Jump to content

Ποσα Molly Μπορω Να Βαλω Σε 50Αρι Ενυδρειο??

Τοληs

Recommended Posts

Με το ζόρι είναι χαρέμι 1αρσενικο/2 θηλυκά αλλά πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα μιας και γεννανε αβέρτα!

Ακριβως οπως στο λεει ο ebenos...Σκεψου τι θα κανεις τα μωρα πριν μπλεξεις με τα ζωοτοκα γενικα....Περνεις ενα χαρεμι και σε 2 μηνες εχεις πανω απο 50 ψαρακια....

Ακριβως οπως στο λεει ο ebenos...Σκεψου τι θα κανεις τα μωρα πριν μπλεξεις με τα ζωοτοκα γενικα....Περνεις ενα χαρεμι και σε 2 μηνες εχεις πανω απο 50 ψαρακια....

:thumbup:

Aν βαλω μονο αρσενικα,θα εχω προβλημα??

Μπορείς να αξιοποιήσεις με διάφορους τρόπους το 60αρι σου γιατί γενικά με τα ζοωτοκα θα έχεις πρόβληματα σε αυτά τα λίτρα!

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα που ακούστηκαν πολλές προτάσεις!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79168&hl=&fromsearch=1

Το εχω ριξει μια ματια!Εδω ειχα δει και τα υπεροχα pufer!!!!Θα τα εβαζα ευχαριστωs αλλα θελω λιγο ποιο πολυσυνθετο ενυδρειο.Με αυτα τα διαολια δεν βαζειs ουτε σαλιγκαρια :bigemo_harabe_net-74: !!!Θα το ξαναδιαβασω γιατι μου ειχε αρεσει σαν θεμα,μπαs και βγαλω ακρη!!!

Και για να βοηθηθεις ακομα περισσοτερο αλλα και για να σου δωσουμε και εμεις τα φωτα μας πες πρωτα αν εχεις αποφασισει.....φυτεμενο ή οχι?

τι σου αρεσει περισσοτερο πετρες ή ξυλα???? :bigemo_harabe_net-64:

Απο βδομαδα περιμενω τρειs ριζεs mopani και μερικεs πετρεs.Θα βαλω και φυτα αλλα μαλλον ανουμπιεs και γενικα ευκολα φυτα.Επισηs στον βυθο εχω μαυρο χοντρουτσικο χαλικακι και κοκκινο με ασπρο ψιλουτστικο χαλικακι.Μηπωs πρεπει να βαλω αμο??

Έγινε επεξεργασία - Τοληs

απλα θα σου προτεινα αφου θα βαλεις πετρες-ξυλα-και φυτα καλυτερα τοτε να βαλεις κατι πιο φυσικο στον πατο....χαλικι ή αμμο οτι σε βολευει και σου αρεσει απλα να ειναι φυσικο για να πλησιασεις πιο πολυ σε καπιο βιοτοπο....

Δεν ειναι βαμενο το χαλικι,ειναι φυσικο.Ενοειs να ειναι ποιο φυσικο σαν χρωμα??Παντωs η αμοs μου αρεσει ποιο πολυ και δεν ξερω γιατι δεν εβαλα απο την αρχη!!!!

Δε ξέρω αν εγώ το έχω πάρει στραβά, αλλά δε θα πρότεινα σε αρχάριο να στήσει καινούργιο ενυδρείο και να βάλει ramirezi. Eίναι ευαίσθητα ψαράκια που απαιτούν μαλακό και πολύ καθαρό νερό. Δε συγχωρούν λάθη και χάνονται εύκολα! Επίσης τα ramirezi στα καταστήματα είναι αρκετά ταλαιπωρημένα, είτε από τις συνεχείς επιλεκτικές αναπαραγωγές (υποθέτω), είτε από τις κακές συνθήκες μεταφοράς και διατήρησης στις φάρμες αναπαραγωγής και τα μαγαζιά. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι μικρό σχετικά , 2 με 3 χρόνια, και γίνεται ακόμα πιο μικρό όταν δε του προσφέρουμε ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης :)

Δε ξέρω αν εγώ το έχω πάρει στραβά, αλλά δε θα πρότεινα σε αρχάριο να στήσει καινούργιο ενυδρείο και να βάλει ramirezi. Eίναι ευαίσθητα ψαράκια που απαιτούν μαλακό και πολύ καθαρό νερό. Δε συγχωρούν λάθη και χάνονται εύκολα! Επίσης τα ramirezi στα καταστήματα είναι αρκετά ταλαιπωρημένα, είτε από τις συνεχείς επιλεκτικές αναπαραγωγές (υποθέτω), είτε από τις κακές συνθήκες μεταφοράς και διατήρησης στις φάρμες αναπαραγωγής και τα μαγαζιά. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι μικρό σχετικά , 2 με 3 χρόνια, και γίνεται ακόμα πιο μικρό όταν δε του προσφέρουμε ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης :)

Εχεις δικιο σε αυτο...αυτο το παρελειψα να ρωτησω αν ειναι το πρωτο ενυδρειο η αν υπαρχει εμπειρια.... :bigemo_harabe_net-64:

Δυστυχώς ακόμα και αν υπάρχει εμπειρία, συνήθως αυτά τα ψαράκια έρχονται σε τόσο κακή κατάσταση στα μαγαζιά που οι πιθανότητες επιβίωσης τους είναι ελάχιστες. Θέλει πολύ καλό ψάξιμο και έλεγχο του ψαριού για να πετύχεις ένα υγειές δείγμα...

Οντως..οποτε εσυ τι θα προτεινες στο φιλο μας εφοσον θελει να παιξει με ριζες και φυτα?καπιο μικρο κοπαδακι ισως?

μπαίνουν τα μολλυ σε 50 λίτρα; εγώ ξέρω ότι είναι τα πιο επιθετικά από τα ζωοτόκα... μάλλον θα φαγωθούν εκει μέσα. εγω θα πρότεινα μονομάχο

Παιδια ειναι το πρωτο μου ενυδρειο και εκανα το πρωτο μου λαθοs βαζονταs μεσα δυο ΚΟΙ και ενα χρυσοψαρο :bigemo_harabe_net-101: !!Αφου λοιπον μπηκα στο forum και αρχισα να διαβαζω και να ρωταω(ευχαριστω πολυ ολα τα παιδια που με βοηθανε στο ξεκινημα μου) ψιλοξυπνησα και σημερα του τα πηγα πισω με την βοηθεια ενοs πολυ καλου παιδιου που δουλευει εκει!!Εχω πολυ ορεξη παιδια αλλα καθολου εμπειρια!!Εφοσων δεν μπορω να διαλεξω ψαροσυνθεση λογο του οτι εχω μπερδευτει,σαs λεω πωs θα ειναι το ενυδρειο μου πλεον(μεχρι τωρα ηταν τα παντα ψευτικα) μηπωs μου πρωτεινετε κατι ωραιο που θα μου αρεσει χωριs να βγουν ομωs ζημιωμενοι οι πρωταγωνιστεs,δηλ. τα ψαρακια!!!

Αν διαβασες το θεμα που σου εβαλε ο φιλος ebenosπιο πανω,εκει εχουμε κανει καποιες ωραιες προτασεις για ψαρακια,τα οποια εκτος απο κανα 2 ειδη τα αλλα ειναι ευκολα στη διατηρηση τους.

Θα μπορουσες ας πουμε να βαλεις μια ομαδα απο cpd,ενα ζευγαρακι ancistrus sp3 και μερικες γαριδουλες red cherry.Αυτη θεωρω οτι ειναι μια ευκολη και ωραια συνθεση για καποιον που ξεκινα τωρα με το ενυδρειο.Βεβαια λενε οτι τα cpd ειναι λιγο ντροπαλα ψαρακια αλλα πιστευω οτι αν βαλεις μια 10αδα δεν θα εχεις προβλημα.

Μια αλλη ωραια λυση κατα τη γνωμη μου ειναι αντι για cpd να βαλεις μια ομαδα απο Hyphessobrycon amandae παλι των 10-12 ατομων.

Θα βαλεις αρκετα ευκολα φυτα και ξυλα και θα εχεις ενα πολυ ομορφο ενυδρειο.:)

Επειδη στην Θεσσαλονικη εχουμε σκληρο νερο βαλε ζωοοτοκα(μολυ,γκαπι,εντλερ) δεν χρειαζετα να μαλακωνεις το νερο,χαλικακι στον βυθο,μερικα ευκολα φυτακια και εισαι κουκλος.Οσον αφορα τις γεννες χαριζε ψαρακια.

Kαλησπερα.Με τα cpd αντι για γαριδουλεs μπορω να βαλω αρλεκινουs????Οσον αφορα τα ζοωτοκα,μονο αρσενικα δεν μπορω να βαλω για να μην εχω το προβλημα με τιs γεννεs???

Οντως..οποτε εσυ τι θα προτεινες στο φιλο μας εφοσον θελει να παιξει με ριζες και φυτα?καπιο μικρο κοπαδακι ισως?

Δυστυχώς δε μπορώ να δώσω συμβουλές γιατί προσωπικά, αυτό το μέγεθος ενυδρείου (50 λίτρα μικτά ή κθαρά) είναι πολύ προβληματικό... Πάλι κατα την προσωπική μου γνώμη είναι αρκετά μεγάλο για έναν μονομάχο και αρκετά μικρό για να φιλοξενήσει ένα κοπαδόψαρο σε ικανοποιητικό αριθμό ατόμων. Και δε θέλω να μπαίνω σε συμβιβασμούς προς τα κάτω. Γενικά θέλω να δίνω χώρο στα ψαράκια μου... :)

Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως δεν μπορούν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς κάποια ψάρια σε αυτά τα λίτρα. Αρκετοί φίλοι εκανα ενδιαφέουσες προτάσεις...

μπαίνουν τα μολλυ σε 50 λίτρα; εγώ ξέρω ότι είναι τα πιο επιθετικά από τα ζωοτόκα... μάλλον θα φαγωθούν εκει μέσα. εγω θα πρότεινα μονομάχο

Και εγώ φίλε μου δε θα τα έβαζα. Βέβαια δε ξέρω αν υπάρχει κανένα μικρόσωμο είδος που θα μπορούσε ίσως να "βολευτεί" σε αυτά τα λίτρα.

Kαλησπερα.Με τα cpd αντι για γαριδουλεs μπορω να βαλω αρλεκινουs????Οσον αφορα τα ζοωτοκα,μονο αρσενικα δεν μπορω να βαλω για να μην εχω το προβλημα με τιs γεννεs???

Για τους αρλεκίνους θα έλεγα όχι. Διάβασε εδώ : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36962&st=0&p=323417entry323417

Για τα αρσενικά guppy θα έλεγα γιατί όχι;

:D

Αφου θελει ζωοτοκα και κανενα κοπαδακι και εχει 50λιτρα καθαρα γιατι να μην βαλει 1 χαρεμι (1 αρσενικο-2 θυληκα) σε συνδυασμο με 5 zebra danio??/Ζουν σε ιδιες συνθηκες και τα zebra danio θα ελεγξουν τον υπερπληθυσμο των γκαπυ...

theodor72 οι αρλεκινοι δεν ειναι καλοι για λιτρα μου η' γιατι οι συνθηκεs νερου δεν ταιριαζουν με τα cpd??

Giannkis27 καλη η ιδεα σου αλλα θα την ψαξω λιγο καλυτερα!Ετσι κι αλλιωs εχω χρονο μεχρι να μου ερθουν οι ριζεs και οι πετρουλεs μου και να κανω και τιs μετρησειs μου.Αυτη την φορα θελω να το κανω σωστα!!

Τελικα πολυ λιγα λιτρα τα 50!!!Θα μου την βιδωσει και θα παρω κανενα 200αρι μου φαινεται....λατρευω και τιs κιχλιδεs...!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...