Jump to content

Skimmer Για 900 Λίτρα Reef

sfedonas

Recommended Posts

Καλησπέρα, Τι θα προτείνατε για αυτά τα λίτρα? Κάτι αξιόπιστο. Και θα προτιμούσα να πεί την γνώμη του όποιος έχει "δουλέψει" την πρόταση του.

Ατι powercone250.τρελλος αερας,πολλαπλες ρυθμισεις,γιαυτο που παιρνεις ιδιαιτερα καλη τιμη.εγω δουλευω το 200 και ειμαι κατι παραπανω απο ευχαριστημενος με αυτο το θηριακι.

Δουλευω το Reef Octopus ps2000 στα λιτρα μου (650+sump) και θεωρω οτι αντεχει μεχρι 900-1000 λιτρα ανετα....

Φυσικα υπαρχουν και καλυτερα αλλα ειναι και θεμα χρηματων τι θες να δωσεις...

τα χρήματα είναι σχετικό. προτιμώ να δώσω 10 ευρώ για κάτι που θα είμαι ευχαριστημένος παρά 7 για μια μετριότητα που στην διάρκεια του χρόνου θα με αναγκάσει να δώσω ξανά τα 10. Δεν ψάχνω το υπερskimmer κάτι που να κάνει την δουλεία του θέλω με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Τα παραπάνω πιστεύεται θα με καλύψουν? Για τα 1000 λίτρα υπάρχει κάτι άλλο με value for money ?

αν επιλεξεις τα ''χταποδια'' του vrilo,reef octopus xp3000 αυτο θα σου προτεινα εγω.

οπως και να εχει υπαρχουν καποια μοντελα και σε atb,οπως και σε αλλες μαρκες.

γενικως η νεα τεχνολογια στα σκιμμερ ζηταει μεγαλα νουμερα παροχης αερα.εκει ειναι το ζητουμενο πλεον και βεβαια κωνικο σχημα στο σωμα του σκιμμερ.

απο την πολυμηνη ερευνα αγορας που εκανα για μενα,ειχα καταληξει στα 2 σκιμμερ που σου εγραψα.σαφως και τα χρηματα επαιξαν πρωταρχικο ρολο στην επιλογη μου,οπως και η προελευση του προιοντος.

θα σου ελεγα να εστιασεις περισσοτερο στις 2 επιλογες που σου λεω.

ati powercone 250is

reef octopus xp3000.κανε και τη δικη σου ερευνα στο ιντερνετ συμφωνα με τα δικα σου θελω.

Εγώ θα διάλεγα πάντως κάτι που να είναι εύκολο στις ρυθμίσεις και να μην χρειάζεται να κάνω βουτιά στο σάμπ για να φτάσω τις βαλβίδες...Έχεις 100άδες επιλογές.

ενοώ πιο μοντέλο από τα προαναφερθέντα .....

αυτή την στιγμή έχω το 9010 το Tunze στα 500 λίτρα και δεν μπορώ να πω οτι είμαι ιδιέτερα ικανοποιημένος καθώς δεν βγάζει λάσπη αλλά νεροζούμι.

φιλε μου μαλλον πρεπει να ρωτησεις τον φιλο θωμα(ttarkin) που ειχε ακριβως το ιδιο ''σκιμμερ'' με το δικο σου και προσφατα αποκτησε το ατι 200.....

Φίλε μου δυστυχως τα tunze ΔΕΝ εχουν skimmer. Όπως το είπες και εσυ ο ίδιος. Νεροζούμι. Ακόμα και τα κινέζικα βγάζουν καλύτερο αφρό.

Εγώ είχα το tunze 9011 και προσφατα πήρα το ΑΤΙ 200ι. ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Το skimmer είναι απίστευτο.

Όταν έκανα την έρευνα αγοράς ήμουν αναμεσα στο Reef Octopus ps2000 και στο NYOS 160 (μεταχειρισμένο από χομπιστα σε άριστη κατασταση και με extra αντλία). Πάνω κάτω στις ίδιες τιμές. Και τα 2 πολύ καλά skimmer. Είμουν έτοιμος να πάρω το NYOS λόγω του ότι είναι δοκιμασμένο από χομπιστες (βλεπε nervas) που λενε τα καλύτερα λόγια, αλλά και λόγω θορυβου - είναι ποιο αθορυβο από τα χταποδια.(Βέβαια οι κακιές οι γλώσσες λένε ότι τα NYOS έχουν κάποια προβλήματα με τις αντλίες τους).Το ΑΤΙ το κρυφοκοιτουσα αλλά είχε σημαντική διαφορά στην τιμή. Ευτυχώς εκείνη την εποχη το είχε προσφορα ο Petcumulus (να ειναι καλά τα παιδια για την εξυπηρετηση που μου έκαναν) και εβγαινε περιπου μια η αλλη με τα άλλα 2 skimmer που σου είπα. Και το πηρα. Δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. Σχεδόν αθόρυβο. Τρελός αέρας και απίστευτη μπίχλα. Το κακό είναι ότι δεν είναι πολύ δοκιμασμένα. Το μέλλον θα δείξει εαν η επιλογη μου ηταν σωστή αλλά αυτη τη στιγμή ειναι η καλυτερη αγορά που εχω κανει τα τελευταια 5 χρονια που ασχολούμαι με το χομπι. Απλά θα σου πω ότι υπαρχουν στιγμές που ανοιγω το ντουλαπι και καθομαι και χαζεύω το skimmer και οχι το ενυδρείο...

Τώρα εαν δεν εχεις θεμα χρηματων και μπορεις να παρεις το ΑΤΙ 250i στο συνιστώ με τα χίλια(προσοχή να είναι η βελτιωμένη έκδοση i),,,,,μετα θα σου προτεινα τα χταπόδια εαν δεν εχεις θεμα θορυβου, και μετά τα NYOS.

Η επιλογη είναι δική σου.

Έγινε επεξεργασία - ttarkin

η έκδοση χωρίς την βελτίωση μάπα? καμιά γνώμη για το ATB που πρότεινε ο φίλος?

Έγινε επεξεργασία - sfedonas

Κάπου είχα διαβάσει (νομίζω στο reef central) ότι η μή βελτιωμένη έκδοση είχε πρόβλημα στην αντλία.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...