sfedonas 13 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 13 Οκτωβρίου 2012 Προσπαθώντας να βρω το κατάλληλο skimmer διάβασα κάποια πράγματα και για το algea turf scrabber. Από αυτά που έχω διαβάσει βλέπω οτι το skimmer μαζί με τα επιζήμια τραβάει και πολλά θετικά πράγματα από το ενυδρείο. Πχ είδα να συζητάνε για χρήση σκιμερ μικρότερου βεληνεκούς απο τα λίτρα του ενυδρείου. Επίσης διάβασα ότι το σκιμερ βγάζει την "βρωμιά" πριν γίνει νιτρικά νιτρώδη κτλ.. ενώ το ΑΤS τραβάει την βρωμιά αφού έχει γίνει η μετατροπή σε νιτρικά νιτρώδη κτλ. Είναι και τα δύο ισάξια ? έχει δοκιμάσει κάποιος να το τεστάρει με μετρήσεις? Και από internet αν έχει βρει κάποιος κάποιο επιστημονικό άρθρο που να τεκμηριώνει ας το postarei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 14 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 14 Οκτωβρίου 2012 Ναι πρέπει να είμαστε το μόνο ενυδρειακό πόρταλ που έκανε μετάφραση.Βασικά με κάτι σαν το ATS πειραματίστηκα πριν χρόνια και δυστυχώς δεν κράτησα την πατέντα... Όλα τα θρεπτικά συστατικά εξαρτώνται απο το φόρτωμα ενός ενυδρείου και απο το τάισμα.Το σκίμμερ βγάζει και πρόσθετα αλλά και ιχνοστοιχεία.Πολλοί χομπίστες έχουν πειραματιστεί με αρκετά καλά αποτελέσματα. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=75666&st=20&p=668695entry668695 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemeas 15 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Κατασκεύασε ένα ATS και τρέξε το σύστημά σου μόνο με αυτό και ζωντανό βράχο. No skimming, no carbon. Nothing else at all. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfedonas 15 Οκτωβρίου 2012 Author #4 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Κατασκεύασε ένα ATS και τρέξε το σύστημά σου μόνο με αυτό και ζωντανό βράχο. No skimming, no carbon. Nothing else at all. Δεν νομίζω οτι 900 λίτρα full SPS με heavy feeding θα καλυφτεί απο μία τόσο αέρινη απάντηση... το έχεις δοκιμάσει ο ίδιος προσωπικά? ξέρεις κάποιον που να σου έχει αιτιολογήσει με μετρήσεις την άποψή του? Από ότι έχω διαβάσει μέχρι τώρα πιστεύω οτι ο συνδιασμός είναι το ιδανικότερο. Μυθοποίηση του Skimmer μόδα του ΑΤS. 100% ακόμα δεν έχω καταλήξει καπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 15 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 15 Οκτωβρίου 2012 εγω πιστευω πως καπου στη μεση ειναι η αληθεια.οχι υπερβολες δηλασδη,αλλα ουτε και θεοποιηση καποιας μεθοδου κοντρα στην αλλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfedonas 15 Οκτωβρίου 2012 Author #6 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Μήπως το skimmer όμως στο x3 τα πραγματικά λίτρα είναι επιζήμιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 15 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Μήπως το skimmer όμως στο x3 τα πραγματικά λίτρα είναι επιζήμιο? +1000 ειμαι σιγουρος γι'αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 15 Οκτωβρίου 2012 #8 Share 15 Οκτωβρίου 2012 πιθανως.ακομη ομως και οι γκουρου του χωρου δεν εχουν συμφωνησει οτι βλαπτει,τουλαχιστον σε τετοιο βαθμο που να ειναι ακαταλληλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfedonas 15 Οκτωβρίου 2012 Author #9 Share 15 Οκτωβρίου 2012 πιθανως.ακομη ομως και οι γκουρου του χωρου δεν εχουν συμφωνησει οτι βλαπτει,τουλαχιστον σε τετοιο βαθμο που να ειναι ακαταλληλο. να δώσεις όμως 500ευρώ για κάτι που ίσως είναι επιζήμιο μήπως είναι λίγο.... βλακεία? όπως το βλέπω θα προχωρήσω στην αγορά skimmer και για το ATS όταν υπάρχει χρόνος μπαίνει ένα DIY. 'Εχω καταλήξει στο ΑΤΙ powercone. To δίλημμα είναι να επιλέξω στα 900 μου λίτρα το μοντέλο για 700-1000 ή 1000-3000 λίτρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 15 Οκτωβρίου 2012 #10 Share 15 Οκτωβρίου 2012 μμμ.εξαιρετικη επιλογη.ακολουθησες τη συμβουλη μου. στην ουσια να ξερεις πως μονο η αντλια ειναι μεγαλυτερη στο μεγαλο απο οτι στο μικρο. εγω πηρα το 200 για 500 λιτρα ενυδρειο και τα σπαει. νομιζω πως στη θεση σου θα πηγαινα για το μεγαλο.μπορεις ανετα να το δουλευεις και πιο χαμηλα.εχεις τετοιο περιθωριο ρυθμισεων με τα ατι.το δικο μου εχει πχ μαξ 2000 λιτρα αερα.αν το παω κοντα στα 1800 μου πεταει το καπακι στα μουτρα!!!χεχεχε........το δουλευω καπου στα 1400-1500.αναλογα και εσυ θα παιζεις πιο χαλαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 15 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Στο 1ο δεν είσαι καν οριακά Sent from my iPhone Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 15 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 15 Οκτωβρίου 2012 μηπως να κανουμε τον τιτλο.....ΑΤΙ η σκιμμερ? χεχεχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim salt 17 Οκτωβρίου 2012 #13 Share 17 Οκτωβρίου 2012 μμμ.εξαιρετικη επιλογη.ακολουθησες τη συμβουλη μου. στην ουσια να ξερεις πως μονο η αντλια ειναι μεγαλυτερη στο μεγαλο απο οτι στο μικρο. εγω πηρα το 200 για 500 λιτρα ενυδρειο και τα σπαει. νομιζω πως στη θεση σου θα πηγαινα για το μεγαλο.μπορεις ανετα να το δουλευεις και πιο χαμηλα.εχεις τετοιο περιθωριο ρυθμισεων με τα ατι.το δικο μου εχει πχ μαξ 2000 λιτρα αερα.αν το παω κοντα στα 1800 μου πεταει το καπακι στα μουτρα!!!χεχεχε........το δουλευω καπου στα 1400-1500.αναλογα και εσυ θα παιζεις πιο χαλαρα. Kωστα συγνώμη για την παρέμβαση αλλά αν θα συνεχίζεις να το δουλεύεις to ATI έτσι χαμηλά θα καις ρεύμα τσάμπα και αποτέλεσμα 0 καλορίζικο καταρχήν και πίσω έχει ένα στροφείο open-close βγάζεις το καπάκι από πάνω τερματίζεις την αντλία και ρυθμίζεις από πίσω (open-close) η τελευταία μπουρμπουληθρα να σκάει στα 3/4 του κωνου... πρόσεχε όμως να μην έχεις ταΐσει η να έχεις αλλάξει νερό γιατί θα πάρεις λάθος ρυθμισεις για ότι διευκρίνηση θες πάρε με τηλ :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Οκτωβρίου 2012 #14 Share 17 Οκτωβρίου 2012 δωσε πιο αναλυτικες οδηγιες σε παρακαλω.οταν λες τερματιζω την αντλια,εννοεις χαμηλωνω τερμα την παροχη αερα? επισης οταν λες η τελευταια μπουρμπουληθρα στο κωνο,εννοεις στο σωμα του σκιμμερ και οχι πχ στον λαιμο του ποτηριου? την στροφιγγα παρολα οσα λεμε τωρα την ξεκιναω τερμα κλειστη και ανοιγω η το αναποδο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 17 Οκτωβρίου 2012 #15 Share 17 Οκτωβρίου 2012 να δώσεις όμως 500ευρώ για κάτι που ίσως είναι επιζήμιο μήπως είναι λίγο.... βλακεία? όπως το βλέπω θα προχωρήσω στην αγορά skimmer και για το ATS όταν υπάρχει χρόνος μπαίνει ένα DIY. 'Εχω καταλήξει στο ΑΤΙ powercone. To δίλημμα είναι να επιλέξω στα 900 μου λίτρα το μοντέλο για 700-1000 ή 1000-3000 λίτρα? Αν ξεχασουμε το χρηματικο ποσο που θα πρεπει να δωσεις , θα επελεγα καθαρα οσο ποιο μεγαλο μπορουσα.... Γιατι? 1) μπορεις να ταιζεις τα ψαρια σου πιο πολυ (ειτε flakes, pallets, κατεψυγμενες) 2) μπορεις να ταιζεις τα κοραλια σου πιο πολυ 3) μπορεις να κανεις ανετη χρηση αμινοξεων 4) μεγαλυτερο skimmer μεγαλυτερη οξυγωση (με οτι συνεπαγεται αυτο) 5) μεγαλυτερη αποβολη Νο3 - Po4 Y.Γ. φυσικα μπορειςνα παρεις και μικροτερο και να κανεις αλλα τεχνασματα για να αποβαλεις αυτα που θες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudds 15 Μαρτίου 2013 #16 Share 15 Μαρτίου 2013 Απο την εμπειρία σας με τα συγκεριμμένα σκίμερ, για ~650λτ DT+sub καθαρά, με την υπόθεση οτι θα γεμίσει και θα πέφτει τάισμα, ποιο απο τα 2 θα προτείνατε το 200is (500-1000λτ) ή το 250is (1000-2000λτ); Εφόσων η εισαγωγή αέρα και στα 2 ξεκινάει απο τα 1.000λτ/ω έως 2.000 και 3.000 αντίστοιχα, κάνω την υπόθεση οτι και στα π.χ. 1600λτ/ω το 250is δεν θα έχει θέμα underskimming (λόγω μεγαλύτερων διαστάσεων vs 200is), σωστά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudds 16 Μαρτίου 2013 #17 Share 16 Μαρτίου 2013 Κανένας ΑΤΙανος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 17 Μαρτίου 2013 #18 Share 17 Μαρτίου 2013 καλησπερα φιλε hudds Δεν εχω ati αλλα εαν καταλαβα σωστα την ερωτηση σου,θεωρω πως δεν θα εχει προβλημα με underskimming. Εαν υπηρχε τετοιο θεμα λογικα δεν θα εβαζαν αντλια που να μπορει να δουλεψει ακομα και στα 1000λ/ω,θα εβαζαν απο 2000λ/ω και πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudds 17 Μαρτίου 2013 #19 Share 17 Μαρτίου 2013 Ευχαριστώ mad23! Ναι αυτο με προβληματίζει, μήπως υπολειτουργεί το 250 με λίγα L/H και δεν σκιμάρει σωστά. Συμμερίζομαι τη λογική σου, αλλα μήπως στην πράξη δεν δουλεύει; Για αυτο ρωτούσα τους κατόχους αν μπορούσαν να μοιραστούν την εμπειρία τους. Απο την άλλη βέβαια πιστεύω (θεωρητικά πάντα) ότι καλύτερα να δουλεύει πιο χαλαρά η αντλία παρά στα όριά της. Είδομεν μιας και λεω να καταλήξω στο 250. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 17 Μαρτίου 2013 #20 Share 17 Μαρτίου 2013 καλυτερα φιλε hudds! προτιμοτερο να πηγαινεις σε μεγαλυτερο σκιμμερ παρα σε ενα οριακο παντως εχεις κανει πολυ καλη επιλογη σε εταιρια. το εχω δει να δουλευει σε ενυδρεια 2 πολυ καλων φιλων και κανει φοβερη δουλεια. το 250αρι θα το βαλεις στο 90λιτρο που βλεπω στις πληροφοριες σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudds 17 Μαρτίου 2013 #21 Share 17 Μαρτίου 2013 Για το ATI ρωτάω για ενυδρειο περίπου 650λτ καθαρά, όταν το 200 το προτείνουν για ενυδρειο 500-1000λτ και το 250 για ενυδρειο1000-2000λτ. Στο 90αρι έχω mce300 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος