Jump to content

Προβλημα Με Διαρροή

Recommended Posts

Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Το ενυδρείο μου μάρκας Aquael Econoline 80, διαστάσεων 80Χ35X40 (112lt), στο οποίο κατοικούν ένα χρυσόψαρο Comet και ένα Oranda Red Cap, λειτουργεί από τις 05/09 και από χθες παρουσίασε διαρροή με συνεχώς αυξανόμενη ποσότητα νερού.

Μέχρι και χθες δεν υπήρχε το παραμικρό. Για να προλάβω ερωτήσεις σας, δε φύτεψα, δεν πείραξα βυθό, δεν έχω υδρατμούς στο καπάκι και εντόπισα περίπου σε ποιο σημείο είναι η διαρροή.

Άδειασα 40lt και το πρόβλημα μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει λυθεί. Δοκίμασα να προσθέσω 10lt και είχα πάλι διαρροή. Τι συμβαίνει; Ράγισμα δε φαίνεται να είναι μιας και η μείωση της πίεσης (λόγω της αφαίρεσης νερού) φαίνεται να μειώνει το πρόβλημα, οπότε μάλλον κάτι σχετικό με τις κολλήσεις παίζει. Τι να κάνω;

Αυτή τη στιγμή είμαι με 40lt λιγότερα, δηλαδή καθαρά έχω καμιά 60αριά λίτρα στο ενυδρείο και τα ψάρια φαίνεται πως δεν έχουν ενοχληθεί καθόλου. Ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1. Υπάρχει περίπτωση να σπάσει εντελώς το ενυδρείο;

2. Δευτέρα εννοείται πάω για αντικατάσταση εντός εγγύησης (προς το παρόν δε βρίσκω την απόδειξη δυστυχώς), υπάρχει περίπτωση να αρνηθούν να μου το αντικαταστήσουν;

3. Τι πρέπει να κάνω για να μεταφέρω τα ψάρια μου στο νέο ενυδρείο; Νερό, χαλίκια, φίλτρα κλπ.κρατάω απ'το παλιό;

4. Θα είναι οκ τα ψαράκια μου ή θα χρειαστώ στρώσιμο από την αρχή;

Παρακαλώ βοηθείστε γιατί κοντεύω να εκραγώ!!

Έγινε επεξεργασία - ataktoulis

Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Το ενυδρείο μου μάρκας Aquael Econoline 80, διαστάσεων 80Χ35X40 (112lt), στο οποίο κατοικούν ένα χρυσόψαρο Comet και ένα Oranda Red Cap, λειτουργεί από τις 05/09 και από χθες παρουσίασε διαρροή με συνεχώς αυξανόμενη ποσότητα νερού.

Μέχρι και χθες δεν υπήρχε το παραμικρό. Για να προλάβω ερωτήσεις σας, δε φύτεψα, δεν πείραξα βυθό, δεν έχω υδρατμούς στο καπάκι και εντόπισα περίπου σε ποιο σημείο είναι η διαρροή.

Άδειασα 40lt και το πρόβλημα μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει λυθεί. Δοκίμασα να προσθέσω 10lt και είχα πάλι διαρροή. Τι συμβαίνει; Ράγισμα δε φαίνεται να είναι μιας και η μείωση της πίεσης (λόγω της αφαίρεσης νερού) φαίνεται να μειώνει το πρόβλημα, οπότε μάλλον κάτι σχετικό με τις κολλήσεις παίζει. Τι να κάνω;

Αυτή τη στιγμή είμαι με 40lt λιγότερα, δηλαδή καθαρά έχω καμιά 60αριά λίτρα στο ενυδρείο και τα ψάρια φαίνεται πως δεν έχουν ενοχληθεί καθόλου. Ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1. Υπάρχει περίπτωση να σπάσει εντελώς το ενυδρείο;

2. Δευτέρα εννοείται πάω για αντικατάσταση εντός εγγύησης (προς το παρόν δε βρίσκω την απόδειξη δυστυχώς), υπάρχει περίπτωση να αρνηθούν να μου το αντικαταστήσουν;

3. Τι πρέπει να κάνω για να μεταφέρω τα ψάρια μου στο νέο ενυδρείο; Νερό, χαλίκια, φίλτρα κλπ.κρατάω απ'το παλιό;

4. Θα είναι οκ τα ψαράκια μου ή θα χρειαστώ στρώσιμο από την αρχή;

Παρακαλώ βοηθείστε γιατί κοντεύω να εκραγώ!!

1) κανεις δεν μπορει να σου πει με σιγουρια για το εαν σταματησει εκει η διαρροή Η εαν προχωρηση περισσότερο

2) Ειναι στο χερι του καταστηματαρχη εαν δεχτει να στο αλλαξει χωρις την αποδειξη , εκτος και αν σε ξερει ( εισαι πελατης καιρο στο καταστηματα ) οποτε υπαρχει μια ''αλφα'' εμπιστοσύνη

3)μεταφερεις το φιλτρο απο το παλιο σου ενυδρειο , εαν δεν βγαινει το φιλτρο τοτε μεταφερεις μονο το βιολογικο υλικο που εχει μεσα στο φιλτρο στο φιλτρο που θα χρησιμοποιήσεις στο καινουργιο ενυδρειο . μπορεις να μεταφερεις και το νερο απο το παλιο ενυδρειο και να προσθεσεις οσο χρειαστει μετα . Χαλικια μιας και θα τα βγαλεις καντους ενα ξεπλυμα και μετα ξαναβαλτα στο καινουργιο ( μιας και το ενυδρειο δουλευει καιρο απο το 2009 ) πιστευω πως θα εκανε καλο ενα φρεσκαρισμα ...

4) μεταφεροντας το βιολογικο υλικο απο το παλιο σου φιλτρο και το νερο απο το παλιο σου φιλτρο , δεν θα εχουν καποιο προβλημα τα ψαρια σου και δεν μπαινεις παλι σε διαδικασια στρωσιματος

:bigemo_harabe_net-64:

Κάποιο κόλλημα στις γωνίες δεν έγινε καλά.

Αυτό το τζάμι θέλει ξεκόλλημα και κόλλημα ξανά από την αρχή.Αν στο αλλάξει με καινούργιο είναι το καλύτερο που μπορείς να πετύχεις.

Κάποιο κόλλημα στις γωνίες δεν έγινε καλά.

Αυτό το τζάμι θέλει ξεκόλλημα και κόλλημα ξανά από την αρχή.Αν στο αλλάξει με καινούργιο είναι το καλύτερο που μπορείς να πετύχεις.

ξεκολλημα

καθαρισμα καλο

και τελος

κολλημα απο καποιον που γνωριζει - εχει ξανακολλησει ενυδρειο

:bigemo_harabe_net-64:

Πάντως απαράδεκτο το μπόλεκ και λόλεκ...

Εργοστασιακά ενυδρεία απαγορεύεται να έχουν τέτοια προβλήματα.

Πάντως απαράδεκτο το μπόλεκ και λόλεκ...

Εργοστασιακά ενυδρεία απαγορεύεται να έχουν τέτοια προβλήματα.

παιζουν πολλα ρολο ....

ποσο καιρο ειναι κολλημενο το ενυδρειο , σε ποια θεση ειναι το ενυδρειο , πως δουλευει και φυσικα αστοχια υλικου οπου συμβαινει σε ολα τα εργοστασια οχι μονο στα ενυδρεια αλλα σε οτιδηποτε κυκλοφορει στην αγορα !!!

Εδω αμαξι περνεις με 30.000 και μπορει να σου βγαλει το παραμικρο .... :bigemo_harabe_net-86:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Το ενυδρείο τρέχει από 05/09/2012, όχι από τον 5ο του 2009, συγγνώμη για τη διατύπωση. Μακάρι ως αύριο να αντέξει και να μου το αντικαταστήσει κιόλας. Να αδειάσω ακόμη καμιά 10αριά λίτρα καλού κακού;

εαν βλεπεις οτι δεν χανει μεχρι εκει που το εχεις τωρα αστο

Οκ!! Βρήκα και την απόδειξη!!!!!! :-)

:bigemo_harabe_net-64: :bigemo_harabe_net-64:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...