Jump to content

Βοηθεια Με Ανουμπιες

panagiotis1

Recommended Posts

γεια σας εχω 6 ανουμπιες μεσα στο ενυδρειο εδω και 3 εβδομαδες,το προβλημα μου ειναι οτι να φυλα τουσ κοιτιυν προσ τα κατω εχουν κανει κοιλια προς τα κατω κ ενα 2 φυλα εχουν ψιλο κιτρινισει, ο φωτισμος ειναι οκ μιας και παλιοτερα ειχα ανουμπιεσ και ειχαν τεραστια αναπτυξη,τωρα δεν ξρερω τι εγινε....εδωσα ταμπλετεσ διοξιδειου 4 ημερες αλλα τιποτα,εδωσα υγρο λιπασμα για πιθανη χλωροση αλλα παλι τιποτα,β ο η θ ε ι α!

καλημερα!για το κιτρινισμα των φυλλων μπορει να φτεει η ελυψη σιδιρου.το υποστρομα σου ποσο καιρο το εχεις;Πες μας και τις ρουτινες σου;

ο υποστρομα το εχω 2 εβδομαδες τισ ανουμπιεσ πανω σε ξυλα,1 φορα την εβδομαδα αλαγη νερου,2 φορες την εβδομαδα καθαρισμα φιλτρου,7 ωρες φως την ημερα,τροπικαλ φερο ακτιβ 10 μλ καθε 14 ημερες,αυτεσ ειναι οι ρουτινεσ

το φυλτρο μην το καθαριζεις τοσο συχνα (2 φορες την εβδομαδα)γιατη ετσι χανεις πολυτημα συστατικα-βακτηρια και για τα ψαρια και τα φυτα.Ειναι σαν να βαζεις λυπασμα και αμεσος μετα να αλλαζεις το νερο.

Οι ωρες σου ειναι καλες αλλα 1-2 ακομα δεν θα σε πειραζε.

Το λυπασμα σου δεν το γνωριζω.Σιγουρα γραφει τοση δοσολογια και τοση μεγαλη διαφορα ημερων;Τα περισσοτερα λυπασματα τα χρησιμοπηεις περιπου 1-2 φορες την εβδομαδα.

Οσο για το κιτρινησμα μαλλον φτεει η ελειψη σιδιρου αλλα και μια φωτο αν μπορουσες θα ηταν οτι πρεπει.

και κατι ακομα ποσα watt λαμπα εχεις;

λαμπες εχω 2 18 ςατ αλλα παλιοτερα οι ανουμπιες μου που ειχα ειχαν γινει τερατα κ ηταν αψογεσ με τον ιδιο φωτισμο....,με την ελληψη σιδηρου τι μπορω να κανω?ενα φυλλο εχει κανει γυρο γυρο μερικη αποσυνθεση 2 αλλα εγιναν πρασινο αοιχτο κ 1 φυυλο εχει 3-4 τρυπιτσεσ ψιλεσ...

Εαν τα λιτρα σου ειναι 120l εχεις λιγο φωτησμο θα επρεπε τουλαχιστων να εχεις κοντα στα 60watt.

Οσο για τα φυτα σου εχουν καταναλωσει ολες τις θρεπτικες ουσιες απο το υποστρωμα(αφου δεν ειχαν επαρκει φωτησμο) και τωρα θα αρχισου να αποσυντηθετε.

Μπορεις να προμηθευτεις σιδηρο καλιο και ενα γενικο λυπασμα απο petshop και να λυπαινεις τακτικα την εβδομαδα.

Αλλα για αρχη βαλε μεγαλυτερο φωτησμο.

Οσο για τα φυτα σου εχουν καταναλωσει ολες τις θρεπτικες ουσιες απο το υποστρωμα(αφου δεν ειχαν επαρκει φωτησμο) και τωρα θα αρχισου να αποσυντηθετε.

αγαπητε μου φιλε εαν δεν ειμαστε 100% γιαυτο που γραφουμε καλυτερα να μην ποσταρουμε με λαθη.

τι σχεση εχει η λιπανση της ανουμπιας με το υποστρωμα μπορεις να μου πεις?και συγκεκριμενα για το πως λαμβανει τη λιπανση η ανουμπια.....

σορρι αν καταλαβα λαθος αλλα φυτεμενη την εχει νομιζω.και βασικα τα λαθοι ειναι για τους ανθρωπουςπου ακριβως εκανα λαθος.

η ανουμπια χρειαζεται λιπανση στην στηλη του νερου.δεν φυτευεται γιατι χαλανε οι ριζες της.δεν υπαρχει πιο σκληρο φυτο απο συνθηκες φωτισμου-λιπανσης-νερου και θερμοκρασιας.

λιγο καλλιο και που και που λιγο σιδηρο αρκουν.κλαδεμα οποτε μπορουμε για να την δυναμωνουμε.τιποτε αλλο.

φιλοι μου οι ανουμπιεσ ειναι πανω σε ξυλα,ο φωτισμος ειναι επαρκει μιας και παλιωτερα ειχα ξανα ανουμπιεσ κ τισ ειχα κανει τερατα...30 εκατοστα....,αν φταιει ο σιδηροσ και το καλιο απο που θα τα παρω αυτα??

Θα μπορουσες να παρεις το iron για σιδιρο και το pottasioum για καλλιο.Πολυ καλα λυπασματα ειναι τις ετεριας seachem.σιδιρο θα σου προτινα να εβαζες μερα παρα μερα περιπου 3 ml και pottasioum 2 φορες την εβδομαδα απο 5,5 ml.

Τωρα ολα αυτα θα τα γραψω με καθε επιφυλαξει...κλαδεψε τα φυλλα με τις τρυπες και στα λιπασματα εαν δεν εχεις αλλα φυτα διαβασε τι λενε οι οδηγιες και ριχνε το 1/3 τις ποσοτητας που λενε γιατι αναφεροντε(στις περισσοτερες εταιριες)σε φουλ φυτεμενα ενυδρεια...αμα ειναι μικρες οι ανουμπιες ασε τα φυλλα λιγες βδομαδες ακομα και δες πως θα πανε ανα δεν πανε καλα κλαδεψετα να δυναμοσουν,επισης οι ανουμπιες ειναι φυτα που προτιμανε και λιγο την σκια,οποτε αμα δεις οτι παρολα αυτα ακουμα κριτρινιζουν τα φυλλα της βαλτες σε ενα μερος λιγο πιο σκιερο....αμα κανω λαθος καποιος παλιος ας με ραπισει....

ok εχω μια απορια θα περιμενω λιγο ακομα αλλα το σιδηρο και το καλιο που το βρισκω?

Σε pet shop υπαρχουν σκευασματα σιδηρου και καλιου για φυτα ενυδρειου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...