krouser 30 Ιανουαρίου 2013 Author #226 Share 30 Ιανουαρίου 2013 καλα ειναι ετσι το σιποραξ? ειναι στο 2ο σταδιο.αργοτερα θα προστεθει κι αλλο στο 1ο και στο 2ο.προσθεσα αλλο ενα κομματι μπλε σφουγγαρι(το τελευταιο κατω).φαινεται νομιζω η βρωμια στον πατο του 1ου σταδιου. 3ο σταδιο. ο κυκλοφορητης και ο θερμοστατης οποιος γερνει λιγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rythor 30 Ιανουαρίου 2013 #227 Share 30 Ιανουαρίου 2013 σταθη απο την πρωτη μερα τα παιχνιδια δινουν και παιρνουν! εχω αρκετο φωτογραφικο υλικο το οποιο θα το παραθεσω σε ενα νεο θεμα-φωτορεπορταζ. αυτο που μου κανει μεγαλη εντυπωση ειναι το κρυσταλλινο νερο.δε περιμενα τετοια διαυγεια. σημερα πηρα ενα καλσον το εκοψα στη μεση και μαζεψα με μια αποχη το σιποραξ για να το βαλω μεσα.ειχε μαζεψει αρκετη βρωμια.δε το καθαρισα οπως το μαζεψα απο το σαμπ ετσι το βαλα μεσα στο καλσον.καμποση βρωμια σηκωθηκε στην επιφανεια και μπηκε στο ενυδρειο το οποιο και θολωσε αρκετα.σε 2 ωρες που το ξανακοιταξα το ενυδρειο ηταν πεντακαθαρο.εκανα κατι λαθος στην διαδικασια? το σαμπ εχει μαζεψει αρκετη βρωμια οπως και ο κυκλοφορητης στην εισοδο του νερου.αν και δεν ειχα καποιο προβλημα στην ροη του νερου,καθαρισα λιγο την υποδοχη. σημερα παρηγγειλα τεστ αμμωνιας νιτρικων και νιτρωδων της salifert το απογευμα μου παν θα φυγουν οποτε πιστευω αυριο να τα χω.σημερα το βραδυ θα ναι η 6η μερα που ριχνω βακτηρια(seachem stabilitty) αν αυριο οι μετρησεις μου ειναι καλες και μετραω μονο νιτρικα να κανω μια μικρη αλλαγη νερου? δεν συγκρινεται η σαμπαρα!! μονο κρυσταλλο νερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rythor 30 Ιανουαρίου 2013 #228 Share 30 Ιανουαρίου 2013 καλα ειναι ετσι το σιποραξ? ειναι στο 2ο σταδιο.αργοτερα θα προστεθει κι αλλο στο 1ο και στο 2ο.προσθεσα αλλο ενα κομματι μπλε σφουγγαρι(το τελευταιο κατω).φαινεται νομιζω η βρωμια στον πατο του 1ου σταδιου. 3ο σταδιο. ο κυκλοφορητης και ο θερμοστατης οποιος γερνει λιγο Μαριε δεν θα το διακοσμισεις καθολου το τεραριουμ? εστω λιγη αμμο κατω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 30 Ιανουαρίου 2013 Author #229 Share 30 Ιανουαρίου 2013 Μαριε δεν θα το διακοσμισεις καθολου το τεραριουμ? εστω λιγη αμμο κατω.. ολα στην ωρα τους...και αμμος θα μπει και ξυλα και φυτα θα δοκιμαστουν. κρινω απαραιτητο πρωτα να βεβαιωθω οτι ολα πανε καλα με τον κυκλο του αζωτου και με τον εξοπλισμο του ενυδρειου. λεφτα δεν υπαρχουν και πριν την διακοσμηση του ενυδρειου προεχει η κατασκευη του καπακιου - εξεδρα. τουλαχιστον το αποτελεσμα μεχρι στιγμης δικαιωνει τους κοπους μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 30 Ιανουαρίου 2013 #230 Share 30 Ιανουαρίου 2013 πολυ καλη δουλεια Μαριε! μια χαρα ειναι ολα! σιγουρα μελλοντικα θα χρειαστεις και αλλη βιολογια αλλα δεν σε φοβαμε εσενα! το πας πολυ καλα το θεματακι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 30 Ιανουαρίου 2013 Author #231 Share 30 Ιανουαρίου 2013 πολυ καλη δουλεια Μαριε! μια χαρα ειναι ολα! σιγουρα μελλοντικα θα χρειαστεις και αλλη βιολογια αλλα δεν σε φοβαμε εσενα! το πας πολυ καλα το θεματακι! σευχαριστω για τα καλα σου λογια! εχουμε δρομο ακομα μεχρι το τελικο αποτελεσμα! βιολογια εψαξα να προσθεσω απο πετ σοπ της πολης μου αλλα σε ολα οι τιμες ειναι 5ευρω το λιγοτερο πανω. οποτε θα παω για παραγγελια οταν με το καλο θα θελω και κατι αλλο που δεν υπαρχει εδω. προς το παρον σκεφτομαι τις μετρησεις νερου και την πιθανοτητα να μην πηγαινουν καλα τα πραγματα..ελπιζω ο κυκλος του αζωτου να εχει ξεκινησει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 31 Ιανουαρίου 2013 Author #232 Share 31 Ιανουαρίου 2013 λοιπον παιδια εχω προβλημα.εδω και 3 ωρες δεν εχω ρευμα.θα εχω καποιο προβλημα με την βιολογια μου?και αν ναι πως θα το καταλαβω αυτο?μετρησεις περιμενω απο λεπτο σε λεπτο.οταν ερθει το ρευμα θα ανεβασω θερμοκρασια στους 28 βαθμους να ριξω μια επιπλεον δοση βακτηρια ή να περιμενω το βραδυ που ριχνω καθημερινα την δοση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 31 Ιανουαρίου 2013 #233 Share 31 Ιανουαρίου 2013 Μην αγχώνεσαι.... καλό θα ήταν να έχεις μια αεραντλία μπαταρίας, να κάνει μια μικρή κίνηση μέσα στο σημείο που θες, αλλά αν η διακοπή είναι μικρής διάρκειάς δεν θα έχεις κανένα θέμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 31 Ιανουαρίου 2013 Author #234 Share 31 Ιανουαρίου 2013 (edited) Γιώργο η διακοπή είχε διάρκεια 4 ώρες. ήρθαν οι μετρήσεις νερού... λόγω φροντιστηρίου πρόλαβα να κάνω μόνο μέτρηση αμμωνίας. βρήκα 1.5 mg/L πήρα γνώμη και από αλλον γιατί δε τα πάω πολύ καλά με τα χρωματάκια. σκόπευα να κάνω και για νιτρώδη και νιτρικα τώρα αλλα διάβασα οτι πρέπει να τα κοιτάμε στο φως του ηλίου οποτε λέω να τα κανω αύριο. τώρα στο θέμα της αμμωνίας..τα μπλε σφουγγάρια ενώ τα έχω στριμώξει μεταξύ δυο τζαμιών όταν έγινε η διακοπή αυτά έπεσαν στον βυθό.δεν ήμουν σπίτι οπότε δε ξέρω πως εγινε. αυτά πανω τους είχαν κρατήσει μια ποσότητα φαγητού η οποία μετά έπεσε κάτω.μπόρει η αύξηση της αμμωνίας να δικαιολογηθεί από αυτό? τι μου προτείνετε να κάνω? έντιτ: να κάνω μια αλλαγή νερού πριν ρίξω βακτήρια? Έγινε επεξεργασία 31 Ιανουαρίου 2013 - krouser Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 31 Ιανουαρίου 2013 #235 Share 31 Ιανουαρίου 2013 Αυτό που σου προτείνω εγώ, είναι να μην αγχώνεσαι, η διακοπή ήταν σχετικά μικρή... Κάνε μια αλλαγή νερού και όλα θα είναι ΟΚ Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 31 Ιανουαρίου 2013 Author #236 Share 31 Ιανουαρίου 2013 (edited) το 1,5 mg/L αμμωνία το βρίσκεις λογικό? Έγινε επεξεργασία 31 Ιανουαρίου 2013 - krouser Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 31 Ιανουαρίου 2013 #237 Share 31 Ιανουαρίου 2013 το 1,5 mg/L αμμωνία το βρίσκεις λογικό? ΕΕΕ?? :o από τη διακοπή αυτό φίλε? πόση ώρα διάρκεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 31 Ιανουαρίου 2013 Author #238 Share 31 Ιανουαρίου 2013 ΕΕΕ?? :o από τη διακοπή αυτό φίλε? πόση ώρα διάρκεια? ειμαι στην 7η μερα στρωσιματος με seachem stability. σημερα μου ρθαν τα τεστακια και προηγηθηκε το σκηνικο που παιχτηκε με την διακοπη ρευματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 2 Φεβρουαρίου 2013 Author #239 Share 2 Φεβρουαρίου 2013 λοιπον 7η μερα σημερα,σημερα το βραδυ θα ριξω την 8η δοση του seachem stability.να κανω μια μικρη αλλαγη νερου? εχω τις εξης μετρησεις... αμμωνια 1,5 mg νιτρωδη 0.25 ppm Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 8 Φεβρουαρίου 2013 Author #240 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 σημερινες μετρησεις (14η μερα) αμμωνια: 1.5 -2 mg/L νιτρωδη: 0.5-1 ppm νιτρικα: 25-50 ppm τι εχετε να πειτε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 8 Φεβρουαρίου 2013 #241 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 Βάση της μέρας που τρέχεις τα θεωρώ αποδεκτά.....θα πέσουν κι άλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 8 Φεβρουαρίου 2013 Author #242 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 Βάση της μέρας που τρέχεις τα θεωρώ αποδεκτά.....θα πέσουν κι άλλο την κυριακη ειναι η εβδομαδιαια αλλαγη νερου να την κανω ή οχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 8 Φεβρουαρίου 2013 #243 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 ναι αμέ, και δώσε και λίγο παραπάνω απ την συνηθισμένη αλλαγή Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 10 Φεβρουαρίου 2013 Author #244 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 (edited) λοιπον παιδια κατεληξα καπως στο θεμα της στεριας... θα φτιαχτει ενα ενυδρειο με διαστασεις 40*30*30 χωρις την αριστερη πλευρα. θα τοποθετηθει πανω στις κοντρες και στην αριστερη πλευρα θα βρω ενα υλικο να κολησω για να μπορουν να ανεβουν. θα παω μευθαριο σε τζαμα για τις τιμες των τζαμιων. μεχρι τοτε πρεπει να σιγουρευτω για το υψος των τζαμιων συναρτησει με τι λαμπες που θα μπουν και τις θερμοκρασιες που θα θελω να εχω εντιτ: τα πλεονεκτηματα αυτης της κατασκευης εναντι αλλων εξωτερικων κατασκευων(πχ.ξυλου) πιστευω οτι ειναι το κοστος.επισης στο μελλον μπορω να κολλησω και την αριστερη πλευρα και να το κανω ενα μικρο ενυδρειακι.ακομα οταν θα θελω να κανω συντηρηση στο ενυδρειο θα βγαινει πολυ ευκολα για εσωτερικες κατασκευες δε το συζηταω μιας και οπως εχω πει ο αρχικος μου σκοπος ηταν να γεμισει φουλ(σχεδον) το ενυδρειο με νερο. φυσικα και αυτο μπορει σε καποιον να ακουγεται ευκολο αλλα στην πραξη δεν ειναι.και αυτο γιατι πρεπει να προσθεσω καμποσα εκατοστα τζαμιου στην υπερχειλιση. περιμενω να ακουσω τις γνωμες σας! Έγινε επεξεργασία 10 Φεβρουαρίου 2013 - krouser Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 12 Φεβρουαρίου 2013 #245 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Σαν ιδέα Μάριε έιναι σωστή, γιατί με την εξωτερικά, υπερυψωμένη εξέδρα θα κερδίσεις πολύ στο νερό.... περιμένουμε τις φωτο εξελίξεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 23 Φεβρουαρίου 2013 Author #246 Share 23 Φεβρουαρίου 2013 αυτος ειναι και ο στοχος μου.να αυξησω το υψος της υπερχειλισης και να εκμεταλλευτω περισσοτερο υψος απο το ενυδρειο μου. το ενυδρειο τρεχει 4 εβδομαδες.ειχα να κανω 10 μερες αλλαγη νερου οποτε πριν την σημερινη αλλαγη ειπα να κανω τεστακια. αμμωνια: 0! νιτρωδη: 0.25-0.5 ppm νιτρικα: 100 ppm !!! εκανα αλλαγη νερου 50%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 16 Ιουλίου 2013 Author #247 Share 16 Ιουλίου 2013 καιρος για ανανεωση..ετοιμαζω φωτογραφικο υλικο ΥΓ.μερικες φορες η σκεψη να τα παρατησεις σε πεισμωνει να συνεχισεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 16 Ιουλίου 2013 #248 Share 16 Ιουλίου 2013 Αυτά είναι Μάριε, εσύ θα πάς κόντρα στην σκέψη και πάλι θα κάνεις κάτι πολύ καλό.... περιμένουμε τις φωτό λοιπόν Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 19 Ιουλίου 2013 Author #249 Share 19 Ιουλίου 2013 γιωργο επειδη τρεχω λογω φροντιστηριου μολις τελειωσω την αλλη εβδομαδα ελπιζω να μου βγει το φωτορεπορταζ. σημερα παρατηρησα μεγαλη εξατμιση νερου στο ενυδρειο με συνεπεια να εχω μαζεψει αλατα.ειναι και μερα αλλαγης νερου οποτε ειπα μιας και κατεβηκε η σταθμη να κανω κατι που διαβασα στο φορουμ.πηρα ξυδι και αρχισα να τριβω με προσοχη ωστε να μην πεσει μεσα στο νερο.το ετριψα αρκετα αλλα καποια σημεια εχουν ακομα αρκετο.υπαρχει καποιος αλλος τροπος? επειδη τον αυγουστο θα λειπω ψαχνομαι για μια ταιστρα.εχω ομως τον εξης προβληματισμο.αυτη την περιοδο επειδη θελω να φτιαξω κατι για το ενυδρειο δεν θελω να σπαταλησω αλλου λεφτα. ετσι εχω τις συγκεκριμενες προτασεις juwel 20ευρω η οποια ειναι ιδια με αυτη? dophin 20 ευρω και μια πιο απλη dophin στα 13 ευρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 19 Ιουλίου 2013 #250 Share 19 Ιουλίου 2013 ψηφίζω την πρώτη επιλογή, μιας και την έχω δοκιμάσει (σε ψάρια βέβαια...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος