Jump to content

Φυτα Απο Τις Λιμνες Της Αφρικης

Δίας

Recommended Posts

Εγώ έχω ένα γνωστό, που τα βιοτοπικά ενυδρεία τα ονόμαζε βιοουτοπικά ενυδρεία. Κλίνω προς την άποψη του και θεωρώ πως δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουμε έστω και ένα μικρό τμήμα ενος βιότοπου σε 5 τζάμια. Άλλωστε ο χαρακτηρισμός αυτός μάλλον περισσότερο εμάς χαροποιεί παρά τα ψάρια μας... :)

συγνώμη για το off topic

Αγαπητέ Θεόδωρε κάποτε τα λεγόμενα off topic έχουν την αξία τους,ωστόσο προσομείωση βιοτόπου γίνεται όσο είναι δυνατό επαναλαμβάνω όσο είναι δυνατό , εξάλλου πριν λίγες μέρες είχαμε τον 1ο διεθνή διαγωνισμό βιοτοπικού ενυδρείου που είχα την χαρά και την τιμή να λάβω μέρος και πίστεψε με παρότι θεωρητικά μπορεί να θεωρείται εύκολο πρακτικά είναι φοβερά δύσκολο και δεν συγχωρούνται λάθη γιατί παίζουμε με τις λεπτομέρειες και εκεί βρίσκεται η πρόκληση στο να στήσει κάποιος ενα βιοτοπικό ενυδρείο ,έχει εξαιρετικό εναδιαφέρον.

Και εγώ είμαι τώρα off topic ,είδες τι γίνεται ;; :D :D

οποτε διορθωνω το πρoφιλ της βαλισνερια:

VALLISNERIA SP.: ενα φυτο το οποιο προτεινεται να μπαινει στο πισω μερος του ενυδρειου λογο του μεγαλου υψους του. οι απαιτησεις του σε φωτισμο ειναι ελαχιστες και αναπτύσσεται τάχιστα με "δρομεις"!

η ανθεκτικότητα του στα σκληρα νερα, σε συνδιασμο με την ανθεκτικοτητα του στην "κακια" συνηθεια των κιχλιδων να σκαβουν, το κανει ενα απο τα καταλληλότερα φυτα για ενα αφρικανικο ενυδρειο! να αναφερουμε οτι απ'ολα τα ειδη μονο η vallisneria spiralis συνανταται στις λιμνες της αφρικης, παρ' ολα αυτα η πραξη εχει δειξει οτι ολα τα φυτα του ειδους μπορουν να μπουν σε ενα αφρικανικο ενυδρειο λογο των κοινων τους χαρακτηριστικών.

vallisneria%20spiralis.jpg

Έγινε επεξεργασία - adlib

Για πάμε παλικάρια μου…. Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον για να το προχωραμε σιγά σιγά!

• 2 weeks later...

Για πάμε παλικάρια μου…. Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον για να το προχωραμε σιγά σιγά!

φετα φετα; :)

μπας και ενεργοποιηθεί και κανενας αλλος!!! :D

Ceratophyllum demersum: ​ενα φυτο το οποιο συναντάται παγκοσμίως και η αφρικη δεν θα μπορουσε να αποτελει εξαίρεση! γνωστο για την ιδιότητα του να απορροφά νιτρικα το κανει ενα απο τα πιο δημοφιλή ενυδρεικα φυτα! μπορει να φυτευτει, να μπλεχτει σε κορμους ή πετρες, αλλα και απλα να επιπλέει!! οι απαιτησεις του ειναι ελαχιστες και πολλαπλασιάζει το μηκος του ταχυτατα!

ειναι μαλιστα ενα απο τα λιγοστα φυτα των λιμνών της αφρικης αν και οι αφρικανοφιλοι δεν συνηθίζουν να το χρησιμοποιούν! ο λογος ειναι το μαλακο "σωμα" του φυτου σε αντιθεση με το εκρηκτικό "ταπεραμεντο" των αφρικανικων λιμνίσιων κιχλίδων! παρ' ολα αυτα παιζει πολυ ρολο και ο χαρακτήρας της καθε κιχλιδας ξεχωριστα! σε ενα ενυδρειο με αφρικανικα ποταμισια ψαρια το πιο πιθανο ειναι να εχει περισσοτερη τυχη!

068-Ceratophyllum%20demersum.jpg

Έγινε επεξεργασία - adlib

Bolbitis heudelotii(african water fern): ενα ευκολο στην διατήρηση του φυτο, που προερχεται απο τα ποταμια της αφρικης! τα φυλλα του ειναι πρασινα και διαφανα και η αναπτηξη του σχετικα αργη!

αν αποφασισουμε να το φυτεψουμε, ο κορμος του θα πρεπει να μεινει εκτος υποστρωματος και να φυτευτουν μονο οι ριζες! η καλυτερη θεση στο ενυδρειο θα ηταν δεμενο πανω σε μια πετρα ή κορμο!

kongovaren_bolbitis_heudelotii.gif?language=en

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...