Jump to content

Τι Θα Χρειαστω?

dexter1810

Recommended Posts

καλησπερα παιδια.

ενδιαφερομαι να ξεκινησω το στησιμο ενος nano reef 30l(Οχι παραπανω).Δεν εχω μεγαλη εμπειρια απο ενυδρεια αλμυρου,ξερω λιγα πραγματα.εχω χελωνες,αλλα αυτες θελουν πολυ λιγοτερα,

αυτο που θελω να ρωτησω ειναι τι θα χρειαστω για το στησιμο ενος τετοιου ενυδρειου και ποσο θα μου στοιχισει?

Υ.Γ θα με ενδιεφερε να ειχε μεσα 4-5 μικρου μεγεθους ψαρια και ισως ενα ή 2 ευκολα κοραλια.

ξερω οτι με τις αλλαγες του νερου,θα αλλαζει και η βιολογια του πολυ ευκολα λογω του μικρου μεγεθους,οποτε για αυτο λεω ''ευκολα'' κοραλια.

ευχαριστω

Έγινε επεξεργασία - dexter1810

σε 30 λιτρα,αντε καμμια γαριδουλα και κανα σαλιγκαρι.οχι ψαρι σε τοσα λιγα λιτρα.και μερικα μανιταρακια.

αντε και κανα ζωανθους

αντε και βαρια βαρια ( μετα απο καιρο ) !!!! καμια μινι καρπετ ( ξαναλεω ... μετα απο καιρο )

θεωρω οτι στα 30 λιτρα μπορει να βαλει καποιο goby, η κανα Nemateleotris decora, η κανα Pictichromis paccagnellae..

μπορεις ευκολα 2 ocellaris amphiprion 1 goby,1 cleaner φραγκ απο ζοανθους μανιταρια ricordeas nasrious ...και παρακολουθηση και μετρησεις

2εως 3 κιλα αραγωνιτη 2 -3 κιλα βραχο ενα μικρο φιλτρο για ανθρακα αντιφωσφωρο, εναν κυκλοφορητη και απο φως ασπρο και μπλε η λεντοταινειες και εισαι οκ.

Και κανενα σοχαλ μικρο!Πιστευω πως σε παιρνει για τα λιτρα σου! :lol: :lol: :lol: Πλακα σου κανω βεβαια!Αυτο ομως που εχω να πω ειναι πως τοσα λιγα λιτρα θελουν πολυ εμπειρια.Καλη συνεχεια :bigemo_harabe_net-145:

Εξοπλισμός

Σε 30 λίτρα 2-3 κιλά βράχο 2-3 κιλά αραγωνίτη,ένα μικρό φίλτρο για άνθρακα/αντιφώσφορο+θερμοστάτη...και κάτι καλό για φωτισμό.Ένας φίλος αγόρασε πρόσφατα μια καλή λάμπα Led που βγάζει 27Watt και φοβερό φάσμα 6Royal Blue+3Cool White.Toυ βγήκε περίπου 100ευρώ αλλά είναι κουτί για αυτά τα λίτρα και σίγουρα θα δείχνει πολύ πιο όμορφα τα πολύχρωμα κοράλλια.Σε φίλτρανση θα βασιστείς σε ζωντανό βράχο και στις συχνές αλλαγές νερού 10-20% την εβδομάδα ίσως και πιο συχνά.

Αντίστροφη όσμωση και αυτόματη αναπλήρωση νερού θα καταλάβεις και μόνος σου κάποια στιγμή οτι είναι απαραίτητα.

Livestock

Εγώ θα έβαζα μια γαρίδα Cleaner και 1-2 ερημίτες ή ένα κάβουρα.

Τα nemateleotris Magnifica&Decora είναι γνωστά... για τα άλματα τους εκτός ενυδρείου..To Pictichromis Paccagnellae είναι γνωστό παλιόψαρο που δεν αφήνει τίποτα στην ησυχία του.Ίσως θα μπορούσες να βάλεις ένα μικρό κλόουν μέχρι να μεγαλώσει αλλά όλα αυτά είναι ψάρια θέλουν τουλάχιστον 100λιτρα αν θέλεις να τα δείς σε φουλ ανάπτυξη.

Κοράλλια τώρα έχεις πολλές επιλογές. Από μανιτάρια που είναι εύκολα,ζοάνθους ρικορδέες και 1-2 μικρά LPS.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...