excel και τακτικες αλλαγες νερου γιατι και οι αλγες παραμονευουν μεχρι να παρουν μπρος για τα καλα τα φυτα σου.

αρα εγς να κανω αλλαγες ανα τρεισ μερες και να αλλαξω την ψαροσυνθεση??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...