Giannakis27 12 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Πρωτον θα θελα να μου πειτε αν ειναι καλο το προγραμμα διατροφης των ψαριων και στα 2 ενυδρεια... Δευτερα: Πρωι-Απλη τροφη σε flakes Δραδυ-Μισος κυβος(για τα 2 ενυδρεια) κατεψυγμενα bloodworms Τριτη: Πρωι-Απλη τροφη σε flakes Δραδυ-Μισος κυβος(για τα 2 ενυδρεια) κατεψυγμενα brine shrimps Τεταρτη: Πρωι-Μιξ τροφη flakes και αποξηραμενα bloodwoms Δραδυ-Μισος κυβος(για τα 2 ενυδρεια) κατεψυγμενα bloodworms Πεμπτη: Πρωι-Απλη τροφη σε flakes Δραδυ-Μισος κυβος(για τα 2 ενυδρεια) κατεψυγμενα brine shrimps Παρασκευη: Πρωι-Απλη τροφη σε flakes Δραδυ-Μισος κυβος(για τα 2 ενυδρεια) κατεψυγμενα bloodworms Σαββατο: Πρωι-Απλη τροφη σε flakes(μικρη δοση) Δραδυ-Αποξηραμενα bloodworms(μικρη δοση) Κυριακη: Πρωι-Απλη τροφη σε flakes(μικρη δοση) Δραδυ-Αποξηραμενα bloodworms(μικρη δοση) Οι κατεψυγμενες που χρησιμοποιηω ειναι της εταιριας zooschatz(bloodworms) και της gamma blister(προσφατα την πηρα και μου φανηκε καλη brineshrimp κι εχει και σκορδο μεσα)...Σκεφτομαι να προσθεσω ακομα μια κατεψυγμενη με διαφορα εντομα μεσα και φυσικα σκεφτομαι να προσθεσω καθαρη σπιρουλινα για τα παμφαγα ψαρια μου και θα την χρησιμοποιω το Σ/Κ...Τι λετε? Επισης προσεξα μια κατεψυγμενη που εγραφε πανω mysis αν το γραφω καλα..Τι ειναι? Να προσθεσω οτι κανω καλες αλλαγες με την υπερβολικη χρηση κατεψυγμενων και ταυτοχρονα παρατηρησα πολλες αλλαγες στην συμπεριφορα των ψαριων μου. Δευτερον εχω ενα φιλτρο εσωτερικο eheim στο 80λιτρο(καπου στα 4-5 χρονια πρεπει αν το εχω)και τελευταια παρατηρω οτι χανει την αποδοτικοτητα οποτε σε 1-1,5 μηνα θα προχωρησω σε αγορα καινουργιου και φυσικα οχι εξωτερικου ....Εκει που κοιταζα για εσωτερικα παρατηρησα και κρεμαστα φιλτρα σε καλη τιμη και θα θελα την γνωμη σας για αυτα τα φιλτρα....Παντως ειδα της Aquael Versamax 2(800λιτρα την ωρα) τι λετε?Το παλιο ισως χρησιμοποιηθει ως βιολογικο φιλτρο... Και τριτον στο χαλικι εχω χωσει λιγα μακαρονια για την βιολογια...Σωστο ή λαθος? Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 12 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 12 Οκτωβρίου 2012 καλημέρα για το ταισμα ας σου πούνε οι έμπειροι για το φιλτρο το κρέμαστο της εν λόγω εταιρείας το έχω και εγω σε ενα 80λιτρο μου και δουλεύει ρολόι! το έχω περίπου 9 μήνες και δεν έχω εώς τωρα κανένα θέμα και μεσα του έχω σφουγγάρι απο τι μια πλευρά και απο την άλλη βιολογικό υλικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 12 Οκτωβρίου 2012 Author #3 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Ωραια μαλλον θα το παρω κι εγω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 12 Οκτωβρίου 2012 Author #4 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Παιδια καποιος για την διατροφη αν κανω κατι λαθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 12 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 12 Οκτωβρίου 2012 (edited) Μια ερωτηση εχω...λες ταιζεις πρωι-βραδυ....τι φωτοπεριοδο εχεις στο ενυδρειο σου? Έγινε επεξεργασία 12 Οκτωβρίου 2012 - lamb-angelo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 12 Οκτωβρίου 2012 Author #6 Share 12 Οκτωβρίου 2012 6 το απογευμα με 12-1 τα μεσανυχτα...Το πρωι ειναι παρα πολυ φωτεινο το δωματιο και δεν αναβω την λαμπα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 12 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Απλα κατα τη δικη μου αποψη καλο θα ειναι να ταιζεις τις ωρες που ειναι αναμενα τα φωτα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 12 Οκτωβρίου 2012 Author #8 Share 12 Οκτωβρίου 2012 (edited) Βασικα τοσο καιρο τετοιες ωρες το ταιζω (πρωι-βραδυ) και δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα Έγινε επεξεργασία 12 Οκτωβρίου 2012 - Giannakis27 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 12 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 12 Οκτωβρίου 2012 αν θελεις πες μας λιγο τι ψαρια εχεις και τι διαφορες παρατηρησες στη συμπεριφορα τους που λες στο πρωτο ποστ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 12 Οκτωβρίου 2012 #10 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Πες μιας για τί ψαράκια προκειται για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στο θέμα της διατροφής Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 12 Οκτωβρίου 2012 Author #11 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Βασικα μην νομιζετε οτι δεν ξερω τι τρωει το καθε ειδος διοτι τα εχω μελετησει πολυ τα περισσοτερα...Απλως ζητησα συμβουλες για προσθηκη νεων τροφων....Επισης δεν ειναι η τελικη ψαροσυνθεση που εχω και την δορθωνω με αργους ρυθμους και φυσικα εχει βδομαδες που τηρω αυτο το προγραμμα μονο που χρησιμοποιουσα 2 φορες την εβδομαδα κατεψυγμενη bloodworm παλιοτερα....Η τελικη ψαροσνθεση θα ειναι σιγουρα 8-10 emperor tetra,1 ζευγαρι απιστο και kuhliloach ή κατι αλλο (δεν ξερω τι) Τα ψαρια που εχω τωρα ειναι : 4 emperor tetra οταν τα πηρα πριν δυο βδομαδες ειχαν απλα χρωματα και τωρα βλεπω τα αρσενικα με ζωηρο μαυρη και μωβ γραμμη,συνεχως τα αρσενικα προσελκυουν τα θυληκα προς την ανουμπια για τρελιτσες και τα λοιπα και απο ζωηραδα ολα ειναι σουπερ 1 garra rufa που το εχω απο ιουνιο αν θυμαμαι καλα και ειχε κανονικη αναπτυξη με flakes και οταν χρησιμοποιησα κατεψυγμενη η αναπτυξη του πηρε την ανηφορα,μεσα σε 1,5 μηνα απο 5 εκ πηγε 9-10 εκ. 3 απιστο καμια σχεση οπως ηταν πριν 3 βδομαδες που τα αγορασα ,χρωματα,ζωηραδα και κινηση σε ολα τα επιπεδα του ενυδρειου.. 1 blue gourami που τωρα εφτασε σε τελικο μεγεθος απο 4-5 εκ που ηταν τον Απριλη και τα λοιπα και φυσικα 2-3 αλλα ειδη που θα φυγουν συντομα...Και συμπερανα οτι με βοηθησαν πολυ οι εβδομαδιαιες αλλαγες που τηρω παντα,καλος καθαρισμος φιλτρων και καλης ποιοτητας τροφων.... Και σκεφτομαι νεες τροφες οπως αυτα που ειπα στο πρωτο ποστ για να τα κακομαθω λιγο περισσοτερο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 12 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Αν θες προσθεσε σπιρουλίνα αλλά όχι παραπάνω απο 2-3 φορές την εβδομάδα. Μπορείς επίσης να αντικαταστήσεις τα flakes με τροφές σε granules, διαλύονται πιο δύσκολα και βυθίζονται πιο εύκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 12 Οκτωβρίου 2012 Author #13 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Επισης η κατεψυγμενη mysis τι ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
irinichan 17 Οκτωβρίου 2012 #14 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Η mysis ειναι μικρό είδος γαρίδας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 17 Οκτωβρίου 2012 Author #15 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Η mysis ειναι μικρό είδος γαρίδας. Να προσθεσω κι τετοιο στην λιστα μου??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
irinichan 18 Οκτωβρίου 2012 #16 Share 18 Οκτωβρίου 2012 Άμα το έχεις βάλτο, νόστιμο είναι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος