adlib 7 Νοεμβρίου 2012 #51 Share 7 Νοεμβρίου 2012 καστορα δεν καταλαβα φιλε.. καλυτερα η στερια να γινει μεσα στο ενυδρειο και οχι εξω απο αυτο? για το αν πρεπει να δωσει πλατος ή υψος δεν το γνωριζω καλυτερα απο εσας για αυτο δεν ειπα κατι συγκεκριμενο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 7 Νοεμβρίου 2012 #52 Share 7 Νοεμβρίου 2012 Στάθη την στεριά μπορεί να την κάνει όπου θέλει! Απλά αν δεν έχει καπάκι καλό είναι να αφήσει περισσότερο αέρα στο τζάμι γιατί σε εμένα που είναι περίπου 5 εκατοστά από το τέλος του τζαμιού η στάθμη τις έχω πιάσει πολλές φορές να προσπαθούν να κρεμαστούν και πολύ φοβάμαι ότι με τους ρυθμούς που μεγαλώνει πολύ γρήγορα θα τα καταφέρει! Τώρα για το μήκος- πλάτος vs ύψος και εγώ μεταφέρω την δική μου αντίληψη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 7 Νοεμβρίου 2012 Author #53 Share 7 Νοεμβρίου 2012 οι μεγιστες διαστασεις που μπορω να εχω ειναι 80χ45χ55. για την εξεδρα: θα γινει μεσα στο ενυδρειο και θα το δω κατα ποσο μπορω να την προεκτεινω και εξω απο αυτο σκεφτομαι να γινει καπως ετσι θα χει απλα το κατω πλεξιγκλας και τα σκαλοπατακια.το υπολοιπο θα ναι τα τζαμια του ενυδρειου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 7 Νοεμβρίου 2012 Author #54 Share 7 Νοεμβρίου 2012 (edited) το ενυδρειο θα ειναι 80χ45χ55 198λιτρα λογω sump καθαρες διαστασεις: 70χ45χ55 (το νερο θα φτανει τα 40εκ. αρα -->126 λιτρα) το sump θα ειναι 10 χ45χ40 18λιτρα 1) τα λιτρα του sump φτανουν? 2) τι κυκλοφορητη θα χρειαστω? 3) αφου το νερο θα γυριζει με αντλια στο ενυδρειο μονο μια τρυπα θα φτιαξω ετσι?εχετε κατι αλλο να προτεινετε? 4)μου ειπε ο τζαμας οτι να ανοιξω τρυπα στο τζαμι ειναι επικινδυνο και καλυτερο ειναι να γινει μια εγκοπη στην ακρη του τζαμιου 5)πηρα μια λαμπα θερμοτητας και ενα μεταλλικο ντουι.στα πρωτα 3 λεπτα μυριζε καμενο το μεταλλο 6) ποσα watt θερμοστατη θα χρειαστω? αν θυμηθω καμια αλλη απορια θα σας πω! Έγινε επεξεργασία 7 Νοεμβρίου 2012 - krouser Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 7 Νοεμβρίου 2012 #55 Share 7 Νοεμβρίου 2012 το ενυδρειο θα ειναι 80χ45χ55 198λιτρα λογω sump καθαρες διαστασεις: 70χ45χ55 (το νερο θα φτανει τα 40εκ. αρα -->126 λιτρα) το sump θα ειναι 10 χ45χ40 18λιτρα 1) τα λιτρα του sump φτανουν?μια χαρα ειναι! 2) τι κυκλοφορητη θα χρειαστω?1000-1200λ/ω 3) αφου το νερο θα γυριζει με αντλια στο ενυδρειο μονο μια τρυπα θα φτιαξω ετσι?εχετε κατι αλλο να προτεινετε?και η εγκοπη που προτεινε ο τζαμας καλη ειναι απλα να γινει αρκετα μεγαλη για να μην εχεις θεμα με την σταθμη!οσο για την σωληνα της ανλτιας δεν ειναι απαραιτητο να ανοιξεις τρυπα και για αυτη! μπορει να στελνει το νερο πανω απο το χωρισμα του σαμπ! 4)μου ειπε ο τζαμας οτι να ανοιξω τρυπα στο τζαμι ειναι επικινδυνο και καλυτερο ειναι να γινει μια εγκοπη στην ακρη του τζαμιου 5)πηρα μια λαμπα θερμοτητας και ενα μεταλλικο ντουι.στα πρωτα 3 λεπτα μυριζε καμενο το μεταλλο 6) ποσα watt θερμοστατη θα χρειαστω?με εναν 200αρι θα εισαι καλυμμενος! αν θυμηθω καμια αλλη απορια θα σας πω! η ιδεα της εξεδρας μαρεσε πολυ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 7 Νοεμβρίου 2012 Author #56 Share 7 Νοεμβρίου 2012 η ιδεα της εξεδρας μαρεσε πολυ!!! σκεφτομαι να γινει ετσι μιας και δεν θα πιανει αλλο χωρο εκτος ενυδρειου.και αν πιασει θα ναι ελαχιστος. για την λαμπα θερμοτητας να παρω κεραμικο ντουι?ιδια τιμη με τα μεταλλικα εχουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 7 Νοεμβρίου 2012 Author #57 Share 7 Νοεμβρίου 2012 μια φωτο οταν ηταν 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 8 Νοεμβρίου 2012 Author #58 Share 8 Νοεμβρίου 2012 αλλη μια απορια ο σωληνας που θα στελνει απο τον κυκλοφορητη το νερο πισω στο ενυδρειο ειναι αυτος? http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1875 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 8 Νοεμβρίου 2012 #59 Share 8 Νοεμβρίου 2012 αν μπορεί να προσαρμοστεί στο στόμιο του κυκλοφορητή, γιατί όχι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 8 Νοεμβρίου 2012 Author #60 Share 8 Νοεμβρίου 2012 αρα πρεπει να δω ποσο ειναι το ανοιγμα του κυκλοφορητη πρωτα. π.χ. εγω λεω να παρω δυο τετοιους http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2270 δεν λεει ομως κατι για το στομιο.επισης με το μανομετρικο εννοει οτι μπορει να ανεβασει το νερο σε υψος ενος μετρου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 9 Νοεμβρίου 2012 #61 Share 9 Νοεμβρίου 2012 αλλη μια απορια ο σωληνας που θα στελνει απο τον κυκλοφορητη το νερο πισω στο ενυδρειο ειναι αυτος? http://www.petcumulu...roduct&pid=1875 αρα πρεπει να δω ποσο ειναι το ανοιγμα του κυκλοφορητη πρωτα. π.χ. εγω λεω να παρω δυο τετοιους http://www.petcumulu...roduct&pid=2270 δεν λεει ομως κατι για το στομιο.επισης με το μανομετρικο εννοει οτι μπορει να ανεβασει το νερο σε υψος ενος μετρου? εχω χρησιμοποιησει τον συγκεκριμένο κυκλοφοριτη με το συγκεκριμένο σωληνα! ταιριαζουν μια χαρα Μαριε! γιατι να παρεις 2 κυκλοφοριτες? μαλλον δεν θα εχει το petcumulkus αποθεμα ε? μπορει να ειναι και καλυτερα αφου θα μπορεις να ρυθμίσεις να βαρανε σε διαφορετικες κατευθυνσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 9 Νοεμβρίου 2012 Author #62 Share 9 Νοεμβρίου 2012 (edited) εχω χρησιμοποιησει τον συγκεκριμένο κυκλοφοριτη με το συγκεκριμένο σωληνα! ταιριαζουν μια χαρα Μαριε! γιατι να παρεις 2 κυκλοφοριτες? μαλλον δεν θα εχει το petcumulkus αποθεμα ε? μπορει να ειναι και καλυτερα αφου θα μπορεις να ρυθμίσεις να βαρανε σε διαφορετικες κατευθυνσεις! στανταρ μαυτην την διαμετρο?ρωταω μην παρω τσαμπα σωληνα! ειπα να παρω δυο γιατι μου χες πει οτι θα θελω 1000 με 1200λ/ω.μηπως ειναι πολλα?θα πειραματιστω αν ειναι κιολας και αν δεν χρειαζεται τον κραταω καβατζα.ησουν καλυμμενος εσυ με αυτον τον κυκλοφορητη? Έγινε επεξεργασία 9 Νοεμβρίου 2012 - krouser Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 9 Νοεμβρίου 2012 #63 Share 9 Νοεμβρίου 2012 ναι με αυτη την διαμετρο! θελεις σιγουρα τα 1000λ/ω! μια χαρα το σκέφτηκες! εγω τον εχω σε 90 λιτρα ενυδρειο με κιχλιδες που ετσι και αλλιως θελουν κυκλοφορία! εσυ θα τους χρειαστεις και τους 2! να υπολογισεις να χωρανε στο σαμπ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 9 Νοεμβρίου 2012 Author #64 Share 9 Νοεμβρίου 2012 αυριο θα παω να παραγγειλω τα τζαμια.και επισης κατεληξα και σε εξοπλισμο. θερμοστατης Eheim/Jager http://www.petcumulu...roduct&pid=1211 εδω μου λεει οτι για τα λιτρα μου θελω τον 100αρι.συμφωνειτε? κυκλοφορητη κινεζικο SEN HJ-741 http://www.petcumulu...roduct&pid=2270 για το basking spot οπως ειχα πει,σκεφτομαι να κανω κατασκευη απο πλεξικλας.αυτο οπως φαινεται θα γινει σε 3 φαση μαζι με το καπακι. ρε παιδια ψαχνω να βρω κατι θεματα για αλλαγες νερου.αν τα χει καποιος προχειρα ας μου τα στειλει Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 9 Νοεμβρίου 2012 #65 Share 9 Νοεμβρίου 2012 και με τον 100αρι θα κανεις δουλεια απλα θα δουλευει πιο πολυ ωρα! καλυτερα να παρεις τον 150αρι για να δουλευει πιο ξεκουραστα! 2 κυκλοφοριτες ομως ετσι? α! και μεχρι να γινει η εξεδρα πρεπει να φροντισεις να εχεις κατι σαν εξεδρα για να βγαινουν! ποια θεματα για τις αλλαγες νερου Μαριε? δεν ξερω... οτι θες ρωτα μπας και μπορω να σου πω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 9 Νοεμβρίου 2012 Author #66 Share 9 Νοεμβρίου 2012 ιδια τιμη εχουν στο petcumulus οποτε θα επιλεξω με τα περισσοτερα watt αν ειναι. ναι 2 κυκλοφορητες. το ψαχνω ακομα για την εξεδρα.αυριο που θα παω να κλεισω την συμφωνια για τα τζαμια θα του πω για την εξεδρα και για το καπακι για να μου δωσει μια τιμη.το καπακι ομως θα το αφησω για αργοτερα μιας και προεχει ο εξοπλισμος πρωτα. να σου πω.σαλιγκαρι μπορω να βαλω με τις χελωνες? ή λες να μου το φανε οι αχορταγες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 9 Νοεμβρίου 2012 #67 Share 9 Νοεμβρίου 2012 αυτο δεν το ξερω δυστυχως Μαριε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 10 Νοεμβρίου 2012 #68 Share 10 Νοεμβρίου 2012 Μάριε,οι Τερραπίνες έχουν στην διατροφή τους τα σαλιγκάρια....Από εκεί και πέρα οι κλασσικές RES δεν πιστεύω να τα πειράξουν,ειδικά όταν είναι μικρές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 10 Νοεμβρίου 2012 Author #69 Share 10 Νοεμβρίου 2012 mr zoo θα το ψαξω και αν ειναι θα βαλω κανενα μεσα γιατι ειναι ωραια. κατι αλλο.μιας και το sump θα ναι εσωτερικο θελω να το κρυψω και εξωτερικα και εσωτερικα (να μην φαινεται απο το ενυδρειο δηλαδη) εξωτερικα θα βαλω καποιο αυτοκολλητο μαλλον εσωτερικα σκεφτομουν για κανα φυτο ή λετε καλυτερα να το βαψω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 10 Νοεμβρίου 2012 #70 Share 10 Νοεμβρίου 2012 εξωτερικα μπορεις οπως ειπες να βαλεις καποιο αυτοκολλητο ή καποιο λεπτο κοντρα πλακε! απο μεσα μπορεις το διαχωριστικο τζαμι να το κανεις φιμε(χωρις μεγαλη διαφορα στην τιμη) αλλα επειδη παλι λιγο θα φαινεται μπορεις να βαλεις μαυρο τζαμι ομως η τιμη ανεβαινει! αλλιως φτιαχνεις μια κατασκευη με φελιζολ και τσιμεντο οπως της εμμανουελλας και το καλυπτεις! φυτα δυσκολα θα επιβιωσουν! οποτε μην τα υπολογιζεις για να σου καλυψουν το τζαμι! πειραματα μπορεις να κανεις απλα μην βασιστεις επανω τους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 10 Νοεμβρίου 2012 Author #71 Share 10 Νοεμβρίου 2012 (edited) σταθη ειναι πολυ καλη ιδεα αυτη με το φελιζολ.θα μου φαει καποια λιτρα αλλα θα αναβαθμισει την εικονα του ενυδρειου. και δυο αποριες για να μην ξεχνιομαστε 1)υπαρχει καποιο χρωμα που ηρεμει τα ζωα?εγω σκεφτομαι να βαψω την πισω οψη αρχικα και μετα να προσπαθησω να φτιαξω μερος στο ενυδρειο το οποιο δεν θα φαινεται και ετσι οι χελωνες θα μπορουν να απομονωθουν. εχω κανει και ενα σχεδιο στο μυαλο μου. αριστερα του ενυδρειου θα ειναι το sump και στα δεξια θα φτιαχτει το basking spot.στην μπροστινη οψη του ενυδρειου θα κολλησω μαυρα αυτοκολλητα(δε ξερω απο που θα τα βρω) ωστε να κρυβεται το sump και το ενα μερος του basking spot και το νερο απο κατω την δευτερη την ξεχασα Έγινε επεξεργασία 10 Νοεμβρίου 2012 - krouser Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 11 Νοεμβρίου 2012 Author #72 Share 11 Νοεμβρίου 2012 ενα αλλο θεμα που με απασχολει ειναι το στρωσιμο του ενυδρειου. 1)αν το κανω με τροφη τοτε θα τοποθετησω τις χελωνες μου οταν εχει ολοκληρωθει η διαδικασια? 2)αν το κανω με μπολι θα μπορω να τοποθετησω εστω τη μια απο τις δυο χελωνες?και λεω μια απο τις δυο για να μην εχω πολλους ρυπους Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 11 Νοεμβρίου 2012 #73 Share 11 Νοεμβρίου 2012 νομιζω οτι δεν σε παιρνει να βαλεις καμια χελωνα με το μπολιασμα, αφου και η μια ειναι αρκετα ρυπογονα και δεν θα μπορεσει να αντεπεξέλθει η βιολογια! το καλυτερο μαλλον ειναι αυτο που σου ειχε πει ο καστορας! ειναι και αυτος "χελωνάς" οποτε κατι ξερει!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 11 Νοεμβρίου 2012 Author #74 Share 11 Νοεμβρίου 2012 αυτο θα κανω και ευελπιστω να βρω και μπολι απο καποιον εδω μεσα! παρασκευη παμε για το κολλημα μαλλον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 11 Νοεμβρίου 2012 #75 Share 11 Νοεμβρίου 2012 αντε με το καλο Μαριε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος